μακροπρόθεσμες συνέπειες της χρήσης - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Banned
    υπαρχει εν βιβλιο οπου αναφερει ασκησεις προς τον μηχανισμο μνημης! αν ενδιαφερεσαι μπορω να σου αναφερω τον τυτλο-δεν ξερω αν κανει εδω λογο διαφημησης- αυτο το βιβλιο προσωπικα με εχει βοηθησει οπως κι ανθρωπους οπου ειχαν προβληματα μνημης μετα απο καποιο τροχαιο ατυχημα με κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις, απο εκει το εμαθα κι εγω ενας φιλος μου το χαρισε, στο συγκεκριμενο βιβλιο λεει πρακτηκες οπου μπορουμε να κανουμε στην καθημερηνη μας ζωη ωστε να γινει πιο ευκολη η ζωη οσων ξεχνουν πραγματα και θεματα σημαντικα!
    Υ.Γ. το σημαντικο βεβαια ειναι να τα θυμηθεις κι αυτα που γραφει ,χαχαχα (αστειο ηταν)

Member
    Γιώργο χαχαχαχαχαχα! σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ναι θα ήθελα πολύ να μάθω τον τίτλο του βιβλίου (δεν ξέρω, υπάρχει δυνατότητα πμ εδώ;)
    @akis1 σε ευχαριστώ πάρα πολύ κι εσένα (αν και δεν είμαι σίγουρη αν διάβασες το ποστ μου!) :P εκτός αν μου διαφεύγει κάτι! ευχαριστώ πάντως!
    @elis :D

Senior Member
    Quote Originally Posted by katsarola View Post
    Γιώργο χαχαχαχαχαχα! σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ναι θα ήθελα πολύ να μάθω τον τίτλο του βιβλίου (δεν ξέρω, υπάρχει δυνατότητα πμ εδώ;)
    @akis1 σε ευχαριστώ πάρα πολύ κι εσένα (αν και δεν είμαι σίγουρη αν διάβασες το ποστ μου!) :P εκτός αν μου διαφεύγει κάτι! ευχαριστώ πάντως!
    @elis :D
    οχ συγνωμη ειμαι μαστουρομενος...

διαβαζα το αντιθετω ακριβως...!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=xRui4uvLGqA

Banned
    σχετικα με το ονομα του βιβλιου π.μ. δεν μπορω να σου στειλω διοτις εισαι "ρουκι" χαχχαα, οι κανωνες του φορουμ ειναι παραξενοι, πρεπει να εχεις γραψει πρωτα καποια αρθεα κι μετσ εχεις δικαιωμα για π.μ.
    Αλλα θα στο στειλω εδω,,,, το προβλημα ειναι οτι πρεπει να βρω το βιβλιο (βιβλιο βοηθειας για μνημη) αφου δεν "θυμαμαι που το εχω! χαχααχα

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    σχετικα με το ονομα του βιβλιου π.μ. δεν μπορω να σου στειλω διοτις εισαι "ρουκι" χαχχαα, οι κανωνες του φορουμ ειναι παραξενοι, πρεπει να εχεις γραψει πρωτα καποια αρθεα κι μετσ εχεις δικαιωμα για π.μ.
    Αλλα θα στο στειλω εδω,,,, το προβλημα ειναι οτι πρεπει να βρω το βιβλιο (βιβλιο βοηθειας για μνημη) αφου δεν "θυμαμαι που το εχω! χαχααχα
    μπορεις να στιλεις κανονικα τον τιτλο του βιβλιου δεν υπαρχει θεμα με τους κανονες ουτε διαφιμιση κανεις... :)

Member
    Άκη χαχαχα όλα καλά!
    Γιώργο την παροιμία που λέει "ο μονόφθαλμος οδηγεί τους τυφλούς" την ξέρεις; χαχαχα

Banned
    Άκη χαχαχα όλα καλά!
    Γιώργο την παροιμία που λέει "ο μονόφθαλμος οδηγεί τους τυφλούς" την ξέρεις; χαχαχα
    τη ξερω, τη ξερω, !αληθεια , κατσαρολα, πως καταφερες να κοψεις, με ποια μεθωδο? θελω να πω, εισουν σε καποια κλειστη ιδιωτικη κλικικη? η απλα με συνεδριες κι με φαρμακα εκαμες την αποτοξινωση?

Banned
    το βρηκα!! λοιπο, το βιβλιο λεγετε! " βελτιωστε τη μνημη σας" και ειναι μετφραση του γαλλου Ντανιελ Λαπ. απο τις εκδωσεις "διοδος"
    εχει κεφαλαια μεσα οπως-μηχανισμοι της μνημης, οπτικοι συσχετισμοι, νοητικη οργανωση , κ.α.
    απο οτι θυμαμαι ηταν καλο βιβλιο, κι θα το ξανα διαβασω μαλον!! να σαι καλα βρε τυγανακι μου που με εβαλες στην "μπριζα"

Senior Member
    Ζωντοβολα πανε τα παιδακια νομιζαν οτι κανουν κουμαντο πανε τα καλικαντζαρακια τα καυμενα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Member
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    τη ξερω, τη ξερω, !αληθεια , κατσαρολα, πως καταφερες να κοψεις, με ποια μεθωδο? θελω να πω, εισουν σε καποια κλειστη ιδιωτικη κλικικη? η απλα με συνεδριες κι με φαρμακα εκαμες την αποτοξινωση?
    αν δεις στο από κάτω θρεντ εξηγώ πολλά. είχα δοκιμάσει βασικά τα πάντα αλλα στο τέλος τα κατάφερα μόνο με αγωγή, συνεδρίες και ένα group therapy (που δεν το χρειαζομουν ούτε με βοήθησε αλλά το είχα συμφωνήσει με τον γιατρό)
    όλο το θέμα ήταν να το πάρω πραγματικά απόφαση κι απλά γύρισα σελίδα. πριν δεν μπορούσα με τίποτα. ούτε οκανα ούτε κεθεα, τίποτα. μετά σαν να γύρισε ένας διακόπτης! ούτε μέρες δεν μέτρησα κι απ'ότι μου είπαν δεν πέρασα στερητικά.
    εσύ πως τα κατάφερες;
    σ'ευχαριστώ πολύ για το βιβλίο! μισό να το σημειώσω να το κολλήσω στο ψυγείο γιατί αλλιώς.... χαχαχα

Banned
    ποσο σωστα τα λες!! συμφωνω,, οταν το παρεις αποφαση τπτα δεν σε σταματα! και η θεραπεια απλα σκοπο εχει να σου καμει πιο ευκολο το "ταξιδι" προς την ελευθερια! δεν ειναι ο αυτοσκοπος να κωψεις!
    Το δικο μου ταξιδι προς την ελευθερια ηταν μεσα απο τον ΟΚΑΝΑ αυτην την φορα! διοτις ειχα ξανα μεινει για 7 περιπου χρονια καθαρος οπου το ειχα καταφερει σχεδον ξερα!
    Ξεκινησα την πολυτοξικομανια κι ως κυρια χρηση την "Η" στα 17μου, εκωψα για 6-7 χρονια απο τα 24 ως τα 30 και δυστυχως σιγα σιγα ξανα επεσα, ωσπου αρχησα να καθαριζω τον τελευταιο χρονο, προσωπικα προσπαθουσα αλλα σιγα σιγα το εκοψα, δλδη απο καθημερινη ζρηση πηγα στην μια βδομαδα,ανα μηνα και μετα με την βοηθεια του σουμποκαταφερα να παψω να πινω ηρωινη οπου και ηταν το τελευταιο ναρκωτικο, δυστυχως ειχα πολλες υποτροπες! και διεγνωσθει με καταθλιψη οπου συμφωνα με τους γιατρους μου οπου παρεπιπτωντος σε αυτο το καταστημα οπου ειμαι ειναι παρα πολυ αξιολογη, ενδιαφερωντε αρκετε για εμας κατις πολυ σπανιο στον ΟΚΑΝΑ, κι νομιζω εχει να κανει με το νεαρο της ηλικιας τους.
    Ετσι λοιπον, ακολουθω μια θεραπεια για βαριας μορφης καταθλιψη, με φαρμακα οχι δυνατα αφου δεν μπορω να δινω ουρολοψιες καθαρες αν θα επερνα λεξο, η αλλα παρομοια φαρμακα! και νιωθω αρκετα καλητερα! δυστυχως υπαρχουν φορες οπου νιωθω πολη στεναχωρημενος, οπου η θλυψη με πνηγει αλλα , πλεον το εχω παρει χαμπαρει, και το βλεπω σαν κουσουρι που μου αφησε η χρηση και ειναι καλητερα απο το να ειχα ΕΙΤΖ, υπαττυτηδες η αλλα νοσηματα! Εχω βεβαια και καποιες δικαστηκες υποθεσεις οπου ισως ειναι τα χειρωτερα "κουσουρια" αφου οχι μονον εχασα την δουλεια μου λογο οτι ειμουν εκτως χωρας κι πλεον εχω περιοριστικα μετρα, αλλα κι οτι εχασα αρκετα λεφτα στα εξωδα αυτης! τα θυμαμαι κι φρικαρω, καποιες βραδιες αναρωτιεμαι το ποσο λαθος ειμουν ,το ποσο κατεστρεψα τα οσα εχτιζα τοσα χρονια!! κι πλεον στα 28 μου πρεπει να ξανα αρχισω παλυς απο την αρχη!! τι να κανουμε ομως κατσαρολα?? αυτην την ζωη διαλεξαμε!! αυτην την ζωη καναμε και αν εχει μεινει καποια αξιωπρεπεια θα ειναι να μπορεσουμε αυτην την ζω να την ξαν φτιαξουμε!! ετσι δεν ειναι? αν κι εσενα σε διαβαω να εισαι σε πολυ καλητερη μοιρα! ε?

Member
    πολύ μ'αρέσεις εσύ! θα τα λέμε!
    μην το συζητάς, η κατάθλιψη είναι το λιγότερο κακό! αν θες την γνώμη μου, φθηνά τη γλίτωσες, θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα! αυτό. να λέμε ευχαριστώ που την γλιτώσαμε φθηνά. ούτε βαριές αρρωστιες, τίποτα! σαν να μην συνέβη!
    όταν σε παίρνει από κάτω, είναι σημαντικό να μπορείς να σταματάς τον νου σου, να παίρνεις μια βαθειά ανάσα και να λες "είμαι καλά. αφού άντεξα αυτό, μπορώ να αντέξω τα πάντα." γιατί έχεις ανέβει έναν δρόμο που λίγοι άνθρωποι κατάφεραν! αυτό από μόνο του είναι παράσημο! και να μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με λόγια, να τον καλομαθαίνεις και να σου αναγνωρίζεις τα θετικά σου ακόμη κι όταν δεν το κάνουν οι γύρω σου. δύσκολα θα σε επιβραβεύσει κάποιος άλλος για κάτι που κατάφερες, οι περισσότεροι ζουν εγωκεντρικά και πρέπει να μάθεις να οχυρώνεις τον εαυτό σου και να τον εξοπλίζεις με αυτοπεποίθηση. όσο στραβά κι αν πάνε τα πράγματα, όσες ατυχίες κι αν σου τύχουν, αν ξέρεις ότι προσπάθησες αρκετά, τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει ψυχολογικά.
    γιατί ναι, στραβές τυχαίνουν σε όλους μας. η στάση σου απέναντί τους είναι το παν!
    αν θες την γνώμη μου, εγώ δεν έχω την νοοτροπία του να τα ξανακαταφέρω στη ζωή. γιατί ξέρω ότι αν δεν πετύχω, θα απογοητευτώ. και χρειάστηκε να συμβιβαστώ αρκετά και να μάθω τις νέες μου δυνατότητες. πριν είχα την νοοτροπία ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα κι έφαγα τα μούτρα μου! τώρα αναγνωρίζω ότι μπορεί να μην καταφέρω πολλά, όμως και τα λίγα είναι υπέραρκετά και πολύ περισσότερα από όσα περίμενε η κοινωνία από εμένα. γιατί μπορεί να μην πετύχω πολλά αλλά τουλάχιστον δεν απέτυχα πλήρως όπως θα είχα αποτύχει με την χρήση. ακόμη και το μικρότερο κατόρθωμα, πράγματα που για άλλους μπορεί να είναι αυτονόητα, εγώ τα γιορτάζω! και μου αναγνωρίζω τα πάντα.
    έχεις κι εσύ αυτή την νοοτροπία που μου αρέσει όταν την βλέπω στους πρώην χρήστες. μια ποιότητα που δείχνει οτι μπορείς να τα καταφέρεις να μην λέγεσαι πρώην χρήστης, αλλά άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. προσωπικά πιστεύω ότι μόνο με αυτή τη νοοτροπία τα καταφέρνει κάποιος.

Banned
    πολύ μ'αρέσεις εσύ! θα τα λέμε!
    μην το συζητάς, η κατάθλιψη είναι το λιγότερο κακό! αν θες την γνώμη μου, φθηνά τη γλίτωσες, θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα! αυτό. να λέμε ευχαριστώ που την γλιτώσαμε φθηνά. ούτε βαριές αρρωστιες, τίποτα! σαν να μην συνέβη!
    όταν σε παίρνει από κάτω, είναι σημαντικό να μπορείς να σταματάς τον νου σου, να παίρνεις μια βαθειά ανάσα και να λες "είμαι καλά. αφού άντεξα αυτό, μπορώ να αντέξω τα πάντα." γιατί έχεις ανέβει έναν δρόμο που λίγοι άνθρωποι κατάφεραν! αυτό από μόνο του είναι παράσημο! και να μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με λόγια, να τον καλομαθαίνεις και να σου αναγνωρίζεις τα θετικά σου ακόμη κι όταν δεν το κάνουν οι γύρω σου. δύσκολα θα σε επιβραβεύσει κάποιος άλλος για κάτι που κατάφερες, οι περισσότεροι ζουν εγωκεντρικά και πρέπει να μάθεις να οχυρώνεις τον εαυτό σου και να τον εξοπλίζεις με αυτοπεποίθηση. όσο στραβά κι αν πάνε τα πράγματα, όσες ατυχίες κι αν σου τύχουν, αν ξέρεις ότι προσπάθησες αρκετά, τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει ψυχολογικά.
    γιατί ναι, στραβές τυχαίνουν σε όλους μας. η στάση σου απέναντί τους είναι το παν!
    αν θες την γνώμη μου, εγώ δεν έχω την νοοτροπία του να τα ξανακαταφέρω στη ζωή. γιατί ξέρω ότι αν δεν πετύχω, θα απογοητευτώ. και χρειάστηκε να συμβιβαστώ αρκετά και να μάθω τις νέες μου δυνατότητες. πριν είχα την νοοτροπία ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα κι έφαγα τα μούτρα μου! τώρα αναγνωρίζω ότι μπορεί να μην καταφέρω πολλά, όμως και τα λίγα είναι υπέραρκετά και πολύ περισσότερα από όσα περίμενε η κοινωνία από εμένα. γιατί μπορεί να μην πετύχω πολλά αλλά τουλάχιστον δεν απέτυχα πλήρως όπως θα είχα αποτύχει με την χρήση. ακόμη και το μικρότερο κατόρθωμα, πράγματα που για άλλους μπορεί να είναι αυτονόητα, εγώ τα γιορτάζω! και μου αναγνωρίζω τα πάντα.
    έχεις κι εσύ αυτή την νοοτροπία που μου αρέσει όταν την βλέπω στους πρώην χρήστες. μια ποιότητα που δείχνει οτι μπορείς να τα καταφέρεις να μην λέγεσαι πρώην χρήστης, αλλά άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. προσωπικά πιστεύω ότι μόνο με αυτή τη νοοτροπία τα καταφέρνει κάποιος.
    Ποσο υμωνω με τα γραπτα σου!! λες κι δεν εισαι καποιο αλλο ατομο ,ωρες ωρες νομιζω οτι διαβαζω το υποσεινηδητο μου!!αχαχα. μηλας πολυ σωστα!
    Οντως, η ταπυνοτητα πρεπει να ειναι το μεγιστο κριτιριο στα απο εδω κι περα κατωρθοματα μας! διοτις τοσα χρονια οι μεγαλοι στοχοι που βαζαμε ειτε μας καναν πολυ χαρουμενους , να νιωθουμε ξεχωρηστοι με αποτελλεσμα να το "γιορταζουμε" με λαθος τροπο ειτε μας επερνε απο κατω η μεγα αποτυχεια με αποτελλεσμα να τιμορουμε τον εαυτο μας με την λαθος ουσια!!
    Τοσα χρονια, ψαχναμε το νοημα της ζωης σε λαθος στοχους, ειτε υλικους ειτε οχι αλλα με το ιδιο επυθετο ,την "υπερβολη" κατι το ανουσιο! εξου κι οτι περναμε ουσιες! τις λαθος ουσιες! και τελικα η "ουσια" της ζωης δεν ειναι εκει! αλλα ειναι στα μικρα, στα καθημερινα και στα υγειινα απλα πραματα! αυτη ειναι η ουσια! τελικα! η σωστη "ουσια" κι οχι τ δηλητιριο οπου ποτιζαμε τοσα χρονια το κορμι μας και το πνευμα μας!
    Οσο για τους γυρο, ειλικρινα, οπως πολυ σωστα λες πλεονδεν με απασχολει το τι θα πουν! ουτε το τι θα δουν! η το τι θα ακουσουν! με απασχωλει μονο το τι ειμαι εγω! διοτις εαν δεν μαθουμε να αγαπαμε τον εαυτο μας δεν θα μαθουμε ουτε θα μας αγαπησουν ουτε θα αγαπησουμε αλλους!

Banned
    ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ! , να σε ρωτησω κατις περι του θεματος? απο τωτες οπου και πειρες αποφαση να θεραπευτης, να αρχησεις την αποτοξινωση σου και μετεπειτος την απεξαρτηση σου απο την καταραμενη ουσια την ΗΡΩΙΝΗ! , ετσι λοιπον απο τωτες, δεν ηπεπεσες πωτες σε υποτροπη? ουτες τα τελευταια χρονια?
    επισης μια αλλη ερωτηση - ο γιατρος σου ου εχει πει, εχετε δλδη κανονισει μηχανισμους αμηνας στην επιθημια χρησης? θελω να πω οτι σαν σου ερχετε αυτη η επιθυμια, πως την αποφευγεις? εμενα μου πρωτεινε την μεθωδο της ελεγχομενης υπομωνης συνδιασμο με την γνωσιακη ψυχοθεραπεια. δλδη, οταν ερχετε αυτη η καταραμενη επιθιμεια,προσπαθω να βρεθω σε ενα ησυχο και απομονομενο περιβαλον, οπου βρισκω καποιον τροπο να απασχολησω το "φτωχο"μυαλουδακι μου με καποια αλλη δραστηριοτητα για περιπου 20 με 30 λεπτα! αφου συμφωνα με ερευνες τοσο κρατα η σκεψη της υποτροπης! ταυτοχρονα βαζω την εξης σκεψη, σκεφτομαι το μετα την χρηση, προσπαθω δλδη να φερω στην θυμισημου την κατασταση οπου θα βρισκομουν μετα απο την χρηση , τις τυψεις δλδη της υποτροπης, τον χαμενο αγωνα ,κι ολες δλδη τις στεναχωρες σκεψεις οπου θα ερθουν σαν καμω την υποτροπη με αποτελλεσμα να "ασφαλιζομαι" απο το να ξεκινησω να παω να καμω την υποτροπη.
    εσυ τι καμεις?

Member
    γεια σου Γιώργο! μάλλον εσύ έχεις κάνει περισσότερη δουλειά με τον γιατρό σου γιατί εμένα δεν μου έχει πει ποτέ κάποια διαδικασία. ίσως δεν χρειάστηκε κιόλας.
    υποτροπή δεν έχω κάνει, εκτός μια που δεν την θεωρώ υποτροπή γιατί ήταν μόλις ένα μήνα μετά που ξεκίνησα θεραπεία και μάλιστα δεν την είχα προκαλέσει εγώ. ήρθε και με βρήκε ο πρώην από μόνος του και μου προσέφερε και απλά δεν ήμουν ακόμη έτοιμη να πω οχι. μετά από αυτό δεν έχω κάνει καμία υποτροπή όλα αυτά τα χρόνια. δεν επιτρέπω καν στον εαυτό μου να σκεφτεί κάτι τέτοιο. δεν έχει και νόημα γιατί δεν θα μου προσέφερε κάτι. δεν ξέρω. δεν έχω πιάσει ποτέ τον εαυτό μου να σκεφτεί κάτι τέτοιο. ούτε όταν είμαι στις μαύρες μου.
    πάντως νομίζω ότι είναι σωστή η διαδικασία που κάνεις. ξέρεις τι πιστεύω? οι εξαρτήσεις δεν κόβονται, μόνο αντικαθίστανται. για να σου έρχεται ακόμη επιθυμία, μηπως δεν την έχεις αντικαταστήσει σωστά? δηλαδή μπορείς να βρεις κάτι που σου αρέσει να κάνεις και να αφοσιώνεσαι εκεί, όχι μόνο όταν έχεις επιθυμία για χρήση, αλλά γενικά στην καθημερινότητά σου. ένα χόμπι πχ. απλά να προσέξεις τι θα διαλέξεις, γιατί να ξέρεις ότι θα εξαρτηθείς από αυτό! εγώ κάνω πολλή γυμναστική. άλλοι που δεν διαλέγουν σωστά, αρχίζουν να εξαρτώνται ή από το ίντερνετ, ή από άλλους ανθρώπους κλπ.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast