My story
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 46

Thread: My story

Junior Member

My story

Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας. θέλω να μοιραστώ μαζί σας την δική μου ιστορία,θα μπω κατευθείαν στο θέμα για να μην γίνω κουραστική.

Έιμαι παιδί χωρισμένων γονιών (χώρισαν οριστικά όταν είμουν σε ηλικία 21 ετών) έχω και έναν μικρότερο αδελφό με διαφορά ηλικίας 5 χρόνια. Τα παιδικά μου χρόνια τα θυμάμαι όμορφα και σχετικά ήρεμα στο σπίτι.

Μπαίνοντας στην εφηβεία στα 16-17 χρόνια μου, ξεκίνησα να βλέπω και να καταλαβαίνω πως η σχέση των γονιών μου περνούσε σχεδόν απο την μέρα που παντρεύτηκαν ΚΡΙΣΗ. Να αναφέρω οτι έχουν διαφορά ηλικίας μεταξύ τους 20 χρόνια και κάτι.... Πολλές φορές υπήρχαν εντάσεις στο σπίτι με αποτέλεσμα,αποχωρούσε πάντα η μητέρα μου παίρνοντας μαζί εμένα και τον αδελφό μου.

Το εν διασταση ζευγαρι εμενε χωριστα για πολλους μηνες εως και χρονια ωσπου να επενεβουν πρωτου βαθμου συγγενεις για να τα ξαναβρουν οπου μετα απο προσπαθειες ηταν και παλι μαζι.Ουσιαστικα ποτε δεν ηταν μαζι....ο ενας κοροιδευε τον αλλον. Η μητερα μου ειχε σεξουαλικες εμπειριες εκτος γαμου με διαφορετικους τους οποιους εφερνε και μεσα στο
    σπιτι μας... οι δυο ερωτικοι της συντροφοι ηταν οι αντρες οπου ειχαν σχεση με τις φιλες της και εκεινες δεν ειχαν παρει χαμπαρι
    τι συμβαινει. Απο μπροστα το επαιζε φιλη η μητερα μου και απο πισω την εκανε με τον αντρα τις καθεμιας. Ο πατερας μου δεν ηταν καθολου προκλητικος δηλαδη αν εκανε κατι ποτε δεν το ειδαμε και δεν το μαθαμε δεν εδινε δικαιωματα. Συνηθως η μητερα μου τον κατηγορει
    οτι εχει κανει εξωσυζυγικες σχεσεις.

Η διαφορα λοιπον ειναι οτι η μητερα μου μας εδινε απειρα δικαιωματα μπροστα στα ματια μας και μεσα στο σπιτι μας.... Σαν κοριτσακι ελαφρως υποψιασμενο να βλεπω διαφορα..αρχισα και ρωτουσα την μητερα μου
    τι θελει αυτος εδω? γιατι εισασταν ξαπλωμενοι στο κρεββατι? γιατι να σου κανει μασαζ στο πονεμενο ποδι αυτος?
    Εκεινη παντα εβρισκε δικαιολογιες και παντα προσπαθουσε να μας στειλει εξω στο σουπερμαρκετ,να παιξουμε προπο κλπ.
    Η υποψιες μου προς στιγμην εξαφανιζονταν.

Στα δεκαεφτα μου ειχα την πρωτη μου σοβαρη σχεση μεχρι που σκεφτομασταν να αρραβωνιαστουμε,μπαινοβγα� �νε εκεινος στο
    σπιτι μας και γω στο δικο του.

Ειμασταν μαζι 3 χρονια. Κοιμομασταν μαζι ειχαμε ολοκληρωμενη σχεση. Ξαφνικα αρχισα να βλεπω σημαδια απο την πλευρα της μανας μου ανταγωνιστικα. Δηλαδη την ενοχλουσε οταν ειμασταν αγκαλιασμενοι με τον Δ.... και καθομασταν.
    Το βραδυ ανοιγε την πορτα του δωματιου μου χωρις να χτυπησει την πορτα. Ενα βραδυ μας τσακωσε με τον Δ... επανω μου,βεβαια ηταν σκοταδι αλλα προφανως μας ακουγε εξω απο την πορτα.

Προσπαθουσε με τροπο να επεμβει αναμεσα μας,παραδειγμα, ετοιμαζομασταν για βραδυνη εξοδο, θελησε ο Δ....να
    φορεσει γραβατα με το λευκο του πουκαμισο,πηγε να το φερει απο την βαλιτσα του αλλα ηταν ελαφρως τσαλακωμενο η μητερα μου εκεινη την ωρα σιδερωνε και μας εβλεπε οπου προσφερθηκε να του σιδερωσει το πουκαμισο.
    Δεν σταματησε εκει,θελησε να του δεσει και την γραβατα περιτεχνα.

Εκεινος με κοιταξε λιγακι απορημενος, εγω φυσικα τσαντιστηκα. Δεν αντεδρασα για να μην χαλασω την βραδια μας αλλα η αληθεια ειναι οτι μου εκατσε στραβα. Γενικως η μητερα μου ανακατευοταν παντου ακομα και στις σχεσεις μου με τις φιλες μου.
    Μου ελεγε να μην τις κουβαλαω στο σπιτι, κριτικαρε αρνητικα και κοροιδευτικα το ντυσιμο τους τον τροπο που μιλουσαν τις αποκαλουσε οταν εφευγαν μαλακιδια, με ρωτουσε με μειονεκτικο στυλ και ελεγε αχ πως ανασαινουν ετσι? λες και θελουν να
    κανουν σεξ.

Μην τις φερνεις στο σπιτι και τις βλεπει ο πατερας σου και αλλα τετοια κουλα. Ολα αυτα βεβαια ηταν αβασιμα και οτιδηποτε ελεγε καταλαβαινα πως βλεπει τις αλλες γυναικες ακομα και μενα την κορη της ανταγωνιστικα.
    Ουτε με τις αδελφες της εχει καλες σχεσεις,το σοι της μητερας μου ειναι προβληματικο αναμεταξυ τους υπαρχει θεατρο,κρατανε τους τυπους και απο πισω ειναι το χαος.
    Ο πατερας μου ηταν και ειναι στον κοσμο του. Εχει προηγουμενο γαμο οπου απεκτησε 2 γιους.
    Τον παντρεψε η μανα του απο τα 18 του με μια μεγαλυτερη του γυναικα την Ελενη που ηταν 30.
    Χωρισαν κακην κακως,αλλα ποτε δεν καταλαβα γιατι δεν κρατησε επικοινωνια με τα παιδια του.

Μια φορα συναντηθηκαμε οταν ειμουν 15 χρονων και συμπαθησα παρα πολυ τα αδελφια μου και εκεινα
    εμενα και τον αδελφο μου. Δεν τους ξαναειδα ποτε.

Junior Member
    Ο πατερας μου δεν ειναι ανθρωπος που καθεται να συζητησει, να προβληματιστει, να διαβασει τα παιδια και να ενδιαφερθει για την σχολικη τους προοδο. Επικοινωνια μηδεν. Ουτε η μητερα μου ενδιαφεροταν,οτι καναμε απο μονα μας.
    Απο την Α\'δημοτικου σηκωνομουν καθε πρωι να φτιαξω το γαλα μου και να φυγω για το σχολειο. Αργοτερα που πηγε και ο αδελφος μου σχολειο εφτιαχνα και το δικο του. Το σχολειο *ΔΗΜΟΤΙΚΟ ηταν κοντα στα 200 μετρα απο το σπιτι μας, πηγαινα και γυρνουσα ασυνοδευτη. Το γυμνασιο και το λυκειο ηταν 4-5 χιλιομετρα αποσταση και παλι με τα ποδια και ασυνοδευτη.
    Ενα χρονο οταν οι γονεις ηταν σε διασταση την 4ταρτη δημοτικου την εβγαλα σε αλλο σχολειο στην Νεα σμυρνη οπου διεσχιζα δρομους με αυτοκινητα φαναρια υπογειες διαβασεις γιατι εμενα καλλιθεα στην μανα της μανας μου και πηγαινα με τα ποδια στην νεα σμυρνη περνωντας απο κατω απο την συγγρου. Θυμηθηκα εναν τυπακο τον κουλη που διατηρουσε ενα μαγαζακι με περιοδικα, μικι μαους, και βιβλια εκει στην καλλιθεα στην γωνια οπου εμενε η γιαγια μου,καθε πρωι που με εβλεπε μονη μου να πηγαινω για το σχολειο ελεγε τραγουδιστα \'\'μονη σου\'\' \'\'μονη σου\'\' ηρθες παλι, το ιδιο οταν γυρνουσα... Τον ειχαν για χαζουλη εκει στην γειτονια, κυκλοφορουσε ολη μερα με ενα τρικυκλο και μαζευε χαρτοκουτα. Δεν τον θεωρουσα χαζουλη,εκανε τον χαζο.
    Καλο ανθρωπακι.
    Στα 19 μου χωρισα με τον Δ.... καταλαβαμε πως ειμασταν μικροι για ευθυνες η ζωη ηταν μπροστα μας. Το ξεπερασα κανοντας την ζωη μου,επιασα δουλεια και παραλληλα σπουδαζα,τα εξοδα της σχολης και τα προσωπικα μου εξοδα τα εβγαζα μονη μου.
    Οι γονεις μου δεν βοηθησαν παρα μοναχα τα αρχικα διδακτρα της εγγραφης μια δοση.
    Εκανα διαφορες δουλειες και σε εταιριες full time και πωλητρια,σαν ιατρικος επισκεπτης,με καλλυντικα,και τελικα επελεξα νυχτα για περισσοτερα χρηματα. Εμενα στην μανα της μανας μου μεχρι να μου επιτρεψουν τα οικονομικα μου να μεινω μονη σε δικο μου χωρο. Οστοσο επειδη δεν ειναι πλουσια η οικογενεια μου απο τα χρηματα που εβγαζα θελησα να τους δωσω χαρα πολλες φορες κανοντας δωρα. Εκανα προταση της μανας μου να κατεβει αθηνα με τον αδελφο μου και να παμε στα μαγαζια να τους ψωνισω ρουχα παπουτσια διαφορα πραγματα. Τοτε εκεινη την μερα ξοδεψα τον μισο μου μισθο πανω απο 500.000 δρχ δεν ηταν ακομα το ευρω.
    Ειμαι τυπος που μου αρεσει να προσφερω χαρα και γελιο,δεν με ενοιαζε και τοσο αν χαλουσα τα χρηματα μου σε δωρα συχνα.

Καποιες φορες δεν εβρισκα δουλεια,καποιες αλλες ειχα μεινει με λιγοστα χρηματα ισα να παω στην δουλεια και να γυρισω ξανα σπιτι. Για μεγαλο διαστημα εμεινα χωρις δουλεια, εψαχνα αλλα δεν εβρισκα. Ειχα μια φιλη πηγαμε για καφε και μου εκανε προταση για δουλεια και διακοπες στην κυπρο. Τα χρηματα ηταν πολυ καλα και η δουλεια επισης. Οι δικοι μου ξαφνιαστηκαν αλλα δεν ειπαν κατι επιπλεον. Ετσι εμεινα και εργαστηκα κυπρο για 3 χρονια σχεδον. Σε αυτο το διαστημα χωρισαν οι δικοι μου οριστικα και γω το εμαθα δια τηλεφωνου με λεπτομερειες οπως, ο πατερας σου τσακωσε την μανα σου με τον γκομενο και επαιζαν κρυφτο και κυνηγητο με τα αμαξια μεσα στο χωριο καπου εκει στην βοιωτια. Ο πατερας μου παρακολουθουσε καιρο την μητερα μου,και για παρεα επαιρνε τον αδελφο μου μαζι να την παρακολουθουν. Δηλαδη ο αδελφος μου γινοταν μαρτυρας σε ηλικια 16 ετων.

Junior Member
    Οταν γυρισα απο κυπρο το 96 η μανα μου ειχε πιασει δουλεια σε μπαρακι,ο πατερας μου εμεινε μονος και οργισμενος εξαπολυοντας απειλες για την μανα μου και τους γκομενους της,για το δουλεμα που ειχε φαει σε ολη του την ζωη,τα δικαιωματα
    που ειχε δωσει τον ρεζιλεψε στην τοπικη κοινωνια κλπ κλπ. Ελεγε και ακομα το λεει οτι αφου πηγε και το \'\'εκανε\'\' με τον θωμα που ηταν φιλος μου,θα παω να το \'\'κανω\'\' και εγω με την γυναικα του. Η μητερα μου εξακολουθουσε να εχει σχεση με τον γκομενο που κηνηγουσε ο πατερας μου.Επειδη δεν εφτανε ο ενας γκομενος η μανα μου γνωρισε και εβαλε στο παιχνιδι και αλλον. Ετσι οι γκομενοι εγιναν δυο. Εβγαινε και με τους δυο. Βλεποντας ολη αυτη την κατασταση επελεξα να παω στον πατερα μου στο σπιτι μας και να τον βοηθησω να του σταθω για να ξεπερασει την ολη ιστορια ομαλα και να μην συνεχιστει αυτο το θλιβερο γεγονος. Εμεινα κοντα του 1 χρονο και παραπανω. Του μαγειρευα (Ειναι ανθρωπος που δεν θελει δεν ξερει ουτε μακαρονια να βρασει) επλενα και σιδερωνα τα ρουχα του καθαριζα το σπιτι
    και καμια φορα το μαγαζι. Πηγαινα μαζι του στην δουλεια και δουλευα και γω. Προσωπικη ζωη δεν ειχα εκεινο το διαστημα κλειστηκα σπιτι,δεν ειχα φιλους και ολη μερα εκανα τα ιδια πραγματα,ακουγα τα ιδια απο το στομα του πατερα μου να αποκαλει την μανα μου π.....α και απειλες απειλες απειλες. Καθοταν καθε βραδυ εξω στο μπαλκονι εβαζε δυνατα μουσικη ρεμπετικα,καζαντζιδη,διονυ σιου και επινε κρασι. Ολη η γειτονια επαιρνε γραμμη την κατασταση που επικρατουσε.
    Καποιοι κακεντρεχεις κομπλεξικοι τα καμωματα του χωριου ειναι αυτα,εριχναν περισσοτερο λαδι στην φωτια,πηγαιναν στο μαγαζι και του ελεγαν ειδαμε την γυναικα σου με τον ταδε να πηγαινουν εκει..... την ειδαμε εκει την ειδαμε πιο κει με αυτον με εκεινον και τον εκαναν να νιωθει μεγαλυτερη ντροπη και οργη. Πολλα απο οσα ελεγαν ηταν ψεμματα.
    Ο κοσμος εκμεταλλευτηκε την αδυναμια που εδειξε ο πατερας μου.

