Entact για την αγοραφοβία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Member

Entact για την αγοραφοβία

Καλησπέρα ήρθα και εγώ στην παρέα μετά από τόσο καιρό που παρακολουθουσα το φόρουμ... Λοιπόν ειμαι 26 και έχω αγοροφοβία μπορώ να πω σε έντονη μορφή αποφεύγω λεωφορεία καφετέριες και να μν τα πολυλογώ όπου έχει κόσμο με πιάνει ταχυπαλμια ναυτία κ πολλά άλλα με αποτέλεσμα να φεύγω έντρομη σαν τν τρελή . Αφού πλέον όλο αυτό έχει μπει για τα κλ στν ζωή μ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάω ούτε στν δουλειά μου πήγα σε ψυχίατρο όπου μ έδωσε entact 10mg μαζί με tavor για τς πρώτες 10 μέρες. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για το entact όσοι το έχετε πάρει πόσο κρατάνε περίπου οι παρενέργειες και αν έχει βοηθήσει σε τέτοια περίπτωση γιατί αν κ ξεκίνησα με πολύ μικρή ποσότητα είχα τς 2 πρώτες μέρες ζάλη ναυτία κ σύγχυση και όπως καταλαβαίνετε έχω έναν φόβο να πάω στν δουλειά μήπως κ με πιάσει εκεί....

Senior Member
    Μια απορεια γιατη δεν ξεκινισες με ψυχολογο? Και πηγες κατεφθειαν στα χαπια???

Member
    Γιατί πλέον ήταν ανεξέλεγκτο όλο αυτό είχα θέμα με το στομάχι με το ζάχαρο (χαμηλό) κ από το πρωί που ξυπνούσα μέχρι να κοιμηθώ το βράδυ ήμουν με μια μόνιμη ταχυπαλμια κ ναυτία ένα μόνιμο άγχος χωρίς να ξέρω το γιατί και δύσπνοια σε όλο αυτό οσπου όλοι οι γιατροί που πήγα αφού με βρήκαν υγιέστατη μ είπαν κάνε κάτι άμεσα για το άγχος γιατί το άγχος άρχισε πλέον να μου δημιουργεί θέμα στην υγεία μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vasiliki2018 View Post
    Γιατί πλέον ήταν ανεξέλεγκτο όλο αυτό είχα θέμα με το στομάχι με το ζάχαρο (χαμηλό) κ από το πρωί που ξυπνούσα μέχρι να κοιμηθώ το βράδυ ήμουν με μια μόνιμη ταχυπαλμια κ ναυτία ένα μόνιμο άγχος χωρίς να ξέρω το γιατί και δύσπνοια σε όλο αυτό οσπου όλοι οι γιατροί που πήγα αφού με βρήκαν υγιέστατη μ είπαν κάνε κάτι άμεσα για το άγχος γιατί το άγχος άρχισε πλέον να μου δημιουργεί θέμα στην υγεία μου
    Είχες ποτέ κρίσεις πανικού;

Member
    Είχα ναι η τελευταία κάθε αυτού κρίση πανικού π είχα ήταν πριν 3 χρόνια όπου πήγα και στο νοσοκομείο χωρίς να μπορώ να σταθώ με συνεχής και χωρίς σταματημό εμετούς... πλέον οι κρίσης ήταν οπου υπήρχε έστω κ λίγο κόσμος αλλά όχι στο σημείο να μουδιαζω και να σοριαζομαι απλά με πιάνει ταχυπαλμια ναυτία κτλπ κ τρέχω να φύγω για να ηρεμισω δν αντέχω ούτε λεπτό κ δυστυχώς έλεγα θα το παλέψω μόνη αλλά όλο κ μεγάλωνε σε σημείο πλέον να βγαίνω από το σπίτι κ να με πιάνει άγχος

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vasiliki2018 View Post
    Είχα ναι η τελευταία κάθε αυτού κρίση πανικού π είχα ήταν πριν 3 χρόνια όπου πήγα και στο νοσοκομείο χωρίς να μπορώ να σταθώ με συνεχής και χωρίς σταματημό εμετούς... πλέον οι κρίσης ήταν οπου υπήρχε έστω κ λίγο κόσμος αλλά όχι στο σημείο να μουδιαζω και να σοριαζομαι απλά με πιάνει ταχυπαλμια ναυτία κτλπ κ τρέχω να φύγω για να ηρεμισω δν αντέχω ούτε λεπτό κ δυστυχώς έλεγα θα το παλέψω μόνη αλλά όλο κ μεγάλωνε σε σημείο πλέον να βγαίνω από το σπίτι κ να με πιάνει άγχος
    Εγώ ζω στο εξωτερικό. Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού και νομίζω πως τα έχω καταφέρει πολύ καλά, αφού έχουν πλέον σταματήσει. Τώρα όμως βλέπω ότι δεν αισθάνομαι άνετα στο λεωφορείο ή σε πολυσύχναστα μέρη. Φοβάμαι πως έχω αγοραφοβία.
    Κάνεις ψυχοθεραπεία; Πίστεψε με βοηθάει πάρα πολύ.

Member
    Εννοείται ότι μαζί με την φαρμακευτική αγωγή θα κάνω και κάποιες ψυχοθεραπείες γιατί δυστυχώς εγώ το άφησα και με κατέβαλε όλο αυτό απλά φοβάμαι με τα φάρμακα αλλά δεν γίνεται αλλιώς η ζωή μ έγινε εφιάλτης είμαι 26 και δν μπορώ να πάω ούτε για έναν καφέ δν μπορώ Ν κάνω Τ πιο απλά πράγματα

Senior Member
    Δεν φαντάζεσαι πόσο σε καταλαβαίνω. Η ψυχοθεραπεία για μένα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει για τον εαυτό μου. Εύχομαι να είχα την σοφία και την ωριμότητα να το είχα κάνει αυτό για μένα νωρίτερα στην ζωή μου. Πιστεύω πως η ψυχοθεραπεία βοηθάει να ωριμάσεις και να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Εύχομαι καλή δύναμη στην περιπέτεια σου.

Member
    Εσύ χωρίς φάρμακα το πέρασες όλο αυτό? Να σ πω μετά από όσα διάβασα εδώ μέσα εδώ και 3 μέρες όσο ξεκίνησα κ την θεραπεία μου δλδ είναι σαν να μ έκανε ένα κλικ στο μυαλό μ στο να τα σταματήσω και να το παλέψω μόνη μ με ψυχοθεραπείες κ να μν μπω στο τρύπακι των φαρμάκων όλα είναι στο μυαλό μας διαβάζω εδώ τόσα νέα παιδιά ήμαστε οι περισσότεροι κάτω των 30 και χαπακωνομαστε για να μπορούμε να λειτουργησουμε στα πιο απλά πράγματα.... Πιστεύω αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία στον εαυτό μας με λίγη βοήθεια κάποιου ειδικού και κυρίως με τον εαυτό μας... είναι πολύ δύσκολο κ το ξέρω πολύ κλ μ έχει καταστρέψει την ζωή εδώ κ ένα χρόνο όλο αυτό επειδή εγώ το επέτρεπα... Εύχομαι καλή δύναμη και σε εσένα....

Senior Member
    Ζω στο εξωτερικό. Μετά από πολλές επιπλοκές στην ζωή μου και μια τεράστια ερωτική απογοήτευση, αναγκαστικά να αλλάξω δουλειά. Όλο αυτό ήταν πολύ ψυχοφθόρο για μένα. Εντελώς ξαφνικά εκδηλώθηκε μια πολύ έντονη κρίση πανικού στο μετρό. Πήγα σε ψυχίατρο και μου είπε ότι δεν είμαι για SSRI. Μου πρότεινε ένα ήπιο ηρεμιστικό ή εναλλακτικά να δοκιμάσω με φυτικά χάπια για το άγχος και το stress. Επέλεξα την δεύτερη λύση. Έκοψα μαχαίρι τον καφέ (έπινα 6 καφέδες την μέρα για πλάκα). Παράλληλα η ψυχολόγος με την οποία κάνω την ψυχοθεραπεία με βοηθάει πολύ. Και ως προς το συναισθηματικό κομμάτι στο οποίο είμαι πολύ πληγωμένος. Μου πρότεινε να πάρω συμπλήρωμα μαγνησίου με βιταμίνη Β6. Απίστευτο αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι με την εκδήλωση της κρίσης πανικού, απολύθηκα από την νέα μου δουλειά (probation period) και όντας άνεργος μένω κλεισμένος στο σπίτι. Αυτό έχει αναπτύξει μια λανθάνουσα αγοραφοβία σε μένα. Εγώ είμαι 34. Δεν το πιστεύω ότι το λέω αλλά θα έπρεπε ιδανικά όλοι οι άνθρωποι να κάνουν ψυχοθεραπεία στην ζωή τους. Είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη διαδικασία. Χάρηκα που τα είπαμε. Ξέρεις είναι μια λύτρωση να μοιράζεσαι το πρόβλημα σου... Εύχομαι να βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία - ψυχοθεραπευτή που θα σε βοηθήσει να ανακουφίσεις την ψυχούλα σου. Να σε καλά και να προσέχεις.

Member
    Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες το πρόβλημα σου ή αλήθεια είναι ότι όταν συζητάς με άτομα που μπορούν έστω και λίγο να σε καταλάβουν νιώθεις μια ανεξήγητη ηρεμία ελπίζω με τν απόφαση που πήρα να μν αρχίσω φαρκαμα κ να το παλέψω μόνη να βγω νικήτρια... Να τα θυμάμαι και να γελάω κάποια στιγμή... Εύχομαι λοιπόν και σε εσένα καλή δύναμη και να ξεπεράσεις πολύ σύντομα ότι σε προβληματίζει!!!

Quote Originally Posted by GoldenM View Post
    Ζω στο εξωτερικό. Μετά από πολλές επιπλοκές στην ζωή μου και μια τεράστια ερωτική απογοήτευση, αναγκαστικά να αλλάξω δουλειά. Όλο αυτό ήταν πολύ ψυχοφθόρο για μένα. Εντελώς ξαφνικά εκδηλώθηκε μια πολύ έντονη κρίση πανικού στο μετρό. Πήγα σε ψυχίατρο και μου είπε ότι δεν είμαι για SSRI. Μου πρότεινε ένα ήπιο ηρεμιστικό ή εναλλακτικά να δοκιμάσω με φυτικά χάπια για το άγχος και το stress. Επέλεξα την δεύτερη λύση. Έκοψα μαχαίρι τον καφέ (έπινα 6 καφέδες την μέρα για πλάκα). Παράλληλα η ψυχολόγος με την οποία κάνω την ψυχοθεραπεία με βοηθάει πολύ. Και ως προς το συναισθηματικό κομμάτι στο οποίο είμαι πολύ πληγωμένος. Μου πρότεινε να πάρω συμπλήρωμα μαγνησίου με βιταμίνη Β6. Απίστευτο αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι με την εκδήλωση της κρίσης πανικού, απολύθηκα από την νέα μου δουλειά (probation period) και όντας άνεργος μένω κλεισμένος στο σπίτι. Αυτό έχει αναπτύξει μια λανθάνουσα αγοραφοβία σε μένα. Εγώ είμαι 34. Δεν το πιστεύω ότι το λέω αλλά θα έπρεπε ιδανικά όλοι οι άνθρωποι να κάνουν ψυχοθεραπεία στην ζωή τους. Είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη διαδικασία. Χάρηκα που τα είπαμε. Ξέρεις είναι μια λύτρωση να μοιράζεσαι το πρόβλημα σου... Εύχομαι να βρεις τον κατάλληλο επαγγελματία - ψυχοθεραπευτή που θα σε βοηθήσει να ανακουφίσεις την ψυχούλα σου. Να σε καλά και να προσέχεις.
    Το ζήτημα είναι να εκτίθεσαι στις καταστασεις που σε φοβίζουν. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα, σταδιακά, την εξοικείωση. Η εξοικείωση βοηθά στο να αποβάλεις το πρόβλημα. Με το που παύεις να εκτίθεσαι, εκεί που είχες κάνει μια καλή πρόοδο, κινδυνεύεις να επανέλθεις στην αρχική κατάσταση.
    Η εκλογίκευση, δλδ στη σκέψη μου να τοποθετώ τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις, συμβάλλει στο να μειωθεί σημαντικά το στρες και ο πανικός.
    γιάννης