Μετά απο 8 χρόνια χωρισμός γιατί? - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 14 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 201
    Member
    Το να ξεκολλησω δεν νομιζω οτι επηρεαζεται απο το αν γραφω ή δεν γραφω εδω μεσα , θα μπορουσα να κλεισω το pc και να κατσω στο κρεβατι να ακουω τραγουδια και να την σκεφτομαι πολυ πιο εντονα απ\' οτι τωρα. Ναι μεχρι σήμερα δεν εχω ζησει κατι αναλογο που να με εχει ταρακουνησει τοσο πολυ. Τις περιπετειουλες μου και τις δυσκολιες μου τις ειχα και τις εχω ακομα. Εχω προβληματα που με απασχολουν οπως ολοι απλα τωρα δεν υπαρχουν στο μυαλο μου καν. Αυτο που ειπες οτι εγω εμεινα ακλονητος στις αποψεις μου ενω εκεινη τις αλλαξε ειναι μια μεγαλη αληθεια τελικα.

Senior Member
    Μιχαλη δεν αναφερομουν σε σενα αλλα στον κρινο.Αλλα ακομα κ ετσι η απαντηση μου ειχε καποιο αποτελεσμα κ χαιρομαι γιαυτο.Ισως αυτη να ειναι η απαντηση για τον χωρισμο σας.Τωρα πονας αλλα προσπαθησε να κρατησεις τις καλες στιγμες κ να μαθεις απο τα λαθη.ξερω οτι δεν ειναι ευκολο,θελει αρκετη προσπαθεια κ θα υπαρξουν κ αρκετες στιγμες που θα σκεφτεσαι το παρελθον.Προσπαθησε να συνεχισεις την ζωη σου,τα προβληματα που παραμενουν αλυτα,αρχισε να βγαινεις εξω με μερικους καλους φιλους εστω κ αν δεν το θελεις τωρα.Προσπαθησε να κανεις κατι διαφορετικο που θα σε αποσπασει κ μην επιτρεπεις την σκεψη της να σε κυριευει.

Banned
    Originally posted by mariafound82

Αποτι εχω καταλαβει εχεις ζησει μια σχετικα ευκολη ζωη χωρις συναισθηματικα μπλεξιματα κ μπλοκαρισματα τα οποια ειναι χαρακτηριστικο των κοινων θνητων.

τι ειπες τωρα!!!!!!!!!!!!

Δεν φανταζεσαι τι εχω περασει στη ζωη μου.....
    Δεν ειναι οτι ειχα εγω καποιο μπλοκαρισμα, - μπορει να πει κανεις οτι παντα ηξερα τι ηθελα - αλλα αμα πιασω τις σχεσεις μου και τις βαλω κατω μια μια, δεν με ξεπλενει ουτε ο νιαγαρας....

Θα σου απαντησω οτι δεν φανταζεσαι με ποσο ανασφαλη ατομα εχω κανει σχεσεις.
    Δεν φανταζεσαι ποσο εχω προσπαθησει, ποσο σαλιο εχω χαλασει ωρες ολοκληρες χωρις σταματημο για να προσπαθησω να καταφερω να διωξω τις ανασφαλειες του συντροφου μου.

Αστο γιατι ειναι μια πονομενη ιστορια.

Απο την αλλη εχω κανει και εγω τα λαθη μου, αλλα στο συνολο πολλες φορες εχω πιασει τον εαυτ μου οταν κανω ενα απολογισμο να δινω μουτζες....

Τοσες και τοσες συζητησεις πολλες φορες πηγαν χαμενες και αν θες αυτο ειναι που με ποναει περισσοτερο, τιποτα αλλο.
    Με ποναει που παρολη την προσπαθεια μο, συχνα πυκνα αντι να νικαει ο λογος μου νικανε οι ανσφαλειες της συντροφο μου.

Ειναι οτι χειροτερο μπορει να ζησει κανεις, μιας και εγω μιλαω δυστυχως απο την μερια που στηριζει τον συντροφο του και οχι απο την μερια που θελει στηριξη.

Τελος τωρα που το σκεφτομαι, ολες τις γυναικες με τις οποιες ειχα σχεση και μου ζητησαν να της στηριξω - και το εκανα χωρις κοπο παντοτε - σκεφτηκαν ποτε αν ΕΓΩ χρειαζομουν ποτε στηριξη???
    Σκεφτηκαν οτι οσο και βραχος αν εισαι, η αλμυρα της θαλασσας θα χαραξει τον βραχο πολυ βαθεια???

