Σφίξιμο στο στήθος και κόμπος στον λαιμό - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    Φοβάσαι κι εσύ να περπατησεις η να κανεις οποιαδήποτε σωματική άσκηση γιατί νομίζεις οτι θα παθεις ανακοπή η ότι δεν μπορείς? Κοιτάς τους αλλους κ λες πω πω αυτός πως το κανει δε φοβάται μην πεθάνει?

Member
    Ναι αυτά ακριβώς...νομίζω πάνω κάτω τα σημάδια αυτά τα έχουμε όλοι χαχαχα

Senior Member
    Εγώ νομίζω μόνο εγώ τα έχω αυτά! Αφού μου λένε πάμε να περπατησουμε κ λέω ωχ τώρα πως θα πάω κάτι θα παθω και μπορει να είμαι κ μια. χαρά αλλά μόλις το σκεφτω γίνομαι χαλια. Εσένα ποιες είναι οι σκέψεις σου γύρω απ αυτό?

Member
    Οι ίδιες ακριβώς..άσε π παθαίνω και ταχυκαρδίες και τέτοια όταν περπατάω..γενικά εμένα όλος μ ο φόβος είναι η καρδιά οπότε μετά την πρώτη κρίση όλα τα συμπτώματα που δημιουργήθηκαν είχαν να κάνουν με αυτό

Senior Member
    Κι εμένα το ίδιο. Βλέπω αλλους ανθρώπους που κανουν ενα σωρό πραγματα κι εγώ λέω πως μπορούνε εγώ θα είχα πεθάνει.Φοβάμαι να κάνω και τα πιο απλα πραγματα γιατί νομιζω οτι κουραζω την καρδιά μου και θα πάθη ανακοπή.

Senior Member
    Λοιπόν παιδιά, το πρώτο βήμα για να σας περάσουν όλα αυτά είναι να το πάρετε απόφαση και να το χωνέψετε ότι ούτε έμφραγμα πάθατε, ούτε θα πάθετε, ούτε πρόβλημα με την καρδιά σας έχετε, ούτε θα πάθετε κάτι να βγείτε να περπατήσετε, να αθληθείτε, να πιείτε καμια ποτάρα, να πάτε στα μπουζούκια ή σε συναυλία, να μπείτε στο μετρό ή στο τάδε κέντρο που είναι πήχτρα στον κόσμο. Μπορεί να ακούτε την καρδιά σας μες στο αφτί σας, μπορεί να νομίζετε ότι το σκατό θα πάει στην κάλτσα, μπορεί να τρέμετε σαν σεισμόπληκτοι, μπορεί να νομίζετε ότι δεν την παλεύετε κι ότι έρχεται η καταστροφή σου κόσμου, αλλά σας το υπογράφω ότι και την παλεύετε κι όλα καλά θα πάνε και τίποτα δεν θα γίνει, ούτε θα λιποθυμήσετε ούτε θα πάθετε καρδιακό ούτε θα τρελαθείτε! Αφήστε ήσυχους τους γιατρούς και μην τους ζαλίζετε τα ούμπαλα, στο μυαλό σας είναι όλα!

Το έχω πει και το ξαναλέω και θα το ξαναπώ: Είστε τυχεροί που ζείτε σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη πληροφόρηση για αυτά τα θέματα, πριν μόλις 10-15 χρόνια ο όρος κρίσεις πανικού ήταν σχεδόν άγνωστος και έτρωγες μήνες και χρόνια μέχρι να βρεις τι (δεν) έχεις- αν το έβρισκες ποτέ.

Ρίξτε το στην ήπια γυμναστική και το περπάτημα, κόψτε τους πολλούς καφέδες, πιείτε αλκοόλ με μέτρο, προσπαθήστε να κοιμάστε σε νορμάλ ώρες και προσπαθείστε να βρείτε τι σας το προκάλεσε όλο αυτό. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε μόνοι σας, δείτε κανένα ψυχολόγο, όχι ψυχίατρο να σας φορτώνει ένα σωρό φάρμακα χωρίς λόγο. Αν πραγματικά χρειάζεστε φάρμακα για κάποιο διάστημα, πάρτε τα, αλλά όχι χωρίς να ψάχνετε την αιτία για όλα αυτά. Μόλις κόψετε τα φάρμακα πάλι τα ίδια θα έχετε αν δεν κάνετε τίποτε άλλο. Το φάρμακο καλύπτει το σύμπτωμα, δεν θεραπεύει την αιτία!

Comfortablynumb αν έχεις συνοσηρότητα με κάτι άλλο, πάω πάσο, αλλά για τις κρίσεις πανικού αμέσως τόσα χάπια; Κρίμα ρε παιδί μου!

Member
    Δεν ξέρω καν τι είναι αυτό π είπες πόσο μάλλον να ξέρω αν το έχω χαχαχαχα....ξεκίνησα χάπια γιατί τα συμπτώματα μου(πόνος στο στήθος κλπ) διαρκούν όλη μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, άσε που δεν είχα ποτέ θέμα και μου εσκασε όλο αυτό πριν 20 μέρες

Senior Member
    Sonia σε λάτρεψα!! Εσενα έπρεπε να σ έχουμε για ψυχολόγο!!! Τέλεια τα λες!!! Και εχεις απόλυτο δίκιο! Ευχαριστούμε για το υπέροχο κείμενο!! Καθε φορα που παει να με πιασει θα το σκέφτομαι!!!!

Senior Member
    Comfortablynumb, κάπου είχα διαβάσει αυτό το παράδειγμα και είναι επιτυχημένο. Έχει ένα μαγαζί συναγερμό με σκοπό να διώξει τους κλέφτες όταν πάνε να το παραβιάσουν και να ειδοποιηθούν οι γύρω ότι κάνει συμβαίνει. Ο συναγερμός δηλαδή κάνει φασαρία και προκαλεί αναστάτωση αλλά είναι μία χρήσιμη προστασία του μαγαζιού. Όμως μία μέρα περνάει π.χ. απ΄έξω ένα μεγάλο φορτηγό και μπαίνει ο συναγερμός σε λειτουργία και ζαλίζει τον κόσμο για άσχετο λόγο και χωρίς χρησιμότητα.

Περπατάς ανέμελος στο δάσος και ξαφνικά βλέπεις μια μεγάλη αρκούδα να έρχεται προς το μέρος σου και πανικοβάλλεσαι. Το σώμα σου εκκρίνει μπόλικη αδρεναλίνη, ανεβάζει παλμούς, θέλει να διώξει ότι το βαραίνει π.χ. κόπρανα ή φαγητό, τα νεύρα είναι στην τσίτα και γενικά ο οργανισμός σου βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης και επιφυλακής ώστε να το βάλεις στα πόδια μπροστά στον κίνδυνο ή κάπως να αντιδράσει αστραπιαία. Άρα ο πανικός είναι χρήσιμος και σε προστατεύει. Όταν παθαίνεις κρίσεις πανικού, παρουσιάζεις όλα αυτά τα ψυχοσωματικά συμπτώματα, αλλά είναι σαν λάθος συναγερμός. Μπορεί να υπάρχει κάποια αφορμή όπως το φορτηγό που θέτει τον συναγερμό, μπορεί και να μην υπάρχει καμία προφανής αιτία να σε πανικοβάλει, παρ΄όλα αυτά εσύ βρίσκεσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης : ) Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων θα περάσει τουλάχιστον μία κρίση πανικού στην ζωή του. Πολλοί δεν ξέρουν καν τι ήταν αυτό, οι περισσότεροι τρέχουν στον καρδιολόγο. Όταν παθαίνεις για μεγάλο διάστημα και συχνά αυτές τις κρίσεις, πλέον έχεις διαταραχή πανικού.

vickie_victoria έχω πάθει κι έχω μάθει, δυστυχώς ή ευτυχώς. Πραγματικά μόλις αποφασίσεις να το αγνοήσεις, τότε σου περνάει όλο αυτό...

Senior Member
    Αχ πραγματικα έτσι ειναι αλλά ειναι τόσο δύσκολο να ξεκολλήσει το μυαλο και τόσο επίπονο όλο αυτό και φυσικά ειναι κριμα έχουν γεμισει τα καρδιολογικα νέα παιδιά. Εμένα αυτήν την αρρώστια μου την κόλλησε ένας βλάκας στο γυμναστήριο γιατί μου λέει ανεβάζεις παλμούς πρεπει να πας σε καρδιολογο. Μου βάλε την ιδέα και πήγα κ έκανα το λάθος να πω στον γιατρό ότι μου ζητησαν χαρτί απο το γυμναστήριο και μου έβαλε στα ευρήματα ελαχιστη διαφυγή στη μητροειδη βαλβίδα κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό. Ε δεν ήθελε και πολύ να γίνει φόβος και ο φόβος εμμονή.

Page 2 of 2 FirstFirst 12