Η μανα μου χωρισε με τον γκομενο που επαιζε κυνηγητο με τον πατερα μου,και σπιτωθηκε με το νεο αμορε που γνωρισε στο μπαρακι. Επιχειρηματιας με μερσεντες με τρεις γαμους και τρεις χωρισμους στο ενεργητικο του και ενα γιο αλλα δεν εμενε μαζι του.Τον γιο του τον γνωριζα απο πριν,ειχαμε μια κοινη φιλη.Ενα βραδυ κανονισαμε να βγουμε,με ειχε φαει η κλεισουρα φιλους δεν ειχα αφου φροντιζα τον πατερα μου.Ηρθε με την κοπελα του και πηγαμε χαλκιδα. Περασαμε πολυ ομορφα μετα απο τοσο καιρο.Το επομενο βραδυ κανονισαμε να κατεβουμε αθηνα να παμε μπουζουκια. Η κοπελα του εμενε χαλκιδα,σπουδαζε εκει.
    Στον γυρισμο την αφησαμε σπιτι της. Ειχαμε πιει αρκετα ειμασταν σε κεφι λιγο πριν φτασουμε στο σπιτι μου βγαζει ενα μπουκαλακι ουισκι που ειχε στο αμαξι δυναμωνει και την μουσικη γιατι γουσταραμε,εξω απο το σπιτι μου δεν ειχε ξημερωσει
    ακομα,αφεθηκαμε ειχαμε ερωτικη επαφη.
    Χωρισε με την κοπελα του και τωρα ειμασταν μαζι οχι για πολυ ομως,1 μηνα περιπου, εμαθα παρα πολλα για τον πατερα του οτι σαν πατερας δεν ειναι σωστος δεν ενδιαφερεται για τον γιο του και αλλα πολλα. Αρχισα να τα βλεπω και στην πραξη ολα αυτα για τα οποια τον κατηγορουν. Ταυτοχρονα εβγαινε η μητερα μου με τον πατερα του.Η δικη μου συμπεριφορα ηταν απερισκεψια,εμεινα και εγκυος καταλαθος,ετρεξα μετα για εκτρωση οπου και δωσαμε τελος.Θελησα να μην πω τιποτα σε κανεναν. Ειχα ενα ημερολογιο και εβγαζα τα εσωψυχα μου εκει.
    Τον πατερα του, Αλητη τον αποκαλουσαν στον Νομο και εφετζη. Γιατι περνουσε με το μερσεντες και το πουρο στο στομα,τυφλα να χει ο
    πρωθυπουργος. Η μανα μου θελησε να μου τον γνωρισει,δεν τις εφερα αντιρρηση,τον γνωρισα αλλα δεν μου εκανε καλη εντυπωση. Το ειπα στην μητερα μου αφου μου ζητησε την αποψη μου αλλα τις ειπα πως εγω οτι και αποφαση να παρεις θα σου σταθω,δεν θα σου δημιουργησω προβλημα. Αργοτερα μετα απο 2 μηνες μου εκαναν προταση να παω να μεινω μαζι τους στο σπιτι σε ενα σπιτι 55 τετραγωνικων ουσιαστικα το σπιτι εχει ενα υπνοδωματιο,και μια αποθηκουλα 2 τετραγωνικα που χωρεσε
    ενα κρεββατι μονο με το ζορι.

Η ολη ιδεα το να παω μαζι τους μου φανηκε δελεαστικη,θα δουλευεις μαζι μας στα μαγαζια νυχτερινη δουλεια,θα κανεις ταμειο,θα σου παρω αμαξι για να κανεις γυρα ολα τα μαγαζια ταμειο και με αποκαλουσε κορη του. Με συστηνε σαν κορη του
    εγω ομως κρατουσα μια ουδετερη σταση το σιγουρο ειναι πως δεν μπορουσα να τον δω σαν πατερα. Εκεινος θα καθοταν σπιτι με την μαμα και γω θα εκανα οτι εκανε εκεινος καθημερινα. Φτασαμε στο θεμα των χρηματων. Ποσα θα μου δινεις απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 4 τα ξημερωματα? Για αρχη 150.000 δρχ και βλεπουμε,θα μενεις σε μας δεν εχεις εξοδα νοικια νερα ρευμα κλπ.
    θα σου παρω και αμαξι ενα τοyota corola να κανεις και τις βολτες σου να βλεπεις και τους φιλους σου και το αγορι σου.
    Οστοσο εμενα μαζι τους και ζουσα καθημερινα ολη αυτη την αρρωστημενη κατασταση. Ο τυπος πηγε και παραγγειλε το αμαξι
    εγω πηγα και εβγαλα διπλωμα οδηγησης . Ενολιγης για να μην πολυλογω αυτο το αμαξι δεν το οδηγησα ποτε,υποτιθεται το πηρε για μενα,αλλα ποτε δεν μου το εδωσε. Ηθελε να πηγαινω με λεωφορειο στην δουλεια να σηκωνομαι πρωι,μου εκανε καψονια. Δηλαδη αποβραδις ειχαμε κανονισει οτι αυριο θα πας στην δουλεια. οκ του λεω. Μου λεει τα κλειδια του αμαξιου θα τα εχω πανω στο τραπεζι μαζι με το κοντρολ συναγερμου και το γκαραζ. Επεσα στις 10 το βραδυ για να σηκωθω νωρις το πρωι λοιπον. Ξυπνησα 7 η ωρα ετοιμαστηκα παω στην κουζινα να παρω τα κλειδια,κλειδια πουθενα ειχε σηκωθει ο τυπος απο τις 5 και ελειπε με το αμαξι ειχε παει στην δουλεια. Ρωταω την μητερα μου και μου λεει: πηγε στην δουλεια δεν ειχε υπνο σηκωθηκε νωριτερα και μου ειπε να σου πω να πας στην δουλεια με λεωφορειο θα σε περιμενει.
    Φυσικα δεν πηγα και απο κει αρχισανε τα προβληματα και η κοντρα μεταξυ μας.Ασε που εψαχνε τα πραγματα μου και βρηκε το ημερολογιο μου και καταλαβε πως ειχα ερωτικη σχεση με τον γιο του. Πηγε και τον βρηκε τσακωθηκανε ασχημα χτυπησε τον γιο του και του ειπε οτι εσυ φταις εσυ την παρεσυρες ενω δεν ηταν ετσι.Επειτα τσακωθηκα και γω με αυτον και την μανα μου,τους ειπα πως ειχαν τα πραγματα.

Junior Member
    Εκατσα και του μιλησα για ολα οτι δεν μπορω να δεκτω αυτη την δουλεια γιατι τα χρηματα ειναι πολυ λιγα για τις ωρες που με θελεις. Στην ιδια δουλεια στην αθηνα το οκταωρο θα παιρνω 300.000 δρχ. Με θελεις για ταμεια πραγμα που δεν κανει για γυναικα. Θα εχω πανω μου το χρημα και θα κυκλοφορω μονη μου τα ξημερωματα να διανυω χιλιομετρα? Και αν μου την στησει καποιος και με ληστεψουν η με σκοτωσουν? Εκεινος ελεγε τα δικα του οτι και καλα εκεινος τοσο καιρο τοσα χρονια δεν του εχει τυχει κατι κλπ. Αποτελεσμα αποφασιζω να φυγω και να παρω αποφασεις για την ζωη μου. Παω στον πατερα μου του μιλαω να βρει μια γυναικα να τον φροντιζει,εγω δεν μπορω να συνεχισω ετσι αλλο, πρεπει να δω τι θα κανω.Βρισκει μια αλλοδαπη.
    Κατεβαινω αθηνα βρισκω δουλεια και συζω με μια φιλη μου μοιραζοντας τα εξοδα.
    Ξεχασα να αναφερω ο κυριος επειδη ειχε βλεψεις να με βαλει στο χερι σαν δουλικο με την ανεχεια που εδειχνε η μητερα μου σου λεει εδω ειμαστε βρηκαμε γονιμο εδαφος ειχε αναλαβει σαν μπαμπας οπως αυτοχαραχτηριζοταν να μου πληρωνει το κινητο μου
    τα εξοδα μου καποια ρουχα ολα μαζι συνολο 1.500.000 δρχ απο δικη του επιμονη και θεληση ισως για να εντυπωσιασει την μανα μου και να ριξει σταχτη. Οταν λοιπον εφυγα και εμενα με την φιλη μου εκεινος και η μανα μου δεν σταματησαν να με πολιορκουν να παω πανω. Ελεγαν σε ολους τους συγγενεις οτι ο μπαμπακις ετσι τον λεω για να καταλαβαινετε με βοηθησε μου πληρωσε τοσα λεφτα για το κινητο και τα ρουχα,αγορασε αμαξι αλλα εγω δεν ηθελα να δουλεψω ειμουν τεμπελα,τις προσφεραμε δουλεια και κεινη προτιμησε να παε σε ξενα χερια μας εφτυσε. ΒΡΕΘΗΚΑ να ειμαι ο αποδιοπομπαιος τραγος.

ΓΙΑ σημερα το σταματω εδω. συνεχιζεται...

Senior Member
    Originally posted by antigoniΓΙΑ σημερα το σταματω εδω. συνεχιζεται...
    antigoni με ολο το σεβασμο και παρόλο που δεν μου ζήτησες τη γνώμη μου, εάν μου επιτρέπεις θα σου γράψω 2-3 αράδες ... πολύ φιλικά και με σεβασμό σου λεω : κάντο να σταματήσει !
    - Σταμάτησε την αυτή την μιζέρια, κάνε επιλογές που να έχουν πραγματική αξία , φύγε μακριά από τη μιζέρια και την κατάντια, πιστεύω ακράδαντα ότι το μπορείς . Μην γυρίζεις πίσω τράβα μπροστά μα πάντα να σέβεσαι τον εαυτό σου , να μην προδώσεις τα όνειρα σου , να μην συμβιβαστείς στα εύκολα και στις ευκαιριακές αρπαχτες , διάλεξε προσεκτικά το δρόμο σου , υπάρχουν αξίες που οι δικοί σου δεν κατάφεραν πότε να τα ανακαλύψουν η να τα βιώσουν , αλλά εσύ πιστεύω θα μπορέσεις να τις ανακαλύψεις και να τις κάνεις κομμάτι της ζωής σου . Με όλη την κάρδια μου , σου εύχομαι να βρεις τη δύναμη να σκίσεις αυτό το μαύρο σύννεφο που σου καλύπτει τις σκέψεις και τα όνειρα σου , πιστέψω με πολύ προσπάθεια θα καταφέρεις πράγματα που ούτε στα πιο τρελά όνειρα σου δεν το φαντάζεσαι .

Member
    Υπάρχουν φορές που ακόμα και στο πιο άγονο έδαφος, καταφέρνει να ξεφυτρώσει ένα πολύχρωμο λουλούδι. Κάπως έτσι μου φαντάζει η ζωή σου Αντιγόνη. Παρολη την ανευθυνότητα και ανυπαρξία των γονιών σου στο μεγάλωμά σου, καταφέρνω να διακρίνω όμορφες πτυχές του χαρακτήρα σου που κατάφεραν να ευδοκιμήσουν μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα. Χρησιμοποίησέ τις για να κάνεις την ζωή σου ποιοτικότερη. Αφού κατάφερες να ξεκινήσεις τόσες φορές από την αρχή, η δύναμη της θέλησης που έχεις είναι πασηφανέστατη. Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και κάνε άλλη μία ουσιαστικότερη αρχή, μακριά από αυτές τις αρρωστημένες καταστάσεις. Το χρωστάς στον εαυτό σου και στο μέλλον σου...Μην αφήσεις αυτά σου τα βιώματα να στιγματίσουν την πορεία σου και ξάφνιασε τους πάντες με την δύναμη, το θάρρος και την ποιότητα της ψυχής σου την οποία πιστεύω ακράδαντα ότι διαθέτεις....

Junior Member
    Γεια σας παιδια και ευχαριστω για τις απαντησεις σας,μολις ολοκληρωσω την ιστορια μου θα σας απαντησω με μεγαλη χαρα!!!
    συνεχιζω...

Ετσι λοιπον ανοιξε ενας πολεμος μεταξυ εμενα της μητερας μου και του συντροφου της.
    Ολο το σοι απο την πλευρα της μητερας μου επεσε πανω μου υπερασπιζοντας τον μπαμπακη και λεγοντας μου τι παραπονο εχεις?
    δεν βλεπεις την μανα σου που την εχει βασιλισσα? επρεπε να κατσεις μαζι τους σαν μια οικογενεια να δουλεψεις μαζι τους και δεν εκτιμησες τιποτα και αυτος ο ανθρωπος που εκανε τοσα και τοσα και σας βλεπει σαν παιδια του κλπ κλπ.
    Ειδικα η μανα της μανας μου μια ζωη καλυπτει τις κορες της πολλες φορες μας αφηνε μικρα η μανα μου στην γιαγια και ξεπορτιζε με τον \'\'φιλο\'\' της.Οσο για τον παππου εκεινος μεχρι σημερα δεν τολμαει να πει λεξη. Τον κανει οτι θελει η ΓΙΑΓΙΑ.

Εναντιωθηκα σε ολους προσπαθωντας να εξηγησω πως εχουν τα πραγματα ομως εκεινοι μεχρι σημερα τον εχουν ΚΟΡΩΝΑ στην κεφαλη.
    Ο αρχοντας και η αρχοντισσα που ολη μερα κυκλοφορουσαν με το μερσεντες στις επιχειρησεις ανα τον νομο δηλαδη σε διαφορετικες πολεις ειχε μαγαζια και επρεπε να ειναι εκει, ουσιαστικα ολη μερα στον δρομο ηταν, και το βραδυ μερα παραμερα
    πηγαιναν σε μπουζουκια,πανηγηρια,και μπαρακια. Αυτο τον τροπο ζωης ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι το θεωρουν βασιλικο και οτι \'\'ζουνε\'\'.

Πλεον στην αθηνα εργαζομουν σε μια εταιρια,εφυγα απο την φιλη μου που συγκατοικουσαμε μαζι και πηγα να μεινω προσωρινα
    στο σπιτι της θειας (αδελφη της μανας μου) μου επειτα απο δικη της προταση για να εχει παρεα μιας και εμενε πολλες ωρες μονη της γιατι ο θειος δουλευε πρωι και βραδυ. Σταματησα την πρωινη εργασια και πηγα παλι νυχτα για περισσοτερα χρηματα.
    Οπως θα γνωριζετε καποιοι οι δουλειες τις νυχτας κανουν συχνα τα λεγομενα \'\'ψαλιδια\'\' δηλαδη δεν πληρωνουν το ημερομισθιο.
    Τα εξοδα μου ετρεχαν να ντυθω να φαω να μετακινηθω να πληρωσω το κινητο μου να τσονταρω κατι στην θεια που με ειχε εκει.
    Παλι εψαχνα για δουλεια παλι στους δρομους παλι αγγελιες παλι τηλεφωνα και ραντεβου. Μερικες φορες με δανειζε η θεια μου και μετα τις τα επεστρεφα με το παραπανω. Η μανα μου μαζι με τον μπαμπακη εξακολουθουσαν το ιδιο τροπαριο να λενε γιατι δεν ερχεται πανω? τα δικα τους εκει ΑΠΤΟΗΤΟΙ. Μια μερα μιλουσαν με την θεια μου η μανα μου και κεινος ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ. Σημιωστε οτι παντα
    μα παντα ο μπαμπακης ηταν και ειναι ΠΑΡΟΝ. Δηλαδη θα επισκεπτει καποιο συγγενικο προσωπο την μητερα μου, η μανα της, η αδελφες της, εγω, εκεινος εκει μην χασει καμια πληροφορια η μυστικο. Θα θελησει η μητερα μου να κατεβει αθηνα να δει την μανα της παντα κατεβαινουν μαζι. Μιλουσε λοιπον με την θεια μια απο τις πολλοστες φορες και ελεγαν για μενα παλι. Μου κανει νευμα η θεια και καλα για σενα λενε παλι ωσπου αρπαζω το ακουστικο και του λεω Ακου μ....α βουλωσε το και μην ξανασχοληθεις μαζι μου τον εβρισα δεν ακουσε και λιγα, εκεινος φωναζε πιο δυνατα απο μενα και δεν επαιρνε ανασα μην χασει δευτερολεπτα. Με αποκαλεσε π.....α και πηραν τον δρομο για αθηνα. Η μητερα μου σε ολο το σκηνικο αμετοχη. Καθοταν διπλα του σαν κοκονα. Εφτασαν στο σπιτι της θειας μου τσακωθηκαμε και απο κοντα ωσπου εφτασε η ωρα να φυγουν να πανε πανω,
    με πλησιαζει η μητερα μου και με ρωταει τωρα δουλευεις? τις λεω οχι και εχω μεινει με ενα δεκαχιλιαρο πανω μου.Ψαχνω για δουλεια. Το σκεφτεται λιγακι και ανοιγει την τσαντα της και μου πεταει ενα δεκαχιλιαρο λεγοντας αυτα εχω δεν εχω αλλα.
    Το επιασα και το εσκισα.

Junior Member
    Συνολικα δουλεψα 10 χρονια στην νυχτα.
    Με την μητερα μου κρατησαμε επικοινωνια αλλα τυπικη παγερη και αδιαφορη απο μενα.
    Πιανω δουλεια και γνωριζω ενα παιδι,αρεσε ο ενας στον αλλον,καναμε σχεση μου αρεσε παρα πολυ ο χαραχτηρας του μια ευγενια ψυχης που σπανιζει,βγαιναμε εξω καθε μερα περνουσαμε καλα με κερδισε και αρχισα να του μιλαω για ολα σιγα σιγα αλλα οχι με λεπτομερειες.Αλλωστε δεν ηταν χαζος με εβλεπε, ενιωθε καποιες φορες οτι ειμουν αλλου οτι κατι με απασχολουσε.
    Εκεινος μονος αδελφια δεν εχει και ζουσε μοναχα η μητερα του,μενανε μαζι. Αποφασισαμε να μεινουμε μαζι στην δικια μας φωλια και νοικιασαμε σπιτι. Ολα πολυ καλα ειμασταν μεσα στην χαρα ερωτευμενοι. Η μητερα μου που με εβλεπε ευτυχισμενη μιλουσαμε απο το τηλεφωνο σκεφτηκε να με επισκεπτει σπιτι μου μαζι με τον μπαμπακη. ΟΚ ειπα. Τους εδωσα ευκαιρια ισως αλλαζαν ισως. Αφου γνωριστηκαν με τον συντροφο μου και εμαθαν καποια πραγματα οπως για παραδειγμα την δουλεια του και ειδαν οτι ζουσαμε καλα αλλαξαν συμπεριφορα φορεσαν αλλη μασκα. Μας εκαναν συχνα προταση να ανεβουμε πανω να ερθουν εκεινοι κατω να παμε για φαγητο να παμε για ποτο κλπ. Εγω ομως δεν ηθελα δεν μου αρεσε αυτη η αλλαγη στην συμπεριφορα τους και μιλησα στον συντροφο μου του τα ειπα ανοικτα και ξαστερα. Το μονο που μου ειπε και μου λεει μεχρι τωρα ειναι κρατα μια επικοινωνια με την μητερα σου και τον αδελφο σου,μην του \'\'περασει\'\' του ΜΠΑΜΠΑΚΗ.
    Εγω ηθελα να κρατησω μια επαφη,εκεινοι δεν ηθελαν.

Γνωριζοντας την δουλεια του συντροφου μου αρχισαν να κανουν προτασεις συνεργασιας,επαιρναν εμενα τηλεφωνο η μανα μου αλλα την ειχε βαλει ο μπαμπακης,και μου λεγε, σκοπευουμε να ανοιξουμε μια ξενοδοχειακη μοναδα στην παρο,δεν το λες και του δικου σου να βαλει ρευστο? Δεν δεχτηκαμε φυσικα.

Μετα απο κανα χρονο μας εκαναν αλλη προταση. Θελουμε να νοικιασουμε μαγαζια στην αθηνα και να τα κανουμε καφε και φαγαδικα. Μου λεει η μανα μου θα μπεις εσυ μεσα να το δουλευεις να το \'\'κρατας\'\' δηλαδη σαν υπαλληλος.
    ειτε καφε ειτε φαγαδικο εγω μεσα. Πες το του δικου σου να δουμε τι θα πει.
    Το συζηταμε με τον συντροφο μου,μου λεει εσυ ξερεις,εσυ τους ξερεις. Απαντησα φυσικα αρνητικα και σε αυτη την προταση.

Προσπαθουσαν να βαλουν \'\'χερι\'\' στα χρηματα του συντροφου μου αλλα μεσω εμενα,δηλαδη εγω σαν γυναικα που ειμαι εχω τον τροπο να τον πεισω μου ελεγε η μανα μου. ΑΜΑ θελει μια γυναικα ολα τα μπορει.
    Οσο δεν τους περναγε το δικο τους τοσο σκυλιαζαν.

Junior Member
    Σημερα ειμαστε μαζι,παντρεμενοι πλεον με δικο μας σπιτι χωρις την παραμικρη βοηθεια ουτε ψυχολογικη ουτε οικονομικη απο κανεναν και τιποτα. Οτι καναμε και δημιουργησαμε το χρωσταμε σε μας. Ζουμε σε μια καλη συνοικια των αθηνων στα νοτια,ειχαμε μια καλη συνεννοηση και κατανοηση σε ολα, καλη διαχειρηση οικονομικων και φτιαξαμε ενα πολυ ομορφο σπιτικο.
    Οσα χρηματα ειχε μαζεψει απο την δουλεια του τοσα χρονια τα επενδυσε σε σπιτι. Μολις εμαθαν οτι αποκτησαμε δικο μας σπιτι επεσαν απο τα συννεφα. Εγιναν χειροτεροι απο οτι ηταν πριν. Έγω δεν τους εκλεισα το σπιτι μου δεν τους εδιωξα, αρχισαν να αραιωνουν τις επισκεψεις μεχρι που δεν πατουσαν καθολου. Κατεβαινουν αθηνα και δεν περνανε να με δουν. Με επαιρνε η γιαγια και η μητερα μου τηλεφωνο και βγαζουν χολη,δεν παιρνουν απο ενδιαφερον απο αγαπη αλλα απο κουτσομπολιο και περιεργεια. Η μητερα μου πεταει σποντες να με πικαρει βγαζει μια ειρωνια και μια αντιδραση ανταγωνιστικη ως προς τον τροπο που ζω με τον συντροφο μου επειδη τωρα δεν εργαζομαι,δεν χαλαμε τα χρηματα μας ασκοπα καθε μερα εξω κλπ δηλαδη κανουμε ενα τροπο ζωης εντελως διαφορετικο απο κεινους και απο πολλους. Κοινα δεν υπαρχουν σε τιποτα. Η μητερα μου εξακολουθει να μην θελει να δεχτει τις επιλογες μου, κανει συγκρισεις συνεχως και προσπαθει να βγαλει εμενα λαθος και τρελη επειδη ειμαι διαφορετικη. Πριν 2 χρονια ειχα ενα προβλημα με την υγεια μου. Τηλεφωνησα στην μανα μου και στον αδελφο μου να με πανε στο νοσοκομειο γιατι δεν ενιωθα καλα. Εκανα ενα σωρο εξετασεις μεχρι και σε νευρολογο θελησα να παω απο δικη μου επιλογη για να κλεισω ολη την σειρα εξετασεων ειχα φοβηθει δεν σας κρυβω. Ειχα κοψει μαχαιρι και το τσιγαρο επειτα απο παθητικο καπνισμα 2-3 πακετα την ημερα και ενιωθα χαλια. Οι εξετασεις βγηκαν καθαρες, μια λοιμωξη μου βρηκαν δεν ηταν σοβαρο. Ειχα ομως στερητικα συμπτωματα απο την διακοπη του τσιγαρου και του καφε. Πονοκεφαλους δυνατους,ταση για εμμετο,δυσφορια,πολλα νευρα και ταραχη με πανικο μαζι, μυρμυγκιασματα στα χερια και στην πλατη,με το ζορι να φαω, και ολα αυτα με επιαναν πιο εντονα μετα τις 6 το απογευμα. Με ολη αυτη την κατασταση λογικα κλειστηκα στο σπιτι μεχρι να συνελθω και παλι. Ενας πολυ καλος γιατρος ενημερωμενος και οχι δογματικος μου ειπε απο το τσιγαρο ειναι προκαλει καταθλιψη και συμβαινουν διαφορες αλλαγες στον οργανισμο βιοχημικες,τι σου ειναι αυτος ο εγκεφαλος ε? Αναλογα με τον καθε οργανισμο πανε αυτα. Αλλους τους ενοχλει και αλλους οχι. Το περασαμε μαζι με τον συντροφο μου,σταθηκε διπλα μου και καταννοησε την ολη κατασταση,επειδη ειναι καπνιστης αρχισε να βγαινει εξω απο το σπιτι η να ανοιγει παραθυρα για να μην με ενοχλει εμενα.

Η μητερα μου κατεβηκε εκεινη την μερα με τον αδελφο μου που σας ειπα να με πανε στο νοσοκομειο. Ειπα του αδελφου οτι θα τον χρειαστω 2-3 ημερες να κατσει σπιτι μου γιατι ειχαν μεινει κατι επιπλεον εξετασεις και τον ηθελα να με παει εκεινος με το αμαξι μου. Εκατσε μια μερα και το πρωι τον πηρε στο κινητο του ο μπαμπακης και του ειπε μονολεκτικα- ΑΝΕΒΑ πανω εχουμε δουλεια. Εφυγε ο αδελφος μου. Ο μπαμπακης δεν ρωτησε τι κανω πως ειμαι ΤΙΠΟΤΑ.

Τελικα πηγα με ταξι για τις εξετασεις πηρε αδεια ο συντροφος μου απο την δουλεια του να με συνοδευσει και ηρθε μαζι μας και η γιαγια η μανα της μανας μου.

Junior Member
    Αρχισα σιγα σιγα να βελτιωνομαι να νιωθω καλυτερα αλλα δεν μου εχει σβησει παντελλως,ακομα και τωρα που σας γραφω εχω μια πλατη πιασμενη ανα τοπους γενικα ποναει η πλατη μου. Μου ειπαν να μην αγχωνομαι να κανω αυτο που θελω εγω και να φροντισω να μενω ηρεμη. Επισκεψη της μανας μου μαζι με τον μπαμπακη στο σπιτι μου. Αντιμετωπιση δικη τους, αναβουν τσιγαρο στην κουζινα και οι τρεις θελησαν να πιουν και ουισκι ανοιξαν και λιγο το παραθυρο της κουζινας γιατι χειμωνας ηταν εκανε κρυο,και εγω κατεβηκα να τους υποδεκτω καθησα στα 3 μετρα απεναντι τους για να μην ερχετε ο καπνος τους πανω μου,ματαιος κοπος ειχε ντουμανιασει το σπιτι οι καπνιστες εγιναν 4 με τον συντροφο μου.
    Δεν ειπα τιποτα.

Μου κανουν μετα απο κανα 2μηνο προταση να αλλαξω το αμαξι μου γιατι ειναι και 17 ετων αμαξι και να μου πασσαρει ο μπαμπακης ενα μερσεντες καμπριο με 190 αλογα. Ο μπαμπακης εχει ανακατευτει και με αμαξια εχει μαντρες.
    Το μερσεντες ηθελε να μου το δωσει με καπελο να βγαλει και απο κει.
    ΟΧΙ του λεω. δεν μου αρεσει δεν ειναι του γουστου μου.
    Τζιφος ο μπαμπακης.

Junior Member
    Μια μερα τηλεφωνησε η μανα μου και λεγαμε διαφορα βλακειες δηλαδη να γελαμε.
    Εκεινο τον καιρο μιλουσα με καποιον μεσω ιντερνετ εντελως φιλικα ζει και εργαζεται ο ανθρωπος στο εξωτερικο.
    Ο συντροφος μου το ηξερε οτι μιλουσαμε γενικως γνωριζει μιλαμε δεν μου αρεσει να κρυβομαι και να λεω ψεμματα.
    Πανω στην κουβεντα που ειχα με την μητερα μου τις ανεφερα την επικοινωνια αυτη με τον τυπο μεσω ιντερνετ και το πηρε πονηρα. Με ρωτησε αμεσως, μωρη ομορφος ειναι? Καλος ειναι τις λεω αλλα ειμαστε φιλοι απλως τα λεμε δεν υπαρχει κατι αλλο ουτε προκειται. Πηγε και τα ειπε στον Μπαμπακη. Ενας θεος ξερει πως τα ειπε...Αποτελεσμα ερχονται στο σπιτι μου επισκεψη ξανα.
    Αναβουν παλι τσιγαριες στο φουλ και αφου λεγανε γιατις δουλειες τους και για ενα σωρο αλλες ανουσιες βλακειες πετανε σποντες για τον τυπακο που μιλαω στο ιντερνετ. Αντεε τωραααα που θα παμε αυστραλιαααααα εεε αντιγονηηηη? Και ειναι ωραια στην αυστραλιαααα εχει ωραια παιδιαααα εκειιιι εχω μαθειιιι. Ο δικος μου γυρισε με τροπο και με κοιταξε αλλα δεν μιλησε.
    Ουτε και γω αντεδρασα λαθος μου μεγαλο βεβαια.

Εφυγαν,το κρατησα και σκεφτηκα τωρα θα την παρω να μαθω το λογο γιατι ειπε πραγματα γυναικεια στο μπαμπακη.
    Την ρωτησα γιατι εκατσες και ειπες οτι συζητησαμε στον βλακα σου?
    Με εβγαλε τρελλη. Εγω δεν ειπα τιποτα μου απαντησε. Εσυ του τα ειπες στο τηλεφωνο.
    Τις λεω ο συντροφος μου ολα τα γνωριζει δεν του κρυβω τιποτα,αν νομιζατε οτι θα μου δημιουργησετε προβλημα στην σχεση μου. Καταπιε την γλωσσα της κυριολεκτικα. Δεν ειχε τι να μου πει. Τις λεω τερμα η επικοινωνια διαμεσου τριτου. Αν θελεις να με βλεπεις θα ερχεσαι μονη σου χωρις τον βλακα σου και οταν σε καλω στο τηλεφωνο να μην πεταγεται σαν πορδη οταν μιλαμε μαζι. Τις ειπα οτι δεν μου αρεσει ο συντροφος σου ειναι θεατρινος και κακος ανθρωπος δεν θελω καμια επαφη και σχεση μαζι του. ΜΟΥ ζητησε τον λογο. Ηθελε να της απολογηθω γιατι δεν δεχομαι τον αντρα της γιατι δεν τον βλεπω σαν πατερα μου δη΄λαδη το παιζει τρελλιτσα και απο πανω.
    ΑΣΕ που ειρωνευεται και το προβλημα με την υγεια μου δηλαδη μου ειπε οτι ειναι στο μυαλο μερικες φορες.
    Και σε ολη την διαρκεια της περιπετειας μου απο την αρχη δεν σεβαστηκε το προβλημα με την υγεια μου που καλα καλα δεν ηξερα τι εχω δεν ειχαν βγει οι απαντησεις απο τις εξετασεις.

Junior Member
    Εχω παγωσει με ολα αυτα τοσα χρονια και στις πολλες των περιπτωσεων φερθηκα με συμπονοια εκανα τον βλακα εδωσα ευκαιριες,εκανα αυτοκριτικη συνεχεια κανω,και τελικα εχω παρει αποφαση να τους βγαλω απο την ζωη μου. Η επικοινωνια μαζι τους μου προκαλει πικρια. Με στεναχωρουν σαν να θελουν το κακο μου. Η μανα μου ποσες φορες μου εχει πει ελα να παμε διακοπες μαζι εγω και αυτη και να παρατησω τον συντροφο μου,οταν η ιδια δεν παταει στο σπιτι μου να με δει και στα τηλεφωνα με πικαρει.Τις προαλλες πηγε στα δωδεκανησα να δει την αλλη τις αδελφη, και με πηρε τηλεφωνο να παω και γω να μεινω εκει λιγες μερες,ενω 1 χρονο δεν ερχοταν να με δει που ειμαστε μιαμιση ωρα δρομο. Υποψην οτι εχω ενα πουλακι και φροντιζω και εναν αντρα. Δεν μπορω να τρεχω δεξια αριστερα για μερες. Πανω απο 3-4 φορες μου εχει πει η μητερα μου τι το θελεις το πτηνο δεν μου αρεσουν εμενα τα πουλια! Παντα κανει συγκρισεις, ζηλευει παρα πολυ και κριτικαρει ειρωνικα τις επιλογες μας σχεδον στα παντα. Ενα αλλο που με ενοχλει παρα πολυ ειναι οτι δεν μενει μαζι μας δεν ξερει εγω σε τι διαθεση και κατασταση βρισκομαι
    αλλα εχει αποψη λες και γνωριζει τι κανω εγω καθε μερα στην ζωη μου,παραδειγμα μου λεει : βγειτε καμια βολτα μην καθεστε μεσα,μην καθεσε στο κομπιουτερ θα παθουν ζημια τα ματια σου θα παθεις καταθλιψη το ειπαν στην τηλεοραση. Σε αυτο ισως και να χει δικιο,αλλα ολα τα αλλα πως τα λεει? Αφου δεν ξερει τι κανω.

Junior Member
    Ο αδελφος μου εχει εξαγοραστει απο τον μπαμπακη.Οτι εκανε σε μενα ο μπαμπακης ακριβως τα ιδια εκανε στον αδελφο μου.

. Ο μπαμπακης του υποσχεται φυκια για μεταξωτες κορδελες εχει επεμβει στην ζωη του ελεγχει τα παντα τον κραταει διπλα του οικονομικα αδυναμο για να τον εχει δουλο. Ο αδελφος μου ειναι 28 ετων και δεν εχει την ψυχολογικη δυναμη να φυγει να φτιαξει να ζησει την ζωη του οπως τα περισσοτερα παιδια. Εδω και 3 χρονια ειναι χωρις χρηματα ζει μαζι τους αλλα οι δουλειες του ΜΠΑΜΠΑΚΗ δεν πανε καλα χρωσταει και εχει δανεια να πληρωνει. Κανανε πολλα λαθη ολα αυτα τα χρονια τρωγανε τα λεφτα τους στα μπουζουκια και στην μεγαλη ζωη τους ειχα μιλησει αλλα δεν με ακουσαν. Μιλησα του αδελφου μου του ειπα φυγε ζησε την ζωη σου παρε την ζωη σου στα χερια σου και μην επιτρεπεις σε κανεναν ουτε σε μενα που ειμαι αδελφη σου να επεμβαινω στις αποφασεις σου.

Ζησε κανε λαθη θα μαθεις απο αυτα και θα γινεις δυνατος. Προτιμησε να κατσει μαζι τους δεν σηκωσε αναστημα σαν αδελφος στην μεταξυ μας σχεση και αυτο με στεναχωρεσε,πηρε το μερος του Μπαμπακη.Του ειχα κανει προταση να μεινει μαζι μας στο σπιτι μου να πιασει μια δουλεια αθηνα να αρχισει να βγαινει και να γνωριστει με καποια κοπελα, τζιφος. Ισως καταλαβει καποια στιγμη.

Senior Member
    αντιγόνη, απ΄ ότι καταλαβαίνω θελεις απλά να εκφραστείς ( απόλυτα κατανοητό ). δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσει αυτό αλλά σε κάποιο βαθμό έχουμε παρόμοια βιώματα...δεν είσαι όμως έρμαιο τέτοιων καταστάσεων. υπάρχουν διέξοδοι, εγώ επί σειρά ετών είχα ως διέξοδο το πείσμα μου να κάνω κάτι διαφορετικό, τις φιλοδοξίες μου, οπότε έκλεινα μάτια και αυτιά και διάβαζα, εσύ μπορείς να βρεις το δικό σου \"διάβασμα\" και να στοχεύσεις εκεί, ξέρω πώς είναι να χεις τέτοια βιώματα, όμως το κατά πόσο τα αφήνεις να ορίζουν την ζωή σου είναι απόφαση ατομική. άλλωστε απ΄ ότι λες εσύ έχεις και έναν άνθρωπο να σε στηρίζει ψυχικά, που, πίστεψέ με, είναι πολύ σημαντικό...θα σου πω επίσης ότι πέρασα αρκετά χρόνια κατηγορώντας τον ενα εκ των δύο γονιών μου για απίστευτη ανευθυνότητα και σωρεία λαθών στον ρόλο του γονέα, τον δε άλλον για ευθυνοφοβία...όμως κάποια στιγμή, ενώ είχα εγκλωβιστεί σε όλο αυτό, καταλαβα πως το μόνο που πετυχαίνω έτσι , έστω κι αν είχα δίκιο - λίγη σημασία έχει όταν το δίκιο σε κρατά σε ψυχοφθόρες καταστάσεις - είναι να το ανακυκλώνω ακόμα και μέσα στις σχέσεις μου με άσχετους ανθρώπους και ένιωσα την αναγκη να το \"ξεφορτωθώ\". προσπάθησα λοιπόν να τους καταλάβω - γιατί είτε το πιστεύεις είτε όχι όλα έχουν μια εξήγηση, έστω κι αν αυτό λέγεται αδυναμία κάποιων να ανταπεξέλθουν σε ρόλους που οι ίδιοι επιλέγουν - δεν ήταν εύκολο κι έπρεπε να νιώσω πολλές φορές ότι χάνω το δίκιο μου απέναντι και στον ίδιο μου τον εαυτό. αλλά αυτή η αίσθηση ήταν επιφανειακή...στο βαθμό που με αφορούσε τους κατάλαβα ( άλλο καταλαβαίνω και άλλο δικαιολογώ ), κι έκανα και σχέσεις μαζί τους υπό νέες βάσεις, με αλήθεια και χωρίς απωθημένα, στο μέτρο φυσικά που οι ίδιοι μπόρεσαν να διαχειριστούν μια τέτοια αλλαγη και, άρα, νέους ρόλους..αλλά το έκανα 100% για μένα, για κανέναν αλλο παρά μόνο για την δική μου ψυχική ηρεμία. αυτό βεβαια δούλεψε σε μένα, σε σένα μπορεί να δουλέψει η απουσία σχέσεων με τους δικούς σου. τι θέλω να πω...δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το νομίζεις ίσως το να βγεις από τέτοιες καταστάσεις, αλλά αν το θες, θα ξεκινήσεις από το να δεις τί ακριβώς μπορείς και επιθυμείς από αυτούς, με γνώμονα το δικό σου καλό, αν αυτό είναι η απουσία σχέσεων καντο, δεν σου λέω ότι θα αλλάξουν κτλ, ο μόνος που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας...επειδή έχω μια ευαισθησία σε καταστάσεις γονέων - παιδιών αυτό για το οποίο μπορώ απο προσωπική πείρα να σε διαβεβαιώσω είναι πως από ένα σημείο και μετά κάνουμε εμείς οι ίδιοι τις επιλογές μας και προχωράμε ουσιαστικά όμως, χωρίς να μας φθείρει διαχρονικά όλο αυτό ( τουλάχιστον στον βαθμό που να εμποδίζει την καθημερινότητά μας ). γι΄άλλους γίνεται πιο εύκολα και για κάποιους άλλους δυσκολότερα, γίνεται όμως ούτως ή άλλως κι αυτό είναι που έχει σημασία...

Junior Member
    Η μητερα μου παντως προσπαθει να κρατησει \'\'τους τυπους\'\' με παιρνει στην γιορτη μου στα γενεθλια μου και χριστουγεννα πασχα να μου πει χρονια πολλα.
    Τις υπολοιπες μερες του χρονου σπανια μιλαμε και οταν με καλει ειναι για να μαθει να κουτσομπολεψει με την μανα της και τον μπαμπακη η για με πικαρει.
    Προσφατα στα γενεθλια μου δεν απαντησα στα τηλεφωνα. Μετα απο 6 μερες καλεσα την Γιαγια και τις ειπα οτι λειπαμε ταξιδι στην ρωμη. Την μητερα μου και τον αδελφο μου ακομα δεν τους εχω παρει αλλα ουτε και κεινοι με πηραν.
    Οπως καταλαβαινετε ειναι ψυχρες οι σχεσεις μας προσπαθω να αποφυγω την μητερα μου και την γιαγια διοτι πολυ απλα δεν γουσταρω την υποκρισια και δεν βλεπω το λογο να κραταμε μια επικοινωνια μονο και μονο για να καλυπτουν την περιεργεια τους και να κουτσομπολευουν.
    Μιλησα και εχω ξεκαθαρισει την θεση μου θεωρω πως ειμαι σωστη και δικαιη απεναντι τους. Τ ο προβλημα μου ειναι με ποιο μηχανισμο θα καταλαβουν πως ειναι ενοχλητικοι? Πως θα τους κανω να καταλαβουν οτι δεν χρειαζεται να μιλαμε στα τηλεφωνα? Τι κανω λαθος? Τα συμπερασματα σας τις γνωμες σας θελω. Θελω να τους βγαλω απο την ζωη μου τους εχω ξεπερασει αλλα εκεινοι μου υπενθυμιζουν πως ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Page 1 of 4 123 ... LastLast