Results 16 to 30 of 31
Thread: Φόβος για καρδιά
-
23-08-2018, 18:41 #16
Χαχα, δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τέτοια...
παρόλα αυτά ρε παιδιά δεν ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι μην πάθω κάτι με τις ταχυκαρδίες, κάθε μεσημέρι ο ίδιος φόβος που επιβεβαιώνεται...
- 25-10-2018, 17:36 #17
γεια σου Βικυ, εμενα ολα ξεκινησαν πριν δυο χρονια, αρκετη δουλεια, γενικη απογοητευση, χρεη, ληξη μιας σχεσης, λιγο καταχρηση αλκοολ και ξεκινησε ο κατηφορος, μια καλη κριση πανικου μετα απο ενα ξενυχτι την επομενη μερα, ατονιες, ζαλαδες, κομμενα γονατα, ασταθειες, εκτακτες συστολες πιο μετα, ωσπου θορυβηθηκα και πηγα σε παθολογο, αφου ειχα παει και δυο τρεις φορες εκτακτως απο φοβο σε εφημερευοντα και μετα απο ηλεκτροκαρδιογραφηματα ολα καλα, μετα απο σειρα εξετασεων λοιπον βρηκα ανεπαρκεια σε βιταμινη D αλλα γενικα ολα αριστα, αρχισα να παιρνω συμπληρωματα και για μια περιοδο ολα καλα, ειχα αρχισει να στανιαρω, νομιζοντας οτι ειναι απο εκει, ειχαν σταματησει οι τοσο εντονες συστολες, ελαττωθηκαν κατα πολυ, αρχισα να ηρεμω εν πασει περιπτωσει, ηρθε ομως κι αλλη μια στρεσογονα περιοδος οπου παλι με πηρε απο κατω κι αρχισε νεο θεμα, φουσκωμα εντερο, μετεωρισμοι, φοβιες νεες, ξανα καρδιοφοβικος, με νεες εκτακτες, ειχα φροντισει ηδη απο περσυ και βελτιωσα τον τροπο ζωης μου, κομμενα ξενυχτια και καταχρησεις, εχασα κιλα, αλλα λογω της νεας στρεσογονας περιοδου ηρθαν νεες εξετασεις, γαστρεντερολογος ενδοκρινολογος, ολα καλα κι εκει, εχει βελτιωθει η ζωη μου σε αρκετους τομεις αλλα ειμαι ακομα καρδιοφοβικος, σκεψου αυτο το γραφω γιατι ενιωσα μια ανεπαισθητη ενοχληση στο στερνο δεξια, και πανικοβληθηκα, σηκωθηκα και βαρεσα μια καλη εκτακτη και μετα για μερικα δευτερολεπτα ταχυκαρδια οπου αρχισα να αναπνεω πιο χαλαρα και ηρεμησα, αα το οτι εκανα και ηλεκτροκαρδιογραφηματα αρκετα και τριπλεξ το εγραψα; κι αυτα καθαρα, ολοι οι γιατροι μου συνεστησαν αν θελω να επισκευθω και ψυχολογο, ειμαι ακομα καρδιοφοβικος, σε νιωθω Βικυ, ειμαστε πολλοι τετοιοι περιεργοι, ειναι στιγμιαιες φοβιες που πυροδουν ολο αυτο, θελει δουλεια στο μυαλο, εγω δεν εχω λυσει το θεμα, το προσπαθω, πολλους μηνες, δεν ξερω, θα δειξει, αλλιως ψυχολογος, σορρυ τα εγραψα λιγο αχταρμα φαση, χωρις συνοχη, ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο
27-10-2018, 15:20 #18
Εγω πηγα σε καρδιολόγο τα εκανα ολα και χολτερ οι ταχυπαλμιες μου ειναι φυσιολογικές μονο καμια φορα μου πέφτει η πιεση. Εγω ομως οποτε παω να ανεβω μια ανηφόρα να περπάτησω και γενικα να κανω καποια σωματική άσκηση τρεμω οταν ακουω την καρδια μου να χτυπάει και αγχωνομαι και χτυπάει πιο γρήγορα κι αρχίζω να φοβάμαι οτι θα λιποθυμησω η οτι θα πεθανω και τετοια. Φοβάμαι πολυ την ανακοπη ακουω συνεχεια περιστατικά αιφνιδιου θάνατοι μου εχει μπει στο υποσεινηδητο κι εχω τρελαθεί. Πεθανε απο ανακοπη την ωρα που οδηγούσε ο ένας ο άλλος την ωρα που ηταν σ ενα γλέντι ο άλλος ηταν μια χαρα και ξαφνικα πεθανε. Πως να ειμαι καλα τρέμει το φυλοκαρδι μου πραγματικα! Και πολλές φορες εκει που κάθομαι με πιάνει μια ξαφνική ζαλη σαν ιλιγγος αλλα για δευτερόλεπτα και μου αρχίζει ο φόβος και η ταχυκαρδια με τρελές σκέψεις πανικού τύπου θα παθω κατι ποιος θα με παει νοσοκομείο να παρω τηλ καποιον να ρθει να με βοηθήσει και τέτοιες χιλιαδες σκέψεις το λεπτο. Τα πόδια μου τρέμουν δεν τα νιωθω καν μονο εικόνες και σκέψεις θανατου απελπισίας. Αυτο σε καθημερινή βαση. Είναι τρελό απαίσιο γίνεσαι δέσμιος του εαυτού σου και δεν σε καταλαβαίνει κανειςΝτρεπομαι αναμεσα σε κόσμο γιατι αγχωνομαι και είμαι νευρική κανω περίεργες κινήσεις όπως να φοραω τα γυαλιά ήλιου οπου κι αν ειναι οτι ωρα κι αν ειναι γιατι νιωθω οτι κρυβομαι απ το φοβο όπως η στρουθοκαμήλος χαχα. Οι άλλοι μπορει να με κοιτάνε περίεργα μπορει να κοκκινιζω να κουνιεμαι να σφίγγω τα χέρια μου τέτοια πράγματα. Οι σκέψεις χιλιάδες και μια εικόνα μου έρχεται τωρα στο μυαλο μπορούμε άραγε να φανταστούμε τη ζωή μας σε καθημερινή βαση χωρις ολα αυτα? Πως θα ηταν άραγε? Θα μας αρεζε η μήπως έχουμε συνηθίσει σ αυτον τροπο ζωής και φοβόμαστε να αππχωρηστουμε τους φόβους μας? Χίλια συγγνώμη για το υπερμεγέθη κείμενο αλλα ηθελα να τα πω αναλυτικά.
30-10-2018, 13:21 #19
οτι εχεις γραψει, ειναι λες και τα εχω γραψει εγω, σε νιωθω απολυτα, ειναι κουραστικο συναισθημα, συνεχεια ups and downs, ακουγεται αστειο, και προφανως ο οποιοδηποτε θα χαρακτηρισει αυτη την κατασταση τρομερα αρρωστοφοβικη, υποχονδρικη δεν ξερω, αλλα ορισμενες φορες φοβασαι να κοπιασεις για το οτιδηποτε, ισως ειναι αυθυποβολη τρομερα αρνητικη, εγω αν δω και εμμενουν ολα αυτα τα συμπτωματα, ολα αυτα που εγραψες δηλαδη, σφιγγω χερια, νευρικος, μετραω τους παλμους μου να δω αμα εχω εκτακτες ή αρρυθμιες και ολα αυτα τα περιεργα θα επισκευθω ψυχολογο, εχω δει διαφορα προς το καλυτερα παντως λιγο, παιρνοντας πολυβιταμινες, καλη διατροφη, φρουτα, χυμους, γενικα τροφες που να εχουν μαγνησιο, καλιο, b1 b12 που ωφελουν την καρδια, εγω πιστευω οτι και η καρδια μας ειναι μια χαρα, στο μυαλο μας ειναι περισσοτερο
01-11-2018, 20:22 #20
Κι εγω οταν έπαιρνα πολύ βιταμίνες και b6 ήμουν καλυτερα. Ποιες βιταμινες b παίρνεις?
02-11-2018, 01:32 #21
Λοιπόν και έλεγα μόνο εγώ φοβάμαι για την καρδιά μου ; Είμαι κι εγώ λοιπόν αρρωστοφοβικια και ενώ φοβάμαι και νομιζω κατά καιρούς ότι έχω διαφορά η καρδιά είναι που κυρίως σκέφτομαι .Σε μένα αυτο οφείλεται και στο γεγονός πτι έχασα έχασα τον πατέρα μου από έμφραγμα μυοκαρδίου όμως ξέρω πως δυστυχώς εκείνος δεν πρόσεχε κάπνιζε και έπινε πολύ.Επισης με απασχολεί η καρδιά γιατί με πιάνουν καθημερινές ταχυκαρδίες σε άσχετες στιγμές δηλαδή εκεί που είμαι για ψώνια εκεί που συζητάω με φίλους έξω σε βόλτες και γενικά νιώθω μια ταραχή μαζί με ταχυκαρδία.Σε γιατρούς δεν το συζητάω έχω παει δεν όλον τον ειδικότητων χωρίς να βρεθεί κάτι τραγικό έναν υποθυρεοειδισμό έχω που τον έλεγχο κατά καιρούς και έλλειψη σιδήρου που πάλι περνώ χάπια οι ταχυκαρδίες όμως συνεχίζουν.Να πω πως πριν κανα χρόνο έπαθα και μια ωραιότατη διαταραχή πανικού που κάθε μέρα ήμουνα στα επείγοντα με ταχυκαρδίες και υπέρταση.
02-11-2018, 08:54 #22
Καλημέρα!! Έχω κι εγώ τα ίδια, χθες να φανταστείς είχα ταχυκαρδία το βράδυ που ξάπλωσα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ... όσο ο σκέφτεσαι τόσο θα έχεις... εμένα ο καρδιολόγος μου είπε ότι έχω φλεβοκομβικη ταχυκαρδια και μου είπε να παίρνω κάθε απόγευμα ιντεραλ (b-blocker) αλλά επειδή εγώ ήδη παίρνω θεραπεία για κατάθλιψη και ζαναξ δεν θέλω να παίρνω κ αυτό... δεν με πιάνει πάντα αλλά όταν με πιάνει δεν μπορώ να ηρεμήσω... δλδ ακούω άτομα που λένε ότι σε 10 λεπτά περνάει η ταχυκαρδία εγώ δεν ηρεμώ με τίποτα... να ξέρεις πάντως και ο χαμηλός Σίδηρος και ο θυρεοειδής προκαλούν ταχυκαρδία αν δεν ρυθμιστούν.. ο καρδιολόγος σου τι σου έχει πει;
02-11-2018, 16:34 #23
Vitamin B-50 Complex της Lamberts, αλλα πιο πολυ εχω στανιαρει με κατι πολυβιταμινες της Power Health, (το post περιεχει τοποθετηση προϊοντος :P ) αλλα μπορει και να ειμαι ανοητος και ολο αυτο να ειναι placebo φαση :P , ισως και οχι, το θεμα πιστευω οτι ειναι περισσοτερο καταβολη που προκαλουμε εμεις οι ιδιοι, με αυθυποβολη, παρα κατι οντως παθολογικο, το ατιμο το στρες οταν σωματοποιεται σε ξεκουρδιζει τελειως
02-11-2018, 16:40 #24
Vitamin B-50 Complex της Lamberts, αλλα πιο πολυ εχω στανιαρει με κατι πολυβιταμινες της Power Health, (το post περιεχει τοποθετηση προϊοντος :P ) αλλα μπορει και να ειμαι ανοητος και ολο αυτο να ειναι placebo φαση :P , ισως και οχι, το θεμα πιστευω οτι ειναι περισσοτερο καταβολη που προκαλουμε εμεις οι ιδιοι, με αυθυποβολη, παρα κατι οντως παθολογικο, το ατιμο το στρες οταν σωματοποιεται σε ξεκουρδιζει τελειως
03-11-2018, 03:34 #25
03-11-2018, 15:19 #26
Εχεις αγοραφοβία προφανώς κι εγω οταν ειμαι με κόσμο η οταν ξερω οτι θα βρεθώ με κοσμο! Οι πολυ βιταμινες τηε power health είναι οντως πολυ καλες!!! Κι εγω εχω ελλειψη σιδήρου και παιρνω χαπια!
04-11-2018, 08:02 #27
Ταλεπωριθιθηκα όλο το καλοκαίρι με αυτό το θέμα να την ταχυπαλμια.. μετράγα κ την πίεση μου 70 φορές την μέρα...πιγα σε καρδιολόγους άπειρους ακόμα και στα ετακτα νοσοκομεία.. δεν υπάρχει νοσοκομείο που να έχει καρδιολόγο και να μην έχω πάει της Αθήνας...
Όταν άρχισα να κάνω υγιεινή ζωή που ποτέ μου δεν έκανα να κόψω το τσιγάρο κ λίγο γυμναστική τότε φύγανε όλα.....
Δοκιμάσετο κ εσύ κάνε λίγο γυμναστική η καρδιά θέλει γυμναστική δεν της αρέσει η καθυστικη ζωή...
Εστάλη από Redmi 5 στο E-Psychology.gr Mobile App
04-11-2018, 19:30 #28
μου πέρασε απτό μυαλό πτι ίσως να έχω και λίγη αγοραφοβία απλά εγώ δεν έχω πρόβλημα να βγω έξω να πάω για καφέ να είμαι με κόσμο δηλαδή έχω όρεξη γιαυτο απλά με πιάνει ταχυκαρδία τότε τι να πω δεν ξέρω
04-11-2018, 21:54 #29
[QUOTE=Krisi;1018156]μου πέρασε απτό μυαλό πτι ίσως να έχω και λίγη αγοραφοβία απλά εγώ δεν έχω πρόβλημα να βγω έξω να πάω για καφέ να είμαι με κόσμο δηλαδή έχω όρεξη γιαυτο απλά με πιάνει ταχυκαρδία τότε τι να πω δεν ξέρω[/QUOTE
Εμένα ας πούμε σήμερα με έπιασε ενώ ήμουν έξω κ έτρωγα.. μόλις εφαγα με έπιασε... 120 παλμούς ταραχτηκα πολύ αλλά πήρα ιντεραλ που μου έχει πει ο γιατρός κ έπεσαν... αλλά είναι όντως ανησυχητικό όσο κ να σου λένε οι γιατροί ότι δεν έχεις κάτι... δεν ξέρω...
07-11-2018, 02:07 #30
[QUOTE=DiSI;1018172]
Έτσι στα καλά καθούμενα με πιάνει και μένα και πιο πολύ αν είμαι έξω καλά να μην πω όταν είναι να πάω γιατρό τι ταχυκαρδίες κάνω και ανεβάζω πίεση αλλά ενταξει στο γιατρό πες λογικό στα καλά καθούμενα στο σούπερ μάρκετ δεν το καταλαβαίνω.Εμενα ο γιατρος δεν μου έδωσε τίποτα για ταχυκαρδίες θα το ψάξω μόνη μου με φυτικές λύσεις μπας και βρω κάτι να βοηθάει