Results 136 to 150 of 201
-
20-01-2009, 00:29 #136
Σοφα τα λογια σου κρινο.Παντως δεν πιστευω οτι η σταση ζωης που προανεφερες σπανιζει στις μερες μας. Πιστευω οτι ειναι ακριβως το αντιθετο.Οι ανθρωποι των προηγουμενων γενεων ειχαν τοσα προβληματα επιβιωσης να λυσουν που σιγουρα το μονο που δεν σκεφτονταν ηταν να χτισουν μια σχεση βασισμενη στην κατανοηση,εμπιστοσυνη κ υπομονη.Ας μην αναφερω κ τις επιλογες που ειχαν στον γαμο.
Αληθεια ποσα ζευγαρια καλυβουν τις ανασφαλειες τους κ την επιθυμια επιβολης στον συντροφο τους παρουσιαζοντας τις σαν αμοιβαια υποχωρηση κ συνεννοηση?
- 20-01-2009, 00:38 #137
να παω να σοφεψω λες???
Οσο για το οτι σπανιζουν στις μερες μας τετοιοι ανθρωποι θα σου πω το εξης:
Προσπαθησε να εισαι σε αυτους που σπανιζουν, αυτη θα ειναι και η αξια σου.
Αν θες να πας με το σωρο, να πας αλλα μην ψαχνεις δικαιολογιες για αυτο.
Ποσα ζευγαρια ε???
Η γνωμη μου ειναι αρκετα, ισως το 50% ισως λιγο λιγοτερα η περισσοτερα.
Παντως εκει γυρω.
20-01-2009, 00:49 #138
Προταση μου ειναι στα γεραματα να γινεις ενας γερος-σοφος.
Δεν μενδιαφερει να ειμαι σαυτους που σπανιζουν η μεσα στον σωρο.Απλως εχω τις αποψεις μου .Δεν υποστηριζω ποτε κατι απο αντιδραση στους πολλους
20-01-2009, 01:07 #139
στα γεραματα μου, οταν ο θανατος θα ειναι κοντα,
το μονο που θα ζηταω ειναι ενα ροζιασμενο χερι να μου χαιδευει τα μαλια...
(για κατι αλλο δυσκολο)
Το προβλημα δεν ειναι οτι ειναι πολλοι, αλλα παρτακηδες.
Λιγοι η πολλοι την ζημια την κανουν.
Παω να κανω μια πανεμορφη βουτια στο κρεβατι μου,
Με προβληματισε η σημερινη συζητηση.
Εχω ονειρα να δω αποψε.
20-01-2009, 01:15 #140
Καληνυχτα Κρινο.Μια αλλη φορα να μου εξηγησεις τι ειναι παρτακηδες.Δεν καταλαβα;)
20-01-2009, 02:28 #141
Εφυγα για λιγο και πηγα μια βολτουλα να ξεσκασω. Με πηρε ενας ξαδερφος μου τηλ. και μου ειπε οτι τον απολυσανε το πηρε πολυ βαρια, σε 5 λεπτα ημουν στο σπιτι του ειναι απο τα ατομα που μου συμπαραστεκονται ολο αυτον τον καιρο (εκτος απο εσας εδω) . δεν ξερω πως αλλα ειδα πολλα κοινα με αυτο που περναω εγω ενιωθα να συμπασχω ετσι εκατσα και του μιλησα εχοντας στο μυαλο μου ολα αυτα που διαβαζω απο εσας τοσο καιρο, με ακουγαν οι υπολοιποι αλλα και ο ιδιος και δεν πιστευαν οτι ημουν εγω ο μιχαλης των τελευταιων 4ων μηνων. Συζητουσαμε μεχρι αργα και ειδα οτι του εκανε καλο. Συνεχως εβλεπα τον εαυτο μου στην θεση του. Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας ολους γιατι καταφεραν εκτος απο το να βοηθησουν εμενα να βοηθησουν και καποιον αλλο εμμεσα. Δεν λεω οτι ειμαι καλα απλα ενιωσα πολυ καλυτερα οχι με τον πονο καποιου αλλου αλλα με το αισθημα οτι βοηθουσα καποιον οπως βοηθατε εσεις εμενα.
20-01-2009, 09:45 #142
Originally posted by mariafound82
Καληνυχτα Κρινο.Μια αλλη φορα να μου εξηγησεις τι ειναι παρτακηδες.Δεν καταλαβα;)
Καλημερα πια,
παρτακηδες ειναι αυτοι που κοιτανε την παρτη τους.
Κλεινονται και αμπαρωνονται στον εαυτο τους και εχουν βαλει το οριο τους αρκει να νιωθουν αυτοι καλα.
Οταν αυτο σε αφορα αποκλειστικα δεν ειναι κακο, οταν μιλαμε για σχεση ομως ειναι προβληματικο.
Ειναι το λιγοτερο θεμιτο, να παραχωρεις ενα κομματι του εαυτου σου στο συντροφο σου. Και αυτο φυσικα χρειαζεται μια ισορροπια αλλιως παμε ειτε στο ενα ακρο (του να εισαι παρτακιας) ειτε στο αλλο (του να μην εισαι ο εαυτος σου)
20-01-2009, 22:02 #143
Αλλαξες τοποθεσια κρινο?
Καταλαβα τι ειπες.Φυσικα κ δημιουργει προβληματα ειτε αφορα μια σχεση ειτε οχι αλλα αυτο το θεμα θελει πολλη συζητηση.
Ευτυχισμενοι ειναι οσοι ζουν η νομιζουν οτι ζουν την ιδανικη σχεση,πανω σαυτο το θεμα δηλωνω πληρη αγνοια.
20-01-2009, 22:45 #144
ναι οταν ειναι αναγκαιο αλλαζω θεσεις και τοπους... η τοποθεσια,
:cool:
Το προσεξες βλεπω ομως ε?
Οσο για συζητηση ορεξη και χρονο να εχουμε και τα υπολοιπα βρισκονται.
Για τους ευτυχισμενους δεν ξερω,
δεν νομιζω οτι υπαρχουν ιδανικες σχεσεις, βλεπεις οι συνθηκες δεν ειναι ιδανικες, πως θα μπορουσαν να ειναι οι σχεσεις????
Υπαρχουν ομως σχεσεις που ο ενας προσπαθει να δει τον αλλο εστω και με προβληματα.
Και σε αυτο το ζητημα δηλωνω πληρη γνωση.
;)
20-01-2009, 23:00 #145
Αν κ μιλαμε πολυ γενικα νομιζω οτι σε γενικες γραμμες γνωριζουμε τα ιδια πραγματα για τις σχεσεις.Εσυ ποιες θεωρεις ιδανικες συνθηκες ικανες για την δημιουργια μιας ιδανικης σχεσης?
21-01-2009, 00:37 #146
Ετσι φαινεται, οτι εχουμε κοινες εμπειριες, αν και οι ιστοριες των ανθρωπων συνηθως δεν εχουν πολλες διαφορες.
Διαφορες υπαρχουν στη σταση που εχει ο καθενας μας.
Τωρα αυτο που με ρωτας ειναι σταυρολεξο.
Ειναι τοσο παραξενοι οι ανθρωποι, τοσο φοβικοι που δεν ξερεις πια που να πονταρεις, που να ελπιζεις....
Ας τα παρουμε απο την αρχη:
1. Απαιτειται καποια μινιμουμ υλικη υποδομη για γνωστους λογους.
Τουλαχιστον μια οικονομικη ανεση που να μην μπαινει προβλημα στο να κανεις τα βασικα.
2. Να υπαρχει μια μορφωση σε ιδιο επιπεδο.
Μορφωση εκπαιδευσης, αξιων αλλα και πολιτισμικοτητας.
3. Να υπαρχει αλληλοσεβασμος στον ανθρωπο που εχεις διπλα σου και να τον εκτιμας για το οτι προσπαθει παρα τις δυσκολιες να ειναι κοντα σου. Τιποτα δεν ειναι κατακτημενο αν δεν προσπαθεις καθημερινα.
4. Να εισαι ανεκτικη οταν ο συντροφος σου εχει προβληματα η ειναι ανασφαλης.
Να του δινεις κουραγιο οταν το χρειαζεται και να εχεις ανοικτα αυτια για να ακουσεις τι εχει να πει. Παραλληλα ομως να απαιτεις να μην σταματα μεχρι να λυσει τα προβληματα του η τις ανασφαλειες του. Η ευθυνοφοβια κλονιζει και δυναμιτιζει τις σχεσεις.
5. Να εισαι ειλικρινής οτι και να θες να πεις στον αλλον εστω και αν αυτο ενδεχωμενα θα τον πληγωσει. Η ειλικρινεια ειναι η βαση για μια υγιη σχεση.
6. Να μην εγκλωβιζεις τον αλλο νομιζωντας οτι επειδη ειναι μαζι σου, υπαρχεις μονο εσυ και τιποτα αλλο στο πλανητη. Κανεις δεν μπορει να εχει αποκλειστικοτητα σε κανενα, αυτο θα τον εκανε αντικοινωνικο και στο τελος δυστυχισμένο
7. Να εχεις απολυτη εμπιστοσυνη στον συντροφο σου χωρις να ψαχνεις αποδεικτικα στοιχεια για αυτο.
8. Να φροντιζεις τον εαυτο σου και να παροτρυνεις τον συντροφο σου για το ιδιο.
9. Να μην κρυβεις σκεψεις σου οταν κοιμασαι τα βραδυα οταν κανεις τις ανασκοπησεις τις ημερας παρα να τις συζητας μαζι του. Οταν τριγυρνανε σκεψεις στο μυαλο σου και τις κρατας για σενα το μονο που θα καταφερεις ειναι να σεναριολογεις χωρις αυτα να εχουν απολυτη σχεση με την πραγματικοτητα.
10. το δεκα το αφηνω για σενα να βαλεις οτι θελεις.....
2 παρατηρησεις:
α. Οπως βλεπεις δεν μιλαω για αγαπη, μιας και αγαπη ειναι ολα τα παραπανω, που αν κατι λειπει τοτε η αγαπη γινεται σιγα σιγα ενα φτηνο ρομαντσο.
β. Οτι ειπα οτι πρεπει να κανεις ισχυει το ιδιο εξισου για τον συντροφο σου.
Αντε καλη τυχη!
21-01-2009, 00:50 #147
Η ειλικρινεια Κρινο,ειναι κατι πολυ σχετικο....Μια απιστια δεν μπορεις να την ομολογησεις ευκολα
21-01-2009, 00:56 #148
Originally posted by elpi68
Η ειλικρινεια Κρινο,ειναι κατι πολυ σχετικο....Μια απιστια δεν μπορεις να την ομολογησεις ευκολα
ακου ελπι και 68,
οποιος δεν θελει να ζυμωσει δεκα χρονια κοσκινιζει.
Εγω ημουν παντα ειλικρινης και το εχω πληρωσει ακριβα.
Περα απο αυτο ομως τα βραδια κοιμαμαι ησυχος.
Και εμενα αυτο με ενδιαφερει πανω απο ολα.
Οτι εχω να πω θα το πω και η αλλη ας κανει οτι της βγαινει.
Τουλαχιστον εκτος που κοιμαμαι ησυχος τα βραδια, κοιμαται εξισου και αυτη.
;)
21-01-2009, 01:01 #149
Δεν σε ξερω,αλλα να υποθεσω οτι αυτη η ειλικρινεια σας κανει να κοιμαστε ησυχοι...αλλα μόνοι τα βραδια;;;
21-01-2009, 01:03 #150
Όλα είναι σχετικά!Κατ\' εμέ οι 10 \"εντολές\" του krino :-) περικλείονται σε μία λέξη \"ΣΕΒΑΣΜΟΣ\"!
Όσο για την απιστία...αν την κάνεις καλό είναι να μην την ομολογήσεις ποτέ....για το καλό του άλλου!
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση