Results 166 to 180 of 201
-
22-01-2009, 22:27 #166
Originally posted by mariafound82
Krino διαβασα τις προτασεις σου αλλα καπου μπερδευτηκα.Παντα πιστευα οτι τα πραγματα ειναι πιο απλα ισως ηταν το λαθος μου.
ποτε δεν ηταν απλα, ετσι φαινονται, αλλα πισω απο την κουρτινα υπαρχουν πολλα που δεν τα βλεπεις με την μια.
Παντως προσωπικα ποτε δεν μου δεν βρηκα κατι απλο, ουτε μια στρωμενη κατασταση.
Σε ωρισμενα διαφωνω αλλα επειδη δεν θεωρω τον εαυτο μου καταλληλο να μιλησει για τετοιο θεμα δεν τα αναφερω καν..πχ θα πρεπει να ειμαι ειλικρινης με τον συντροφο μου μετα η πριν?
οταν εισαι ειλικρινης, τοτε απλως εισαι.
Ολιγον εγγυος δεν εχει.
Θαυμαζω τους ανθρωπους που εχουν την δυναμη να ειναι, για τους υπολοιπυς ισχυει η υπογραφη μου.
Για το θεμα της απιστιας η οπως την βαπτιζουμε[η πραξη ειναι η ιδια]
η απιστια ειναι μια κοιωνιθκη ερμηνεια η οποια δεν μου λεει λεει κατι.
Το ζητουμενο ειναι σε τι πραγματα ακριβως συμφωνει το ζευγαρι.
Για μενα αν εισαι μονογαμικος τοτε αν σηκωσεις τα ματια σου να κοιταξεις αλλο ανθρωπο τοτε εχεις κανει απιστια.
Και σε αυτο το κομματι μπαινει και η ειλικρινια που λεγαμε.
η ειλικρινεια κ ισως η ανταλλαγη εμπειριων ειναι πολυ χρησιμη.Παρακολουθησα την συζητηση σας μετα.
Φυσικα δεν συζηταμε καν για να μην γινει.
αυτο δεν το επιασα, γιατι τα λεγαμε χθες και δεν ξερω που αναφερεσαι.
- 22-01-2009, 22:58 #167
Το να εισαι μετα ειλικρινης κ να ομολογησεις τα παντα αφηνοντας τον αλλο να χτυπιεται για να κοιμηθεις εσυ[δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα] ησυχος το θεωρω πολυ εγωιστικο.Η μετεπειτα ειλικρινεια ειναι αχρηστη κ για μενα ανωφελη.Εγω προσωπικα θα ζητουσα κ το σημαδι στον λαιμο απο το μαχαιρι .Ισως ετσι να σιγουρευομουν οτι τον πιεσαν τοσο που δεν μπορουσε να αρνηθει.
Τι εννοεις ιδιο επιπεδο μορφωσης?Το θεωρεις τοσο απαραιτητο?
22-01-2009, 23:37 #168
Το να εισαι μετα ειλικρινης κ να ομολογησεις τα παντα αφηνοντας τον αλλο να χτυπιεται για να κοιμηθεις εσυ[δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα] ησυχος το θεωρω πολυ εγωιστικο.
κατσε μισο λεπτο,
σου ειπα οτι ολα βασιζονται σε τυπικες η ατυπες συμφωνιες.
Αν εσυ κανεις μια σχεση και δεν κανεις κεφι τετοιες ιστοριες (σεβαστο βεβαια σαν θεση) του να σου πεταξει κατι τετοιο στα μουτρα σιγουρα σε καταρρακωνει σαν ανθρωπο, σαν τα παντα.
Αν ο Χ εγω κοιμηθω ησυχος ουτε αθωωνει οιυτε βελτιωνει κατι.
Φανταζομαι οτι σε μια τετοια κατασταση τα μαζευεις και φευγεις δεν βλεπω και πολλα περιθωρια.
Εγω μιλησα για μια υποθετικη κατασταση οπου ζητηται ειλικρινια χωρις να συμβαινει κατι τετοιο.
Βεβιαως ο καθενας κανει τις επιλογες του στο πως θελει την σχεση του.
Η μετεπειτα ειλικρινεια ειναι αχρηστη κ για μενα ανωφελη.
δεν διαφωνω, το προφανες θα ειναι οτι θα πρεπει να το διαλυσεις.
Εγω προσωπικα θα ζητουσα κ το σημαδι στον λαιμο απο το μαχαιρι .
εδω το πας σε σκηνη Μερκουρη Φουντας αλλα τεσπα.
Ισως ετσι να σιγουρευομουν οτι τον πιεσαν τοσο που δεν μπορουσε να αρνηθει.
εχω υποψη μου ζευγαρια που ηταν ερωτευμενοι (τουλαχιστον ετσι ελεγαν) και ειχαν εντελως διαφορετικο επιπεδο μορφωσης τοσο σε εκπαιδευτικο οσο και σε πολιτισμικο.
Φυσικα δεν αντεξαν πανω 1 κατι χρονο.
Απλα δεν μπορουσαν να συνεννοηθουν.
Οταν πηγαιναν σινεμα για να δουν Βεντερς ο τυπος κοιμοταν στο σινεμα, ενω οταν επαιζε στη τηλεοραση Βανταμ η κοπελα χασμουριοταν και ελεγε, δεν βαριουνται να κοπανιουνται ετσι??
Απαραιτητο δεν θεωρω τιποτα,
περα του αν μιλαμε για ετεροφυλους, αν βρεθουν ενας αντρας και μια γυναικα με τα απαραιτητα μπορουν να ζησουν μια χαρα.
Αυτο δεν του κανει ιδανικη σχεση οπως μπηκε στη συζητηση.
22-01-2009, 23:56 #169
Εξηγησε μου ποιες ειναι οι ατυπες κ ποιες ειναι οι τυπικες συμφωνιες?
23-01-2009, 00:20 #170
Εξηγησε μου ποιες ειναι οι ατυπες κ ποιες ειναι οι τυπικες συμφωνιες?
σαν ατυπες - τυπικες συμφωνιες,
εννοω αφενως τις συζητησεις που κανουν δυο ανθρωποι οσον αφορα το πως σκεφτονται, θελουν, ονειρευονται να ειναι μαζι.
Τι ακριβως ζητανε, τι τους ενοχλει η και τους ευχαριστει.
Αφετερου δε σαν ατυπες θεωρω εκεινες τις πτυχες που δεν συζητιουνται μεν αλλα θεωρουνται σαν α πριορι αποδεκτες ανευ συζητησης.
Κατι τετοιο θα ηταν η μοναγαμικοτητα καταρχην, η δημιουργια οικογενοιας σαν αποτελεσμα της ομορφης και σταθερης σχεσης κλπ.
Ελπιζω να σε καλυψα.
23-01-2009, 00:41 #171
Εχεις εφαρμοσει στην ζωη σου τις 10 εντολες για την δημιουργια της ιδανικης σχεσης?
23-01-2009, 00:56 #172
[quote]Originally posted by krino
[quote]Originally posted by mariafound82
εχω υποψη μου ζευγαρια που ηταν ερωτευμενοι (τουλαχιστον ετσι ελεγαν) και ειχαν εντελως διαφορετικο επιπεδο μορφωσης τοσο σε εκπαιδευτικο οσο και σε πολιτισμικο.
Φυσικα δεν αντεξαν πανω 1 κατι χρονο.
Απλα δεν μπορουσαν να συνεννοηθουν.
Οταν πηγαιναν σινεμα για να δουν Βεντερς ο τυπος κοιμοταν στο σινεμα, ενω οταν επαιζε στη τηλεοραση Βανταμ η κοπελα χασμουριοταν και ελεγε, δεν βαριουνται να κοπανιουνται ετσι??
Δεν το θεωρο απολυτο αυτο που λες, εγω εχω ζευγαρια υπ\' οψιν μου που ο \'\'μορφωμενος\'\' μιλαει σαν νταλικερης και ο \'\'αμορφωτος\'\' του κανει παρατηρησεις ως προς τους τροπους και την συμπεριφορα του. Εγω πιστευω οτι ο χαρακτηρας του καθε του καθε ανθρωπου ειναι σημαντικοτερος σε μια σχεση απο το επιπεδο μορφωσης, ισως να επηρεαζει σε καποιο βαθμο τον χαρακτηρα η μορφωση οχι ομως μονο απο αυτο.
23-01-2009, 01:36 #173
Μιχαλη τι κανεις?Πως περνας?
23-01-2009, 07:55 #174
Εχεις εφαρμοσει στην ζωη σου τις 10 εντολες για την δημιουργια της ιδανικης σχεσης?
Εχω προσπαθησει ναι, δεν εχω πετυχει βεβαια.
Θα πω και στον Μιχαλη μπορει να θεωριτικολογουμε αλλα πρακτικα δεν υπαρχει ιδανικη σχεση.
Γιατι δεν υπαρχουν ιδανικοι ανθρωποι (ουτε εγω ειμαι) αλλα και ιδανικες συνθηκες.
23-01-2009, 08:49 #175
Μιχαλη τι κανεις?Πως περνας?
23-01-2009, 08:55 #176
βρε μιχαλη καταρχην οτι εγινε εγινε....
καταρχην δεν μπορεις να γυρισεις το χρονο πισω.
Κατα δευτερον, αν ειδες καποια λαθη εχει πολυ πιο καλως.
Κατα τριτον, αρχισε να παιρνεις τα πανω σου για να συνεχισεις την ζωη σου.
Ειναι κριμα αυτη να συνεχιζεται χωρις εσενα.
23-01-2009, 09:06 #177
Το ξερω οτι δεν αλλαζουν οσα εχουν γινει δεν παυουν ομως να ειναι μεσα στο μυαλο μου και να με απασχολουν. Οσο για τα λαθη που εκανα τα εχω δει αλλα φοβαμαι μην τα επαναλαβω.
23-01-2009, 09:18 #178
σωστο αυτο, θα σε απασχολουν τουλαχιστον για λιγο καιρο ακομα και αυτο ειναι το φυσιολογικο.
8 χρονια ηταν αυτα, θα ησουν αναισθητος αν τα προσπερναγες ετσι.
Πιστευω δε, οτι και την πρωην σου την απασχολουν σε αλλο επιπεδο φυσικα.
Αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι θα φτιαξετε αλλες ζωες και φυσικα οτι θα γινεται και οι δυο ευτυχισμενοι.
Το να μην επαναλαβεις τα λαθη που εκανες ειναι το πιο σημαντικο σημερα.
Προσανατολισου σε αυτο.
23-01-2009, 15:48 #179
Μιχαλη δωσε στον εαυτο σου τον χρονο να αφομοιωσει την αλλαγη κ να δεχτει την νεα κατασταση.Μετα απο 8 χρονια ειναι φυσικο να υπαρχει μια περιοδος πενθους η οποια ομως θα περασει[σου εγγυωμαι γιαυτο].Μην αναρωτιεσαι γιατι εχεις αλλαξει ,κανεις δεν ειναι ποτε ιδιος μετα απο μια τετοια εμπειρια.
κρινο μηπως με τοσους κανονες βαζουμε πολυ ψηλα τον πηχυ?Μιλαω τωρα για ολη μας την ζωη.Ποιος ειναι αυτος που οριζει τι ειναι ιδανικο κ γιατι οι υπολοιποι θα πρεπει να ακολουθουν παραβιαζοντας πολλες φορες τα θελω τους?Γιατι θα πρεπει ολη μας την ζωη να ζουμε συμφωνα με ιδανικα προτυπα?Παραβλεπουμε ετσι την μοναδικοτητα του καθε ανθρωπου.
Ενα πρωινο γεματο ενταση συνηθως μου δημιουργει τετοια ερωτηματα
23-01-2009, 16:24 #180
κρινο μηπως με τοσους κανονες βαζουμε πολυ ψηλα τον πηχυ?
κατσε εγω τον εβαλα ψηλα το πηχυ??
εσυ δεν ειπες για ιδανικη σχεση???
Μιλαω τωρα για ολη μας την ζωη.
για ολη μας την ζωη, πολυ πιθανον να βολευτουμε και μετα μισα.
Και ετσι γινεται δουλεια.
:)
Ποιος ειναι αυτος που οριζει τι ειναι ιδανικο κ γιατι οι υπολοιποι θα πρεπει να ακολουθουν παραβιαζοντας πολλες φορες τα θελω τους?
ο καθενας για τον εαυτο του.
Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει τιποτα αλλο παρα μονο το ενστικτο του.
Γιατι θα πρεπει ολη μας την ζωη να ζουμε συμφωνα με ιδανικα προτυπα?
προσωπικα δεν εχω κανενα ιδανικο προτυπο.
Αν ηταν δυνατο να μην με ζαλιζουν οι γυναικες με τις ανασφαλειες τους θα ημουν μια χαρα στη ζωη μου.
Πχ θα με αγαπας οταν θα εχω ρυτιδες????
ναι θα σε αγαπαω....
ψεματα μου λες.
μα πως σου λεω ψεματα?
ε δεν σε πιστευω.
τοτε γιατι με ρωτας??
Παραβλεπουμε ετσι την μοναδικοτητα του καθε ανθρωπου.
τιποτα δεν παραβλεπω.
Απλα σου λεω οτι αν συνεβαιναν ολα αυτα θα υπηρχε τρομερη συμβατοτητα.
Βεβαια στη πραξη αυτα δεν συμβαινουν ποτε.
Οποτε ας συμβιβαστουμε καποια εντελως απαραιτητα (αγαπη - εκτιμηση - σεβασμος) και τα υπολοιπα αν ειναι ας ερθουν.
Ενα πρωινο γεματο ενταση συνηθως μου δημιουργει τετοια ερωτηματα
σημερα το πρωινο ειχε ενταση?
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση