Διαθρησκευτική ανοησία - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 36 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 536
    Senior Member
    Σαμπ, δεν χρειάζεται να μου ζητήσεις συγνώμη, δεν έγινε και τίποτα σκόπιμα, μια συζητησούλα ήταν. Τα νεύρα μου είναι κρόσια αλλά όχι με σένα όπως κατάλαβες, αλλά με αυτά που βλέπω τριγύρω.
    Η ιδέα για το θέμα που είπες είναι πολύ ωραία. Και πιστεύω χρήσιμο για όλους. Έχει άλλωστε σχέση με το φόρουμ μιας και η τηλεόραση διαμορφώνει τη ψυχολογία του μέσου έλληνα σε μεγάλο βαθμό.
    Να είσαι καλά

Senior Member
    Originally posted by sabb
    Originally posted by vince
    Sabb, αν μη τι άλλο, μου έχεις εμπνεύσει θαυμασμό με το επαναστατικό σου πνεύμα και την μη υποταγή σου στην σκλαβιά και την ιδεολογία του συστήματος.

Ξέρεις είναι στιγμές που αναρωτιέμαι άν οι κατοχές απο τους εξουσιομανείς ήταν η δικαιολογία για να μασήσουμε την ολιγαρχία της δήθεν παγκοσμιοποιημένης δημοκρατίας. Καθότι όπου τρύπα και ένας ποντικός...απλά όλοι αυτοί έχουν γίνει μια παρειτσα πλέον.

Η κοινωνία έχει πάθει αμνησία με την παγκοσμιοποίηση. Όπως ξεχνάμε τι σκατά τρώμε για χάρη της οικονομικής κρίσης, έτσι πεινάμε και ξεχνάμε τι σκατά τρώγαμε...

Sorry που ξέφυγα λίγο από το αρχικό θέμα..
    Φίλε μου vince, το βάρος της λέξης \"επαναστατικός\" δεν μπορούν να το αντέξουν οι ώμοι μου, πολλοί λίγοι στην ιστορία της ανθρωπότητας θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται στην έννοια της..
    Το μόνο ίσως που κατάφερα να κάνω στη ζωή μου, είναι να προσπαθώ να προσαρμόζω την καθημερινότητα μου σύμφωνα με τα δικά μου θέλω και αξίες, κι όχι αυτά που θέλουν να μας πλασάρουν οι υπηρέτες του συστήματος.. Παρ\' όλα αυτά - για λόγους επιβίωσης κι όχι ιδεολογικούς - αναγκαστικά δεν μπορώ παρά να λειτουργώ μέσα στο σύστημα, απλά για την ενημέρωση μου προσπαθώ να αντιστέκομαι όσο μπορώ στην \"κιτρινίλα\"..

Σ\' ευχαριστώ όπως και νάχει για την θετική σου διάθεση απέναντι μου...
    Σαφώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε κάποιου είδους υποταγή άν θέλουμε να επιβιώσουμε. Προσωπικά εργάζομαι και συμβιβάζομαι και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορώ και είμαι παραγωγικός στο βαθμό που είμαι, όμως τίποτα δεν θα είχε αξία άν δεν είχα άνθρωπο/ ανθρώπους να μοιραστώ, να συζητήσω, να εκφραστώ χωρίς τις παρωπίδες που επιβάλει ο κάθε συμβιβασμός σε οποιοδήποτε σύστημα.

Έχω ακούσει να λένε πως όσο υπάρχει αγάπη υπάρχει και ελπίδα. Κάπως έτσι νιώθω. Είναι βέβαια ελάχιστα τα άτομα με τα οποία έχω αυτό το δέσιμο σε σημαντικό βαθμό αλλά ποτέ δεν είναι σπατάλη να δίνει κανείς έστω και το ελάχιστο του \"είναι\" στον διπλανό του. Υπό αυτή την έννοια ακόμα και λίγη \"αγάπη\" σπάει τα δεσμά του συστήματος. Μια καλή κουβέντα, ένας σεβασμός, ένα χαμόγελο.

Υπάρχει και το άλλο άκρο της υπέρμετρης συμφεροντολογίας, κάτι που το συναντώ αρκετά συχνά ώστε να μου προκαλεί την ίδια πλήξη που μου προκαλεί το ίδιο το σύστημα αξιών...

Πιστεύω πως το να αποζητά κανείς την αλήθεια και να μην εφησυχάζει στο κανονισμένο λήθος του είναι από μόνο του επαναστατικό...

Senior Member
    δε γνωριζουμε τι εγινε και πως.Αυτη η πραξη εγινε απο τον συγκεκριμενο παπα ,αυτο δε σημαινει οτι ολοι θα εκαναν το ιδιο.Ο Θεος ειναι αγαπη και τους αγκαλιαζει ολους !Κατι θα συνεβηκε η ο παπας θα ηταν πολυ φανατικος ... κριμα...παντως.

Banned
    Originally posted by afrula
    δε γνωριζουμε τι εγινε και πως.Αυτη η πραξη εγινε απο τον συγκεκριμενο παπα ,αυτο δε σημαινει οτι ολοι θα εκαναν το ιδιο.Ο Θεος ειναι αγαπη και τους αγκαλιαζει ολους !Κατι θα συνεβηκε η ο παπας θα ηταν πολυ φανατικος ... κριμα...παντως.

Ιερομόναχος βίαζε δόκιμους μοναχούς
    10 Μαρτίου 2009, 11:00

Την απόλυτη φρίκη ζούσαν οι δόκιμοι μοναχοί της Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, που καταγγέλλουν τον ιερομόναχο ότι τους βίαζε κατ’ εξακολούθηση και τους κακοποιούσε.

Παρά τις καταγγελίες, όμως, επικρατούσε ο «νόμος της σιωπής».

Μέχρι που ένας δόκιμος μοναχός βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιερομόναχο, ο οποίος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για 10 βιασμούς από το 1989 μέχρι σήμερα.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.
    http://www.zougla.gr/news.php?id=28185

Αυτο ειναι το προβλημα, οτι ο θεος ειναι αγαπη και οι εκπροσωποι του δεν εχουν ορια στο να .... αγαπουν!!!
    Εδω τι εχουμε λοιπον??
    κατι συνεβηκε η ο παπας ηταν πολυ φανατικος???

Ποτε θα μπει εισαγγελεας σε ολα αυτα τα κολαστηρια που λεγονται μοναστηρια και θα μαζεψει ολους αυτους τους γενειοφορους μουλαδες που μαζι με την προσευχη και την νηστεια βιαζουν κοσμο και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις???

Senior Member
    κρινο νομίζω ( χωρίς να έχω διαβάσει τί έχει ειπωθεί στο θέμα) ότι δεν αναφέρεσαι στον Θεό, αλλά στους εκπροσώπους του επί γης...
    έτερον εκάτερον.
    Επίσης, καλό είναι να διαχωρίσουμε στον στείρο δογματιστή απο έναν θρήσκο μεν άνθρωπο, αλλα πιο ανοιχτόμυαλο και ελαστικό ως προς την αντίληψη του θείου και του θεϊκού.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Banned
    πολυ σωστα νομιζεις.....
    πως θα μπορουσε να ειναι αλλιως???
    φανταζεσαι να εβριζα τον θεο???
    αν μη τι αλλο θα χρειαζομουν ψυχοφαρμακα και μαλιστα βαρια.

Το σημειο που θιγεται εδω, ειναι οτι εκπρόσωποι του θεου επι της γης (οπως το αναφερεις)
    εχωντας σαν προσχημα το θεο που πιστευουν αποκτουν ασυλο για να κλεβουν, να βιαζουν και οτι αλλο φανταστεις.

Στην τελικη αυτη η παραμυθα δεν πρεπει καποτε να τελειωσει????

ΥΓ..... ξερεις τι δηλωνουν στη μονη???
    οτι δεν γνωριζουν τιποτα σχετικα με βιασμους (βλεπε σιγη ιχθυος θεικου τυπου)
    και δεν ασχολουνται με κατι τετοια αυτο το καιρο γιατι νηστευουν.....

Οι κυριοι αυτοι (που νηστευουν) και ειναι σε επικοινωνια με τον θεο,
    και δεν ασχολουνται με κατι αλλο,
    εχουν ακουσει κατι για βοιδο****** η μπα???

Ο ιερομοναχος που μεχρι στιγμης μετραει 17 κρουσματα βιασμων νεαρων δοκιμων μοναχων σε δεκα χρονια, θα δικαστει σαν στυγνος βιαστης η θα συνεχισει την προσευχη του???
    Η ανοχη που υπαρχει στους χριστιανους φονταμενταλιστες πρεπει να σταματησει,

ΤΕΛΟΣ!

Senior Member
    Κλασσικό είναι το φαινόμενο και βγαίνει σε πολλές εκδόσεις.
    Ο φονταμενταλιστής δογματιστής, ιερέας κτλ, δεν διαφέρει απο τον φονταμενταλιστή πολιτικό...
    Το κακό είναι η συγκέντρωση εξουσίας και η ( έστω άγραπτη) συναίνεση σε μια αυταρχικότητα και η συνακόλουθη υποδούλωση σε νόμους ανθ΄ρωπων ( και όχι φυσικά του θεού).
    Στην εν λόγω μονή η ανθρώπινη αυθαιρεσία, άσκηση βίας και παντός είδους εξουσίας έλαβε το κάλυμμα του θρησκευτικά όρθού, όπως σε άλλες περιπτώσεις οι όποιες καταχρήσεις και αυθαιρεσίες λαμβάνουν το κάλυμμα του πολιτικά ορθού.
    Το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη της θρησκείας καθαυτή
    αλλά το πως αυτή \"χρησιμοποιείται\" απο τους ανθρώπους..
    κομμένη και ραμένη στα μέτρα τους.

Banned
    κοιτα weird,
    αν δεν υπηρχε η ομερτα, ακομα ξερεις και των καθημερινων ανθρωπων, των διπλα μας εννοω,
    απεναντι σε τετοια φαινομενα επειδη ειναι ο αλλος ιερεας και εφαρμοζοταν αμεσα ο νομος αυτα τα φαινομενα θα γινοντουσαν σπανια αν οχι προς εξαφανιση.

Μιλησες για θρησκεια και πολιτικη.
    Εγω βλεπω μεταξυ αυτων μια τεραστια κλικα - φασον που συνεργαζονται μεταξυ τους μια χαρα.
    Παπαδες real estate παιρνουν και δινουν ακινητα μια χαρα και δεν τρεχει τιποτα.
    Ουτε για αυτους, ουτε για τους πολιτικους που εχουν αναμιχθει.

Μοναχοι βιαζουν και ολοι σιωπουν.
    Αντι να βγουν εισαγγελεις σε ολες τις μονες προς ελεγχο για τα οσα πιθανον γινονται εκει μεσα,
    το αγιο ορος εχει το αβατο.
    Λες και ειναι στο Δια η στο πλουτωνα.

Και για ολα αυτα, μιλαμε ειτε ελαχιστα ειτε καθολου.

Εγω ξερω να λεω,
    οτι η σιωπη ειναι συνενοχη.

Senior Member
    Originally posted by weird
    Κλασσικό είναι το φαινόμενο και βγαίνει σε πολλές εκδόσεις.
    Ο φονταμενταλιστής δογματιστής, ιερέας κτλ, δεν διαφέρει απο τον φονταμενταλιστή πολιτικό...
    Το κακό είναι η συγκέντρωση εξουσίας και η ( έστω άγραπτη) συναίνεση σε μια αυταρχικότητα και η συνακόλουθη υποδούλωση σε νόμους ανθ΄ρωπων ( και όχι φυσικά του θεού).
    Στην εν λόγω μονή η ανθρώπινη αυθαιρεσία, άσκηση βίας και παντός είδους εξουσίας έλαβε το κάλυμμα του θρησκευτικά όρθού, όπως σε άλλες περιπτώσεις οι όποιες καταχρήσεις και αυθαιρεσίες λαμβάνουν το κάλυμμα του πολιτικά ορθού.
    Το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη της θρησκείας καθαυτή
    αλλά το πως αυτή \"χρησιμοποιείται\" απο τους ανθρώπους..
    κομμένη και ραμένη στα μέτρα τους.
    Καλή μου Weird, με τις πλάτες του Θεού, δεν μπορούμε ούτε να κλέβουμε, ούτε να βιάζουμε, ούτε να σκοτώνουμε, ούτε να αισχροκερδούμε. Άλλο η αγνή πίστη κι άλλο η ιδιοτελής πίστη...

Για ποιο λόγο να συμπλέει η πολιτική διαφθορά με την εκκλησιαστική τέτοια ? Για ποιο λόγο, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, κανείς μα κανείς πολιτικός στην Ελλάδα, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να διαχωρίσει την πολιτική εξουσία από την εκκλησιαστική δημαγωγία ? Είπα και πιο πάνω , μόνο στην Ελλάδα και στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν, πολιτική και πίστη είναι ένα μόρφωμα αδιαίρετο. Για ένα και μόνο λόγο : να χειραγωγούμε και να εισπράτουμε ψήφους....

Παρ\' όλη τη φανατίλα κάποιων - και φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα , γιατί έχω αντιληφθεί που κινείσαι σχετικά με την αντίληψη σου περί του Θείου κι όχι του Θεικού (έχει τεράστια διαφορά..) - κάποτε θα πρέπει να δούμε τα πράγματα με τ\' όνομα τους :

-Βίασες ? Στη φυλακή..Βρε δε πα να σε λένε άγιο Τάδε..Στη φυλακή παλιόπουστα..
    -Σκότωσες μακαριώτατε μου.. ? Τα ίδια κουφάλα..στη φυλάκα...
    -Έκλεψες πανιερότατε ? Τσιφ στη μπουρού ρουφιάνε...

Κι επειδή στην Ελλάδα όλη την κοπανάνε από τις φυλακές με βοήθεια από ψηλά ( σαν καλή ώρα ο Παλαιοκώστας με ελικόπτερο ) , καλά θάτανε να κλείνουμε όλους όσους έχουν επικοινωνία με τα επουράνια σε όσο πιο βαθειά υπόγεια μπορούμε...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    Originally posted by sabb

-Έκλεψες πανιερότατε ? Τσιφ στη μπουρού ρουφιάνε...

τι τσιφ και τσαφ??

για δες εδω απο την σημερινη Ελευθεροτυπια,

Ο μοναχός Αρσένιος όταν κατέθετε (ένα ακόμα) υπόμνημα στη Βουλή
    Ο λόγος για τον μοναχό Αρσένιο, ο οποίος απέφευγε όλον αυτό τον καιρό, όπως άλλωστε και ο Εφραίμ, την προσωπική παρουσία στο Εφετείο της Αθήνας, τώρα όμως οφείλει να ανταποκριθεί σε νεότερο «ραντεβού» με τους εισαγγελείς. Η Ευσταθία Σπυροπούλου και ο Παντ. Στραγάλης, που διερευνούν το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, του διεμήνυσαν χθες ότι όχι μόνο θέλουν κάποιες διευκρινίσεις, αλλά τις θέλουν άμεσα και προφορικά.

Ετσι, ο μοναχός Αρσένιος, που μέσω του γραπτού του υπομνήματος έχει παραδεχθεί ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεκπεραίωση των διαδικασιών για τις «ιερές ανταλλαγές» μεταξύ μονής και Ελληνικού Δημοσίου, κλήθηκε σε αυτοπρόσωπη εμφάνιση προς παροχή επιπρόσθετων εξηγήσεων.

Μάλιστα, το τετ-α-τετ εισαγγελέων και μοναχού προγραμματίστηκε για σήμερα.

Μεταξύ άλλων ο Αρσένιος θα κληθεί να διευκρινίσει και τι ακριβώς εννοούσε και κυρίως σε ποια πολιτικά πρόσωπα αναφερόταν, όταν σε επιστολή του σε ανύποπτο χρόνο, τον Οκτώβριο του 2004, προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκο, τόνιζε ότι «η διαδικασία ανταλλαγής έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο» και «αυτό ταυτόχρονα μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της».

Τον καλει ο εισαγγελεας και αυτος δινει υπομνηματα...
    σημερα λεει οτι μαλλον θα παει....
    Αλλα θα μαθευτει ολη η διαπλοκη και η κλεψια???

Η νομιζει κανεις οτι αμα ο αρσενιος δεν ηταν παπας και ηταν απλος πολιτης θα τον αφηνανε ετσι???
    χειροποδαρα θα τον πηγαιναν στον εισαγγελεα οχι να παραδινει υπομνηματα.....

Αλλα οκ, το οτι οι πολιτικοι δεν διαχωριζουν το κρατος απο την εκκλησια καταλαβαινεις το λογο.
    Οι απλοι θρησκευομενοι πολιτες τι κερδος εχουν να κανουν τα στραβα ματια σε τετοιες ιστοριες?

Senior Member
    Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τον βιασμό στο μοναστήρι, μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες.

Ένας από τους καταγγέλοντες ήταν και ένα 17χρόνο αγόρι.
    Ακούστηκε ότι είναι εκεί από τα 13 του.

Πάνε καλόγεροι και ανήλικα?Από πότε?

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας 60χρόνος άντρας βίαζε μικρότερους άντρες και σαφώς πιο δυνατούς σωματικά από αυτόν.
    Δέχτηκαν ψυχολογικό εκβιασμό προκειμένου να δεχτούν την αποτρόπαια πράξη?
    Πως γίνεται?

Σε γενικές γραμμές πάντως πάμε κατά διαόλου και ακόμα παραπέρα και όλοι κάνουν τις πάπιες, τα γίδια και τα πρόβατα

Senior Member
    ΄Παιδιά, έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέτε.
    Παίζει μεγάλη βρωμιά και μεγάλη διαπλοκή.
    Νομίζω οτι κι ο μέσος θρησκευόμενος αντιλαμβάνεται την βρωμιά αλλά πιστεύει μέσα του, εθελoτυφλώντας, οτι βρίσκεται πολύ μακριά του.
    Το ζήτημα που θέτεις Κρίνο, νομίζω είναι πολύ γενικότερο και έχει να κάνει με ένα βασικό ερώτημα.
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ?
    Γιατί έχουμε γίνει τόσο παθητικόί? Γιατί αντέχουμε να μυρίζουμε τη βρωμιά και τη δυσωδία, αρκεί να ξέρουμε οτι βρίσκεται έξω απο το δικό μας σπίτι?
    Κι απο την άλλη, πέρα απο το να φωνάξουμε, τί στα αλήθεια μπορούμε να κάνουμε?
    Σάββα μου άρεσε πολύ η τελευταία σου φράση, ευστοχότατη...

Banned
    Νορα δεν τιθεται θεμα σωματικης δυναμης,
    ο εκφυλος γερακος ειχε οπως ειθιστε πνευματικη σχεση. Αυτο απο οτι φαινεται φτανει για να κανει οσα εκανε.

Τωρα για το ανηλικος, φαινεται οτι υπαρχουν και ανηλικοι μεσα σε μοναστηρια.
    Δεν ξερω αν επιτρεπεται (υποθετω πως οχι) αλλα ποιος το ελεγχει αυτο τελικα???

Weird,
    Δεν εχω ετοιμη συνταγη.
    Για αρχη καλο θα μου φαινοταν να διαβασω για θρησκευομενους που να ζητουν τον πληρη διαχωρισμο εκκλησιας - κρατους μεχρι αυτο να καταστει δυνατο.
    Πολλα μπορει να γινουν, εγω θα σκεφτομουν οτι αμα σταματουσαμε να εθελοτυφλουμε (οσοι το εκαναν φυσικα) ισως να βλεπαμε μια αχτιδα φωτος....

Senior Member
    ----Κρίνε : Το ότι ο Αρσένιος κι ο Εφραίμ, έπρεπε να είναι ήδη στη φυλακή , έστω και προφυλακιστέοι - πόσοι και πόσοι αθώοι στη δικαστική ιστορία της Ελλάδας εξέτισαν δύο ποινές έως ότου δικασθούν και εν τέλει αθωωθούν - είναι μια λογική κατάληξη, απέναντι στο έγκλημα της καταπάτησης και υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας...Επειδή όμως στην Ελλάδα, υπάρχουν σχέσεις πνευματικών γερόντων όπως οι παραπάνω τραγόπαπες με πνευματικά παιδιά που \"τυχαίνει\" να έχουν και τη πολιτική εξουσία στα χέρια τους όπως Βουλγαράκηδες και όλο το σόι των Πελέκηδων, οι Ρουσόπουλοι, οι Κιλτίδηδες, οι Κοντοί κι όλο το κακό συναπάντημα, πολύ φοβούμαι πως όταν εγώ μπω φυλακή γιατί κάποιος ******* πελάτης μου δεν πλήρωσε την επιταγή του που εγώ ήμουν ο τριακοστός πρώτος οπισθογράφος, αυτοί όλοι θα είναι έξω, με προπέτασμα το άσυλό ενός ανήθικου και άδικου πολιτικοθρησκευτικού συστήματος. Κι έχεις δίκιο..όχι μόνο δεν είναι μέσα, αλλά μας εμπαίζουν με το αν θα στείλουν υπομνήματα ή όχι !!! Κι άντε εσύ κι εγώ τη μπούρκα τη βγάλαμε, οι υπόλοιποι τι στι διάολο κάνουν ?
    ---Νόρα : Ναι, υπάρχουν και καλόγεροι με γονική συναίνεση από τα 12 τους. Κι αυτοί οι γονείς για μένα εγκληματούν...Ας δώσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την αλήθεια μέσα απ\'τη γνώση και την παιδεία. Αντ\' αυτού τα στέλνουν να υπηρετήσουν, όχι τα Θεία, αλλά μερικούς χοντρομπαλάδες κληρικούς που τα βλέπουν σαν ξερολούκουμα. Κι ο βιασμός σ\' αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος έχει μεγαλύτερη σωματική δύναμη ή όχι δυστυχώς...Οι βιαστές, βιάζουν τις ψυχές των θυμάτων τους με αντίτιμο την σιωπή, τον παράδεισο, την συγχώρεση αμαρτιών κι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς που μπορεί να σκαρφιστεί η θρησκευτική εξουσία με αντάλλαγμα ένα παιδικό κορμάκι.....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    Sabb,
    παρολη την σαπιλα εχω την αισθηση οτι μπαινουμε σε μια τελικη ευθεια.
    Πιστευω οτι εντος της δεκαετιας που ερχεται, πολλοι ρασοφοροι θα ψαχνουν να βρουν τα γενια τους.....

Και ξερεις δεν με ενδιαφερει τοσο ο εφραιμ, οσο το ζητημα συνολικα.
    Μιλαω για την θρησκεια οπου και οπως εμπλεκεται στην ζωη του πολιτη:
    Απο την βαφτιση του (που εχει γινει σχεδον υποχρεωτικη) μεχρι την ταφη του και οτι αλλο περιεχεται στην διαδρομη ενος ανθρωπου που ζει σε αυτη την χωρα.

Page 5 of 36 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast