Results 16 to 30 of 35
Thread: Ανθοιαματα μπαχ
-
05-11-2008, 11:53 #16
Μα τώρα συγγνώμη, αλλά έχεις υπόψη κάποια επιστημονική έρευνα που να λέει ότι τα ανθοϊάματα έχουν επίδραση στα ζώα? Γενικά όσα έχω διαβάσει για την επίδραση των ανθοϊαμάτων είναι απλοί ισχυρισμοί και αοριστολογίες. Και όσο για τα \'μικρά παιδιά\' τι εννοείς δεν καταλαβαίνουν? Ότι κάποιος τους χορηγεί εν αγνοία τους ανθοϊάματα και αυτά βελτιώνονται?
Ακόμα κι αν είναι έτσι, ας μην ξεχνάμε ότι εμείς οι υπόλοιποι που γνωρίζουμε ότι κάτι δόθηκε στο παιδί, έχουμε προσδοκίες, έχουμε πεποιθήσεις, μπορεί ακόμα και να κάνουμε αλλαγές στη συμπεριφορά μας. Όλα αυτά σαφώς επηρεάζουν την όποια κατάσταση και όχι απαραίτητα τα ανθοϊάματα. Εν ολίγοις σε επίπεδο καθημερινής ζωής δεν μπορείς να απομονώσεις την επίδρασή τους από άλλους παράγοντες που τυχόν συμβάλουν στη βελτίωση της ψυχολογίας.
Ας πούμε στο παράδειγμα που λες, ότι κάποιος \'δεν πιστεύει\' αλλά παρόλα αυτά βλέπει αποτέλεσμα, πού ξέρεις ότι το αποτέλεσμα οφείλεται όντως στα ανθοϊάματα και όχι σε κάτι άλλο, που ξέρεις ότι δεν έχει έστω μια κρυφή ελπίδα ότι θα βοηθηθεί ακόμα κι αν λεκτικά δηλώνει \'δεν πιστεύω\'? Άσε που στους περισσότερους και ειδικά στα παιδιά, το γεγονός ότι κάποιος ασχολείται μαζί τους, τους δίνει φροντίδα και προσοχή μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικό από το ίδιο το σκεύασμα.
Όπως και νάχει, αν και κατά κανέναν τρόπο δεν αποδεικνύεται ως τώρα τουλάχιστον ότι λειτουργούν καλύτερα ή διαφορετικά από ένα placebo, συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πολύ προτιμότερο να εφαρμόζονται και τέτοιες πρακτικές, όχι μόνο αλόγιστη φαρμακοθεραπεία.
- 05-11-2008, 13:01 #17
Εχεις δικιο σε αυτα που λες. Ερευνες δεν ξερω αν εχουν γινει δεν το εχω ψαξει κιολας...γι αυτο κανω απο μονη μου μια ερευνα.
Σκεφτομαι να δωσω στην γιαγια μου ενα ανθοιαμα για την κατασταση της. Πολλες φορες συζηταμε και παρολο που δεν ειμαι ειδικη καταλαβαινω οτι πασχει απο καταθλιψη. Ελεγα να της προτεινω να παει σε ψυχολογο...αλλα φανταστειται πως ειναι μια γιαγια με την εκκλησια κολλημενη ολα τα αλλα τα θεωρει χαζομαρες.
Σχετικα με τα παιδια...και για την ομοιοπαθητικη λενε οτι ειναι placebo αλλα οσους γνωριζω προσωπικα που εχουν παιδια και τους χορηγουν ομοιοπαθητικα φαρμακα αναλογα με την αρρωστια, θεραπευονται.
Σκεφτομαι να δωσω και στο σκυλακι μου που ειναι ιδιατερα φοβιτσιαρικο!Ειναι 12 ετων εγω το μεγαλωσα. Καθε αλλαγη στην συμπεριφορα του θα δειξει και κατι...λετε να το κανω? ή θα ειναι χαζομαρα?
05-11-2008, 13:10 #18
Με την γιαγια σου θα δεις αποτελεσματα αν εχει διαθεση να δεχτει πως θα την βοηθησει.
Εδω σε καρκινοπαθη αν του δωσεις ασπιρινη, χωρις να το ξερει και του πεις οτι θα του κανει καλο θα σου πει οτι εχει αποτελεσμα γιατι θελει να το πιστεψει. Ποσο περισσοτερο σε θεματα ψυχολογιας.
Με τον σκυλο που δεν θα καταλαβει τι του δινεις προφανως οχι.
Παντως μου φαινονται λιγο αστεια ολα αυταΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
05-11-2008, 21:52 #19
Originally posted by zwgrafia
Μακαρι να υπηρχε παντα ενα ζουμακι
εγω το μονο που θυμαμαι τετοιο ηταν το μαγικο φιλτρο του αστεριξ....
περνα τουτου... μηδεν.
13-11-2008, 12:36 #20
δεν εχετε καταλαβει τι κανουν γιαυτο και τα κραζετε. μπορειτε ολοι οσοι κατηγορειτε αυτα τα ανθοιαματα,να παρετε τα φαρμακα των εταιρειων,να γεμισετε χημεια και καταστολη προβληματος και αφηστε εμας τους βλακες να περνουμε ανθοιαματα. ας ξυπνησετε επιτελους. αλλα δε φταιτε εσεις. ετσι μεγαλωσατε. σε μια χωρα που εξαιτιας πολεμων και δυσκολων εποχων μεγαλωσατε με την φοβια του αγνωστου και την σιγουρια του χημικου. καληνυχτα και καλο κουραγιο. ισως καποτε ξυπνησετε και δειτε τι κακο κανετε στον εαυτο σας. η αληθεια βρισκετε στην ομοιοπαθητικη και στην εναλακτικη ιατρικη.
13-11-2008, 12:56 #21
Ουτε εγω, ουτε και η μαρινα υποθετω, παιρνουμε φαρμακα. Η τελευταια φορα που πηρα φαρμακο ηταν προπερσι επειδη ειχα πυρετο
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
13-11-2008, 13:04 #22
δεν το ειπα για εσας συγκεκριμενα. καλη συνεχεια σε ολους. ολοι κουβαλαμε ενα σταυρο.
13-11-2008, 13:46 #23
Καλέ μου, όταν πιστεύεις ότι η \'αλήθεια\' βρίσκεται κάπου έξω από εσένα, είτε στα ανθοϊάματα είτε στο xanax, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
13-11-2008, 14:06 #24
αν ενοεις οτι τα αποτελεσματα ειναι το να θεραπευτεις, τοτε απαντησε μου γιατι υπαρχουν ατομα με καταθλιψη, ή με βλαβη σε αγγεια του εγγεφαλου και ακουνε φωνες και βλεπουν σκιες και ενω εχουν κανει τα παντα δεν εχουν θεραπευτει? επειδη δεν το πιστεψαν? ισως. εγω πιστευω οτι δεν θεραπευεσαι με την πιστη οτι θα γινεις καλα. το ιδιο πιστευει και αυτος που εχει καρκινο. \'\'αν πιστεψεις οτι θα γινεις καλα θα γινεις\'\' λετε ολοι και μετα ο ανθρωπος πεθαινει. αφου το πιστεψε, γιατι δεν εγινε καλα? δεν το πιστεψε αρκετα? δεν φτανει μονο η πιστη. η πιστη σου δινει απλα κουραγιο. αυτα το οτι η θεραπεια ειναι μεσα μας και πρεπει να το πιστεψουμε δεν ισχουν. αν εχει τα κοτσια ενας ψυχιατρος να πει στον ασθενη του \'\'οχι ρε φιλε,δε θα γινεις καλα ποτε, θα σου δινω φαρμακα και θα πληρωνεις,αλλα καλα δε θα γινεις. θα ζεις καπως καλυτερα απλως\'\'. αλλα παντα ακους, πιστεψε το και θα γινεις καλα. και εγω καποτε ειχα πειστει οτι μπορω να σηκωσω την γη,οπως ο ατλαντας. γιατι δεν το κανω,αφου το πιστεψα? οσο για τα ανθοιαματα,καταλαβετε το, οτι δεν ειναι φαρμακα και σταματηστε να το πιπιλεζετε λεγοντας \'\'πρεπει να σταματησει η αοριστη καταναλωση τους\'\'. τα αποτελεσματα δεν ειναι ουτε αυθυποβολη, ουτε ερχοντε απο το κεφαλι μας και ειναι η ιδεα μας,οπως στην ταινια με τον βουτσα και την ασπιρινη. τα πραγματα ειναι απλα. η πιστη σου δινει κουραγιο, τα φαρμακα σε κοιμιζουν και σε καταστελουν και τα προιοντα της μητερας γης σε θεραπευουν.
13-11-2008, 16:12 #25
Εννοώ ότι όταν ψάχνεις για \'αλήθειες\', το αποτέλεσμα είναι να είσαι επιρρεπής σε όσους πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, να είσαι εξαρτημένος από στηρίγματα & \'σωτήρες\', να αποκτάς παρωπίδες και απόλυτο τρόπο σκέψης.
13-11-2008, 19:52 #26
επειδη εκτος το οτι εχω παρωπιδες ειμαι και καχυποπτος,θα σ πω το εξης απλο. εχω παρωπιδες διοτι τα φαρμακα της κλασσικης ιατρικης ειναι απλα ενα πολυ ωραιο σχεδιο για να τα κονομανε καποιοι εις βαρος μας. ωστοσο η εδω και δεκαετιες διαφημηση (εμπλοκη του μαρκετινγκ στην υγεια,δεν σ λεει κατι?), εχει κανει τους ανθρωπους να πιστευουν οτι τα φαρμακα ειναι ο σωστος δρομος και τα αλλα ειναι φυκια οπως λες και εσυ. και για να σταθω και σε αυτο,ασε με να ειμαι βλακας,κοροιδο και χαζος και να περνω φυκια για μεταξωτες κορδελες. αλλωστε μιλανε οσοι εχουν γινει καλα απο αυτα τα \'\'φυκια\'\'. ειμαι κοροιδο και επιρρεπης λοιπον. μαλιστα. ψαχνω και σωτηρες. πολυ ενδιαφερουσα η τοποθετηση σου πραγματικα. εντελως φιλικα marina38, εγω ισως να ειμαι ολα οσα λες. εσυ ομως και ο περισσοτερος κοσμος,ειστε κατι χειροτερο. ειστε θυματα των φαρμακοβιομηχανιων, του μαρκετινγκ, των χημικων που πληρωνοντε αδρα απο τις εταιρειες και συνεργαζοντε με ψυχιατρους και των ουσιων καταστολης. για ψαξε λοιπον αλλου σε ατομα με παρωπιδες και εξαρτημενα (οπως εγω,ε?). παντα φιλικα και για το καλο της υγειας της δικης σου, ή οποιου εδω μεσα εχει προβληματα (οπως και εγω αλλωστε,περαν του οτι ειμαι εξαρτημενος,επιρρεπης,εχω παρωπιδες και ψαχνω για σωτηρες).
13-11-2008, 20:05 #27
AWE εχεις απολυτο δικιο.Μαρινα αν οπως λες η αποτελεσματικοτητα των ανθοιαμματων ειναι μεσα στο μυαλο μας τοτε το ιδιο ισχυει και για τα φαρμακα.Συμφωνω οτι κανεις δεν θεραπευεται αν δεν το θελει.;)
14-11-2008, 18:00 #28
Μάλιστα. Το γενικό μου σχόλιο AWE αναφέρεται ΚΑΙ σε όσους θεωρούν ότι η \'απόλυτη αλήθεια\' βρίσκεται στις εναλλακτικές θεραπείες ΚΑΙ σε όσους πίνουν νερό στο όνομα των παραδοσιακών φαρμάκων και μόνο. Εντελώς φιλικά όπως λες κι εσύ, νομίζω ότι ο φανατισμός σου σε κάνει να δίνεις μια μονόπλευρη ερμηνεία.
Έχω γράψει τουλάχιστον δύο φορές σε αυτό το θέμα ότι θεωρώ προτιμότερα τα \'φυσικά-εναλλακτικά προϊόντα\' από την αλόγιστη φαρμακοθεραπεία. Θα ήθελες να μου πεις από πού συμπεραίνεις ότι είμαι θύμα των φαρμακοβιομηχανιών κλπ? Εκτός αν θεωρείς ότι θα έπρεπε να αποδέχομαι ασυζητητί όλα τα \'φυσικά προϊόντα\' και αντίστοιχα να απορρίπτω με βδελυγμία όλα τα \'ψυχοφάρμακα\'.
Πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος να καταφεύγουμε στα φάρμακα γενικώς με την πρώτη δυσκολία χωρίς να δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να ενεργοποιηθεί (ψυχοσωματικά) εκ των έσω. Σε προσωπικό επίπεδο ανήκω σε αυτούς που προτιμούν να πιουν ένα ρόφημα ή και τίποτα παρά να πάρουν έστω ντεπόν. Εδώ ο μέσος Έλληνας χαπακώνεται με αντιπυρετικά ενώ έχει απλά δέκατα και ζητά \'αντιβιοσούλα\' για οτιδήποτε μπορεί να περάσει μόνο του αν το αφήσεις να κάνει τον κύκλο του. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν τα παραδοσιακά φάρμακα είναι τα \'φύκια\' που πιστεύουμε ότι θα μας σώσουν, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων γεμίζουν τις τσέπες κάποιων, στη χειρότερη κάνουν και κακό στην υγεία μας.
Αλλά ξέρεις mariafound82, φυσικά και έχει διαφορά το (χημικό) φάρμακο με το όποιο ανεπεξέργαστο ή ήπιο φυσικό προϊόν, γιατί είναι διαφορετικός ο τρόπος παρασκευής τους και η συγκέντρωση της δραστικής ουσίας.
Πάντως AWE η εμπλοκή του marketing υπάρχει προ πολλού και στα φυσικά προϊόντα. Δες τη διαφήμιση, τη συσκευασία, τις τιμές, τις εταιρείες που υπάρχουν από πίσω....Από τη στιγμή που δεν μαζεύω χαμομηλάκι στον κήπο της γιαγιάς μου δεν αποδίδω πουθενά αθώα κίνητρα.
14-11-2008, 21:02 #29
Μαρινα θεωρω οτι εισαι απολυτη στις αποψεις σου.Μπορεις να μην πιστευεις στα φυκια οπως λες ,η αποψη σου ειναι σεβαστη κ ειναι δικαιωμα σου να την εχεις.Δεν μπορω να εγγυηθω για την παρασκευη κανενος φαρμακου.Ξερω μονο τα αποτελεσματα που ειχαν σε μενα οπως κ στους υπολοιπους που αρνηθηκαν να παρουν χημικα φαρμακα .Απο ποτε ενας συνδυασμος 4-5 φαρμακων θεωρειται θεραπεια?[παρε αυτα κ αν δεν δεις βελτιωση ελα να σου γραψω αλλα]
15-11-2008, 17:55 #30
Τα χημικά φάρμακα, ακριβώς επειδή είναι τόσο ισχυρά έχουν και τόσες παρενέργειες. Μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά το προηγούμενο μήνυμα; Στο ζητάω γιατί λέω κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που συμπεραίνεις.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση