Results 31 to 45 of 62
-
30-11-2008, 03:05 #31
δεν ειναι μεταδοτικο λοιπον?
εγω το μονο που ηξερα για την ασθενεια αυτη ειναι οτι οφειλεται στο ακαρι της ψωρας, το οποιο εγκαθισταται στο δερμα και προκαλει αυτα τα προβληματα χρονιως.ασχετως του οτι ειναι ψυχοσωματικη ασθενεια,ηξερα οτι δεν ερχεται απο το πουθενα, αλλα απο το συγκεκριμενο ακαρι και οτι μεταδιδεται με την απλη επαφη.
δεν ισχυει η πληροφορια?ενημερωστε μας...
- 30-11-2008, 10:37 #32
ρεμεντυ οχι δεν ειναι μεταδοτικο,ειναι οργανικο.
μια τυχαια ιστοσελιδα που εχει καποια σχετικα για το θεμα,και εγω σημερα την ειδα
http://www.elixnet.gr/08_02/psoriasi.php
30-11-2008, 20:51 #33
Originally posted by Empneustns
παντως πιστευω πως αν υπαρχει ενηρωση πως δεν ειναι μεταδοτικο,πολλοι ισως να αλλαξουν γενικα σταση.και ναι πρεπει να τους το λες,σε οποιοδηποτε συναντας για να μπορει να ανοιχτει.αλλιως παντα υπαρχει φοβος.εγω παντως σιγουρα θα σου εδινα το χερι για χειραψια :)
Ευτυχωσ εμπνευστη μου εχω καιρο να νοσησω σοβαρα, μια και η ψυχοθεραπεια μαζι με την αποδοχη, αγαπη και ισσοροπεια που εχω απο τον συντροφο μου , εχει κοιμησει την ασθενεια.
Ειμαι πολυ τυχερη μεσα στην ατυχια μου και παντα θα το λεω...μια και εμαθα ..με αναγκασε να αγαπω και να ακουω το σωμα μου ..
με εμαθε πωσ το παν ειναι η ψυχικη ηρεμια και ισσοροπεια..ακομη και αν σημαινει πωσ ξεκινασ την ζωη σου και παλι απο το μηδεν..
..και φυσικα και ο οραματισμοσ του εαυτου μου το βραδυ...να ειμαι εντελωσ υγιεισ ..ηταν σημαντικο φαρμακο..
Οταν αγαπαμε τον εαυτο μασ..μασ αγαπα και αυτο!
:D:D:D
υ.γ χαιρομαι που εισαι απροκαταλειπτοσ δειχνει ανοιχτομυαλο και μορφωμενο ατομο.
Και ναι, η ενημερωση ειναι μεγαλη δυναμη.Αλλα συχνα σε αυτην την χωρα οι ανθρωποι θεν θελουν να ακουσουν λεσ και ειναι ντροπη να δωσουν σημασια και χρονο σε κατι που ειναι ταμπου.. Θυμασαι στο σχολειο?που καθε διαφορετικοτητα την εδειχναν με το δαχτυλο?..
Η ελπιδα ειναι στουσ νεουσ ανθρωπουσ και την ανατροφη.
Να μαθουν οι ανθρωποι να αποδεχοντε και να αγκαλιαζουν την διαφορετικοτητα.
Να μαθουν οι ανθρωποι πωσ το να αποδεχεσαι την διαφορετικοτητα ειναι μονο καλο και οχι καποιου ειδουσ αδυναμια..η οπισθοχοριση..αλλα γνωση και ανθρωπια.
φιλια!...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
30-11-2008, 21:11 #34
Originally posted by Remedy
δεν ειναι μεταδοτικο λοιπον?
εγω το μονο που ηξερα για την ασθενεια αυτη ειναι οτι οφειλεται στο ακαρι της ψωρας, το οποιο εγκαθισταται στο δερμα και προκαλει αυτα τα προβληματα χρονιως.ασχετως του οτι ειναι ψυχοσωματικη ασθενεια,ηξερα οτι δεν ερχεται απο το πουθενα, αλλα απο το συγκεκριμενο ακαρι και οτι μεταδιδεται με την απλη επαφη.
δεν ισχυει η πληροφορια?ενημερωστε μας...
ψώρα
Η ψώρα είναι άκρως μεταδοτική νόσος .Οφείλεται στο άκαρι της ψώρας
Υπολογίζεται ότι περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο από το άκαρι της ψώρας και νοσούν. Η ψώρα προσβάλλει όλες τις φυλές ,όλες τις κοινωνικές τάξεις σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Η ψώρα ξαπλώνεται γρήγορα όπου υπάρχει συνωστισμός όπως σε στρατώνες, γηροκομεία, νοσοκομεία, νηπιαγωγεία κ.α.
ΨΩΡΙΑΣΗ
Η ψωρίαση δεν έχει καμία σχέση με τη ψώρα που είναι μεταδοτικό νόσημα.
Είναι μια συχνή χρόνια φλεγμονώδης αυτοάνοση δερματοπάθεια,
Η ψωρίαση είναι μια ασθένεια του δέρματος του επηρεάζει περίπου το 2% του πληθυσμού. Είναι χρόνια πάθηση που οφείλεται σε διαταραχές του ανοσολογικού συστήματος και ιδιαίτερα των λεμφοκυττάρων τύπου Τ.
Τι προκαλεί την Ψωρίαση?
Διάφορες μεγάλες μελέτες δείχνουν ότι περιβαλλοντικοί και γενετικοί παράγοντες εμπλέκονται στην έναρξη και την εξέλιξη της ψωρίασης. Η εμφάνιση της ψωρίασης μεταξύ οικογενειών που έχουν μια επιβεβαιωμένη διάγνωση ψωρίασης υπολογίζεται στο 35%. Οι ασθενείς κληρονομούν μόνο μια προδιάθεση προς τη νόσο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να την πυροδοτήσει κάποιος περιβαλλοντικός παράγοντας.
Οι παράγοντες που πυροδοτούν την ψωρίαση μπορούν να είναι:
Στρεπτοκοκκική λοίμωξη
Συγχορηγούμενες φαρμακευτικές αγωγές
Στρες
Σωματικό τραύμα
Κλίμα...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
01-12-2008, 14:34 #35
simpa8estati adazik to ergosou se auto to forum eine poli kalo .isos i simperiforamou na eine ligo anemeli eksetias toy stenoumou kiklou px i ginekamou mia ksan8ia galanomata me pola parapano xarismata ,den exw katalabi kamia alagi simperiforas otan to xeritis perna apo kapia simia tou somatos mou. oi de fili mou ston ka8imerino ka8e mou zitane na tous stipso tsigaro kai as exw ena emfanes dekadraxmo sto xeri . pera apo to sines8imatiko paktika exw epileksi na min kano kamia iatriki energia ala na 8erapeuto me dikomou tropo.me min kalis sixnotitas energies,aparadextis diatrofis kai alcol sto 3efantoma tou xorou mexri to proi (auto boi8ah), exw kataferi me kapia sistatika tis fisis na apalakto apo tin a8ritida ta adikiologita neura to kefali ta nixia kai ton knismo.eime euxaristimenos me auta giti afierono poli ligo xrono apo ayton pou prepi. i gnomi moy eine oti 8a prepi na boi8i8i o eidios o psoriakos prota ,se kapious alous 8a mini to sinonimo , kati apodotiko 8a eitan na alaze to onoma me kapies energies eite apo emas eite apo ton silogo
04-12-2008, 10:55 #36
Kαλε μου χολντμποι κατ αρχασ γραφε Ελληνικα πλιζ γιατι ειναι πολυ κουραστικο το γκρικλισ.
Χαιρομαι πολυ για εσενα και τον τροπο που σε αντιμετοπιζει το περιβαλλον σου, ετσι πρεπει να ειναι, καμια διακριση και απολυτη αποδοχη σε θεματα υγειασ.
Τιποτα στην ζωη δεν ειναι απολυτο,ουτε η κλασσικη ιατρικη ουτε η εναλλακτικη.
Καθε σωμα και καθε ψυχη ειναι διαφορετικη και αντιδρα με διαφορετικο τροπο σε διαφορα ερεθισματα.
Ασ εχουμε την καρδια , την ψυχη , το μυαλο αλλα και τα ματια μασ ανοιχτα για να μην προσπερασουμε την πιθανη βοηθεια που μπορουμε να δωσουμε στουσ εαυτουσ μασ, χωρισ να τον βλαψουμε.
Με συνεση, σωστη κριση , γνωση, πληροφοριση, ελπιδα και πιστη μπορουμε να κανουμε τα παντα....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
05-12-2008, 22:11 #37
latreuti mou adziko kat arxas grafe to onoma mou me greeklish opos olous tous alous ._________________________________________________ __________________________________________________ _____________ wraiotata ta logakia pou grafis kai pou mou afinis to peri8orio na προσ8εso se kati :1.000.000 ψυχοσωματα με διαφορετικη αντιδραση και τροπο για ΕΝΑΝ συγκεκριμενο σκοπο, ο σκοπος παραμενη να εινε ΕΝΑΣ και το αποτελεσμα διαφευγει. __________________________________________________ ________________________________εκτος αυτον θα πρεπει να αναφερθει οτι η ιατρικη του υποκρατη και σιγα σιγα η συγχρονη ιατρικη πηγαζουν απο τη φυση __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ _______oi iatrikes pou exoun ksexorisi opos oi Rosi ston 2on pagkosmio polemo eixan basisti poli se auti ._________________________________________________ __________________________________________________ _________________________________________min anisixis gia ta greeklish giati 8a lipso gia kapio siastima, plaka kano me to onoma , __________________________________________________ _________________________________________________p ersi eimoyn gia 2mines sto bounosinoro tsexias polonias ,fetos arki na figo apo tin antiprotebousa .
19-12-2008, 11:29 #38
:) xronia polla kai kala na peraseis:)
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
19-12-2008, 15:51 #39
Παιδια εχω κ γω ψωριαση αλλα μονο στους αγκωνες κ λιγο στον αστραγαλο.Το εχω συνηθισει κ δε μ\'ενοχλει.Ειναι ενας τροπος να μου μιλαει το σωμα μου.Μολις αγχωνομαι φουντωνει κ μετα καταλαγιαζει παλι.Περασα μια περιοδο-1χρονο- που σχεδον ειχα γεμισει κ συγχρονως καταθλιψη.Εφυγε απο μονη της χωρις θεραπεια.Τη θεωρω ασθενεια αμεσα συνδεδεμενη με την ψυχολογια.Ειναι παντως μια πολυ συνηθισμενη ασθενεια κ θα πρεπει να ξερει ο κοσμος τι ειναι.
19-12-2008, 22:32 #40
ελα μου ομωσ Αρση μου που δεν ξερει...η δεν ξερω κανει πωσ δεν ξερει..
υπαρχει παντοσ ενα καταστημα στην 3τη σεπτεμβριου που κανει εισαγωγη απο λασπη νεκρασ θαλασσασ απο το ισραηλ,μια μικρη βοηθεια ειναι και αυτη.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
20-12-2008, 02:21 #41
Εχω ακουσει για τη νεκρα θαλασσα Αdzik απο μια γνωστη μου που εχει πολυ μεγαλο προβλημα κ σκεφτεται να παει,εγω δε χρησιμοποιω τιποτα μονο τον ηλιο το καλοκαιρι.Την αρρωστεια την εχω απο παρα πολυ μικρη,ετσι θυμαμαι τον εαυτο μου.Παντως ειναι φοβερο το ποσο αστραπιαια \'μιλαει\'..Μολις αγχωθω η στεναχωρηθω απο κατι παρατηρω ενα καινουριο σπιθουρακι την αλλη μερα,ευτυχως σε κανα 2 μερες ξαναφευγει.Πριν κανα 2 βδομαδες βγηκε λιγο κατω απ το ματι(εφυγε αμεσως μολις χαλαρωσα).κ η ξεκουραση κ ο υπνος παιζει ρολο σε μενα.Τι να πω!εχουμε ενα καμπανακι που μας ειδοποιει οταν δε μας προσεχουμε...Την εχω δεχτει κ τη βλεπω κ σα συμμαχο μου οταν δε βλεπω πως μου κανω κακο.Βεβαια ολα εξαρτωνται απ\'τη φαση που εισαι.Οταν ειχα γεμισει σχεδον,ντρεπομουν να βαλω φουστα,εβαζα μεικ απ πανω,ενιωθα αμηχανα οταν εβλεπα τη φοβια στους αλλους -που δεν ξεραν-μην τυχον ειναι μεταδοτικο κ.λ.π.Παντως συμφωνω απολυτα σε οσα εγραψες πιο πριν οτι ειναι τυχη μεσα στην ατυχια...κ γενικως σε οσα εγραψες.
20-12-2008, 11:06 #42
Αρση μου αν η γνωστη σου παει τελικα...θα ηθελα πολυ να μαθω πωσ πηγε, ποσο κοστησε κλπ...το σκευτομουν κι εγω στην περιπτωση που χειροτερεψω..
ειμαι στον 4 μου μηνα τωρα και λενε πωσ μετα την εκγυμοσυνη χειροτερευεισ.....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
20-12-2008, 11:30 #43
Σοβαρα????????Αdzik εμενα μου χουν πει παρα πολλοι γιατροι στο παρελθον οτι σε πολλες γυναικες μετα την εγκυμοσυνη-μολις γεννησουν- ενδεχεται να εξαφανιστει.Αυτο το ξερω απο 9 χρονων κ η πιθανοτητα ειναι σημαντικη.Δε στο εχουν πει???????Αdzik ετσι το χα συνδεσει τοσα χρονια στο μυαλο μου κ τωρα που μου λες το αντιστροφο πεφτω απο τα συννεφα.Ποιος σου το ειπε?Παντως εννοειται οτι πληροφορια θες.Αυτη μαλιστα καπου ειχε διαβασει πως εξαφανιζεται αν κατσει καιρο..ισχυει?δεν ξερω.Παντως τι να σου πω εγω με την ιδεα που εχω στο μυαλο μου απο πολυ μικρη σχετικα με γεννα κ ψωριαση θα λεγα πως αισιοδοξα ειναι τα πραγματα.Σου χουν πει τουλαχιστον οτι μπορει να εξαφανιστει απο ενα ισχυρο σοκ?Κ μαλλον λενε υποθετω συγκεκριμενα για τη γεννηση του παιδιου γιατι ειναι ενα ισχυροτατο θετικο \'σοκ\'.Αντα μου αληθεια ποιος σου ειπε οτι χειροτερευεις?πρωτη φορα το ακουω.Εμενα μου χαν πει κ ποσοστο-δε θυμαμαι ποσο,που τους εξαφανιζεται με τη γεννα.Μαλιστα μου λεγαν πως επειδη ειμαι γυναικα εχω αυτο το αβανταζ.
20-12-2008, 11:40 #44
Μου ανατραπηκαν δεδομενα με αυτο που ακουσα κ εχω παθει πλακα!!!!!Η αληθεια ειναι οτι εχω καιρο να παω σε γιατρο η να το ψαξω απο ιντερνετ κ.λ.π.αλλα ετσι το\'ξερα κ εχει γινει κτημα μου αυτη η αποψη απο μικρη.Αφου εγω,οι δικοι μου,γενικα το λεμε οτι αν γεννησω μπορει να μου φυγει.Αντα μου τοσο που το πιστευω λεω οτι εχεις αυτη την πιθανοτητα κ συ-οχι να χειροτερεψει.Ποιος σου το ειπε?Ενας η πολλοι?Εμενα μου το ειπαν τουλαχιστον 5 γιατροι παλια.
20-12-2008, 11:41 #45
ναι δυστηχωσ ετσι εχω διαβασει αλλα..παντα μιλαμε για διαφορα ποσοστα..για δεσ..
http://www.psorinfo.com/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%C E%BD%CE%B7.aspx?ID=1365
Οι περισσότερες γυναίκες παρατηρούν βελτίωση στην ψωρίασή τους κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και επιδείνωση μετά τον τοκετό.
http://www.dermart.gr/content/view/46/49/...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια