Φοβος με ο,τι ακουω!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

Φοβος με ο,τι ακουω!

Καλησπερα σας κ παλι! Ως γνωστον ειμαι αρρωστοφοβικη..αυτο ειναι το προβλημα μου..εχω εμμονη με την υγεια μου με αποτελεσμα αν ακουσω ή διαβασω κατι στις ειδησεις να αγχωθω οτι θα το παθω ..σημερα μου συνεβη το εξης..λαμβανω καποια αντιβιωση για ουρολοιμωξη ..επειδη ημουν σε επαρχια κ δε γινοταν να βρεθω σε μικροβιολογικο ξεκινησα την αντιβιωση που παντα επαιρνα για το λογο αυτο και μετα μιλησα με το γιατρο μου..ωστοσο σημερα ακουσα για το συμβαν με το αλλεργικο σοκ μετα απο την αντιβιωση και εχω παθει εμμομη/αμοκ οτι θα μου συμβει κ εμενα κ ετσι μου ερχεται να τη σταματησω..παντα οταν ακουσω κατι το οικειοποιουμαι..υποφερω με αυτο..κανεις με παρομοιο προβλημα;

Junior Member
    Δεν ξέρω περί του θέματος.. Απλά ήθελα να σου πω ότι η αρρώστια δεν είναι κάτι..
    Έχω αδύναμο ανοσοποιητικό και μπορεί να δείχνει ότι υπερβάλλω αλλά σχεδόν όλο το χρόνο κάθε χρόνο είμαι άρρωστη.. Είτε αυτό είναι συνάχι, γαστρεντερίτιδα, ωτίτιδα ή οτιδήποτε.. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω κάτι αλλά δεν με νοιάζει πλέον..
    Και πότε πότε δεν παίρνω αντιβίωση ή χάπια ή οτιδήποτε..
    Εσύ είσαι μια χαρά.. Ξέχνα τα όλα αυτά και να χαίρεσαι τη ζωή σου.. Να προσέχεις βέβαια αλλά όχι με φόβο και μανία.. Σου εύχομαι ότι καλύτερο..

Banned
    Quote Originally Posted by PenyP View Post
    Καλησπερα σας κ παλι! Ως γνωστον ειμαι αρρωστοφοβικη..αυτο ειναι το προβλημα μου..εχω εμμονη με την υγεια μου με αποτελεσμα αν ακουσω ή διαβασω κατι στις ειδησεις να αγχωθω οτι θα το παθω ..σημερα μου συνεβη το εξης..λαμβανω καποια αντιβιωση για ουρολοιμωξη ..επειδη ημουν σε επαρχια κ δε γινοταν να βρεθω σε μικροβιολογικο ξεκινησα την αντιβιωση που παντα επαιρνα για το λογο αυτο και μετα μιλησα με το γιατρο μου..ωστοσο σημερα ακουσα για το συμβαν με το αλλεργικο σοκ μετα απο την αντιβιωση και εχω παθει εμμομη/αμοκ οτι θα μου συμβει κ εμενα κ ετσι μου ερχεται να τη σταματησω..παντα οταν ακουσω κατι το οικειοποιουμαι..υποφερω με αυτο..κανεις με παρομοιο προβλημα;
    Παρόν. . εκτός από αρροστοφοβικος είμαι κ φαρμακοφοβικος και υποχονριακος 3σε 1.. δεν είμαστε μόνοι εδώ το 70% του φόρουμ έχουν παρόμοιες καταστάσεις..

Τώρα σε τι θες να συμβουλευτείς ακριβός ??

Η ζωή αρχίζει εκεί που τελειώνει ο φοβος.

Senior Member
    Δεν ειναι οτι θελω συμβουλη,οσο συμπαρασταση..ειναι σαν το σαρακι το θεμα αυτο..με τρωει καθημερινα..

Member
    Quote Originally Posted by PenyP View Post
    Δεν ειναι οτι θελω συμβουλη,οσο συμπαρασταση..ειναι σαν το σαρακι το θεμα αυτο..με τρωει καθημερινα..
    Προσπαθήσε να μη σκέφτεσαι τίποτα, μα τίποτα όμως..

Εστάλη από Redmi 5 Plus στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Σαν να με ακουω εχο χρισοση τα χημια και τους γιατρους εγω

Senior Member
    Ειναι μερες που ειμαι καλυτερα αλλα οταν με απασχολησει κατι κολλαω για καποιο διαστημα κ ψαχνω ο.τι πληροφορια μπορω να βρω ωστε να δω αν κινδυνευω..ειναι απαισιο

Senior Member
    θελεις να παρεις φαρμακευτικη αγωγη? σκεψου το λιγο....

«Η κάνναβη θεραπεύει»

Αποκαλεί την κάνναβη «Ιησού των βοτανιών». Ένα σχεδόν θαυματουργό ίαμα, όπως υποστηρίζει, με εφαρμογή σε πλήθος ασθενειών και λιγότερες παρενέργειες από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ως γιατρός, ο Γιώργης Οικονομόπουλος, ασχολείται από το 1980 με τις φαρμακευτικές απεξαρτήσεις και τα ναρκωτικά κι έχει (σύμφωνα με το βιογραφικό του) δικαστεί και αθωωθεί εφτά φορές για (δήθεν) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Με το νέο του βιβλίο «Το Ίαμα Κάνναβη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, επιχειρεί να ανατρέψει την αντίληψη που υπάρχει για το… ναρκωτικό που η χρήση του αποτελεί ποινικό αδίκημα σε πολλές χώρες και στη δική μας.

Η πρόσκληση για την παρουσίασή του, την Πέμπτη 26 Ιουνίου -ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους- ήρθε στα χέρια μου τη μέρα που στα χέρια των ελληνικών αρχών έπεσε το καρτέλ που μετέφερε σε αποθήκες της Αθήνας τόνους ηρωίνης, γι’ αυτό και επιδίωξα να τον συναντήσω.

«Η κάνναβη δεν έχει καμία σχέση με την ηρωίνη και η μόνη σχέση της είναι η διακίνηση στην ίδια αγορά και η τεχνητή έλλειψή της. Δεν έχει χασίσι, δεν δοκιμάζεις λίγο πρέζα; είναι η γνωστή φράση στην πιάτσα» μου λέει και συνεχίζει «Η μόνη σχέση της κάνναβης με την ηρωίνη είναι το ότι γίνεται, τεχνητά και σκόπιμα (νομίζω), προθάλαμος της ηρωίνης σαν αποτέλεσμα της νομοθεσίας που την κρατάει στην παράνομη αγορά».

– Γράφετε ότι η κάνναβη δεν έχει τις βλαπτικές επιδράσεις που νομίζουμε, αλλά ότι είναι φάρμακο που θεραπεύει μάλιστα πολλές ασθένειες. Πηγή: Protagon.gr

Το γεγονός ότι αποκαλώ την κάνναβη «Ιησού των βοτανιών» που «κάνει τους τυφλούς (γλαύκωμα) να βλέπουνε, τους παράλυτους να περπατάνε (ΣΚΠ) και τους καρκίνους να αυτοκτονούνε», δεν είναι προϊόν δικής μου επινόησης. Είναι προϊόν των ευρημάτων της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας, που επιβεβαιώνουν τη μακρόχρονη θεραπευτική χρήση της κάνναβης στην ανθρώπινη ιστορία. Μιλάμε για αντιμετώπιση πολλών και διαφορετικών διαταραχών και χωρίς τις παρενέργειες των συμβατικών φαρμάκων. Μερικές μόνο από τις επιδράσεις των Κανναβινοειδών, είναι μεταξύ άλλων η αντιυπερτασική, αντιπυρετική, σπασμολυτική, αναλγητική, αντιεμετική, υπνωτική, αγχολυτική, ορεξιογόνα, αντιφλεγμονώδης, αντικαρκινική, κάρδιοπροστατευτική, νευροπροστατευτική, ευφορική (αντικαταθλιπτική) κ.α., με θεραπευτικά αποτελέσματα σε πολλές και διαφορετικές ασθένειες, όπως στο γλαύκωμα (η αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης που οδηγεί σε τύφλωση), που υπήρξε και η πρώτη ασθένεια που νόμιμα από το 1976 στις ΗΠΑ χορηγήθηκε κάνναβη για την αντιμετώπισή της. Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, που οδηγεί σε παραλύσεις, είναι μια άλλη ασθένεια για την οποία ισχύει η νόμιμη ιατρική χρήση. Τα θεραπευτικά αποτελέσματα έχουν αποδειχθεί σε πλήθος ασθενειών: από επιληψία μέχρι ψωρίαση και από βρογχικό άσθμα μέχρι αρθρίτιδα, η δράση της είναι από αντιδιαβητική μέχρι αντισηπτική, από αντικαρκινική μέχρι αντιψυχωτική (Κανναβιδιόλη). Τα Κανναβινοειδή αποκαλύπτονται με την ιαματική τους επίδραση να κάνουν στις ημέρες μας μια θεραπευτική επανάσταση. Ήδη είναι νόμιμη η ιατρική χρήση της σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ, σε 17 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ουρουγουάη, στο Ισραήλ, στον Καναδά κ.α.

-Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για όλα αυτά; Πηγή: Protagon.gr

Το 1988 η επιστήμη ανακάλυψε στον εγκέφαλο τους υποδοχείς της κάνναβης, δηλαδή τις κλειδαριές με τις οποίες η κάνναβη ξεκλειδώνει τις βιολογικές της λειτουργίες… και αυτοί οι υποδοχείς ήσαν περισσότεροι από κάθε άλλον υποδοχέα! Το 1992 ανακαλύφθηκε το Ενδοκανναβινοειδές (Ανανταμίδη), που φτιάχνει ο ίδιος ο οργανισμός για να ξεκλειδώσει τους υποδοχείς του και επιβεβαιώθηκε έτσι στη συνέχεια, η ύπαρξη ενός βιολογικού συστήματος σε όλο τον οργανισμό: του Ενδοκανναβινοειδούς Συστήματος (ECS). Η αποστολή που εκτελεί αυτό το Ενδοκανναβινοειδές σύστημα είναι η προστασία και διατήρηση της Ομοιόστασης, δηλαδή της ισορροπίας εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, δηλαδή της διατήρησης της υγείας. Τα Φυτοκανναβινοειδή, μιμούνται και ενισχύουν τη δράση του ECS και για αυτό έχουν τόσο πλατειά θεραπευτική επίδραση. Όταν υπάρχει ανεπάρκεια του ECS φαίνεται ότι η ενίσχυση του είναι η καλύτερη αντιμετώπιση, διότι τα Κανναβινοειδή μας χαλαρώνουν, μας κάνουν να τρώμε, να κοιμόμαστε, να ξεχνάμε και μας προστατεύουν.

-Και οι παρενέργειες; Οι ψυχώσεις;

Οι δυσάρεστες παρενέργειες, που κατά κανόνα οφείλονται στην άγνοια και στην τρομοκρατία της παρανομίας, συνίστανται σε άγχος ή πανικό από την αλλαγή της συνείδησης εξαρτημένης από την ισχύ (THC) του προϊόντος και την πείρα του χρήστη. Παρέρχονται συνήθως μετά από 3-4 ώρες. Η κάνναβη δεν περιέχει μια ουσία μόνο: περιέχει πάνω από 80 Κανναβινοειδή με διαφορετικές δράσεις. Για παράδειγμα, το THC σε υψηλή δόση μπορεί να προκαλέσει ψυχοτικόμορφη κατάσταση, σε αντίθεση με το CBD που απαλλάσσει από την επίδραση του THC και έτσι μπορεί να δρα θεραπευτικά στις ψυχώσεις. Η νομιμότητα είναι ο μόνος τρόπος ελέγχου της ποιότητας των προϊόντων και της αποφυγής νοθείας που συντελεί στις όποιες διαταραχές. Ειδικά για τις ψυχώσεις, όπως γράφει ο καθηγητής Ψυχιατρικής Κ. Στεφανής: «Δεν μπορέσαμε να διαπιστώσουμε μια σχέση ψυχιατρικής διαταραχής και βαθμού χρήσης κάνναβης και αυτό είναι μια ακόμα αιτία να υποπτευθούμε ότι είναι περισσότερο πιθανό ψυχιατρικά διαταραγμένα υποκείμενα να βρεθούν μεταξύ των χρηστών κάνναβης, παρά το ότι η χρήση κάνναβης είναι αιτία ψυχιατρικών διαταραχών».

περισσότερα θα βρείτε εδώ και θα ενημερωθείτε για την χρήση τις ιατρικής κάνναβης και θα δείτε και έρευνες...!

https://cannabisnews.gr/

https://www.facebook.com/groups/farmakeftikikannavi/
    Last edited by akis1; 23-08-2018 at 19:21.

Banned
    Ε μην ακούς..
    50€

Εστάλη από Redmi 5 στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    knock knock

Penny Penny Penny

χαλαρωσε. το αλλεργικο σοκ συμβαινει κατευθειαν. αφου τοχεις ξαναπαρει το φαρμακο, τωρα γιατι να σου φερει αλλεργια? προσπαθησε να το δεις λογικα. εχεις παει σε γιατρο γιαυτα τα αγχη/εμμονες?

Banned
    Peny έχεις κ ωραίο όνομα..

Απλά ξεκόλλα άσε το μυαλό να κάνει της σκέψης του.. αν άκουγα κ εγώ το μυαλό μου με αυτά που σκέφτομαι θα είχα τρελαθεί...

Το μυαλό μας κάνει μόνο του διαλογισμό επεξεργαζωντας της φοβίες μας για να βρει κάποια λύση..

Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα είναι απλά ο φόβος σου κ ο εγκέφαλος πρέπει να βρει λύση για αυτό...

Κανένας επιστήμονας δεν έχει κατανοήσει ακόμα το πώς λειτουργεί αυτό το πολύπλοκο σύστημα που λέγεται εγκέφαλος...

Προσπάθησε να κατανοήσεις ότι οι σκέψεις σου δεν είσαι εσύ αλλά το μυαλό σου που προσπαθεί να βρει λύση σε ένα ανύπαρκτο πρόβλημα που δημιουργείται από την σκέψη σου..

Senior Member
    Γιατι μου λενε οτι δεν παιζει ρολο αν το εχεις ξαναπαρει..μπορει να εμφανιστει ακομα κ αν το εχεις ξαναπαρει...ναι πηγαινα σε ψυχολογο..η αρρωατοφοβια μου ερχεται κ φευγει..το καλοκαιρι παντα εχω κατι

Senior Member
    το συγκεκριμενο που ειπες ειναι θανατοφοβια. οχι αρρωστοφοβια.
    αλλαξε ψυχολογο

Banned
    Όντως αυτό που είπες ισχύει...όταν Πρότο έπαθα την αρρωστοφοβια ήταν πριν 10 χρόνια κ ήταν καλοκαίρι...
    Κάθε καλοκαίρι όμως κάτι Μ τυχαίνει λίγα καλοκαίρια πέρασα καλά...
    Όπως κ φέτος με χτυπάει πάλι...

Ότι έχω πάθει ατυχήματα στην εργασία μου με αυτοκίνητο κ μηχανάκι το παθενα πάντα καλοκαίρι...

Banned
    Επισεις να σημειώσω ότι το 2007 έκανα παθολογική εισαγωγή μετά από έντονη κεφαλαλγία κ έπειτα σε νευρολογική κλινική.. πέρασα ένα ολόκληρο καλοκαίρι στα νοσοκομεία...πολύ όμορφη ανάμνηση από της ωραιότερες ...

Page 1 of 2 12 LastLast