Results 1 to 15 of 86
Thread: Έρευνα: Τι σημαίνει αγάπη;
-
11-08-2006, 14:37 #1
Έρευνα: Τι σημαίνει αγάπη;
Μία ομάδα επαγγελματιών ερεύνησε ένα δείγμα παιδιών 4-8 ετών ως προς την ερώτηση : «Τί σημαίνει αγάπη». Οι απαντήσεις ήταν οι εξής:
Τόνια 6 ετών
Όταν η γιαγιά μου έπαθε αρθρίτιδα δεν μπορούσε να βάψει τα νύχια των ποδιών της γιατί δεν μπορούσε να σκύψει. Έτσι της τα έβαφε ο παπούς μου παρότι και αυτός είχε αρθρίτιδα στα χέρια του».
Ρεββέκα 8 ετών
Όταν κάποιος σε αγαπά ο τρόπος πού προφέρει το όνομά σου είναι διαφορετικός. Ξέρεις ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα του.
Βασίλης 4 ετών
Αγάπη είναι όταν ένα κορίτσι βάζει άρωμα κι ένα αγόρι after shave και μετά βγαίνουν έξω μαζί και μυρίζουν ο ένας τον άλλο.
Κάρολος 5 ετών
Αγάπη είναι όταν βγαίνεις για φαγητό και δίνεις στον άλλο τις μισές τηγανιτές σου πατάτες χωρίς να του ζητήσεις να σου δώσει κι αυτός από τις δικές του.
Χριστίνα 6 ετών
Αγάπη είναι αυτό πού σε κάνει να χαμογελάς όταν είσαι κουρασμένη.
Λευτέρης 4 ετών
Αγάπη είναι όταν η μαμά φτιάχνει καφέ γιά τον μπαμπά και πίνει πρώτα μιά γουλιά εκείνη γιά να δει αν τον πέτυχε.
Δανιήλ 7 ετών
Αγάπη είναι όταν φιλιέσαι όλη την ώρα. Μετά βαριέσαι να φιλιέσαι αλλά θέλεις συνέχεια να είσαι μαζί με τον άλλο και να
μιλάτε. Η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου έτσι κάνουν. Κι όταν φιλιούνται εμένα μου φαίνεται αηδία.
Αιμιλία 8 ετών
Η αγάπη είναι όταν είσαι στο δωμάτιό σου τα Χριστούγεννα κι ανοίγεις τα δώρα, αν σταματήσεις το άνοιγμα θα ακούσεις την
αγάπη.
Πάνος 7 ετών
Αν θέλεις να μάθεις ν αγαπάς καλύτερα πρέπει να ξεκινήσεις από ένα φίλο πού μισείς.
Νίκη 6 ετών
Υπάρχουν δύο είδη αγάπης. Η αγάπη των ανθρώπων και η αγάπη του Θεού. Αλλά ο Θεός τα έχει φιάξει και τα δύο.
Τζένη 8 ετών
Η αγάπη είναι όταν λες σε ένα αγόρι ότι σου αρέσει το πουκάμισό του κι αυτός το φοράει μετά κάθε μέρα.
Ελλη 7 ετών
Η αγάπη είναι σαν το γέρο και τη γριά πού μετά από τόσα χρόνια πού γνωρίζονται είναι ακόμα φίλοι.
Θωμάς 6 ετών
Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ πιάνου μου μ΄έπιασε φόβος πάνω στη σκηνή. Τότε κοίταξα κάτω και είδα τον μπαμπά μου να με χαιρετάει χαμογελώντας. Ηταν ο μόνος που το έκανε αυτό. Τότε μου πέρασε ο φόβος.
Μαρία 8 ετών
Η μαμά μου με αγαπάει πιο πολύ απ όλους. Κανένας άλλος δεν έρχεται να με φιλήσει όταν πέφτω γιά ύπνο.
Κλαίρη 6 ετών
Η αγάπη είναι όταν η μαμά δίνει στο μπαμπά την καλύτερη μερίδα φαί.
Ελένη 5 ετών
Η αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά αξύριστο και βρώμικο και πάλι πιστεύει ότι είναι ωραιότερος κι απ τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.
Χρήστος 7 ετών
Αγάπη είναι όταν το σκυλάκι σου, σου γλύφει το πρόσωπο ακόμα κι αφού το άφησες μόνο του όλη μέρα.
Μαριάννα 4 ετών
Ξέρω ότι η αδελφή μου μ αγαπά γιατί μου δίνει όλα τα ρούχα της ακόμα κι αν πρέπει να βγει έξω και να αγοράσει άλλα.
Λάμπρος 4 ετών
Αφήνω την μεγαλύτερη αδελφή μου να με πειράζει γιατί η μαμά λέει ότι με πειράζει επειδή μ αγαπάει. Κι μετά εγώ πειράζω την μπέιμπι σίτερ γιατί την αγαπάω.
Αλεξάνδρα 4 ετών
Όταν αγαπάς κάποιον οι βλεφαρίδες σου ανοιγοκλείνουν και βγάζουν αστεράκια.
Κατερίνα 7 ετών
Αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει το μπαμπά στην τουαλέτα και δεν σιχαίνεται.
Μάρκος 6 ετών
Δεν πρέπει να λες σ αγαπώ αν δεν το εννοείς. Αλλά αν το εννοείς πρέπει να το λες συνέχεια γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε.
\'\'Τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τρία πράγματα στους μεγάλους: πρώτο, να χαιρονται χωρίς να υπάρχει λόγος, δεύτερο, να ασχολούνται πάντα με κάτι και, τρίτο, να απαιτούν με όλη τους τη δύναμη αυτό που επιθυμούν.\'\'
PAOLO CHOELHO - Tο Πέμπτο Βουνό
- 11-08-2006, 22:49 #2
Βασίλη ειλικρινά έμεινα άφωνη βρε με το μέγεθος της φιλοσόφισης των παιδιών σε τόσο μικρές ηλικίες........:o
Τα σχόλια και οι απαντήσεις τους αποτελούν άμεσα εναρκτήρια ιδεολογικά ερεθίσματα πνευματικής ανάπτυξης για κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας......
Αυτό που μου έμεινε μπορώ να πω μετά την ανάγνωση όλων των απαντήσεων ήταν αυτό της μικρής Νίκης (6 ετών): <<Υπάρχουν δύο είδη αγάπης. Η αγάπη των ανθρώπων και η αγάπη του Θεού. Αλλά ο Θεός τα έχει φιάξει και τα δύο.>>
Βασίλη μου καταπληκτική η θεματολογική σου παρέμβαση!!! ;);)
12-08-2006, 21:21 #3
Aγάπη είναι κάτι που όσο περισσότερο δίνεις τόσο περισσότερο έχεις ως απόθεμα.
Love comes back 2 u.
13-08-2006, 18:43 #4
Αγάπη είναι ανεστραμμένο μίσος.
13-08-2006, 22:27 #5
ΩΡΑΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΓΩ ΣΤΑ 8 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΠΩΣ Η ΡΕΒΒΕΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΗ.(\"Όταν κάποιος σε αγαπά ο τρόπος πού προφέρει το όνομά σου είναι διαφορετικός. Ξέρεις ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα του.\")
ΑΛΛΑ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΟΣΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ..(ΦΙΛΙΑ, ΑΓΚΑΛΙΕΣ, \"ΘΥΣΙΕΣ\").
ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ \"ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ\", ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ!
14-08-2006, 23:28 #6
Έχω εκπλαγεί με τις απαντήσεις και την σοφία των μικρών παιδιών.
Αυτές οι δυο με αντιπροσωπεύουν θα έλεγα περισσότερο.
Πάνος 7 ετών
\"Αν θέλεις να μάθεις ν αγαπάς καλύτερα πρέπει να ξεκινήσεις από ένα φίλο πού μισείς\"
Βασίλης 4 ετών
\"Η αγάπη είναι σαν το γέρο και τη γριά πού μετά από τόσα χρόνια πού γνωρίζονται είναι ακόμα φίλοι\"
...κι αυτή από μένα.
\"Αγάπη είναι τοίχος που πέφτεις πάνω του και σπας τα μούτρα σου γιατί δεν βλέπεις ή δεν θέλεις να δεις την πόρτα\".
04-11-2006, 00:21 #7
ΑΓΑΠΗ είναι:
Αμα πεινάς,το ξέρεις. Φωνάζουνε τα σπλάχνα σου. Άμα κρυώνεις το ίδιο. Άμα αγαπάς,πως να το καταλαβαίνεις; Γιατί τι είναι αγάπη; Κάποιος πήγε να πει κάτι και δεν είπε τίποτα. Είπε πως είναι κάτι σα φωτιά. Μα τι είναι;
Αλλος είπε πάλι, πως είναι δροσούλα,άλλος σα δοξαριά.
Τι είναι τέλος πάντων...Κι αν, πάλι,αγάπη είναι κάτι που το λένε \'\'αγάπη\'\',είναι αυτό αγάπη;
Βάλε μια δύση κι ένα βαρκάκι να λυώνει μέσα.
Ομορφιά!Μα αν δεν υπάρχει μάτι να το δει,είναι ομορφιά;
Ενα πουλάκι κελαηδά ολομόναχο σ΄ένα έρημο δάσος...Αν δεν τ\' ακούσει κανείς....είναι κελάηδηγμα; κι είναι μπορετό να κελαηδήσει γλυκά ένα ολομόναχο πουλάκι,αν δεν υπάρχει πίσω από κάποιο φύλλο το αυτάκι ενός άλλου πουλιού;
Πήγαν και οι σοφοί να πούνε κάτι πάνω σ\' αυτό, και τα κάνανε θάλασσα. Αυτοί γι\' αγάπη! Τα μωρά ξέρουν περισσότερα. Ένα λουλούδι είπε:\'\'Αγάπη; είμαι εγώ\'\'. Τρελένεσαι με τέτοια καμώματα. Ενας \'\'Πέρσης\'\' θα πει αυτό είναι \'\'τρίχα\'\'. Ενας βαρκάρης θ\'αφήσει τα κουπιά και θα σκουπίσει το κούτελο του. Δεν θα ξέρει να πει τίποτα. Μπορεί αυτό να είναι αγάπη. Μα είναι; Ποιός να του το πει;
Οσο έχεις κάτι μέσα σου και δε χρειάζεται να το πεις, το έχεις και ησυχάζεις. Σε καίει...Σε λιώνει...Εσύ το βλέπεις. Κι αντί να βάλεις τα κλάματα,το ρίχνεις στο τραγούδι. Είσαι μεθυσμένος, και δεν έχεις πιεί ούτε στάλα!
Αυτό το \'\'πράμα\'\' πρέπει να σκάβεις μέσα σου μια λακκούβα και να το θάβεις, κι ό,τι βρέξει. Μην το λες πουθενά. Ασ\'το να σε κάψει. θα ξέρεις ότι χάνεσαι λίγο λίγο από μια αρρώστια που δεν ξέρεις το όνομά της.
Θα ξέρεις όμως ότι είναι μια αρρώστια που σε κάνει όμορφο.
Ομορφαίνεις και πεθαίνεις...Κι όταν θα νομίσεις ότι πέθανες...θα \'χει τελειώσει η αρρώστια. Θα είσαι ζωντανός,μα θα είσαι και άσκημος. Θα \'χεις φρικτά ασκημίσει. Αλήθεια....αυτό είναι η αγάπη;
Όποιος αγαπά δεν μπορεί να το πει. Κι όποιος δεν αγαπά
ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!
Mενέλαος Λουντέμης--ΈΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ\'ΑΣΤΡΑ
04-11-2006, 00:29 #8
«Αυτό που με εμψυχώνει τυφλά και πεισματικά, δεν έχει να κάνει με τακτικές: αποδέχομαι και καταφάσκω έξω από τη σφαίρα του ζεύγματος αληθινό / ψεύτικο, επιτυχημένο / αποτυχημένο. Αποτραβιέμαι από την περιοχή της σκοπιμότητας, ζω σύμφωνα με τις διαθέσεις της τύχης (απόδειξη: τα σχήματα του λόγου μου, μου έρχονται σαν ζαριές). Αντιμέτωπος με τη περιπέτεια (με ότι μου συμβαίνει) δε βγαίνω απ αυτήν ούτε νικητής, ούτε νικημένος: είμαι απλώς τραγικός. ΜΟΥ ΛΕΝΕ: AYTO TO EIΔΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΘΟ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΔΙΑΡΚΩ» ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΑΙΓΟΜΑΙ»?
Ρολάν Μπαρτ
04-11-2006, 02:15 #9
\"Μόνο τα σημάδια του έρωτα αγκαλιάσαμε
στην καρδια μια βουτιά δεν αρκεί,
τα άλλα είναι κοράλια που ακόμη δεν τα φτάσαμε,
είναι η αγάπη ΑΠΑΤΗΤΗ ΓΗ...\"
Από ένα τραγούδι του Θηβαίου
04-11-2006, 02:16 #10
\"Μόνο τα σημάδια του έρωτα αγκαλιάσαμε
στην καρδια μια βουτιά δεν αρκεί,
τα άλλα είναι κοράλια που ακόμη δεν τα φτάσαμε,
είναι η αγάπη ΑΠΑΤΗΤΗ ΓΗ...\"
Από ένα τραγούδι του Θηβαίου
08-11-2006, 01:57 #11
ti einai agaph?
poli diskolh erwtish akoma kai gia tous sofoterous...ma gia na thn exigiseis h na th paradigmatopioiseis prepei prwta na th diaxwriseis...
dld de to sizitame pws allo agaph kai allo erwtas apla einai TERASTIA H DIAFORA sa na mhlame gia alla pragmata
Epishs prepei na doume pws h agaph einai alwte platonikh alwte oikogeniakh,alwte entomh/sthenarh ktl
kai ta pedia pou proanaferoun paradigmata nomizw enai enas apo tous kalhterous tropous sto na matheis gia thn agaph gt afta einai apodektes kai paratirites afths dixos na xriazetai na kanoun kati th blepoun pantou kai panta einai to athoo ths hlikias pou gia merikous apo emas exei xathei gia panta
Egw apla tha pw pws h agaph einai otan koitas ton allo sta matia kai apla de xriazetai na peis to sagapw...ta matia exoun kalipsei apo mona tous sizitish orwn...afto einai agaph gia mena..........kai an th brw.........twte tha sas to pw kai me sigouria
08-11-2006, 06:30 #12
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την αγάπη από τον έρωτα, αλλά νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω τον έρωτα από το σεξ σε σωματικό επίπεδο τουλάχιστον.Σεξ ενός ατόμου είναι όταν κοπιάζεις , ιδρώνεις και αγκομαχάς χρησιμοποιώντας την τριβή για να φτάσεις στο γλυκό αίσθημα που επιφέρει η χημική διαδικασία που λέγεται οργασμός.Σεξ 2 ή και περισσότερων ατόμων είναι όταν κοπιάζεις , ιδρώνεις και αγκομαχάς χρησιμοποιώντας τα σώματα άλλων ανθρώπων για να φτάσεις σε οργασμό.Έρωτας μεταξύ 2 ατόμων (η ανθρώπινη φύση δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει τα ένστικτα της ζήλιας και της κτητικότητας για να μιλάμε για έρωτα πολλών ατόμων - ίσως και να υπάρχουν εξερέσεις , αλλά ελπίζω πως όχι :) .Οι χίπις το προσπάθησαν στα κοινόβιά τους τη δεκαετία του εβδομήντα αλλά απέτυχαν) είναι όταν κοπιάζεις , ιδρώνεις και αγκομαχάς για να χαρίσεις στον/ην σύντροφό σου την ίδια γλυκιά χημική διαδικασία του οργασμού χωρίς να περιμένεις να έχεις και εσύ έναν. Πως σας φαίνεται ο ορισμός μου?
16-11-2006, 16:04 #13
agaph einai na peis ston allo eimai sti vrazilia, exw xathei ston amazonio, me apigage mia omada kanibalwn ela na me voithiseis kai o allos na erthei na se vrei me to prwto aeroplano.agapi einai na peis ston allo eimai sto notio polo, mou exei leipsei to aggigma sou, kai na erthei na se vrei kolympwntas.
25-11-2006, 02:38 #14
Τα αισθηματα μεταξυ καποιον ανθρωπον ταιριαζουν και ενωνονται,ελκονται σιγα σιγα και στο τελος ειναι σαν να γινονται ενα,η λεξη \'αγαπη\' εχει γινει της μοδας πλεον..
25-11-2006, 09:52 #15
Αγάπη ειναι...
Αγάπη είναι η αποφασή μας να προσφέρουμε στους άλλους μόνο το καλό , χωρίς να περιμένουμε οποιοδήποτε αντάλλαγμα ως ανταπόδοση των συναισθημάτων μας.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....