Λιθιο-βάρος-παρενέργειες - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Quote Originally Posted by Niki@13 View Post
    Είναι λίγο και η άρνηση νομίζω που με κάνει να μην θέλω να τα πάρω !! Έχω διάγνωση από 5 διαφορετικούς γιατρούς και ακόμα έχω αμφιβολίες ! Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά και τα ρίχνω στους άλλους γύρο μου ! Θα κάνω μια προσπάθεια να τα πάρω με πόνο καρδιάς

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Αν επιτρεπεται ... γιατι αλλάζεις γιατρους ? (αισθανεσαι πως δεν γινεσαι κατανοητη ?) σε τι δοσολογια σου συνεστησε το λιθιο ? υπαρχουν 2 σκευασματα στο εμποριο νομιζω, θυμασαι ποιο ακριβως σου προτεινε ? Καθε ψυχιατρος που ενδιαφερεται για μια καλη και ολοκληρωμενη εκτιμηση χρειαζεται 3 τουλαχιστον συνεδριες αντε να πω 5 και σιγουρα εναν ασθενη προθυμο να του πει τα παντα. Αν για παραδειγμα αποκρυπτω συμπτωματα για τα οποια ντρεπομαι μπορει να μου χορηγηθει λαθος αγωγη για λαθος διαγνωση.

Εχω αλλαξει γιατρο αλλά με κριτηριο πως δεν προχωρουσε η ιατρικη μας σχεση, η νοσος μου, και δεν με καλυπτε η αγωγη. Οταν πηγα στον επομενο καταλαβα πως επαιζε καθοριστικο ρολο το οτι δεν ενιωθα ανετα να μιλησω για ολο το φασμα του τι μου συνεβαινε.

Εχει μεγαλη σημασια το πως νιωθεις με τον εκαστοτε γιατρο, ποσο χρονο του δινεις, ποσο ανοιγεσαι και πως βλεπεις το ζητημα αγωγη (φαρμακα).

Αν φοβασαι τις παρενεργειες των φαρμακων λογικο ειναι να αποφευγεις καποιες μερες τη ληψη τους, αυτο με τη σειρα του δεν δινει αποτελεσμα και στα καπακια αναρωτιεσαι αν ο γιατρος ειναι μουφα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Junior Member

Λιθιο-βάρος-παρενέργειες

Δεν κρύβω ποτέ πράγματα απ το γιατρό ! Αυτό είναι το πρόβλημα μου ότι νιώθω ότι μιλάμε άλλη γλώσσα !
    Ακόμα και τις ουσίες που λέω πως έκανα χρήση δεν τις γνωρίζουν .
    Από τη στιγμή που κανένας ”δεν χρειάζεται” δεύτερη συνεδρία και στη μισή ώρα μου δίνει φάρμακο όχι δεν τον εμπιστεύομαι !
    Όλοι αυτο κάνουν με αποτέλεσμα να γυρνάω τους γιατρούς

Μου έδωσε 2 κάψουλες των 300mg milithin

Στη μισή ώρα κατευθείαν αγωγή ναι είναι ύποπτο αλλά φαντάζομαι του εξιστορησες το ιστορικό σου. Τι εχεις λάβει για ποσό διάστημα κτλ. Αν του είπες απλά τι συμβαίνει και κατευθείαν χορήγησε μόνο αγωγή λογικότατο να μπερδευτείς γιατί εχεις λάβει και άλλες διαγνώσεις όπως έγραψες. Εφόσον δεν κρύβεις τίποτα και είσαι ειλικρινεστατη για το τι σου συμβαίνει μπορώ μονο να υποθέσω πως δεν έχεις βρει τον κατάλληλο θεραποντα. Σου εύχομαι σύντομα να βρεις για να νιώσεις πάνω από όλους και όλα εσύ καλύτερα!!!

Senior Member
    Εγώ μετά από 3μιση χρόνια στον ίδιο, ο οποίος έκανε βέβαια σχεδόν 2 χρόνια να καταλάβει ότι έχω διπολική, πήγα σε άλλον για 2η γνώμη.. πλήρης απογοήτευση (και πήγα συστημένος σε και καλά καλό γιατρό).
    Μου φάνηκε απόμακρος και λίγος, ούτε χειραψία δεν ήθελε να κάνουμε, με το ζόρι έδωσε το χέρι του. Ο δικός μου με περιμένει με απλωμένο το χέρι.
    Η όλη εμπειρία μου επιβεβαίωσε απλά ότι ο δικός μου είναι ένας πολύ καλός γιατρός και ψυχοθεραπευτής.
    Προσωπικά, σχεδόν φοβήθηκε με το ιστορικό μου όταν του το διάβασα και το μόνο που μου είπε ήταν να ακολουθήσω την αγωγή του γιατρού μου.
    Για μένα, δοκίμασε διάφορους και προσπάθησε να βρεις κάποιον που σε εμπνέει να ανοιχτείς και να μιλήσεις για τα πάντα μαζί του..
    The mind is like an iceberg, it floats with one-seventh of its bulk above water.

Junior Member
    Αυτό κάνω ψάχνω!! Το περίεργο είναι είναι ανοιχτή μαζί τους μιλάω πολύ λέω μόνο την αλήθεια εννοείτε ούτε κρύβω πράγματα κ όλοι οι γιατροί που έχω πάει μέχρι σήμερα καλησπέρα φάρμακο και τα λέμε σε ένα μήνα !

Το χειρότερο όλων είναι ότι οι δικοι μου νομίζουν ότι αποφεύγω τη θεραπεία !
    Ενώ στην πραγματικότητα δεν έχω εμπιστευτεί κάποιον ακόμα για να ξεκηνισω !
    Σκέφτομαι ένα λάθος φάρμακο μην κάνει μεγαλύτερο “κακό“ απ ότι καλό !
    Ακόμα και για τη διάγνωση αμφιβάλω :/

Senior Member
    Μάλιστα.. γιατί αμφιβάλεις για τη διάγνωση? Δεν κάνεις ups and downs ανά χρονικά διαστήματα?
    Τώρα σε τι φάση βρίσκεσαι?

Από αυτά που έχω καταλάβει από γιατρούς και διάβασμα online, το λίθιο είναι ξεπερασμένο και η νέα συνιστώμενη μέθοδος είναι αντιψυχωσικό + σταθεροποιητής.
    The mind is like an iceberg, it floats with one-seventh of its bulk above water.

Junior Member

Λιθιο-βάρος-παρενέργειες

Έχω ναι εναλλάσσονται συχνά όμως!

Εδώ και 4 χρόνια όμως ζω σε άρρωστο περιβάλλον και δεν μπορώ να κρίνω! Μπορεί να κάνω από αντίδραση πολλά πράγματα και ένα μέρος τις προσωπικότητας μου να είναι έτσι !

Οι γιατροί δεν φτάνουν ποτέ (ακόμα και να τους πω τι περνάω) πιο βαθιά στο θέμα !
    Δεν αισθάνομαι ότι με ξέρει ο κάθε ένας σε 40 λεπτά για να κρίνει τι φάρμακα θα πάρω και αν θα πάρω

Αν όμως πραγματικά υπάρχει θα έλεγα ότι μετά από μια περίοδο μανίας σαν να πέφτω σιγά σιγά

Senior Member
    Πόσο συχνά? Μήνες? Εβδομάδες?

Το περιβάλλον όταν λες άρρωστο? Δεν νομίζω ότι επηρεάζει πια, ότι ζημιά ήταν να κάνει την έχει ήδη κάνει, όπως και το δικό μου πιστεύω..
    Μα το όλο θέμα επηρεάζει την προσωπικότητά σου. Τα συναισθήματά σου, τις αντιδράσεις σου κτλ.

Δεν μου είπες σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα? Ανεβασμένη να μαντέψω? Φοβάσαι μη πέσεις ψυχολογικά?

Για να περάσουν πιο βαθιά στο θέμα πρέπει να κάνεις εβδομαδιαία ψυχοθεραπεία.. Έτσι με μια συνεδρία δεν μπορούν να κάνουν και πολλά.
    Αυτοί προφανώς απλά σου γράφουν αυτά που πιστεύουν πιο σωστά για αυτά που τους περιγράφεις, που απ ότι φαίνεται ταιριάζουν σε συμπτώματα διπολικής.

Junior Member
    Νομίζω το πάνω κρατάει πιο πολύ ! Δηλαδή 1 μήνα κάτω πολύ και 3 πάνω ! Με ακριβώς όλα τα χαρακτηριστικά θα έλεγα !

Εννοείτε πως θέλει παρά πάνω συνεδρίες για να γίνει αυτό αλλά όταν μου δίνει τα φάρμακα και μου λέει τα λέμε σε ένα μήνα δεν βγάζω άκρη ! Ούτε νομίζω πρέπει να το ζητήσω εγώ !

Πραγματικά το περιβάλλον αν αλλάξει θα αφήσει κάποια κουσούρια αλλά το ξεπεράσω ( νομίζω )
    Ναι φοβάμαι να μην πέσω γιατί έχει πολύ μαυρίλα εκεί και δεν το ελέγχω

Junior Member
    Και όσο για το περιβάλλον χωρισμένη με ένα παιδί στο ίδιο σπίτι με τον μπαμπά και όλο του το σόι στην ίδια πολυκατοικία ! Με πεθερά παρεμβατική και κακια τέρμα !! Χωρίς να ενοχλώ σαν να μην υπάρχω ! Το ανακάτεμα της δεν υπάρχει ! Και όταν φτάνεις να το καταλάβεις και το λες κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ! Ότι δεν καταλάβαινει τι λες !

Με αποκορύφωμα ο χαλβάς ο άλλος να πιστεύει μόνο τη μαμά !! Ενώ όλα γίνονται μπροστά στα μάτια του !

Γλιτώνω τη φυλακή και το δελτίο τον 8 από πραγματικό θαύμα

Senior Member
    Επικίνδυνο το πάνω.. όσο ενοχλητικό κι αν είναι το κάτω.
    Έχεις κάνει και μανία? Παραισθήσεις, μεγάλες ιδέες κτλ? Ή μόνο υπομανίες?

Δεν κρύβω ότι ζηλεύω τώρα στα κάτω μου τα πάνω σου, αλλά από ότι έχω καταλάβει, όσο μεγαλύτερη η διακύμανση, τόσο μεγαλύτερο και το πέσιμο.. Για τα πάνω πρέπει να παίρνεις κάποιο αντιψυχωσικό (Abilify, Zyprexa κτλ) σε δόση σταθεροποίησης.
    Ο στόχος είναι σε βάθος χρόνου να κάνεις ελάχιστες διακυμάνσεις και ήπιες.. και σιγά σιγά ίσως και να κόψεις το αντιψυχωσικό που είναι για τα πάνω.

Junior Member
    Επικίνδυνο ναι ( αλλά μεταξύ μας και απολαυστικό κάποιες φορές )! Έχω κάνει μανία ναι το καλοκαίρι απ ότι κατάλαβα ! Μεγάλες ιδέες ναι καθόλου αίσθηση φόβου , μεγάλη και τρελή λίμπιντο , ύπνος 0 , ομιλία γρήγορη και ακατάσχετη ούτε εγώ ήξερα τι λέω !

Τα κάτω φοβάμαι τώρα γιατί ήταν καλά μέχρι τώρα ! Εδώ και κάτι μέρες σαν να πέφτω σιγά σιγά !

Το χειρότερο απ όλα νομίζω που βιώνω είναι ότι νιώθω ότι δεν με καταλαβαίνει κάνενας ! ( το εννοώ ) Το ζουν κ άλλοι αυτό ; Είναι γνώρισμα τις νόσου ;;

Senior Member
    Ρε΄συ, αυτό που κάνεις είναι πολύ επικίνδυνο.. Δεν κάνει να αφήνεις τη διπολική διαταραχή να εξελίσσεται χωρίς καμία φαρμακευτική αγωγή.
    Κι εμένα μου αρέσει όταν έχω υπομανία, αλλά έχω κάνει και μανία και το αποτέλεσμα ήταν απόπειρα χωρίς να το καταλάβω όπως και κανείς άλλος..
    Ο καθένας αντιδράει διαφορετικά στις διακυμάνσεις, βρες και πήγαινε συστηματικά σε κάποιον σοβαρό γιατρό. Πάρε την αγωγή σου, μόνο καλό θα σου κάνει. Μένεις Αθήνα?

Junior Member
    Εστειλα ; Το αποθήκευσα δεν δείχνει αν έφυγε !
    Ναι το γνωρίζω ότι είναι επικίνδυνο αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί το κάνω !

Junior Member
    [QUOTE=Niki@13;1016159]Εστειλα ; Το αποθήκευσα δεν δείχνει αν έφυγε !
    Ναι το γνωρίζω ότι είναι επικίνδυνο αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί το κάνω !

Πέρα από το ότι δεν εμπιστεύομαι αγωγη απ τους μέχρι σήμερα γιατρούς ! Είναι και μια γενική άρνηση

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast