Results 46 to 60 of 114
-
14-08-2018, 13:07 #46
- 14-08-2018, 13:43 #47
Nikselfie διάβασα τις αναρτήσεις σου. Μοιάζουν πολύ τα συμπτώματα μας...
14-08-2018, 16:04 #48
Έχεις κι εσύ επίμονες σκέψεις; δεν έχω καταναγκασμους όμως να κάνω δλδ επαναλαμβανομενες πράξεις μόνο σκέψεις τραυματικες που δε μου βγαινουν σε άγχος ταχυπαλμιες κλαμα..τα χάπια με βοηθανε όμως.πρώτη φορά το παθαίνεις;
Εστάλη από SM-G930F στο E-Psychology.gr Mobile App
15-08-2018, 14:29 #49
15-08-2018, 14:35 #50
Ναι συνήθως χτυπάει κάτι άλλο.Εμένα μου βγαίνει σε άγχος κ αυπνια τα οποία με τη σειρά τους με οδηγούν σε κατάθλιψη κ παυω να είμαι λειτουργική.
Γενικά υπολειτουργεί το μυαλό μου κ είμαι όλο στη τσιτα, δεν ξεκουράζομαι εύκολα , ακόμα κ το σώμα μου είναι τσιτωμενο φαντασου.Τα παίζει ο οργανισμός όταν είναι συνέχεια on ξεσπάει.
Αυτό ακόμα δεν έχω καταφέρει να το ξεπερασω χωρίς αγωγή, με αυτη τουλάχιστον είμαι καλύτερα κ λειτουργώ.
15-08-2018, 14:40 #51
Υπερλειτουργει*
Εσύ έχεις ξαναπαρει αγωγή;
16-08-2018, 12:57 #52
Ναι. Remeron και cipralex. Το 1ο με έκανε σαν πρεζονι και έβαλα και πολλά κιλά. Εκανα κατι υπνους με το remeron αξεχαστους . Αληθινο ναρκωτικο. Το 2ο Οκ με έκανε λειτουργικοτατη απλώς μετά από κάνα χρόνο δεν έκανε τίποτα και ξαναπεσα λίγο ψυχολογικά. Μετά τα έκοψα ένα χρόνο και έκανα ψυχοθεραπεία. Καλά πήγε αυτός ο χρόνος σχετικά. Και τώρα να μαι πάλι. Απλώς την πρώτη φορά είχα μείζον καταθλιπτικο επεισόδιο με κρίσεις πανικού . Τώρα έχω αγχωδη διαταραχή με ιδεοληψιες . Που ξέρεις τι θα με βρει την επόμενη φορά.
16-08-2018, 13:12 #53
Το πιο πιθανό είναι ότι αντιμετωπίζεις το σύνδρομο απόσυρσης από την γρήγορη διακοπή των αντικαταθλιπτικων, όπως συμβαίνει για την συντριπτική πλειοψηφία!
Μην εκπλήσσεσαι αν για πολύ καιρό είσαι καλά μετά την διακοπή των, και ξαφνικά μετά από μήνες εμφανίσεις όλων των ειδών τα συμπτώματα.
Δυστυχώς το protracted Withdrawal έχει μεγάλη διάρκεια για τους περισσότερους.
Αν αποφασίσεις να το αντιμετωπισεις χωρίς επιπλέον φάρμακα που αποτελούν δίκοπο μαχαίρι, χρειάζεται πολύ υπομονή και υποστήριξη.
Όπως είπαμε αυτά τα φάρμακα δεν πρέπει να παιρνονται επιπόλαια, γιατί δεν είναι ασπιρίνες!
Πάντως δεν σταματατε να με εκπλήσσεστε για την άγνοια που επικρατεί γύρω από αυτά, παρά την τόσο άπλετη πληροφόρηση που υπάρχει.
16-08-2018, 16:55 #54
Φίλε μου ευχαριστώ για το feedback. Δεν είμαι ειδικός και πάντα ότι έχω πάρει είναι μετά από παρότρυνση ψυχιατρου και όταν έκοψα την αγωγή πάλι με συμβουλή του γιατρού μου ήταν . Με τα συμπτώματα που είχα ήταν αδύνατον να μην μου δώσουν αγωγή. Τώρα αυτό που λες δεν το ξέρω αλλά θα το συζητήσω σοβαρά με τον ψυχίατρο μου γιατί με ενδιαφέρει πολύ. Εννοείς ότι δεν έπρεπε να πάρω αγωγή ή ότι την σταμάτησα πριν την ώρα της?
Last edited by Cicada; 16-08-2018 at 18:44.
16-08-2018, 20:18 #55
Δεν ξέρω αν είναι πάντα αυτό, αν και το έχω ακούσει από τους πολεμιους των αντικαταθλιπτικών.
Εγώ όταν τα σταματαω είμαι καλά καποιους μηνες μετά και μετά λόγω κάποιου γεγονότος στρεσογονου συνηθως αναπτυσσω τα ιδια συμπτωματα,σκεφτομαι πιο έντονα, πολύ αγχος κ αϋπνία.Όπως ήμουν δλδ πριν αρχίσω τα αντικαταθλιπτικά.
Κατά τη γνώμη μου δεν πιστεύω ότι είναι , στην περίπτωση μου,συμπτωματα αποσυρσης γιατί τα είχα κ πριν ξεκινήσω καν αγωγή κ σε πολύ χειρότερο βαθμό.Απλα όταν σταματάς τα χαπια ,η επιδραση τους δε φεύγει αμεσως, μένει κανα μηνα κ μετά ο εγκεφαλος επανερχεται στην κατάσταση που ήταν, αν κι εσύ δεν έχεις καταφέρει κ.με ψυχοθεραπεία να λυσεις το πρόβλημα.
Άλλωστε επιστημονικα πλέον η ιδψ θεωρείται βλαβη του εγκεφάλου(βασει εγκεφαλογραφηματων) κ όχι θέμα τραυματος ή του τροπου που έχεις μεγαλώσει οπως παλιότερα, που ήταν της μοδας η ψυχαναλυση.
Συνεπώς όταν έχεις μια βλάβη , είναι λογικό τα χάπια να αποκαθιστουν την ισορροπία στον εγκέφαλο κ οταν τα κόβεις να επανερχεται όπως ήταν πριν.
16-08-2018, 21:06 #56
Γειά σου,
Εφόσον είχες πολύ έντονα συμπτώματα, δυστυχώς τα φάρμακα ήταν μονόδρομος!
Όπως άλλωστε και στην δική μου περίπτωση, μόνο με αυτό μπορεσα να ξαναγινω λειτουργικός, καθώς ήμουν τυχερός και με έπιασε το πρώτο που δοκίμασα και σε μικρή δόση χωρίς παρενέργειες.
Όμως παρότι είχα λύσει το πρόβλημα μου, και αισθανόμουν περίφημα, όποτε προσπαθούσα να το διακόψω, μετά από μερικούς μήνες, ξαφνικά λες και γύριζε διακόπτης και είχα έντονα σωματικά συμπτώματα, χωρίς να έχει συμβεί τίποτα δυσάρεστο στην καθημερινότητα μου!
Έκανα 3 προσπάθειες, και πάντα σε 6-12μηνες αναγκαζόμουν να τα ξαναρχίσω και ευτυχώς με ξαναπιαναν. Έτσι κύλησαν 13 χρονιά.
Τελικά στην 4η προσπάθεια το έκοψα πολύ πολύ σταδιακά μέσα σε 7 χρόνια, και έτσι μόνο μπόρεσα να απεξαρτηθω.
Τώρα είμαι χωρίς φάρμακο 5 χρόνια και είμαι καλά.
Μπορείς να δεις την περίπτωση μου στην επικοινωνία μου με menis, γιατί δεν θα ήθελα να επανέλθω.
Πάντως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, και δεν αντιδρά παρόμοια.
Συζήτησε τα με τον γιατρό σου και σου εύχομαι ότι καλύτερο.
Πάντως φαίνεται ότι στο cipralex O οργανισμός σου μετά από κάποιο διάστημα απέκτησε ανοχή σε αυτό, και δεν σε βοηθούσε πια.
17-08-2018, 12:07 #57
Καλημέρα. Όλα τα αντικαταθλιπτικά/αγχολυτικά/ηρεμιστικά/υπνωτικά έχουν παρενέργειες και μία από αυτές είναι η αύξηση του βάρους. Βέβαια τα φάρμακα επιδρούν διαφορετικά στον κάθε ασθενή. Το θέμα είναι να υπολογίζετε τα πράγματα προς όφελός σας. Τι είναι καλύτερο για εσάς: να ζείτε υποφέροντας από όσα σας βασανίζουν ή να λάβετε την αγωγή που σας συνέστησε ο ψυχίατρος για να σας ανακουφίσει έχοντας να αντιμετωπίσετε τις ενδεχόμενες παρενέργειες;
Το σημαντικότερο όμως είναι να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Κανένα 《χάπι της ευτυχίας》δε θα σας λύσει τα προβλήματα χωρίς να καταβάλετε προσπάθειες για βελτίωση της ψυχολογικής σας κατάστασης. Στο post σας είπατε ότι είστε για πέταμα. Αν εσείς η ίδια θεωρείτε πως δεν αξίζετε τίποτα τότε τι είδους βοήθεια προσδοκείτε; Και αυτά δεν σας τα λέω με αυστηρότητα για να σας επιπλήξω. Και εγώ αντιμετωπίζω μια παρόμοια κατάσταση με κρίσεις πανικού και έντονα συμπτώματα άγχους (κεφαλαλγίες, ταχυκαρδίες, αϋπνίες, εφιδρώσεις, δύσπνοια, μούδιασμα στα άκρα, πόνους στο στήθος κλπ) και υπάρχουν μέρες κατά τις οποίες τα συμπτώματά μου είναι τόσο έντονα που κατηγορώ τον εαυτό μου και τον θεωρώ ανάξιο. Όμως πιστέψτε με η ματαιότητα δεν βγάζει πουθενά. Αντίθετα εντείνει τη θλίψη σας και αυτή έχει αντίκτυπο στο άγχος σας.
Seroxat και xanax δεν έχω χρησιμοποιήσει για να εκφέρω άποψη. Έχω πάρει όμως lexotanil που ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπίνων όπως και το xanax. Κιλά δεν πήρα, βοήθησε στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων για όσο διάστημα το έπαιρνα, αλλά όταν το σταμάτησα η κατάστασή μου έγινε ίδια με πρίν. Τώρα παίρνω bespar που δεν ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπίνων αλλά των βουσπιρόνων. Παρενέργειες δεν έχει αλλά ούτε και βελτιώνει την κατάστασή μου.
Επιστήμονας δεν είμαι αλλά και ως παθούσα ελπίζω να σας βοήθησα. Εύχομαι να βρείτε τον δρόμο σας με ή χωρίς φάρμακα, να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να σας αγαπούν όσοι αγαπάτε γιατί αυτό είναι που κατά βάθος έχετε ανάγκη.
17-08-2018, 14:09 #58
Κύριε elis για να καταλάβω είστε κάποιος ειδικός η ιατρός και βγάζετε διάγνωση και προτείνετε όλος τυχεος σε όλους να περνούν μαγνήσιο??? Επειδή έτυχε σε εσάς μια φορά κ σας ελυπε μαγνήσιο σιμενει αυτό ότι όση πάσχουν από κάποια ταραχή πρέπει να περνούν μαγνήσιο?? Σας παρακαλώ πολύ κάντε διάγνωση στον εαυτόσας σταματήστε να το παίζετε επιστήμονας και να δίνετε αγωγές σε ανθρώπους που θα σας πηστεψουν αυτό είναι έγκλημα...
Εστάλη από Redmi 5 στο E-Psychology.gr Mobile App
17-08-2018, 14:22 #59
Αυτα τα λενε οι γιατροι αδερφε εχω 11 χρονια σχιζο εχω παει σε τρεισ ομαδεσ κι ενα παγκοσμιο συνεδριο για σχιζοφρενεισ δουλευω ειμαι αγροτησ κι εχω μια υπεροχη κορουλα στην ηλικια σου αυτα που σου λεω ειναι αυτα που εμαθα απο ολο τον κοσμο για σχιζο μπορεισ να μπεισ και σε φορουμ του εξωτερικου αν ξερεισ αγγλικα να ψαχτεισ αν δεν ψαχτεισ λυση δεν εχει στο λεω τελειωσ φιλικα κι η κορη μου αυτα ελεγε στην εφηβεια ολα τα ιδια ειστε ψαχτηκε κ τωρα σπουδαζει στα λεω γτ τα καναμε κ βρηκαμε λυση αυτα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
17-08-2018, 14:41 #60
Αυτά να τα κρατήσεις για την πάρτι σου. Εδώ μέσα μπαίνουν παιδιά μικρής ηλικίας ακόμα κ ανήλικα..λυπον σοβαρεψου μην έχουμε θέμα από μόνος σου μου είπες ότι μπαίνεις να κάνεις την πλάκα σου..αν σε ξανά πιάσω να δίνεις διάγνωση σε κάποιον θα σε κινηγισω...
Εστάλη από Redmi 5 στο E-Psychology.gr Mobile App