Aποψεις-Αντιγνωμίες-Επιχειρηματολογία - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 70 of 70
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Ωραίο το βιντεάκι!

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Είπα να ανοίξω ένα πολύ σημαντικό θέμα με αφορμή τον νόμο για την παιδεία που πηγαίνει να ψηφιστεί και την εναντίωση σε αυτόν μερίδας μαθητών και φοιτητών.

Ολοι μας λίγο πολύ πετύχαμε κάποια κατάληψη στα μαθητικά μας χρόνια κάποιο νομοσχέδιο πολύκροτο που δεν έφερνε κάποια ουσιαστική αλλαγή στο αιώνιο αυτό πρόβλημα της Ελλάδος. Συνηθιζόταν να γίνονται επιφανειακές αλλαγές και όχι ριζικές.

Από την εμπειρία μου αυτό που παρατηρώ είναι η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου στο πάρσιμο αποφάσεων με τα διάφορα συμέροντα συντεχνιών να νικάνε συνήθως εις βάρος των παιδιών.

Ποια είναι η άποψη σας για την παιδεία;;
    Διερωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει;;
    Εχει διαφορά από την εκπαίδευση και εξειδίκευση κατα την γνώμη σας;;
    Για το φαινόμενο της παραπαιδείας που είναι ένα φαινόμενο που στερεί από τον οικογενειακό προυπολογισμό τεράστια χρήματα ποια είναι η άποψη σας;;

Κ ένα βίντεο για τα σχολεία στην Φιλανδία που πιστεύεται πως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικα συστήματα στον κόσμο
    https://www.youtube.com/watch?v=8k-TRqJvo30
    Ας αρχίσουμε από τις καταλήψεις:Πλέον,αν όχι πάντα,δεν μου φαίνονται ότι γίνονται για ουσιαστικούς λόγους στα Ελληνικά σχολεία.Περισσότερο για να χασουν μάθημα τα παιδιά παρά για αλλαγές προς το καλύτερο.
    Παιδεία:Δυστυχώς η έλλειψη της στην Ελλάδα είναι μεγάλη.
    Η διαφορά της με την εκπαίδευση:Κατά τη γνώμη μου,η παιδεία αποκτάται κατά το ημισυ at least εντός του οικογενειακού πυρηνα και έχει να κάνει με αρχές,αξίες,ηθική,ιδανικά κλπ.
    Η εκπαίδευση περισσότερο με την απόκτηση γνώσεων για το μέλλον.Βεβαια εκπαίδευση και παιδεία οφείλουν να συνυπάρχουν αρμονικά!
    Για την παραπαιδεία,αν εννοείς τα φροντιστήρια κλπ,είναι απόρροια των νοσηρών vibes του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος,και η ύπαρξη τους επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες.
    Τώρα για το video:
    Φινλανδία-Ελλάδα 1-0
    Για να γίνει το συστημα μας σαν το δικό τους,θέλει πολύυυ δουλειά.

Senior Member
    Συμφωνώ με την Κασσάνδρα έλις έχεις ξεφύγει!! Κι εμείς σ' αγαπάμε!!

Senior Member
    Κασσανδρα εγω ειχα μια κορη και μια γυναικα οταν ημουν 17 χρονων η γυναικα μου γενησε το παιδι και το παρατησε η μαφια το δωσε σε μια που τωρα ειναι γιαγια εγω εδινα λεφτα μεχρι να μεγαλωσει τουσ πετυχαινω ολουσ αυτουσ σε μια καφετερια εδω στη γειτονια μου ωσ σερβιτορεσ και αρχιζω τισ λεω την ιστορια μου αυτεσ δε θελαν να με δουν εγω τισ λατρεψα παιδια χωρισμενων γονιων ολεσ γυναικεσ εγω γυρναω στην πιατσα εικοσι χρονια λεω θα τισ μαθω να δουλευουν αυτο μπορω να κανω μονο τιποτα αλλο δε μπορουσα και να δωσω λεφτα αρχιζω λεω ιστοριεσ κλπ πεντε χρονια αυτα ηταν παιδια και γιναν γυναικεσ η κορη μου πηγε πανεπιστημιο οι αλλεσ ολεσ κατι σπουδασαν το πραγμα τωρα ειναι τωρα οτι αυτεσ δε με θελουν γτ πιστευουν οτι γενηθηκα πλουσιοσ και πληρωνα και στα αρχιδια μου η αληθεια ειναι οτι μονο ελιεσ ηξερα 17 χρονων γτ δουλευα απο τα 7 τοτε ετσι ηταν στα χωρια στα 17 μισο ξεκιναω δουλεια με ενσημα και τισ ελιεσ και φοιτητησ στα δεκα χρονια που ειμαι φοιτητησ δουλευω τρια και τισ ελιεσ περνω πτυχιο κλαταρω και εχω μονο τισ ελιεσ μεγαλωνω τη δουλεια με τισ ελιεσ κι εχω λεφτα δηλαδη μπορω να προικησω την κορη μου και τισ φιλεσ τησ ανετα και να δουλεψω αλλο τοσο και να βγαλω αλλα τοσα με εργατεσ αυτη τη φορα η κορη μου σε ολα αυτα εχει την εντυπωση οτι ο μπαμπασ ειναι πλουσιοπαιδο και να παει να γαμηθει δε νευριασα ακομα να βγαλω ενα εκατομυριο και να τησ το δωσω να γινει πλουσιοπαιδο ακομα ειμαι κουλ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    οου αποκαλυψεις βλεπω

Banned
    η τρελα και η εξυπναδα ειναι αδελφια εξ αιματος

Senior Member

Μακεδονικό ζήτημα Έναρξη 9/2 Λήξη 17/2/2019

Ένα δύσκολο θέμα όπως όλα τα θέματα που άπτονται ιστορικών ζητημάτων.

Τα συλλαλητήρια ήρθαν κ πάλι στο προσκήνιο και η καπήλευση εθνικών θεμάτων από Χρυσή Αυγή, Εκκλησία καθώς και από ψηφοθηρικούς πολιτικούς που αναζητάνε μια καρέκλα την επαύριο των εκλογών δίνουν το στίγμα της υποκρισίας της πολιτικής σκηνής και τον τυχοδιωκτισμό τους με συνέπειες στην εικόνα της Ελλάδος και την διαπραγματευτική της δυναμική.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε στο ενδεχόμενο σύνθετης ονομασίας ενώ ιστορικά υποστηριζόταν από το κόμμα της από το 93' παραμένοντας στην μαξιμαλιστική θέση να μη υπάρχει το όνομα Μακεδονία σαν γεωγραφικός προσδιορισμός. Ένα όνομα που με λάθος χειρισμούς δόθηκε εδώ κ 25 χρόνια χρησιμοποιούμενο διεθνώς για το κράτος της νυν πλέον Βόρειας Μακεδονίας.

Τα υπόλοιπα κόμματα όπως Κινάλ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ κτλ έμειναν και αυτά στην ίδια στάση.

Η συμφωνία κατάφερε μέσα και από εξωτερικές πιέσεις να επιλύσει ( ; ) ένα χρόνιο ζήτημα που έκανε κακό στην εικόνα της Ελλάδος αφού φαινόταν ως επιθετική απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία και ανένδοτη. Τα συλλαλητήρια δεν βοήθησαν με την γραφικότητα τους και τα ευτράπελα με τις ακραίες φωνές.

Λίγο πολύ έτσι είδα όσο μπόρεσα τα τεκτενόμενα και τώρα θα θέσω κάποια ερωτήματα για ανάπτυξη από όσους ενδιαφέρονται.

1)Ποια ειναι η ιστορική σας γνώση για το ζήτημα;
    2)Είδατε κάποια συζήτηση με επιχειρηματολογία πάνω στα άρθρα της συμφωνίας; Αν ναι ποια τα συμπεράσματα σας;;
    3)Πιστεύεται οτι η πλειονότητα των πολιτικών και ειδικά των 2 κομμάτων ΝΔ-Πασοκ υποκρίνονται;
    4)Τι πιστεύετε για τα συλλαλητήρια
    5)Πιστεύετε ότι κάποια άρθρα της συμφωνίας είναι θετικά για την Ελλάδα ή είστε της άποψης ότι ηταν μια τελείως αρνητική συμφωνία έως και προδοτική;;
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Η συμφωνια των Πρεσπών
    http://s.kathimerini.gr/resources/ar...ymfwnia--2.pdf
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Προσωπικά πιστεύω πως δεδομένων των συνθηκών ήταν μια σχετικά καλή συμφωνία. Με την έννοια οτι το όνομα το χρησιμοποιούσαν εδώ και χρόνια σε όλο τον πλανήτη και μόνο εμείς κρυβόμασταν πίσω από το δάχτυλο μας.
    Θεωρώ θετικό σημείο και χρονική συγκυρία μάλλον, το ότι έπαψαν φαινόμενα αλυτρωτισμού όπως το ότι αλλάχτηκαν ονόματα δρόμων, αεροδρομίων, ξηλώθηκαν αγάλματα κτλ και το ότι υπέγραψαν πως δεν αμφισβητούν εδαφική ακεραιότητα.
    Παρόλα αυτά ομολογώ πως το θέμα με αφήνει κάπως αδιάφορη με την έννοια ότι δεν το θεωρώ μείζον. Την στιγμή που στην χώρα έχουν πουληθεί λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, ενέργεια...εσχάτως μέχρι και αρχαιολογικοί χώροι το να ασχολούμαστε με το πώς θα ονομαστεί μια διπλανή χώρα και να νιώθουμε οτι απειλούμαστε από αυτό μου φαίνεται κάπως γελοίο.

Την εικόνα των συλλαλητηρίων την βρήκα τραγική. Πέρα από την γραφικότητα στα όρια του γελοίου του θέματος, βρήκα ιδιαιτέρως απογοητευτικό το γεγονός ότι άνθρωποι βγήκαν να διαδηλώσουν για αυτό και δεν το κάνουν όταν στην κυριολεξία τους κλέβουν την χώρα επι τόσα μνημονιακά χρόνια τώρα.

Μας αρέσει δεν θα μας αρέσει έχουμε παραδώσει αμαχητί κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και αυτό δεν έγινε με την υπογραφή μας για το αν τα Σκόπια θα ονομαστούν ¨Ανω/Περα/Δωθε Μακεδονία.

Senior Member
    Ευχαριστω για τον χρονο σου Ελισαβετ!!
    Συμφωνω σε ολα ειδικα για το τελευταιο σκελος της αποψης σου.

Προσωπικα πιστευω ηταν μια συμφωνια στα χναρια προηγουμενων κυβερνησεων κ τα αποτελεσματα της θα φανουν σε βαθος χρονου.
    Νομιζω εγιναν αμοιβαιες υποχωρησεις που ειναι φυσικο να γινονται οταν θες μια συμφωνια.
    Θελω να πιστευω πως αυτη η συμφωνια θα ισχυροποιησει την θεση της Ελλαδος στα βαλκανια ως προτεκτορατο πλεον κακα τα ψεματα οπτ μαλλον μιλαμε για ξενα συμφεροντα αλλα αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα.
    Παντως σε μια περιοχη βραδυφλεγης οπου η Τουρκια προσπαθει να αυξησει την επιρροη της θα βρισκομασταν αρκετα στριμωγμενοι αν αφηνοταν το θεμα στην μοιρα του.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345