Απελπιστικη κατασταση σοσ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 44
    Junior Member

Απελπιστικη κατασταση σοσ

Καλησπερα σας,
    Πηρα μεγαλο θαρρος για να γραψω αλλα η κατασταση μου ειναι τραγικη..
    Τον περασμενο μηνα διαγνωσθηκα με καλοηθη ενδοκρανια υπερταση..οι γιατροι με ησυχασαν οτι δεν ειναι κατι σοβαρο βεβαια απο τοτε ξεκινησαν οι φοβιες μου, καταθλιψη και κρισεις πανικου
    Καθημερινα ζω με το φοβο το τι γινεται στο κεφαλι μου μεσα με αποτελεσμα και να εχω νοσοφοβια
    Το χειροτερο δε ειναι οτι με το που με πιανει ενας πονοκεφαλος η αυχενικο φοβαμαι για τα χειροτερα ...δεν το θελω κι εγω ολο αυτο αλλα δεν μπορω να συνεχισω ετσι.
    Ενα αλλο περιεργο συμπτωμα ειναι ξαφνικες φωταψιες κανα 20 ημερο απο την μερα που βγηκα απο το νοσοκομειο και χειροτερευει την κατασταση μου. Σε επισκεψη σε οφθαλμιατρο μου ειπε οτι ολα ειναι καλα με αποτελεσμα να κανω χειροτερες σκεψεις μην εχει κατι το κεφαλι μου
    Ειναι δυνατον να παρουσιαστει κατι σοβαρο πιστευετε μεσα σε δυο περιπου και λιγοτερο μηνες ενω εχω κανει μαγνητικες εξετασεις και ολα τοτε ηταν καλα; επισκεπτομαι και ψυχολογο παραλληλα ωστε να μπορεσω να βοηθηθω.
    Σας παρακαλω δωστε μου λιγη ελπιδα

Quote Originally Posted by morado View Post
    Καλησπερα σας,
    Πηρα μεγαλο θαρρος για να γραψω αλλα η κατασταση μου ειναι τραγικη..
    Τον περασμενο μηνα διαγνωσθηκα με καλοηθη ενδοκρανια υπερταση..οι γιατροι με ησυχασαν οτι δεν ειναι κατι σοβαρο βεβαια απο τοτε ξεκινησαν οι φοβιες μου, καταθλιψη και κρισεις πανικου
    Καθημερινα ζω με το φοβο το τι γινεται στο κεφαλι μου μεσα με αποτελεσμα και να εχω νοσοφοβια
    Το χειροτερο δε ειναι οτι με το που με πιανει ενας πονοκεφαλος η αυχενικο φοβαμαι για τα χειροτερα ...δεν το θελω κι εγω ολο αυτο αλλα δεν μπορω να συνεχισω ετσι.
    Ενα αλλο περιεργο συμπτωμα ειναι ξαφνικες φωταψιες κανα 20 ημερο απο την μερα που βγηκα απο το νοσοκομειο και χειροτερευει την κατασταση μου. Σε επισκεψη σε οφθαλμιατρο μου ειπε οτι ολα ειναι καλα με αποτελεσμα να κανω χειροτερες σκεψεις μην εχει κατι το κεφαλι μου
    Ειναι δυνατον να παρουσιαστει κατι σοβαρο πιστευετε μεσα σε δυο περιπου και λιγοτερο μηνες ενω εχω κανει μαγνητικες εξετασεις και ολα τοτε ηταν καλα; επισκεπτομαι και ψυχολογο παραλληλα ωστε να μπορεσω να βοηθηθω.
    Σας παρακαλω δωστε μου λιγη ελπιδα
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα...Για να σε καθησυχασω θα σου πω το εξης:δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε αγχώνει το λέει και η λεξη:καλοήθης...Αυτό τα λέει όλα...εφόσον όλες οι εξετάσεις σου είναι καλές δεν υπάρχει φόβος για τίποτα από όσα νιωθεις και φοβάσαι.Εμένα πριν δύο χρόνια μου διέγνωσαν όγκους στο στομαχι καλοηθεις και δεν μπορώ να φάω κανονικό φαγητό σαν όλους τους αλλους .αφαιρούμε σταδιακά και κάνοντας βιοψία μπαίνω σε μια σειρά.Τις τελευταίες μέρες έχω φάει πάλι τις φρικες μου με αποκορύφωμα κάτι που μου έκατσε στο λαιμο και δεν λεεινα φευγει.κανω κι εγω τα χειροτερα σενάρια αλλα πρεπει να ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ.....ειλικρινά πρεπει...μαθαίνουμενα ζουμε με καποιες νοσους και βοηθαμε να έχουμε καλή ψυχολογία. Με τον ψυχολογο θα δεις αποτελεσματα σταδιακα....Μην βιαζεσαι αν και ξερω ανυπομονεις να πανε ολα καλα...Και θα πάνε αρκει να το πιστεψεις.

Junior Member
    Οπως το ειπες Κατερινα μου..τα χειροτερα πιθανα σεναρια και αρνητικες σκεψεις φουλ..θελω να μαθω να ζω με αυτο απλα επειδη ηταν δυσκολη περιοδος οταν εγινε το περιστατικο μου βγηκαν ολα αυτα..θελω να παλεχω και να μην το αφησω να με ριξει διοτι καθημερινα σκεφτομαο συνεχεια ολαντα ασχημα κι οτι πρεπει να ξανακανω μαγνητικη να μου φυγει η ιδεα ...αστα να πανε

Quote Originally Posted by morado View Post
    Οπως το ειπες Κατερινα μου..τα χειροτερα πιθανα σεναρια και αρνητικες σκεψεις φουλ..θελω να μαθω να ζω με αυτο απλα επειδη ηταν δυσκολη περιοδος οταν εγινε το περιστατικο μου βγηκαν ολα αυτα..θελω να παλεχω και να μην το αφησω να με ριξει διοτι καθημερινα σκεφτομαο συνεχεια ολαντα ασχημα κι οτι πρεπει να ξανακανω μαγνητικη να μου φυγει η ιδεα ...αστα να πανε
    Δεν χρειάζεται να κάνεις ξανα μαγνητική!

Senior Member
    Κορίτσια εγώ έχω σχιζοφρένεια εδώ και δέκα χρόνια είμαι σε ένα καλό επίπεδο αλλά ποτέ δεν είμαι σαν να μην το έχω αν και ο γιατρός λέει ότι το καταφέρνω κάπως θέλει υγιεινή διατροφή άσκηση και κοινωνικότητα δηλαδή όπως και να είσαι πρέπει να βγεις έξω πρέπει να σπουδάσει πρέπει να δουλέψεις πρέπει να κάνεις τις παρέες σου εγώ σας πληροφορώ είμαι σαν ανάποδο γάμωτο όλο την πέφτω σε κάποια για ανανέωση φυσικά δεν έχω επιτυχία αλλά τα κορίτσια βλέπουν χαρακτήρα τώρα για εσάς που θέλετε άντρα δυστυχώς οι άνδρες βλέπουν εμφάνιση ο χαρακτήρας δε μετράει βέβαια αυτό είναι και καλό γιατί λίγο να κουνηθείτε θα μαζευτούν καμιά δεκαριά τώρα από εκεί και πέρα αλλάζει η ποιότητα ζωής οπότε σίγουρα δε θα είστε χαρούμενες και ανέμελες αλλά αυτό είναι μέχρι να μάθετε να το διαχειρίζεστε καλή αρχή στο ταξίδι σας και θα μάθετε κι εσείς ότι όσο ζούμε όλα καλά είναι μόλις πεθάνουμε αρχίζουν τα προβλήματα αυτή είναι η αλήθεια και αστείο μαζί
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Καλησπέρα! Η γνώμη μου είναι να βρεις έναν πάρα πολύ καλό οφθαλμίατρο να σε παρακολουθεί γιατί η πάθηση έχει επιπτώσεις στην όραση, για άλλα πράγματα όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Αφού οι γιατροί έχουν βρει ακριβώς τί έχεις. Παίρνεις φάρμακα; Ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη διατροφή;

Junior Member
    Καλησπερα Κασσανδρα μου ειμαι στη φαση διακοπης του φαρμακου τα τελειωνω αυτη την εβδομαδα, ο οφθαλμιατρος που πηγαινω τακτικα μου λεει πολυ καλα πραγματα οτι εξαφανιστηκε αιματωμα κλπ..Διατροφη οχι δεν ακολουθω και που ρωτησα τους γιατρους τι να προσεχω μου απαντησαν τιποτα....
    Το αξιοπεριεργο ειναι οτι η παθηση αυνηθως επηρεαζει γυναικες με κιλα ενω εγω ειμαι κανονικη
    Σε ερωτηση στον οφθαλμιατρο παντως για καποια βλαβη τα βρηκε ολα μια χαρα
    Η αληθεια ειναι οτι με την οραση δεν εχω θεμα..δηλ να μειωθηκε ευτυχως δεν πειραξε το οπτικο νευρο τωρα για τις φωταψιες δεν ξερω και αγχωνομαι περισσοτερο

Member
    Γειά σας παιδιά. Ζω τα τελευταία χρόνια με πονοκεφάλους κι αστάθεια.Εχω περάσει από όλες τις ειδικότητες, έχω κάνει άπειρες εξετάσεις, έχω νοσηλευτει, έχω πάθει πολλές κρίσεις που μέχρι πριν λίγο καιρό μου τις έλεγαν κρίσεις πανικού. Πριν τα Χριστούγεννα έκανα μια έντονη κρίση με μούδιασμα σε όλο το κεφάλι, πόνο κι έντονους ίλιγγους. Θορυβηθηκα, λυγισα, δεν άντεξα άλλο. Ξεκίνησα βελονισμό χωρίς αποτέλεσμα. Πήγα σε Νευρολόγο ο ο οποίος ήταν μάλλον ο πρώτος μετά από πολλούς που ασχολήθηκε πραγματικά. Αν και η μαγνητική μου ήταν καθαρή πρότεινε να κάνω ηλεκτροεγκεφαλογραφημα για να βεβαιωθεί.Εκει εντόπισε πως έχω ενδοκρανιακη πίεση. Συγκεκριμένα έκανα 2 εκφορτισεις σε ρυθμό ΔΕ σε Κροταφικο κι Ινιακό λοβο. Έχω διαβάσει πως η ενδοκρανιακη πίεση μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση, εγκεφαλικό κι είναι δυνητικά θανατηφόρα κι έχω φρικάρει. Ο γιατρός βέβαια μου είπε ότι δεν είναι τόσο σοβαρό και πως μ'ενα χάπι βελτιώνεται. Αλλά διαβάζω βέβαια εγώ. Αυτό που θέλει είναι να κάνω μια Μαγνητική ακόμα εξειδικευμένο που να δείχνει τη ροή του εγκέφαλο νωτιαίου υγρού κι ένα 24ωρο εγκεφαλογραφημα.Η ζωή μου ολ' αυτά τα χρόνια μέσα στην αστάθεια, τους ίλιγγους και τους πονοκεφάλους είναι μαρτυρική. Μετά από κάθε έντονη κρίση σταδιακά χειροτερευει η αστάθεια. Μέχρι και ψυχοφάρμακα μου έδωσαν και τελικά επιβεβαιωθηκα ότι είναι κάτι οργανικό. Έχετε παρόμοια εμπειρία η συμπτώματα να τα συζητήσουμε? Έχω ανάγκη να το συζητάω με ομοιοπαθείς. Έχω πέσει σε κατάθλιψη!

Member
    Είναι κάποιος που πάσχει από ενδοκρανια πίεση και παιρνει χαπι? Αν ναι ποιο σας δίνουν και το σημαντικότερο, βλέπετε κάποια διαφορά στα συμπτώματα ζαλης, αστάθειας, πονοκεφαλων, πίεσης στα αυτιά? Μ'ενδιαφερει πολύ να μιλήσω με κάποιον που παίρνει αγωγή. Έχω ακουμπήσει εκεί όλες μου τις ελπίδες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by dizzy View Post
    Είναι κάποιος που πάσχει από ενδοκρανια πίεση και παιρνει χαπι? Αν ναι ποιο σας δίνουν και το σημαντικότερο, βλέπετε κάποια διαφορά στα συμπτώματα ζαλης, αστάθειας, πονοκεφαλων, πίεσης στα αυτιά? Μ'ενδιαφερει πολύ να μιλήσω με κάποιον που παίρνει αγωγή. Έχω ακουμπήσει εκεί όλες μου τις ελπίδες.
    Καλησπέρα. Πρόκειται για καλοήθη ενδοκρανια υπέρταση; Έχει η αδερφή μου και παίρνει ακεταζολαμιδη!

Senior Member
    Quote Originally Posted by dizzy View Post
    Γειά σας παιδιά. Ζω τα τελευταία χρόνια με πονοκεφάλους κι αστάθεια.Εχω περάσει από όλες τις ειδικότητες, έχω κάνει άπειρες εξετάσεις, έχω νοσηλευτει, έχω πάθει πολλές κρίσεις που μέχρι πριν λίγο καιρό μου τις έλεγαν κρίσεις πανικού. Πριν τα Χριστούγεννα έκανα μια έντονη κρίση με μούδιασμα σε όλο το κεφάλι, πόνο κι έντονους ίλιγγους. Θορυβηθηκα, λυγισα, δεν άντεξα άλλο. Ξεκίνησα βελονισμό χωρίς αποτέλεσμα. Πήγα σε Νευρολόγο ο ο οποίος ήταν μάλλον ο πρώτος μετά από πολλούς που ασχολήθηκε πραγματικά. Αν και η μαγνητική μου ήταν καθαρή πρότεινε να κάνω ηλεκτροεγκεφαλογραφημα για να βεβαιωθεί.Εκει εντόπισε πως έχω ενδοκρανιακη πίεση. Συγκεκριμένα έκανα 2 εκφορτισεις σε ρυθμό ΔΕ σε Κροταφικο κι Ινιακό λοβο. Έχω διαβάσει πως η ενδοκρανιακη πίεση μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση, εγκεφαλικό κι είναι δυνητικά θανατηφόρα κι έχω φρικάρει. Ο γιατρός βέβαια μου είπε ότι δεν είναι τόσο σοβαρό και πως μ'ενα χάπι βελτιώνεται. Αλλά διαβάζω βέβαια εγώ. Αυτό που θέλει είναι να κάνω μια Μαγνητική ακόμα εξειδικευμένο που να δείχνει τη ροή του εγκέφαλο νωτιαίου υγρού κι ένα 24ωρο εγκεφαλογραφημα.Η ζωή μου ολ' αυτά τα χρόνια μέσα στην αστάθεια, τους ίλιγγους και τους πονοκεφάλους είναι μαρτυρική. Μετά από κάθε έντονη κρίση σταδιακά χειροτερευει η αστάθεια. Μέχρι και ψυχοφάρμακα μου έδωσαν και τελικά επιβεβαιωθηκα ότι είναι κάτι οργανικό. Έχετε παρόμοια εμπειρία η συμπτώματα να τα συζητήσουμε? Έχω ανάγκη να το συζητάω με ομοιοπαθείς. Έχω πέσει σε κατάθλιψη!
    Σου είπαν από τι προκλήθηκε η πίεση;

Οι αρνητικές σκέψεις που σου προκαλούν έντονο στρες. Αντιμεπώπισε δλδ τις αρνητικές σκέψεις, δλδ το γενεσιουργό αίτιο, πας που πας και σε ψυχολόγο! Αφού όλα τα άλλα σενάρια αιτίας της υπέρτασης κατέρρευσαν.
    γιάννης

Member
    Ναι πρόκειται για καλοηθη ενδοκρανια υπέρταση. Η αιτία άγνωστη. Αν επιτρέπεται η αδερφή σου τι συμπτώματα έχει και τι ηλικία?Πόσα χρόνια το έχει? Το βρήκε αμέσως? Έχει δει κάποια διαφορά σε αστάθεια και πονοκεφάλους?Έχω ακουστά για την ακεταζολαμιδη και σε πολλούς λέει δε φέρνει κανένα αποτέλεσμα και δεν αντέχουν και τις παρενέργειες του και το σταματούν. Ισχύει?Τι σας λένε η γιατροί? Σε τρελανα στις ερωτήσεις αλλά θέλω πολύ να μάθω από κάποιον που ζει κάτι ίδιο μ'εμενα. Έχω ακούσει πως μέχρι και όραση χάνεις η παθαίνεις εγκεφαλικό. Γι' αυτό έχουν σταματήσει να αποκαλούν την πάθηση καλοηθη και την λένε ιδιοπαθης ενδοκρανια υπέρταση. Είναι οργανικό κι όχι ψυχολογικό παιδιά και τα συμπτώματα είναι τόσο ανυπόφορα κι ενοχλητικά που δε μπορείς να είσαι λειτουργική στην καθημερινότητα σου ούτε στα πιο απλά πράγματα και μοιραια σου ρίχνουν και την ψυχολογία. Γι'αυτο ρωτάω για το χάπι. Αν βοηθάει στο να είμαστε πιο λειτουργικοί έτσι ώστε να φτιάξει κι η ψυχολογία μας.

Member
    Στην αδερφή σου βρήκαν από τι προκλήθηκε?

Member
    Η αρχική μου διάγνωση έγινε από ηλεκτροεγκεφαλογραφημα όπου φάνηκαν 2 μεγάλες εκφορτισεις. Η μαγνητική μου ήταν καθαρή. Τώρα όμως θα κάνω κι άλλη για να φανεί η ροή του εγκέφαλο νωτιαίου υγρού.

Page 1 of 3 123 LastLast