Το εχω καημο ρε πουστη μου, μια φορα να ακουσω,
    πες μου τι φοβασαι και ελα να το μοιραστουμε!
    Μια ζωη επρεπε να κανω το χριστιανο γιατι η ταδε εχει προβληματα.... (να ημουν κιολας παει στο διαολο...)

Εχεις κατασταλαξει στις αποψεις σου απο πολυ μικρος τις οποιες υποστηριζεις ακλονητος μεχρι τωρα.

Εχω μαθει ολη μου την ζωη να μαζευω εμπειριες και να μαθαινω απο αυτες.
    Εχω μαθει να εχω παντα αυτια ανοικτα και να ρουφαω αυτα που πιανουν ολες μου οι αισθησεις.
    Εχω μαθει οτι οποιος εχει κλειστα αυτια και πιστευει οτι τα ξερει ολα, ειναι ο μεγαλυτερος χαμενος.
    Εχω μαθει οτι αμα φοβασαι να κανεις λαθη δεν θα κανεις ποτε κατι σωστο.
    Εχω μαθει οτι και η πιο αρνητικη εμπειρια ειναι κατι που πρεπει να την ζησεις για να μαθεις να βιωνεις την θετικη.
    Εχω μαθει ο φοβος ειναι ενα συναισθημα το οποιο το μονο που μπορει να κανει ειναι να με καταστειλει.
    Και ναι ακομα μαθαινω....

Και αν το θες, εχω γυρισει την γη δυο φορες αναποδα, δεν εχω αφησει ηπειρο για ηπειρο που να μην εχω πατησει, γνωρισα λαους για να δω πως ζουν και εχω καταστησει σαφες τον εαυτο μου οτι δεν ειμαι παρα τιποτα αλλο παρα μια κουκιδα στο πλανητη - δεν ηθελα και τιποτα αλλο φυσικα.

Δυο φορες εχω κινδυνεψει να πεθανω, και παντα γλυτωνα στο τσακ.... την τελευταια φορα πεθαινα συνεχεια για 3 μερες και 3 νυχτες ανα λεπτο χωρις σταματημο.

Αφου εκανα ολα αυτα λοιπον, δεν υπαρχει κατι που μπορει να με σταματησει να μην κανω κατι που θελω.
    Δεν πιστευω στο θεο, αλλα ειναι γραμμενο στο DNA μου οτι καμια κορυφη δεν μπορει να μεινει απατητη εφοσον εγω θελω να την κατακτησω!

Προφανως μονο εγω εχω περασει απο 40 κυματα[δυστυχως για μενα].Ακ κατι αλλο ,μην δαγκασεις την γλωσσα σου.

Εδω και 1 χρονο περιπου γραφω ενα βιβλιο, μαλλον αυτοβιογραφικο.
    Θυμησε μου να στο στειλω για να μετρησεις ποσα κυματα εχω περασει και μετα ελα να μου πεις πως ζεις ακομα....
    Δεν σου πουλαω μουρη ουτε και στυλ.
    Σεβομαι τις δυσκολιες σου οπως και του καθενα εδω μεσα.
    Αν δεν το εκανα αυτο, δεν θα εγραφα οσα γραφω χρονια τωρα.
    Μοιραζομαι τις σκεψεις μου με ενδεχωμενο οτι καποιος μπορει να ενδιαφερεται για αυτες, αυτο και μονο.

Λαθος εκανες, αν νομιζες οτι εκανα επιθετικο σχολιο για σενα.

Σορρυ για το χμμμ ξεσπασμα, αλλα ειχα χαλαρωσει καπως και μου κτυπησαν πολλα καμπανακια με οσα εγραψες....
    Ισως να μου εκανε και καλο που τα εγραψα ολα αυτα.....

Να σαι καλα και σε ευχαριστω για το μυνημα σου ειλικρινα.

Senior Member
    Κρινο συγνωμη αλλα νομισα οτι το σχολιο σου αφορουσε εμενα.Συνηθως σπανια επιτρεπω στον εαυτο μου να παρασυρθει κ να απαντησει ,αυτο ισχυει για την ζωη μου γενικα,πιστευω ομως οτι το μικρο παραπατημα μου ειχε θετικο αποτελεσμα.Δεν εχω διαβασει παλιοτερα αλλα οσο καιρο παρακολουθω το φορουμ ειναι η πρωτη φορα που βλεπω να μιλας για τον εαυτο σου.Μηπως να το κανεις πιο συχνα?
    Θα ηθελα να διαβασω το βιβλιο σου.

Banned
    Δεν θελω να ζητας συγνωμη,
    ξερω οτι δεν εκανες κατι με σκοπο, οποτε δεν υπαρχει λογος.

Ειναι αληθεια οτι σπανιως μιλαω για μενα.
    Χμμ ανασφαλεια μαλλον ε??
    :P:P:P
    Θα προσπαθησω να το κανω, αλλα γενικα πιστευα οτι δεν ειχε κανενα ενδιαφερον κατι τετοιο.

Το βιβλιο το σταματησα πριν λιγους μηνες λογω περιεργων καταστασεων, τωρα ειμαι σε φαση ηρεμιας και συντομα θα το αρχισω ξανα. Εχω φτασει πανω απο την μεση οποτε με καλους ρυθμους σε 2-3 μηνες θα το εχω τελειωσει.

Ειναι η διαθηκη μου.

Senior Member
    Μαλλον μια μικρη ανασφαλεια φταιει η οποια υπαρχει απο παλια κ δεν ηθελες να την παραδεχτεις κ να δειξεις αδυναμια.Κρινο ειναι η απαντηση στην ερωτηση σου[νομιζω οτι την εκανες στον εαυτο σου]γιατι διαλεγες παντα ανασφαλη ατομα κ προσπαθουσες να τα στηριξεις.Χωρις να ειμαι ειδικος εδειχνες απλα τι ηθελες αλλα το εκανες σε λαθος ατομα η μαλλον σε πολυ εγωκεντρικα ατομα.
    Την διαθηκη σου?Παραξενη λεξη χρησιμοποιεις για την αυτοβιογραφια σου.Πιστευεις οτι εχεις ζησει ολες τις εμπειριες που μπορει να βιωσει ανθρωπος?

Banned
    η ζωη μου ηταν περιεργη και ιδιως απο τα 20 μου αρκετα σκληρη για το να μου επιτρεπω να εχω αδυναμιες.
    Αν ηρεμησα με αυτο ειναι μονο τα τελευταια χρονια αλλα και αυτο οχι οσο θα επρεπε.
    Μαλλον διαλεγα ανασφαλη ατομα γιατι με θεωρουσα πιο σκληροπετσο, η δεν ξερω τι αλλο.
    Οντως τα στηριζα και τα στηριζω μεχρι και τωρα που μιλαμε.

Οσο για τα λαθος ατομα δεν ξερω, ποτε δεν ανιχνευα τι ακριβως ειναι ο αλλος.
    Αλλωστε πιστευα οτι και να ειναι ο αλλος μπορει να αλλαξει αν θελει να το δει.
    Ωστοσο ισως εχεις δικαιο γιατι αν καποιος αρνειται να αλλαξει - προς το καλυτερο παντα - αυτο δειχνει εγωκεντρισμο οπως το λες.

Πιστευω οτι τετοιες θεσεις ειναι που πανε πισω τους ανθρωπους, μερικες φορες αυτο που μπορεις να κανεις ειναι απο ελαχιστα εως τιποτα.

Για το τελευταιο,
    ειμαι αρκετα γεματος απο την ζωη μου, χωρις να ισχυει οτι τα εχω ζησει ολα.
    Ξερεις ειναι αδυνατο αυτο να γινει, γιατι δεν φτανει μια ζωη για να το κανεις, ισως 2 και παραπανω.
    Πιστευω ομως οτι τα βασικα τα εχω κανει και απο κει και περα, ζω τις λεπτομεριες που βεβαια ειναι παρα πολυ σημαντικες.

Καθε μερα που ξημερωνει μαρια ειναι μια τελειως διαφορετικη εμπειρια.
    Εκεινο που εχει σημασια ειναι αν θελεις και μπορεις να ζησεις την νεα ημερα μεχρι το μεδουλι σου.
    Αλλιως ολες οι μερες της ζωης σου, σου φαινονται ιδιες με ελαχιστες διαφορες.

Senior Member
    Eπειδη δεν ξερω να κανω παραθεση αναφερομαι στις 2 τελευταιες σειρες απο εκεινο εως διαφορες.Τα λες σε μενα η απλως μονολογεις?
    Μιχαλη εισαι καλα?

Banned
    μαζι συζηταμε, σε σενα το λεω, αλλα και σε οποιον διαβαζει το θεμα και νομιζει οτι το καταλαβαινει.
    Δεν κανω ποτε προσωπικες συζητησεις εδω.
    Θεωρω οτι ειμαστε μια μεγλαη οικογενοια και συζηταμε ολοι με ολους.

Senior Member
    Ωραια διατυπωνω διαφορετικα την ερωτηση μου κρινο.,ειναι μια απορια που πηγασε απο την απαντηση σου.Θελεις κ μπορεις να ζησεις την καθε σου μερα Κρινο?Ολες οι μερες σου φαινονται ιδιες χωρις διαφορες?[χρησιμοποιω τα λογια σου].Σαυτα αναφερεται το μονολογεις.Μηπως οι παραπανω προτασεις σου ηταν απλα μια διαπιστωση.
    Τελικα εμεις οι δυο συμπαθιομαστε

Banned
    για να ειμαι ειλικρινεις οχι δεν μπορω να ζω καθε μερα οπως θα ηθελα.
    Βλεπεις ειμαι αναγκασμενος να ειμαι γηινος, να τραβω τα ζορια μου οπως καθε ανθρωπος με χιλια δυο καθημερινα προβληματα.
    Μην νομιζεις εμενα δεν με απασχολουν τοσο τα ψυχολογικα μου, οσο το να πλυνω τα πιατα, να σφουγγαρισω, να φτιαξω αυριο μπαρμπουνια με χορτα που εχω υποψη μου.
    Περιοριζομαι σε αυτα που θελω να κανω μιας και οι υλικες συνθηκες δεν ειναι παντα βολικες και για να φτασω κατα προσεγγιση σε αυτα που σκεφτομαι προγραματιζω τα παντα με κινησεις μπαλετου.
    Ειμαι αναγκασμενος να λειτουργω ετσι αλλιως θα χανομουν.

Δεν ειναι ακριβως διαπιστωσεις, ειναι σκεψεις που τις κανω σχεδον ολη μου την ζωη, αν θες ειναι μια πραγματικοτητα την οποια και βιωνω συνεχως.
    Αυτο που δυσκολευει ειναι να χειραγωγω τον εαυτο μου μερικες φορες εναντια στα θελω μου οταν χρειαζεται, αλλα και αυτο ειναι θεμα προπονησης, εσωτερικης αναζητησης....

Λες ε??
    :cool:

Senior Member
    Εσωτερικη αναζητηση σημαινει[τουλαχιστον για μενα]γνωριζω τον εαυτο μου,τα θελω μου,τις αντοχες μου,τις βαθυτερες σκεψεις μου,τα βαθυτερα κινητρα μου για καθε μου πραξη,τα συναισθηματα μου,τους φοβους μου.
    Το να μπορεις να καταπιεσεις τα θελω σου ειναι θεμα προπονησης οπως λες αλλα κ αυτοπειθαρχιας.Αναρωτιεμα� � ομως αν ειναι χρησιμη μερικες φορες η μαλλον αν ειναι απαραιτητη.

Banned
    σωστο αυτο σημαινει εσωτερικη αναζητηση.

Οσο γα το δευτερο ναι ειναι απαραιτητο τουλαχιστον μερικες φορες οχι παντα.
    Και αυτο για να μπορεις να εισαι κοινωνικα συμβατος με τον διπλα σου.
    Φανταζεσαι τι θα γινονταν αν δεν καταπιεζες τα θελω σου??
    Θα κυκλοφορουσαμε ολοι με τσεκουρια.....
    Μιλαω βεβαια για πραγματα που τα κρινεις ως σωστα εσυ η ιδια να τα καταπιεζεις,
    οχι για καταπιεση γενικως.

Για παραδειγμα αν υποθεσουμε οτι εχεις μια σχεση, θα εχεις και καποιες ασυμβατοτητες, ειναι απιθανο να μην εχεις, αλλιως θα ειμαστε ο ενας κλωνος του αλλου.
    Αν σε αυτες τις ασυμβατοτητες δεν καταπιεσουν τα θελω τους (εστω και σε μια αμφιροπη ισορροπια) οι δυο συντροφοι θα κανουν το γνωστο κολπο που το εχουμε διαβασει κατα πολυ εδω μεσα και εχουμε ζησει ανεπαναλητες φορες:
    Θα πλακωθεις και αναλογα την ενταση στο τελος θα το διαλυσεις.
    Αλλο η αγαπη και η κατανοηση η και η συντροφικοτητα και αλλο η προσπαθεια να γεφυρωνεις ασυμβατοτητες, να κανεις πισω στα θελω σου, προσπαθωντας να βρεις τον αλλον.

Ολα αυτα βεβαιως εχουν ενα ισοζυγιο που ο καθενας προσπαθει να το εχει σε καλη ισορροπια.
    Πολυ απλα οσοι μπορουν να το κανουν αυτο, ειναι μαζι σε μια σχεση.
    Οι υπολοιποι ψαχνουν να βρουν που ειναι ο καβουρας - που ειναι το ζουμι του....

ΥΓ.... υπαρχει και η εκδοχη να μην σε ενδιαφερει να γεφυρωσεις τιποτα και ας αγαπας τον αλλον και να το ομολογεις παντου.
    Δεν ξερω πως προκυπτει αυτο. Εκεινο που ξερω ειναι οτι αυτος που το κανει, επιλεγει να βλεπει το ηλιοβασιλεμα μονος του γαληνεμενος σαν να εχει κανει την πιο σωστη επιλογη: Με τον μονο που μπορει να προκυψει ασυμβατοτητα ειναι ο εαυτος του και τελος. Απο κει και περα ειναι μια αλλη μεγαλη ιστορια που εχει να κανει με τις εσωτερικες αναζητησεις που ειπαμε πιο πανω.

χμμμ εν ολιγεις φαυλος κυκλος που αν μπεις δυσκολα βγαινεις και ποτε δεν μου αρεσε κατι φαυλο αλλα ουτε και οι κυκλοι....

:cool:

Senior Member
    Πιστευω οτι τα καταπιεσμενα συναισθηματα ,στην προκειμενη περιπτωση τα θελω ,καποια στιγμη θα εκραγουν.Αυτο ειναι μια ιδανικη σχεση με αγαπη κ συντροφικοτητα?Καταπιεσμε� �ες επιθυμιες?Μεχρι ποτε?
    Μαλλον μιλας για 2 ατομα πολυ διαφορετικα μεταξυ τους οπου ολες οι προσπαθειες για συνεννοηση κ καθε συζητηση εχουν αποβει ακαρπες.

Banned
    Ειπα και τις δυο περιπτωσεις, ειπα επισης οτι για την πρωτη που μιλαμε για δυο διαφορετικα ατομα ειναι μοιραιο ειτε να χωρισουν ειτε το ενα μελος να υποταχθει στο αλλο. (εχουμε δει να συμβαινουν και τα δυο σε μεγαλο βαθμο)

Στην δευτερη περιπτωση οπου το ζευγαρι συνεχιζει να ειναι μαζι, αυτο δεν συμβαινει γιατι ταιριαζουν απολυτα, κατι τετοιο θα ηταν ουτοπικο να το πει κανεις.
    Αλλα γιατι τις μικρες μικρες ασυμβατοτητες τους, καταφεραν κατοπιν διαλογου (η δεν ξερω με ποια αλλη μεθοδο) να καταστρωσουν ενα σχεδιο οπου οι καταπιεσμενες επιθυμιες εκατερωθεν να ειναι σε υποφερτα συμβατο επιπεδο.

Αν καποιος αποζητα μια τετοια ποιοτητα στη σχεση του (κατι που μπορω να πω ειναι το καλυτερο που μπορει να νιωσει κανεις μαζι με την συντροφο του) χρειαζεται τεραστια υπομονη, εμπιστοσυνη, και καλη προαιρεση και τελος χτισιμο ολων αυτων με το περασμα του χρονου.
    Στασεις ζωης για τους ανθρωπους του σημερα που σπανιζουν ολοενα και πιο πολυ.

ΥΓ. παιζει και το σεναριο εφοσον μιλαμε για ανασφαλη ατομα σε μεγαλο βαθμο πλεον, αν ειναι σε θεση να δουλεψουν, μειωσουν αυτες τις ανασφαλειες τους ετσι ωστε να μπορεσουν να συναντηθουν με τον συντροφο τους.
    Θα ηταν διαστροφη να εχει καποιος τρομερες ανασφαλειες και αντι να τις λυσει να προτρεψει το συντροφο του να τις καλυπτει οσο και εξωφρενικες και αν ειναι.
    Θα ηταν ζητουμενο αν μιλουσαμε για αγαπη και αλλα περιξ ευγενη αισθηματα, μιας και οι απαιτησεις πια εχουν φυγει απο την σφαιρα της καθημερινοτητας του αλλου συντροφου και αν δεν αλλαξει κατι προς θετικη κατευνθυνση, τοτε οδηγουμαστε στην καταπιεση πυο παραπανω αναφερεις.
    Πιστευω οτι πολλα ζευγαρια ζουν σημερα ετσι αλλα το ανεχονται γιατι δεν τολμανε ειτε να αντικρυσουν τις φοβιες του ειτε απο την αλλη να ανεχτουν ολα και τα παντα γιατι πιθανον να τους βολευει μια κατασταση.

Στο τελος ομως ερχεται αναποφευκτα το πληρωμα του χρονου και καποτε αντιλαμβανεσαι το πληρες αδιεξοδο. Οι φοβιες σου τελικα σε προσδιορισαν και δεν ειχες την δυναμη να τις αντιμετωπισεις.

Να θυμασαι παντα οτι αυτο που ειμαστε,
    ειναι εμεις και οι επιλογες μας....

Page 9 of 14 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast