Διεξοδος απο την παρανοια?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 40
    Senior Member

Διεξοδος απο την παρανοια?

Καλησπερα παιδια
    Ειμαι αρκετα καλυτερα το τελευταιο 15ημερο.
    τωρα ειμαι για καφε στην καφετερια του χωριου για να μπω λιγο στο ιντερνετ και γιατι δεν αντεχω να καθομαι σπιτι και να κοιταω τους τοιχους.
    Με επιασε η παρακολουθηση ομως..και περναω φρικη.
    Εσεις τι κανετε για να ηρεμησετε απο την παρανοια οπως χαρακτηριζουν οι γιατροι αυτο το πραγμα?
    Πως ηρεμειτε?
    Υπαρχει τροπος?
    Παιρνω 7 ψυχοφαρμακα και δε θελω να παρω αλλα.παιρνω 60mg aloperidin, 600mg solian, 4.5mg risperdal, 30mg remeron, 200mg lamictal, 4mg akineton, 1.5mg xanax..παιρνω και μαγνησιο mag2..
    Η ψυχοθεραπεια δεν με βοηθαει..

Εστάλη από Elite 1 στο E-Psychology.gr Mobile App
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Δεν υπαρχει ψυχοθεραπεια ξεχνα το οτι κανεισ μονη σου
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Εγω ρε μπου εχω γνωρισει ενα καρο τρελουσ που ειναι λογικοι πωσ γινεται αυτο εσυ θα μου πεισ πρεπει να πασ να δεισ τι γινεται στισ δουλειεσ για να ισιωσεισ πρεπει

Senior Member
    Θα καταλαβεισ οτι εισαι λογικη κ μορφωμενη

Senior Member
    @boo εγώ πηγαίνω σε κάποιο σημείο που αισθάνομαι ασφαλής. Συνήθως σπίτι στο δωμάτιο μου. Είναι απάλευτο συναίσθημα κ καταλαβαίνω πόσο σε καταβάλει. Μάλλον φαντάζομαι γιατί σε μένα η συχνότητα δεν ήταν τόσο συχνή. Πρέπει να είναι πολύ ενοχλητικό κ ανυπόφορο συναίσθημα.

Θυμάμαι τους πρώτους μήνες που ερχόταν η πρώην μου κ μια φίλη της σπίτι μου στο φοιτητικό και μιλούσαν και εγώ παρερμήνευα όσα έλεγαν και θεωρούσα ότι μιλούσαν με σύμβολα για μένα. Βέβαια αυτό δεν ειναι ακριβώς παράνοια αλλά γνωρίζω το συναίσθημα να νιώθεις ότι κάποιοι θελουν το κακό σου κ γίνεται ακόμα πιο τραγικό όταν το πιστεύεις για άτομα που σε αγαπάν.

Όταν σε πιάνει ίσως το να βάλεις απαλή μουσική και να μην μπαίνεις fb και forum κ γενικά ίντερνετ κινητο κ να χαλαρώνεις ίσως σου κάνει καλό. Κανένα τσαγάκι κ απλά να μη φορτίζεις το μυαλό σου με πληροφορία έντονη.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Το προβλημα ειναι η φρικη μπου αυτο πρεπει να κατσεισ να το φιλοσοφησεισ ειδικα οι γονεισ το παθαινουν απο φυσιολογικα πραγματα δηλαδη ενα παιδι μονο απροστατευτο που πρεπει να δουλευεισ μια ζωη για να μεγαλωσει πρεπει να το φιλοσοφησεισ να μη φρικαρεισ σκεψου οτι λεμε οτι ξερεισ κ βαλτα σε ταξη μεσα στο μυαλο σου

Senior Member
    εχεις σκεφτει οταν σε πιανει να πηγαινεις για τρεξιμο?
    εγω σημερα εκανα αναβαση 1000 μετρα με το ποδηλατο, μου πηρε 5 ωρες να παω και να ερθω, καπου 50 χλμ απο τα οποια τα 20 ανηφορα, ξεπατοθηκα, αλλα αξιζε ολοι μερα δεν κανω καμια μαυρη σκεψει, σκεφτομαι μονο το βουνο και τη κουραση... ηταν φανταστικα, αλλα πρεπει να δυναμωσω και αλλο, μεχρι του χρονου θελω να κανω 100χλμ σιγα σιγα... βεβαια καλυτερα απο ολλα νοιωθω οταν κανω κολυμβηση, νοιωθω μια μαγια απεριγραπτη, παρατηρω τη θαλασσα της φυκιαδες τα ψαρια, και ταυτοχρονα κρατω ρυθμο στην αναπνοη μου, μετα απο 2χλμ νοιωθω μια γλυκια κουραση, και μια ευτυχια βγαινωντας απο τη θαλασσα που με ακολουθει ολλοι τη μερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by pavlosla View Post
    εχεις σκεφτει οταν σε πιανει να πηγαινεις για τρεξιμο?
    εγω σημερα εκανα αναβαση 1000 μετρα με το ποδηλατο, μου πηρε 5 ωρες να παω και να ερθω, καπου 50 χλμ απο τα οποια τα 20 ανηφορα, ξεπατοθηκα, αλλα αξιζε ολοι μερα δεν κανω καμια μαυρη σκεψει, σκεφτομαι μονο το βουνο και τη κουραση... ηταν φανταστικα, αλλα πρεπει να δυναμωσω και αλλο, μεχρι του χρονου θελω να κανω 100χλμ σιγα σιγα... βεβαια καλυτερα απο ολλα νοιωθω οταν κανω κολυμβηση, νοιωθω μια μαγια απεριγραπτη, παρατηρω τη θαλασσα της φυκιαδες τα ψαρια, και ταυτοχρονα κρατω ρυθμο στην αναπνοη μου, μετα απο 2χλμ νοιωθω μια γλυκια κουραση, και μια ευτυχια βγαινωντας απο τη θαλασσα που με ακολουθει ολλοι τη μερα.
    Κάθε μέρα τα κανεις αυτά;;;Τι ώρα πας για δουλειά ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    Συνήθως το σαββατοκύριακο, καθημερινές κάνω μισή με δύο ώρες το απόγευμα ανάλογα την ορεξη, δουλευω 7.30πμ με 2.30μμ

Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    αυτο που εχω καταλαβει δεν εχει σημασια το τι κανεις το ΤΙ ΔΕΝ κανεις.

π.χ. οχι πολυ τηλεοραση, κομπιουτερ κλπ., να βλεπεις κακες ειδησεις, να αγχωνεσαι κλπ.

γενικα βοηθαει το περπατημα και να το φιλοσοφησεις.

το συμπαν ειναι 13,4 δισεκατομμυριων ετων και ειναι απεραντο.

δεν ειμαστε καπου εδω τυχαια.

υπαρχει μια σοφια στη δημιουργια.

αμα βρεις την ενοτητα και την αγαπη (αγει το παν) τοτε ολα ερχονται πιο ευκολα.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    πριν λιγο γυρισα απο το χωριο στην πολη.κλειστηκα στο δωματιο αλλα τιποτα.το νιωθω.δε βρισκω τροπο να ηρεμω.για αθληματα δεν εχω πνευμονια καπνιζω.και μεσα στην πολη δε μ αρεσει να περπαταω
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    τελικα εχω αρχισει να πιστευω οτι οτι φαρμακα κι αν μου δωσουν κανενα δε θα με ισορροπησει για πολυ.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Mrgilleas
    Guest
    σβηνεται λογω προσωπικου απορρητου
    Last edited by Mrgilleas; 03-09-2018 at 12:00.

Junior Member
    Σκέψου ότι αύριο όλο αυτό μπορεί να φύγει, σκέψου όμορφα για το μέλλον, όσο κι αν το παρόν σου είναι δύσκολο. Σίγουρα θα βελτιωθείς, πίστεψε σε μια ανώτερη δύναμη που θα σε βοηθήσει. Παράλληλα προσπάθησε να μετατοπίσεις τη σκέψη σου σε κάτι που σου αρέσει, έστω κι αν δεν είσαι σε θέση να το πραγματοποιήσεις τώρα.

Senior Member
    ευχαριστω για τις απαντησεις
    δε μπορω να σκεφτω το μελλον δε βγαζω ακρη με το παρον.το εχω 14 χρονια.σιγα μην αλλαξει.σημερα αποκοιμηθηκα και δε πηγα στο γιατρο.εχω ανησυχια ταραχη φοβαμαι τους ανθρωπους οτι με παρακολουθουν.και αποψε παω παλι χωριο και θα γυρισω παρασκευη..δεν μπορω να τον δω.απο το τηλ δε λεει.ισως περιμενω να παει 13 ο μηνας που εχω ραντεβου
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 1 of 3 123 LastLast