επαγγελαμτικη απογοητευση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Senior Member

επαγγελαμτικη απογοητευση

γεια χαρα, ειμαι 22 χρονων με πτυχιο πληροφορικης εχω τελειωσει στρατιωτικες υποχρεωσεις και εδω και 1 χρονο δε μπορω να βρω δουλεια πουθενα και ποσο μαλλον στο αντικειμενο μου...μενω με τους γονεις μου με συνητρουνε αυτοι αλλα βοηθαω και εγω σε δουλειες κτλ...ειμαι απογοητευμενος οσο δεν παει..θελω τη βοηθεια σας..

Senior Member
    Τι ειδους βοηθεια θα μπορουσε να σου προσφερει το φορουμ ?

Senior Member
    Το ότι έχεις ένα πτυχίο πληροφορικής δεν λέει κάτι από μόνο του.Καταρχήν αν έχουν περάσει ξέρω 'γω 2-3 χρόνια από τότςε που το πήρες, ήδη έχεις μείνει πίσω, είναι ένας τομέας που χρειάζεσαι ενημέρωση συνεχώς. Τι εξειδίκευση έχεις;

Senior Member
    Εισαι πολυ νεος ακομα για να απογοητευεσαι ετσι ευκολα. Αλλα σκεψου οτι οι περισσοτεροι απασχολουνται σε ασχετα επαγγελματα με το πτυχιο υους. Δεν ειναι κακο να ψαξεις κατι αλλο για αρχη τουλαχιστον

Senior Member
    μην χανεις το κουραγιο σου.
    το επαγγελμα σου, ειναι ενα απο τα ελαχιστα που εχει συνεχως δουλεια, ακομα και τωρα.
    αν κρατησεις την ψυχραιμια σου και ασχολεισαι με το αντικειμενο για να εισαι ενημερωμενος, θα βρεις σιγουρα δουλεια.
    ακομα και προσληψεις στο δημοσιο γινονται για πληροφορικαριους.
    το σπιτι σου το εχεις, δεν θα πεινασεις.
    να ενημερωνεσαι συνεχως για τον τομεα σου, να ψαχνεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ για αγγελιες και προκυρηξεις και ολα θα πανε καλα.

Senior Member
    εχω πεσει ψοχολογικα.....

Senior Member
    φιλε εγω 6 χρονια και δεν μπωρο να βρω δουλεια απο τη στιγμη που αποφοιτησα, δεν υπαρχουν ενα μυριο ανεργη για πλακα.....

Banned
    Διάλεξες και συ σχολή ρε φίλε γτπ. Ψάξου να δεις αν σε τραβάει κάτι άλλο να ασχοληθείς και γάμησε την πληροφορική.

Senior Member
    καλη σχολη ειναι η πληροφορικη ασχολησου με προγραμματισμο γινε καλος και θα βγαλεις λεφτα....

Senior Member
    Προφανως καποιο ιεκ τελειωσε ο φιλος. Υπαρχουν και τει και αει πληροφορικης αρα ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος. Ενα πτυχιο ιεκ δεν ειναι αρκετο χωρις προσθετα προσοντα

Senior Member
    Έπρεπε να φύγω πριν για δουλειά και δεν ανέπτυξα το σκεπτικό μου. Αντίθετα από τους υπόλοιπους, δεδομένων των συνθηκών, ιδίως στην ηλικία σου και με το πτυχίο σου, ΔΕΝ θα περίμενα άμεσα πρόσληψη σε εταιρεία ή στο δημόσιο αλλά θα το κυνηγούσα αλλιώς. Το τέλειο δεν θα βρεθεί, αλλά πιστεύω ότι αν το κυνηγήσεις περισσότερο, κάποια χρήματα θα βγάλεις και κάποιους θα γνωρίσεις που μελλοντικά μπορεί να φανούν χρήσιμοι.
    Σε ρώτησα τι γνώσεις και τι ειδίκευση έχεις γιατί έχει σημασία. Καταρχήν ανάλογα και με την ειδικότητά σου , δικτυώσου με κόσμο. Το να έχεις έναν κύκλο όπου μπορεί πχ να τους βοηθάς να σετάρουν τον νέο τους υπολογιστή, να κατεβάζεις προγράμματα, να κοιτάς αν έχουν πάρει ιό κτλ για κάποιο χαρτζιλίκι, είναι μία αρχή. Αν ξέρεις ας πούμε από κατασκευή ιστοσελίδων, καλό είναι να το ανακοινώσεις στον περίγυρο και να προσφερθείς όταν ακούσεις ότι υπάρχει ανάγκη. Συχνά να κάνεις σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο όπου θα γνωρίσεις κόσμο που βρίσκεται στον χώρο και φυσικά θα επικαιροποιείς τις γνώσεις σου. Αν δεις κι αποδείς, ψάξε για δουλειά σε άλλο τομέα που μπορεί να σε ενδιαφέρει και ίσως και οι γνώσεις ΙΤ φανούν χρήσιμες.

Πριν χρόνια δούλευα σε ένα ξενοδοχείο που η υποστήριξη στο intranet όσο καλή κι αν ήταν δεν έφτανε. Πάντα θα χρειαζόταν κάποιος με γνώσεις να κοιτάξει το τάδε POS που κόλλησε ή τον τάδε Η/Υ που ξαφνικά σέρνεται ή να σετάρει ένα νέο εκτυπωτή ας πούμε. Ήταν ένα παιδί στο μπαρ που την μισή σεζόν δεν έλεγε κουβέντα κι όταν είχα πρόβλημα μεγάλο με έναν Η/Υ στην ρεσεψιόν, μου είπε θα στο πω εμπιστευτικά γιατί φοβάμαι μην με χώνουν όλη την ώρα, έχω σπουδάσει και πληροφορική και άσε, θα στον κοιτάξω εγώ τον υπολογιστή. Και του είπα καλά, είσαι μλκας, θα μιλήσω εγώ στην διεύθυνση. Και πραγματικά, επειδή ένα τέτοιο άτομο ήταν εξαιρετικά χρήσιμο μέσα στο ξενοδοχείο, βρέθηκε λύση και πληρωνόταν επιπλέον για να φροντίζει τους υπολογιστές κτλ.

Να σου πω κι ένα άλλο παράδειγμα: Εδώ που μένω τώρα είναι ένα παιδί που είχε σπουδάσει πληροφορική χρόνια αλλά αν θες την γνώμη μου, είναι και τεμπέλης και περιμένει να τον πάρουν διευθυντή πουθενά ας πούμε. Γύρισε από σπουδές, μεταπτυχιακά και δεν συμμαζεύεται κοντά στα 30 του Αθήνα, δούλευε παρτ τάιμ σε κάτι καφετέριες που κι από εκεί τον σούταραν και ήρθε στα πάτρια εδάφη να ασχοληθεί για λίγο στο μαγαζί των γονιών του. Όταν τον ρωτούσα τι ακριβώς έχει σπουδάσει και αν θα ασχοληθεί, που απαντούσε ειρωνικά και το έπαιρνε και στραβά ότι τον ρωτάω για κουτσομπολιό ας πούμε. Εδώ υπάρχει ένας άνθρωπος με πολύ περιορισμένες γνώσεις σε γειτονική πόλη και κανένας να έχει σπουδάσει στην δική μας οτιδήποτε σχετικό πέρα από αυτόν.

Ταυτόχρονα υπάρχει ένα άλλο παιδί που έχει ψαχτεί μόνος του κι είναι πρόθυμος να έρθει να βοηθήσει, αν πχ βάζεις καινούριο μόντεμ, αν θες να βάλεις ρούτερ, αν κάηκε η μητρική, αν έχεις κάποιο πρόβλημα με την ιστοσελίδα σου κτλ, ακόμα κι αν δεν ξέρει θα το ψάξει ως εκεί που μπορεί. Ερχόταν λοιπόν φιλικά όταν τον φωνάζαμε είτε στα σπίτια μας είτε στις δουλειές μας, και σταδιακά, του είπαμε κόψε τις βλακείες διότι θέλουμε να έχουμε το θάρρος να σε καλέσουμε αν χρειαστεί. Οπότε, μου σετάρει το νέο λαπτοπ πχ; Του δίνω ένα 10ευρω. Έρχεται στην δουλειά να μου συνδέσει τον εκτυπωτή και να δει αν πρέπει να βάλουμε νέο ρούτερ στον 3ο όροφο; Το παίρνει το 20ευρω. Βοηθάει τον γείτονα που είναι άσχετος να αποφασίσει τι τάμπλετ να πάρει κι από που για πιο φτηνά και πως θα το παραγγείλει; Του δίνει ένα χαρτζιλίκι. Από το να κάθεται να τα ξύνει, ένα μεροκάματο συμπληρωματικά με την κυρίως δουλειά του το παιδί το βγάζει.

Εδώ είναι τουριστικό μέρος κι όλοι θέλουν μια έστω και υποτυπώδη ιστοσελίδα κι ένα e-mail. Βρέθηκε ένα άλλο παιδί που μετακόμισε εδώ πριν 2-3 χρόνια και ξέρει, παίρνει 1000-1500 ευρώ να σου στήσει την σελίδα, αν προκύψει θέμα πληρώνεται ξέχωρα να έρθει να βοηθήσει σε κάτι. Μέσα στον τελευταίο χρόνο ξέρω ότι έχει φιάξει τουλάχιστον 10 ιστοσελίδες. Ο άλλος ο πτυχιούχος που σου έλεγα, ακόμα τα λεφτά της μάνας του τρώει ουσιαστικά, τώρα κατόπιν εορτής έλεγε ότι θέλει να πάει σε κάτι σεμινάρια και να δει αν τυχόν βρει δουλειά από απόσταση πάνω στο αντικείμενο.

Θέλω να πω, κινητοποιήσου κι εσύ λίγο, Μην περιμένεις μόνο στέλνοντας βιογραφικά.

Senior Member
    ειμαι σε επαρχια δεν ειναι ευκολο...στις διπλανες πολεις εχω ψαχτει...αλλα δεν ειναι ευκολο..

Senior Member
    ψαξε για τιποτα εποπ αεροπορια αν υπαρχουν προσληψεις...

Η πηγαινε εδω και καθε καλοκαιρι να πηγαινεις εθελοντης κα ιμεχρι τα 30 σου ισως γινεις μονιμος γιατι νομιζω μαζευεις μορια καθε φορα που πας.Εγινε ενας γνωστος μου μονιμος πυροσβεστης με αυτο τον τροπο,πηγαινε καθε χρονο εθελοντης και ελεγα τι παει και κανει αλλα ειχε στοχο.Λεπτομερειες δεν ξερω,ψαξτο αν θες.
    http://www.vfu.gr/component/content/...84%CE%B7%CF%82

δες κι αυτο αλλα δεν βλεπω μελλον,δεν θα δινουν μορια για πυροσβεστης,ειναι μονο λεφτα για 8 μηνες

http://www.enikonomia.gr/economy/187...dasoprost.html

Senior Member
    Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι σαν να λες έχω σπουδάσει μανικιούρ/πεντικιούρ και προσπαθώ να με πάρουν σε κέντρο ομορφιάς ας πούμε...Ενώ στο μεταξύ μπορείς να βγάλεις χρήματα αλλιώς. Τώρα αν μένεις και σε κάνα χωριό με 200 γερόντους στη μέση του πουθενά και δεν βλέπεις φως, πρέπει να το πάρεις απόφαση να ανοίξεις τα φτερά σου για αλλού. Η ζωή θέλει και κάποιο ρίσκο.

Senior Member
    Παιδια ξερετε μερικα καλα σαιτ για αγγελιες εργασιας;;;;ευχαριστω

Page 1 of 2 12 LastLast