Αρχικά καταχωρημένο από
STAVROS
Εκεί που γράφεις για αυτόν που πίστευες πως ήθελες να σε γ..... , δεν σου κρύβω πως έλιωσα στο γέλιο(!!!), αλλά πάμε τώρα στα σοβαρά:
Το Effexor από εμπειρία κολλητού μου αλλά και βιβλιογραφίας,δεν πολυβοηθάει στην IΔΨ.
Το Ladose από την άλλη ήταν το πρώτο SSRI που πήρε έγκριση για ΙΔΨ αλλά σε υψηλές δόσεις (60+mg).
Μου κάνει εντύπωση που παίρνεις SNRI με SSRI μαζί.Ακούγεται λίγο επίφοβο για σύνδρομο σεροτονίνης αλλά εικάζω πως ο ιατρός σου θα ξέρει καλύτερα και θα έχει ρυθμίσει καταλλήλως τις δόσεις.
Επειδή όπως προανέφερα ο κολλητός μου πάσχει από ΙΔΨ,μπορώ να πω πως είχε αποτέλεσμα η Ρισπεριδόνη (Risperdal) σε αυτόν μαζί με Φλουοξετίνη ή Παροξετίνη (Ladose).Απλά σε χαμηλή δόση η Ρισπεριδόνη γιατί δημιουργεί Ζάλη και άλλα συμπτώματα. Και επίσης το Anafranil λένε πως κάνει δουλειά αλλά σαν παλιότερο αντικαταθλιπτικό που είναι,έχει αυξημένες παρενέργειες.
Εγώ από αντιψυχωτικά και βένζο δεν έχω προσωπική εμπειρία ενώ πάνε και 4 χρόνια από τότε που έκοψα τα SSRIs. Προσωπικά λαμβάνω μόνο Remeron για να κοιμάμαι καλύτερα τα βράδια λόγω δυσκολιών στον ύπνο.
Αυτό που με προβληματίζει με την περίπτωσή σου είναι η μεγάλη ετερογένεια των ιδεοληψιών σου. Δηλαδή από την μία έχεις σκέψεις να σκοτώσεις τους γονείς σου,από την άλλη να είσαι πίθηκος και απο την άλλη φοβάσαι μήπως είσαι Trans.Εντούτοις,από όσα έχω διαβάσει η αποτελεσματικότερη θεραπεία για την ΙΔΨ είναι η συμπεριφοριστική + φάρμακα. Έχεις κάνει ποτέ σου ψυχοθεραπεία?