Γνώμες: να κρατήσω τη ψυχολόγο που έχω ή να βρω άλλη;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Senior Member

Γνώμες: να κρατήσω τη ψυχολόγο που έχω ή να βρω άλλη;

Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ! Μετά από πολύ καιρό επέλεξα να προστάρω ένα καινούριο θρεντ για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει εδώ και καιρό.
    Έχω απευθυνθεί σε μια ψυχολόγο, συνολικός χρόνος που έχουμε αφιερώσει σε συνεδρίες είναι κάτι πιο λίγο από 3 μήνες (περίπου). Η κυρία αυτή ως προς το επάγγελμα της μου φαίνεται άριστα καταρτισμένη, φαίνεται να με ακούει με προσοχή για τα προβλήματα μου, έχει τρομερή ενσυναίσθηση και γενικότερα νιώθω μια σύνδεση (νοητική, ότι με καταλαβαίνει) όταν βρίσκομαι μαζί της.
    Είναι όμως και μερικά άλλα χαρακτηριστικά της που με έχουν βάλει σε σκέψεις να διακόψω τις συνεδρίες μαζί της. Κάτι που με ξένισε απ τη πρώτη στιγμή είναι το κόστος της 1 συνεδρίας 1 ώρας. Μου παίρνει 50 ευρώ και είμαι φοιτήτρια με περιορισμένο εισοδημα. Ύστερα είναι με το ρολόι στο χέρι κάθε φορά, με το που περασει μία ώρα ακριβώς μου ζητάει να φύγω ακόμα και αν πολλές φορές αφήνουμε μερικά πράγματα ημιτελή ή εγώ βρίσκομαι σε άσχημη συναισθηματική κατάσταση. Αισθανομαι ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη ψυχολογική μου κατασταση. Δεν έχει επιτρέψει ποτέ να συμπληρώσουμε έστω και ένα δεκάλεπτο παραπάνω, ακόμα και αν εγώ έχω αργήσει στο ραντεβού. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα από μόνο του, το καταλαβαίνω, αλλά το γελοίο είναι ότι μια φορά μου ζήτησε να φύγω 10 λεπτά νωρίτερα καθώς θεωρησε ότι κάναμε καλή δουλειά και ό,τι έπρεπε να πούμε το ειπαμε. Η συμπεριφορά της ως προς εμένα μου φαίνεται εντελώς επαγγελματική ακόμα και μετά από 2+ μήνες, μερικές φορές κρύα. Αυτό με παραξενεύει αν και εκείνη αναφέρει το ότι οι 2 μήνες δεν είναι αρκετοί για να με γνωρίσει καλά. Πήγα να τη ρωτήσω που θα πάει διακοπές και γενικά να της πίσω κουβέντα (από καθαρό ενδιαφέρον) και μου απάντησε λίγο μονοκόμματα, μονοσυλλαβα. Έκανα εγώ λάθος, μήπως φάνηκαν παράξενη;
    Θα ήθελα γνώμες όσον αφορά τη τιμή καταρτισμένου ψυχολόγου για Αθήνα. Πιστεύετε είναι τσιμπημενη 50 ευρώ; Θα μπορούσα να βρω και φθηνότερη αν έψαχνα; Ύστερα, είναι παράλογο να ζητάω μια κοντινότερη σχέση με την ψυχολόγο μου; Μήπως είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο; Επίσης πώς βλέπετε το ότι η κοπέλα μπορεί να μου κάνει και συνεδρίες 20 λεπτών (φταίξιμο δικό μου, το δέχομαι) ακόμα και αν δε πιέζεται από κάποιο πελάτη; Δηλαδή ποτέ δεν έχει τύχει να τελειωσουμε συνέδρια και να συναντήσω κάποιον άλλον που περιμένει. Δεν λέω ότι δεν έχει άλλους, αλλά δε θα μπορούσε να μου συμπληρώνει εκεί που το κρίνει απαραιτητο και εφόσον δεν έχει κάποιον άλλον να περιμένει;

Senior Member
    Ειναι τσιμπημενα τα 50 ευρω για ψυχολογο , για ψυχιατρο οχι ............ εχω συναντησει τετοιον ψυχολογο , που ηταν κρυοκωλος , δεν ενδιαφεροταν πραματικα για μενα ,το διαπιστωσα εκ των υστερων , αφου εχω αλλαξει 5 του επαγγελματος , αυτος ηταν ο χειροτερος , πρεπει ναχεις πιο κοντινη σχεση , συμφωνω ................... αλλαξε την ......
    ο τωρινος ψυχιατρος που παω τα τελευταια 7 χρονια , δεν ειναι με το ρολοι στο χερι , καθι ειναι πολυ ζεστος ανθρωπος , οσο φυσικα μπορει φυσικα να ειναι ενας γιατρος ......μεχρι για καφεδακι μουχει προτεινει να παμε .....

Senior Member
    Παιδακια για να οικοδομησετε σχεση θελει δυο τρια χρονια αν εσεισ οικοδομειτε σχεσεισ ετσι ευκολα μπραβο εγω πρεπει να τον ξερω δυο τρια χρονια τον αλλον για να τον πω φιλο μου
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by psy_spirit View Post
    Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ! Μετά από πολύ καιρό επέλεξα να προστάρω ένα καινούριο θρεντ για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει εδώ και καιρό.
    Έχω απευθυνθεί σε μια ψυχολόγο, συνολικός χρόνος που έχουμε αφιερώσει σε συνεδρίες είναι κάτι πιο λίγο από 3 μήνες (περίπου). Η κυρία αυτή ως προς το επάγγελμα της μου φαίνεται άριστα καταρτισμένη, φαίνεται να με ακούει με προσοχή για τα προβλήματα μου, έχει τρομερή ενσυναίσθηση και γενικότερα νιώθω μια σύνδεση (νοητική, ότι με καταλαβαίνει) όταν βρίσκομαι μαζί της.
    Είναι όμως και μερικά άλλα χαρακτηριστικά της που με έχουν βάλει σε σκέψεις να διακόψω τις συνεδρίες μαζί της. Κάτι που με ξένισε απ τη πρώτη στιγμή είναι το κόστος της 1 συνεδρίας 1 ώρας. Μου παίρνει 50 ευρώ και είμαι φοιτήτρια με περιορισμένο εισοδημα. Ύστερα είναι με το ρολόι στο χέρι κάθε φορά, με το που περασει μία ώρα ακριβώς μου ζητάει να φύγω ακόμα και αν πολλές φορές αφήνουμε μερικά πράγματα ημιτελή ή εγώ βρίσκομαι σε άσχημη συναισθηματική κατάσταση. Αισθανομαι ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη ψυχολογική μου κατασταση. Δεν έχει επιτρέψει ποτέ να συμπληρώσουμε έστω και ένα δεκάλεπτο παραπάνω, ακόμα και αν εγώ έχω αργήσει στο ραντεβού. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα από μόνο του, το καταλαβαίνω, αλλά το γελοίο είναι ότι μια φορά μου ζήτησε να φύγω 10 λεπτά νωρίτερα καθώς θεωρησε ότι κάναμε καλή δουλειά και ό,τι έπρεπε να πούμε το ειπαμε. Η συμπεριφορά της ως προς εμένα μου φαίνεται εντελώς επαγγελματική ακόμα και μετά από 2+ μήνες, μερικές φορές κρύα. Αυτό με παραξενεύει αν και εκείνη αναφέρει το ότι οι 2 μήνες δεν είναι αρκετοί για να με γνωρίσει καλά. Πήγα να τη ρωτήσω που θα πάει διακοπές και γενικά να της πίσω κουβέντα (από καθαρό ενδιαφέρον) και μου απάντησε λίγο μονοκόμματα, μονοσυλλαβα. Έκανα εγώ λάθος, μήπως φάνηκαν παράξενη;
    Θα ήθελα γνώμες όσον αφορά τη τιμή καταρτισμένου ψυχολόγου για Αθήνα. Πιστεύετε είναι τσιμπημενη 50 ευρώ; Θα μπορούσα να βρω και φθηνότερη αν έψαχνα; Ύστερα, είναι παράλογο να ζητάω μια κοντινότερη σχέση με την ψυχολόγο μου; Μήπως είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο; Επίσης πώς βλέπετε το ότι η κοπέλα μπορεί να μου κάνει και συνεδρίες 20 λεπτών (φταίξιμο δικό μου, το δέχομαι) ακόμα και αν δε πιέζεται από κάποιο πελάτη; Δηλαδή ποτέ δεν έχει τύχει να τελειωσουμε συνέδρια και να συναντήσω κάποιον άλλον που περιμένει. Δεν λέω ότι δεν έχει άλλους, αλλά δε θα μπορούσε να μου συμπληρώνει εκεί που το κρίνει απαραιτητο και εφόσον δεν έχει κάποιον άλλον να περιμένει;
    Δυστυχώς λίγο ως πολύ, κάπως έτσι είναι όλοι σχετικά με το χρόνο. Εγώ πληρωνα 40 ευρώ τα 3/4 κ μάλιστα τον ξερω χρόνια....όχι οτι πηγαίνω πάντα ιδιωτικά...πηγαίνω και στο ικα κ μου γράφει...παρόλα αυτά, κρατάει μεγάλη τυπικότητα στους χρόνους.
    Το θέμα είναι αν έχεις καλή χημεία μαζί της. Αν νιώθεις κάθε φορά που φεύγεις πιο ανακουφισμένη και πιο σίγουρη. Και πάνω κάτω αν κάνεις γνωσιακή θεραπεία, επειδή ειναι βραχύβια, θα πρέπει κάπως να σου καθορίσει πόσες συνεδρίες συνολικά πάνω κάτω χρειάζεσαι..

Senior Member
    Παιδιά εγω παω σε μια ψυχολόγο 4 χρόνια τωρα στημ Αθήνα, μου παίρνει 25 € επειδή είμαι φοιτητής... μπορεί να αργήσω να μπω αλλα θα με κρατήσει μια ώρα χωρίς να με διώχνει απότομα, και απο την πρώτη συνεδρία υπηρξε μεγαλη συμπόνια και ζεστασιά κατι που με έκανε να ανοιχτώ εύκολα.. και ο ψυχολόγος άνθρωπος είναι έχει τα καλα του κ τα κακά του. Οπως δεν μπορείς να κάνεις παρέα με όλους ετσι και δεν μπορείς να νοιώθεις ζεστασιά και συμπόνια απο ολους!

Εστάλη από NEM-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anna137 View Post
    Δυστυχώς λίγο ως πολύ, κάπως έτσι είναι όλοι σχετικά με το χρόνο. Εγώ πληρωνα 40 ευρώ τα 3/4 κ μάλιστα τον ξερω χρόνια....όχι οτι πηγαίνω πάντα ιδιωτικά...πηγαίνω και στο ικα κ μου γράφει...παρόλα αυτά, κρατάει μεγάλη τυπικότητα στους χρόνους.
    Το θέμα είναι αν έχεις καλή χημεία μαζί της. Αν νιώθεις κάθε φορά που φεύγεις πιο ανακουφισμένη και πιο σίγουρη. Και πάνω κάτω αν κάνεις γνωσιακή θεραπεία, επειδή ειναι βραχύβια, θα πρέπει κάπως να σου καθορίσει πόσες συνεδρίες συνολικά πάνω κάτω χρειάζεσαι..
    εφοσον σου γραφει και φαρμακα ειναι ψυχιατρος κι οχι ψυχολογος, οποτε ειναι πιο δικαιολογημενη η τιμη. οι γιατροι ειναι ακριβοτεροι.
    ψυχολογους εχει πλεον με 25- 30 ευρω, αλλα το πρωτιστο θεμα ειναι να κανουν καλη δουλεια και να υπαρχει καλη συνεργασια, διοτι αν δεν υπαρχει, και 10 να δινεις, ακριβα ειναι, γιατι πανε χαμενα..

Junior Member
    Αν υπαρχει χημεια.. οκ... αλλα πως μπορεις να ανοιχτεις σε εναν ανθρωπο τοσο μονοκομματο...??? Μην ξεχναμε, ο ψυχιατρος δεν ειναι απλα ειναι γιατρος, ποναει η κοιλια μου, σε βλεπει και γεια σας... αν δεν σου κανει κλικ σε σενα ο καλυτερος να ειναι δεν μπορει να βοηθησει...

Banned
    μαλον ειναι φιλοδοξη και στη πραγματικη της ζωη δε μιλα πολυ

Banned
    σε ενα ζευγαρι συνηθως ο ενας κανει τις τρελες και ο αλλος ο πιο λογικος παει στο ψυχολογο.

Junior Member
    Σιγα μην κανταντισουμε σαν την Αστερω για μια σχεση..
    Καλυτερα στο βουνο με τους λυκους..

Senior Member
    Κουκλα γενικα με τουσ αντρεσ μην ψαρωνεισ επειδη καποιοσ σου κανει τα γλυκα ματια οι ανθρωποι με πρωσοπικοτητα δεν το κανουν αυτο δηλαδη ενασ με προσωπικοτητα θα δει οτι εισαι ομορφη αλλα δε θα ψαρωσει εσυ θεσ να ψαρωσει ετσι δεν κανουμε δουλεια ομωσ μετα διαμαρτυρεστε οτι δεν υπαρχουν αντρεσ υπαρχουν εκει εξω ενα καρο καλα παιδια ομορφα με λεφτα κι εσυ θεσ υποταγη δεν παει ετσι ειναι λαθοσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    Το ξερω πως υπαρχουν αντρες με προσωπικοτητα, τον εχω βρει, ειμαστε παντρεμενοι και εχουμε και παιδι μαζι.. στον φιλο μας τον αλεξανδρο, το λεω που θελει να καταληξουμε και σε ψυχιατρο..
    Επισης, ξεφτιλισαμε την συζητηση της κοπελας..

Banned
    εχω συνηθισει αυτους που παιρνουν τα βουνα και οπου και αν εξαφανιστουν θα μαντεψω που ειναι..

απο μικρο παιδι προσπαθουσα να γινω μαντης..

Senior Member
    Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, λίγο πολύ επιβεβαιώνετε και τους διαλόγους που είχα στο μυαλό μου. Συγνώμη για το late reply! Θέλω να κτίσω εμπιστοσύνη προσωπικά με τη θεραπεύτρια μου οπότε θα της ανοίξω συζήτηση για αυτά τα θέματα και θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Γενικά είμαι αισιόδοξη.