μακροπρόθεσμες συνέπειες της χρήσης - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 32 of 32
  1. #31
    Banned
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    athens
    Posts
    4,129
    Διαβαζωντας τα μηνυματα σου μενω εκθαμπος απο την αποφασηστικοτητα σου! πρεπει να ειναι πολυ τυχεροι οι δικοι σου, γονεις και φιλοι που σε εχουν κοματι στην ζωη τους! τετοια δυναμη ψυχης ειναι σπανια, προσωπικα ειμαι γυρο στα 20 χρονια με ανθρωπους κι καλους- καλους ςνοουμε κοινωνικα αποδεχτους διοτις αλλιως ειναι μεγαλη κουβεντα- κι σε χρηστες, εξαρτημενους κι παρανομους, κι αληθεια το λεω, δεν θυμαμαι να εχω συναντησει ανθρωπο που να μην του ξανα εχει ερθει η σκεψη για υποτροπη! κι αν δεν καμω λαθος εισουνγυρο στα 5 χρονια στον κοσμο της ηρωινης ε? δεν εισουν δλδη λιγακι!
    Μπραβω σου κι παλυς μπραβω σου! δεν εχω λογια να σου πω! ποσο μαλον συμβουλες να σου δωσω - γενικα δεν ειμαι καλος στις συμβουλες λογο προσωπικης αναξιοπιστιας , μαλον εσυ πρεπει να δινεις συμβουλες κι μπορω να πω οτι τις διαβαζω με προσοχη!
    Το μονο που εχω να καταθεσω ειναι την δικη μου εμπιρια, οπου φανταζομαι κι ειμαι συγουρος δεν θα ακολουθησεις εσυ! Η δικη μου ιστορια εμοιαζε καπως με την δικη σου ως προς το οτι κι εγω σταματησα καπωτες τα ναρκωτικα οταν ειμουν γυρο στα 22-23, δλδη γυρο στα 4-5 χρονια χρησης! κι μαλιστα εκοψα χωρις κανενα προγραμμα, με πολυ λιγες επισκεψεις σε γιατρο ,κι χωρις να ακολουθησω το προγρμμα του! Ο τροπος οπου εκοψα ηταν οτι αλλαξα τελειως το κοινωνικο μου περιβαλον, σε θεσεις κλειδαι δλδη, εβαλα φιλους μου οπου δεν επιναν ηρωινη! , δεν ξανα εκαμα σχεση με κοπελες που δεν ηταν καθαρες! το εριξα στην δουλεια κι στον αθλητισμο! αποτελλεσμα ηταν να καταφερω να μεινω γυρο στα 7 χρονια καθαρος!
    Δυστυχως ομως δεν καταφερα να παραμινω καθαρος , οι λογοι που ξανα κυλησα ηταν αρκετα παραξενοι κι δυστυχως αποδηχτικε οτι δεν ειχα "χτισει" γερες αμυνες ψυχολογικα! τσι, με το που επαθα καποιες επαγγελματικες αποτυχιες, κι γενικα αρχισαν να μου πηγενουν στραβα αρκετα πρματα, αρχησα κι εγω να βρησκω δικαιολογιες για να ξανα γινω χρηστης! κι μαλιστα με τον πιο ηλιθιο τροπο, επινα μια το μηνα, για κανα χρονο!! κι νομιζα οτι το ελεγχα, τοσο ηλιθιος!
    Εκαμα κι την επομενη βλακια να πινω αρκετα αλκοολ,νομιζωντας πως επειδη ειναι κοινωνικα αποδεχτω, δεν θα θεωρουμε "πρεζακιας" ωσπου λες κι ειμουν αρχαριοςεκαμα τον χειροτερο συνδιασμο! επινα αρκατο αλκοολ και μαζι ηρωινη! λογο το νεαρο τηςηλικιας μου δεν "ενιωθα το καμπανακι του οργανισμου μου" ωσπου ενα βραδυ κατελληξα στο νοσοκομειο εχωντας την τυχη να υπαρχει κοντα ασθενοφορο κι να μου κανουν την ενεση ναλαξωνης , σοζωντας με κυριολεκτηκα απο τον θανατο -μαλον οπως το ειπε καλητερα ο γιατρος " δεν σε προλαβανε απο τον θανατο φιλεμου!! αλλα σε ξανα φερανε απο τον θανατο, διοτις εισουν κανωνικα νεκρος καποια δευτερα!!" δυστυχως ομως μυαλο δεν εβαλα, μπορει να εκοψα για μηνες, λογο του σοκ! αλλα ξανα επεσα στην ηρωινη, απλα δεν ξανα επινα μαζι αλκοολ!
    Ωσπου πριν κανα δυο χρονια, εκαμα μια τεραστια, κι επιπολαια παρανομοια-κακουργημα-κι καταστρεψα οτι εχτιζα σιγα σιγαμεχρι τωτες! εχασα ολα μου τα λεφτα ! κι οχι μονο τα δικα μου, αλλα δανηστικα κι απο συγγενεις! ετσι λοιπον , σημερα , ειμαι καθαρος κι ξανα προσπαθω να φτιαξω την ζωημου!! αλλη μια φορα ξανα επεσα, κι αλλη μια φορα προσπαθω να ξανα σηκωθω!

  2. #32
    Member
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    31
    9 χρόνια ήμουν απλά τα μισά δεν ήμουν εξαρτημένη πλήρως.
    κοίταξε Γιώργο, δεν είμαι σε θέση να δώσω καμία συμβουλή γιατί θεωρώ ότι τον δρόμο που έχω πάρει δεν μπορεί να τον ακολουθήσει ο καθένας. απλά ξέρεις τι κάνω εγώ; δεν με θεωρώ πρώην χρήστη και δεν καθορίζει σε τίποτα το γεγονός ότι κάποτε έκανα χρήση, αυτό που είμαι σήμερα. ούτε κάθομαι να μιλάω γι'αυτό, ούτε το σκέφτομαι. χωρίς να σε ξέρω και χωρίς να μπορώ να βγάλω κάποιο σίγουρο συμπέρασμα, σκέφτομαι μήπως για κάποιο λόγο έχεις κολλήσει στα παλιά και τα ξαναφέρνεις συνέχεια στον νου σου και αυτός ο τρόπος σκέψης σε οδηγεί πάλι στη χρήση. δεν ξέρω. ούτε είμαι ειδικός. και το ξέρω ότι οι περισσότεροι χρήστες ξαναπέφτουν και αυτό που έχει σημασία είναι να ξανασηκωθείς, όπως κάνεις. σου εύχομαι ότι καλύτερο και πάντα όταν σου έρχεται κακή σκέψη, να προσπαθείς να καταλαβαίνεις πως οδηγήθηκες σε αυτή τη σκέψη. για να μην το ξανακάνεις. αν για παράδειγμα η συζήτησή μας σου φέρνει στο μυαλό τα παλιά, μήπως δεν πρέπει να κάνεις τέτοιες συζητήσεις; ή μήπως μιλάς και με άλλους πρώην χρήστες και σε βάζουν στην μπρίζα οι συζητήσεις σας; νομίζω ότι για κάποιο λόγο ξαναφέρνεις στο μυαλό σου πράγματα που δεν χρειάζεται ούτε να θυμάσαι ούτε να σκέφτεσαι.
    να θυμάσαι πάντα, εσύ ελέγχεις την σκέψη σου. εσύ είσαι αυτός που επιτρέπει να γυρίζουν τέτοιες σκέψεις.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. Οδηγός Χρήσης Φόρουμ: Αυτοανάλυση - Τα εσώτερα μας...
    By Aeon in forum Αυτοανάλυση - Τα εσώτερα μας...
    Replies: 0
    Last Post: 22-01-2017, 12:36
  2. φαρμακα - μακροπροθεσμες παρενεργειες
    By boo in forum Ψυχοφαρμακολογία
    Replies: 15
    Last Post: 29-09-2016, 16:32
  3. Βοήθεια!Αντιμετώπιση χρήσης ουσιών!
    By marner in forum Εξάρτηση από Ψυχοδραστικές Ουσίες - Ναρκωτικά
    Replies: 2
    Last Post: 06-06-2009, 20:39
  4. ΠΕΡΙ ΧΡΗΣΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ
    By alexisams in forum Εξάρτηση από Ψυχοδραστικές Ουσίες - Ναρκωτικά
    Replies: 78
    Last Post: 30-09-2008, 23:37
  5. Όροι χρήσης e-psychology.gr
    By NikosD. in forum Νέα, ανακοινώσεις
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2006, 21:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •