Φοβαμαι μην εχω σχιζοφρενεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 51
    Senior Member

Φοβαμαι μην εχω σχιζοφρενεια

Καλησπερα σας!!!
    Θα προσπαθησω να το αναλυσω οσο πιο συντομα μπορω. Καταρχας ειμαι παιδι χωρισμενων γονιων ζω με την μανα μου και εχω μια μεγαλυτερη αδερφη 29 ετων, εγω ειμαι 21. Με το πατερα μου εχω πολυ καλες σχεσεις, μενει σε χωριο. Τον επισκεπτομαι οποτε μπορω η ερχεται εκεινος οταν εχει την οικονομικη δυνατοττα γιατι ειναι ανεργος. Το προβλημα που με απασχολει ξεκινησε οταν ημουνν δημοτικο περιπου. Συνεχεια μου ελεγαν ποσο ομορφος ειμαι και οτι οταν μεγαλωσω θα γινω πολυ ωραιος ανδρας και τα σχετικα. Καθως μεγαλωνα μου ειχε δημιουργθει μια φοβια πως αν γινομουν ομοφυλοφιλος πως θα με αντιμετωπιζαν τα ατομα τα οποια ηξερα ή με ηξεραν (μενω σε επαρχια οποτε καταλαβαινεται ολοι γνωριζονται με ολους). Να προσθεσω πως οταν ημουν μικρος ειχα μια ομοφυλοφιλη εμπειρια (μην φανταστειτε τιποτα τρομερο). Ολα ομως ξεκινησαν οταν με ειχε καταβαλει μια καχυποψια για τον κολλητο μου μηπως ειναι ομοφυλοφιλος, ηταν περιοδος πανελλαδικων εξετασεων πριν 3 χρονια. Η καχυποψια δεν ξεκινησε ετσι απλα ειχε σημαδια δηλαδη που σε παροτρυναν να το σκεφτεις. Για παραδειγμα επερνε μαζι του χτενα χτενιζε τα μαλλια του κοιτωντας το κινητο του,ηθελε δηλαδη να δειχνει ομορφος συνεχεια και γενικα αλλα λεπτομερεις πραγματα που δεν θα κατσω να τα αναλυσω. Μια μερα λοιπον καθως ξαπλωνα στο κρεβατι που περασε μια ιδεα απο μυαλο μηπως ειμαι ομοφυλοφιλος λογω τον περιστατικων που ανεφερα παραπανω πχ γιατι να σκεφτομουν ετσι για τον κολλητο μου ή γιατι να εκανα αυτες τις σκεψεις οταν ημουν μικρος. Εκει εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου. Αρχισα να ταιζω αυτον τον φοβο με αποτελεσμα οταν ημουν εξω με τους φιλους μου και ακουγα την λεξη ομοφυλοφιλος ή πο***ς πανικοβηνομουν και κοκκινιζα. Να πω πως δεν μου αρεσουν η ανδρες ισα ισα μου αρεσουν πολυ οι γυναικες. Λοιπον στο κυριο θεμα τωρα. Με ολο αυτο που βιωνα αρχισα αν απομονωνομαι και να κοιμαμαι αρκετα στην διαρκεια της ημερας. Η μανα μου οταν γυρνουσε σπιτι απο την δουλεια με φωναζε συνηθως να κατεβω να φαω. Σε καποια φαση αρχισε να μου λεει παλι κοιμοσουν. Ετσι ημουν παντα σε εγρηγορση να μην ερθει στο σπιτι και με δει να κοιμαμαι. Μια μερα λοιπον καθως κοιμομουν ακουσα την μανα μου να με φωναζει ξυπνησα και δεν ηταν κανεις σπιτι. Εκει αρχισε το μαρτυριο αρχισα να ψαχνω στο google για φωνες στον υπνο και μου πεταξε την Σχιζοφρενεια. Πλεον εχω πιστεψει οτι ειμαι σχιζοφρενης. Υπαρχονυ μερες που δεν κοιμαμι και αλλες που κοιμαμαι με δυσκολια. Τις προαλλες πηγα να πεσω για υπνο γιατι ημουν πολυ κουρασμενος απο ολοι την φαση που περνουσα και ειδα μια εικονα να ανοιγω ενα βαζω να το μυριζω και να το γευομαι αλλα δεν ειχε προλαβει να με παρει ο υπνος και λεει "Ωχ" οσφρητικη ψευδαισθηση και αρχισα να σκεφτομαι οτι αρχιζει να οργανωνεται στο μυαλο μου. Με ποιανουν υλλιγγοι καμια φορα και δεν μπορω να εστιασω σε ενα σημειο οταν το κανω νιωθω σαν να παθενω κριση πανικου για δευτερολεπτα. Να πω οτι ειμαι στρατιωτης αυτην την στιγμη οποτε καταλαβαινεται ποσο δυσκολο μου ειναι. Επαθα μια κριση πανικου στον ορκομωσια αρχισα να ιδρωνω και η καρδια μου χτυπουσε πολυ γρηγορα, ελεγα "τωρα θα πεσω, τωρα θα πεσω"
    Παρατηρω συνεχεια με τις ακρες τον ματιων μου οτι καποια πραγματα κουνιουνται μετα κοιταω προς εκεινο το σημειο και δεν κουνιεται τιποτα. Εχω ακομα πααρ πολλα να πω αλλα δεν θελω να σας κουρασω. Τωρα μενω με την αδερφη μου μεχρι να τελειωσω τη θητεια. Περιμενω να κλεισω ραντεβου με ψυχιατρο εντος της εβδομαδας πριν μπω παλι στο στρατοπεδο. Και κατι τελευταιο ημουν στο κρεβατι παλι ειχα ιδρωσει παρα πολυ και εβλεπα μια εικονα οτι φυσαω απαλα με το στομα μου το σωμα μου για να δροσιστω και νομιζα οτι το εκανα στα αληθεια εκει πανικοβληθηκα πιο πολυ απο ολα!!!
    Πετε μου τι μου συμβαινει σας παρακαλω δεν αντεχω αλλο!!!

Σου μπήκαν στη σκέψη ιδέες τις οποίες όπως είπες καλλιεργείς, κι έτσι όλο και θεριεύουν και επιπλέον η μια φέρνει την άλλη.
    γιάννης

Senior Member
    Καταρχάς σε ευχαριστώ που απάντησες και σου εύχομαι τα καλύτερα. Δηλαδή είναι φυσιολογικά στα πλαίσια του άγχους αυτά που έπαθα?

Άγχος, μεταξύ άλλων, είναι η γενίκευση και η υπερβολή, δλδ το να αναγάγω στη σκέψη μου το απλό, το ασήμαντο σε μείζον.
    γιάννης

Senior Member
    ναι αλλα αυτα δεν μπορει να ειναι προειδοποιητικα σημαδια ή προδρομα σημαδια της ασθενειας?

Senior Member
    εχω αρκετους γνωστους που εχουν ειτε αδερφια ειτε γονεις με σχιζοφρενεια. χωρις να ειμαι γιατρος.....δεν εχει καμια σχεση ουτε η αρχη της ασθενειας ουτε η ασθενεια η ιδια με αυτα που λες. καμια. θα ηταν πιο πιθανο να βγαλει φτερα ενας ελεφαντας.

Senior Member
    Αδελφε ειμουν και εγω στην φαση σου δεν εχεις σχιζοφρενεια αλλα πηγενε στον ειδηκο γιατη μπορει να εχις καμια αλλη διαταραχη αλλα σχιζοφρενεια σιγουρα δεν ειναι

Senior Member
    Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για την ανταποκριση. Φοβαμαι μετ ον καθε θορυβο που ακουω. Βλεπω ταινια και ακουω κατι περιεργο και αναγκαζομαι να γυρισω πισω την ταινια για να δω αν οντως ακουστηκε απο εκει η την ακουσα εγω. Σκεφτομαι συνεχως, οταν ακουω ενα φυσικο ηχο (πχ τα φυλλα των δεντρων που κουνιουνται απο αερα ή ξερω γω το ψυγειο) να μπαινω στην διαδικασια να αναρωτηθω αν τα ακουσα οντως η ηταν ι ιδεα μου. Εχω φτασει σε σημειο να μην εμπιστευομαι τιποτα γυρω μου!!!

Senior Member
    Να προσθεσω ακομα οτι απο μικρο παιδι ειχα θεμα με τον κοσμο. Νομιζα οτι με κοιτουσαν και με χαρακτηριζαν οπως: πως ειναι ετσι κλπ. Πηγαινα σπιτι και σκεφτομουν οτι θα ειναι οι γειτονες στο παραθυρο και θα με κοιταν το πως περπαταω κλπ. Και ολα αυτα σε συνδιασμο με οδηγουν να το πιστευω πιο πολυ

Senior Member
    δεν θα ηθελα να σου εξηγησω πως καταλαβαμε πως ειχε σχιζοφρενεια ο καθενας απο τους γνωστους μου γιατι βλεπω γενικα εισαι πολυ αγχωδης. αλλα δεν ειχε καμια περιπτωση σχεση με την περιγραφη σου.δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις. ολοι μας σε φασεις πιστευουμε διαφορα. και μπορει να αγανακτουμε που μας κοιτανε στον δρομο. πανε σε εναν ψυχιατρο αν το φοβασαι. αν ειχες σχιζοφρενεια απο μικρος, που ειναι σπανιο, πιστευεις οτι τωρα θα παρεμεινε στον ιδιο βαθμο? δυσκολακι ε? για σκεψου το λιγο. 15 χρονια απλα θα εμενε σταθερο χωρις χαπια? πως το βλεπεις? λογικο?

Senior Member
    Δεν είμαι ειδικός αλλά έχω περάσει και περνάω και κατάθλιψη και αγχωδη διαταραχή με ιδεοληψιες . Δεν είναι σχιζοφρενεια αυτό που λες. Ακουγεται σαν να είναι έντονο άγχος με εμμονες ιδεες-ιδεοληψιες. Πολλές φορές η κατάθλιψη και οι αγχωδεις διαταραχές έχουν ψυχωσικα συμπτώματα . Αυτό δεν σημαίνει ότι εχουμε σχιζοφρενεια. Δεν πιστεύω ότι έχεις ψυχωσικα συμπτώματα απλά στο αναφέρω σαν πληροφορία ότι κι αυτό συμβαίνει. Γιατί δεν πας σε έναν ειδικό? Συνηθως παμε πρώτα σε ψυχολόγο κι αν αυτός θεωρησει ότι χρειάζομαστε ψυχίατρο καλώς. Βγάλε όμως την σχιζοφρενεια από το μυαλό σου είναι κάτι τελείως άσχετο με τα γεγονότα που αναφέρεις.

Senior Member
    Ναι εχεις δικαιο αλλα διαβασα οτι μπορει να εμφανιστει και μετα απο χρονια. Θα κλεισω ραντεβου με ψυχιατρο μεσα στην εβδομαδα. Με εχουν επηρεασει κιολας αυτα που εχω διαβασει και λογω αγνοιας πιστευω οτι τα εχω ολα.

Senior Member
    οχι λογω αγνοιας. λογω ημιμαθειας. η αγνοια ειναι ατου πολλες φορες

Senior Member
    Quote Originally Posted by garida View Post
    οχι λογω αγνοιας. λογω ημιμαθειας. η αγνοια ειναι ατου πολλες φορες
    Αυτό ξαναπες το...

Senior Member
    πριν περιπου 2 βδομαδες ημουν στο δωματιο μου και ακουσα ενα θορυβο σαν κλαμα μωρου. Περιμενα να δω αν θα το ξανα ακουσω και στην τελικη ηταν ενα φορτηγο εξω απο το σπιτι μου που κατεβαζε το καπακι με ηλεκτρικο μηχανισμο και παρερμηνευσα αυτον τον ηχο σαν κλαμα μωρου. Αυτο τι ειναι?

Page 1 of 4 123 ... LastLast