Results 1 to 4 of 4
Thread: ΠΑΡΑΛΗΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ;
-
28-08-2018, 23:51 #1
ΠΑΡΑΛΗΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ;
Καλησπέρα σας - ακολουθει ποστ σεντόνι
Η ερώτηση μου αφορά στην αδερφή του συζύγου μου.Ας την πουμε Κλαίρη. Είμαι με τον άντρα μου 4 χρόνια μαζί. Τον καιρό που ξεκίνησε η σχέση μας, η Κλαίρη έβγαινε απο μια σχέση λίγων μηνών. Πέρασε πολύ δύσκολα τον χωρισμο και έκανε πολύ καιρό να το ξεπεράσει (πιστεύω οτι δεν το έχει ξεπεράσει γιατι ακόμα και σήμερα-αν και παντρεμένη τώρα αυτή - μιλάει συνεχώς για τον πρώην της). Οτι και καλα μαθαίνει ότι περνάει πολύ άσχημα με την νυν σύζυγό του, ότι έχει μαραζώσει μακρια της, οτι της μεταφέρουν φίλες της (ποτε δεν μας λεει ποιες) ότι ψυχολογικά είναι χάλια κλπ. Ζουμε σε πολύ μικρό νησί οπότε γνωρίζω προσωπικά ότι τπτ απο αυτα δεν ισχυει. Οταν χώρισε φρόντισε και διέδωσε παντού οτι ο άνθρωπος είναι gay και από συζητήσεις που έχουμε κάνει, έχει βγάλει Gay οποιους γούσταρε κατά καιρούς και αυτοί δεν ενδιαφέρονταν για αυτην . Αυτο ειναι ένα κομμάτι.
Δυστυχως τα δυο αδέρφια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους γιατι έχασαν τον μπαμπα τους πολύ νωρίς και πρόσφατα και την μαμά τους. Οταν λοιπον εγω μπηκα στη ζωή του συζύγου προφανως δεν με πήρε με καλό ματι. Φροντιζε σε κάθε ευκαιρία να μου τονίζει ότι " ο αδερφός μου δεν παει ποτε και πουθενά χωρίς εμένα". Οποτε πηγαίναμε ταξίδι με τον σύζυγο πάντα με εναν μαγικό τρόπο την έπιανε ημικρανία/π'ίεση/διαρροια/γαστρεντεριτιδα you name it και είχε την απαίτηση να την παίρνει ο αδερφός της τηλ για να δει τι κάνει και να τον κάνει να νιώθει τύψεις αν τυχόν δεν τηλεφωνούσε. Φυσικά σε αυτό σιγοντάριζε και η πεθερά μου που τον έπαιρνε και του έλεγε " γιατι την παραμελείς και δεν ενδιαφέρεσαι...."
Πριν αρραβωνιαστούμε και ένω ψάχναμε ένα μεγαλύτερο σπίτι για να συζήσουμε, πήρε η Κλαίρη τηλεφωνο τον αντρα μου ότι έμαθε από τρίτους οτι έχω σκοπό να διώξω μάνα και κόρη από το σπίτι και να της αφήσω στους δρόμους (ετσι είπε ακριβώς) για να πάμε να ζήσουμε εκει και οτι δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει αυτό. ΄Προσπάθησα τοτε αμέτρητες φορές να επικοινωνήσω μαζί της για να της εξηγήσω οτι δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση και ποτέ δεν σήκωνε τηλέφωνα ή απαντούσε στα μνματα. όταν πείστηκε ότι δεν έχω σκοπο να τους διωξω, άρχισε πάλι να μου μιλάει σαν να μην έχει γίνει τπτ. Για χάρη του άντρα μου τοτε (κακώς) δεν ζητησα εξηγήσεις για την συμπεριφορά της. Λιγους μήνες μετά και όταν πλέον είχα καταλάβει ότι πρεπει να της βρούμε άντρα για να έχει κάτι να ασχολείται και ενώ έλεγε πάντα οτι ειναι ανοικτή στα προξενιά, γνωρίζω κάποιον κοντά στην ηλικία της και με αρκετά κοινά και φαντάστηκα ότι θα μπορούσαν να ταιριάξουν. Της το προτείνω και στην αρχή ήταν σύμφωνη. όταν έφτασε ο καιρός για να γινει η συνάντηση - χωρίς να θυμαμαι τώρα τι με ώθησε να μπω στο προφιλ της στο fb- βλέπω ότι με έχει διαγράψει. Οταν το λέω του άντρα μου -που φάνηκε οτι το γνώριζε ήδη - είπε ότι πιστεύει οτι θέλω να της κάνω κακό και ότι την υπονομεύω. Αυτην την φορά δεν έκανα καμια προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της και ευτυχώς έκανα 2 μηνες να την συναντήσω. Ελα όμως που αρρώστησε η μητέρα τους και όταν βρεθήκαμε ολοι μαζί στο νοσοκομείο στο δωμάτιο και χωρίς να της απευθύνω καθόλου τον λόγο για πολλές ώρες άρχισε να μου μιλάει για άσχετα θέματα και μου πετάει καπου εκει στο άσχετο " σε διέγραψα και απο το φβ, κάτσε να σε ξανακάνω φίλη". Σεβάστηκα (κακως και πάλι) την συγκυρία και το μέρος και έκανα πάλι την χαζή. Ωσπου έρχονται τα χριστούγεννα 2017 και ενώ έιμαστε σε ταξίδι με τον άντρα μου άρχισε να του στέλνει μνματα με πινακίδες κυκλοφορίας (ότι και καλά την παρακολουθουν). όταν του είπα ότι αυτό ειναι ανησυχητικό μου είπε ότι έτσι ειναι η αδερφή του, καμμια φορά παραλογίζεται. Μου έκοψε την κουβεντα μαχαίρι. Οπως και κάθε άλλη φορά που του ζητούσα να με υποστηρίξει, γιατι η αδερφή του με έχει στοχοποιήσει.
Και έρχομαι στο τελευταίο και πιο τρομακτίκο που πριν απο έναν μήνα, της ειχε μπει έμμονη ιδέα ότι ο άντρας της θέλει να την δηλητηριάσει και επί 3 μέρες δεν έπινε καθόλου νερό και πήγαινε στην ξαδέρφη της και έπινε. (Μενουν πανω-κάτω)Μετά σκεφτόταν ότο ο αντρας της την αγαπάει και ότι δεν νομίζει ότι θα της έκανε ποτέ κακό. Αυτα τα έμαθα από την ίδια την ξαδερφη που ανησύχησε όταν της τα είπε και μου είπε οτι δεν ξέρει κανεις τπτ άλλο και φυσικά δεν μπορώ να πω κάτι για να μην την εκθέσω. Τοσον καιρό είχε στοχοποιήσει εμένα, τώρα τα βάζει με τον άντρα της. Πως μπορώ να πω στον άντρα μου πως υπάρχει πρόβλημα με την αδερφή του; Η' πιστεύετε πως το γνωρίζει αλλά δεν θέλει να το "ξέρω" εγώ;
- 29-08-2018, 09:35 #2
Ο αντρας σου ξερει τι ειναι η αδερφη του και γνωριζει οτι οσες φορες προσπαθησε να την συνεφερει με συζητηση, κοντεψε να το χασει ο ιδιος. Γι αυτο σου λεει να μην ασχολησε και κοβει τη συζητηση.
29-08-2018, 10:03 #3
Όσο κρύβεται ένα πρόβλημα κάτω από το χαλί, τόσο διογκώνεται και καλό είναι να πεις στον αδερφό σου να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να μιλήσει με τον άντρα της αδερφή του πως θα πάνε να δουν κανέναν γιατρό. Η ξαδέρφη γιατί δεν λέει κάτι; Αν μεθαύριο της ζητήσει να κρυφτεί στο σπίτι της για κάνα τρίμηνο γιατί την καταδιώκουν ή πάρει κάνα μαχαίρι και της επιτεθεί γιατί θεωρήσει ότι θέλει να της κάνει κακό τι θα κάνει; η οικογένεια το αντιμετωπίζει πολύ ανώριμα το όλο θέμα.
Από εκεί και πέρα όμως, δεν είναι δική σου δουλειά, δική τους είναι. Ανεξάρτητα από όλα αυτά, όπως κι αν αντιδράσει ο άντρας σου, εσύ πρέπει να επιμείνεις στο να θέσεις όρια και να του εξηγήσεις τι μπορείς να ανεχτείς και τι όχι.
29-08-2018, 19:33 #4
Σ’αυτο Σονια συμφωνω, μονο με καποιον ειδικο μπορει να γινει κατι. Απλα λεω μεσω συζητησης, παρατηρησεων, πως που και γιατι, δεν προκειται να βγαλει ακρη ΠΟΤΕ! Πραγμα που ηδη το ζει δηλαδη