Results 16 to 30 of 45
Thread: Πρόταση γάμου
-
20-09-2018, 04:48 #16
Δεν το είπα για την οικονομική κατάσταση με την έννοια ότι ο άνδρας θα το πληρώσει...όπως δεν είναι ωραία σαν εικόνα όταν φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα ότι η γυναίκα κανει στον άνδρα πρόταση γάμου...το ίδιο ωραίο δεν είναι όταν βλέπουμε τον άνδρα να πλένει πιάτα η να σκουπίζει σε αυτά αναφέρουν.....(προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ)
Κατάλαβες τώρα πως αρχίζουν και μπερδεύονται οι ρόλοι???μερικές που λένε και γιατί να μην βοηθάει στης δουλειά του σπιτιού??πιάτα σκούπα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...φαντάσου τώρα έναν άνδρα να μπεις στο σπίτι και να τον βλέπεις με τη πόδια της κουζίνας π.χ να πλένει πιάτα..αν βλέπουμε τέτοιες εικόνες ναι να βλέπουμε και της γυναίκες γονατιστός να μας ζητάνε σε γάμο...η να περπατάμε στο δρόμο και να μας κάνουν καμάκι οι γυναίκες...γιατί όχι??
- 20-09-2018, 06:20 #17
20-09-2018, 09:23 #18
μα αν το κανει, μονο ετσι θα ειναι προταση γαμου. με δαχτυλιδια και απ ολα.
διαφορετικα το να ρωταει μια γυναικα γιατι δεν την παντρευεται κι αν εχει σκοπο να παντρευτουνε, γινεται απο καταβολης, γαμου, δεν ειναι πρωτοτυπο...
το θεμα ειναι αν θελει η δεν θελει ο ανθρωπος, οχι ποιος θα κανει την προταση.
θελει η τσαμπα θα ξοδευεσαι; αυτο το ξερεις πριν την προταση. δεν χρειαζεται να κανεις προταση για να ξερεις αν θελει να σε παντρευτει
20-09-2018, 09:23 #19
Η συζήτηση το οτι εμείς θα είμαστε μαζί έχει γίνει κ το ξέρουμε κ οι δύο! Ευτυχώς μπορώ να σκεφτώ λογικά! Τώρα αυτό το ρομαντικό με δείπνους ατμόσφαιρα κ τέτοια δεν το αντέχω! Δεν σκοπεύω να γονατισω για να του περάσω το μονόπετρο όπως σκέφτονται οι νεοπριγκιπισσες ούτε έχω έχει δει κανένα όνειρο να γίνομαι νυφουλα κ να φοράω την τούρτα για φόρεμα κ να πάω στην εκκλησία. Θέλω να πάρω τον άνθρωπο μου να πάω σε ένα δημαρχείο κ να παντρευτουμε! Αυτό! Είμαστε μαζί 3 χρόνια το πρώτο βήμα εξέλιξης ήταν η συγκατοικηση στους 9 μήνες κ θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει να είναι το επόμενο! Κατ εμε οι σχέσεις πρέπει να εξελίσσονται!
20-09-2018, 09:27 #20
και για μενα, ετσι πρεπει να γινεται.
απλα να ξερεις το οτι σου ειπε οτι θελει να ειστε μαζι, δεν σημαινει οτι θελει να παντρευτειτε.
ε κοιτα, αν δεν εχει προταση και δαχτυλιδι και δειπνο, δεν κανεις καμια πρωτοτυπια, στην ουσια θα του πεις οτι ειστε τοσο καιρο μαζι και θελεις να παντρευτειτε.
ολες αυτο κανουν... δεν λεγεται προταση, αλλα αφου το θελεις πες το. γιατι να το καθυστερειτε;
μονο να εχεις σκεφτει και την αντιδραση σου αν σου πει οτι δεν ξερει ακομα...
20-09-2018, 13:51 #21
Μα οι νεοπριγκίπισσες που αναφέρεις δεν γονατίζουν οι ίδιες για να περάσουν δαχτυλίδι, ο πρίγκηπας το κάνει. Απλά ο καθένας έχει το δικό του θέλω. Εσύ θέλεις δημαρχείο και να του κάνεις πρόταση. Εγώ προσωπικά όταν θα γνωρίσω τον άνθρωπό μου θέλω να είμαι νύφη με ωραίο νυφικό και να παντρευτώ στην εκκλησία. Ποιο είναι το πρόβλημα που έχεις καλή μου; Μια χαρά είσαι! Δεν ξέρεις μάλλον τι σημαίνουν αληθινά προβλήματα. Η ώρα η καλή, σου εύχομαι!
20-09-2018, 13:56 #22
Ο άντρας μπορεί απλά να συμβάλλει στο σπίτι με εξωτερικές εργασίες, κήπος, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά αν ξέρει. Φυσικά δεν μου αρέσει να είναι με φακιόλι και να κάνει γυναικείες δουλειές. Αλλά τα στοιχειώδη στο να μη πετά τα πράματά του από εδώ και από εκεί και να τα έχει τακτοποιημένα για μένα επιβάλλεται.
20-09-2018, 15:01 #23
Μπραβο κοριτσια να βρειτε και αντρα ειναι λιγοι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-09-2018, 17:33 #24
20-09-2018, 17:45 #25
Δε σε καταλαβαίνω, ποιο το πρόβλημα μ' αυτή την εικόνα; Όσο ζεις σ' ένα σπίτι, είτε μόνος είτε με άλλους, υπάρχουν κάποιες ανάγκες. Όταν έρθει η ώρα π.χ. να φας και να συμμαζέψεις, θα φωνάξεις το γείτονα για να σου κάνει τις σχετικές δουλειές; Μόνος θα τις κάνεις. Και την ποδίτσα θα φορέσεις την ώρα του μαγειρέματος, και τα πιάτα θα πλύνεις, και το τραπέζι θα καθαρίσεις, και ό,τι άλλο χρειαστεί. Μου φαίνεται απόλυτα φυσικό.
20-09-2018, 20:33 #26
20-09-2018, 20:35 #27
20-09-2018, 20:41 #28
Το πρόβλημα με όλη αυτή την εικόνα είναι ότι σιγά σιγά ο άνδρας θα χάσει την ταυτότητα του και το τη ρόλο παίζει εκείνος στο σπίτι..και το χειρότερο από όλα είναι ότι η γυναίκα του σιγά σιγά θα αρχίσει να χάνει το σεβασμό της προς εκεινον...δεν λέω ότι αυτο θα το κάνουν επίτηδες και οι δυο..αλλά έτσι θα γίνει αργά η γρήγορα....
Τώρα αν είσαι μόνος ναι θα τα κάνεις όλα αυτά...αλλά άμα συγκατοικης η είσαι παντρεμένος ποιος ο λόγος για όλα αυτα.???το καλύτερο δεν είναι ο άνδρας να αναλάβει της ανδρικές δουλειες και η γυναίκα της γυναικείες???
21-09-2018, 12:05 #29
Πολλοί οι λόγοι. Για παράδειγμα, (1) ο άντρας μπορεί να είναι πιο ικανός στην κουζίνα, (2) ως φύσει πιο δυνατός γιατί να μην κάνει κάτι παραπάνω, (3) μπορεί η σύντροφός του να είναι απασχολημένη, είτε περιστασιακά είτε συστηματικά (π.χ. βάρδιες), (4) εκείνη μπορεί να επιστρέφει πολύ κουρασμένη από τη δουλειά της, (5) μπορεί να υπάρχουν παιδιά στη μέση και, για να της δίνει περιθώρια να ασχοληθεί σωστά με τα παιδιά και να ξεκουραστεί, να αναλαμβάνει εκείνος τη φροντίδα του σπιτιού. Ίσως και άλλα που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα.
Χρόνια έχω να ακούσω αυτό που γράφεις. Τι σημαίνει αντρικές και τι γυναικείες δουλειές; Δε βλέπω φύλο στις καθημερινές ασχολίες που μας εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να χαθεί η αντρική ... ταυτότητα και ο σεβασμός της συντρόφου προς εκείνον μέσα από δουλειές που είναι απολύτως απαραίτητες.
Επιπλέον, διάφορες γυναίκες ομολογούν ότι βρίσκουν ιδιαίτερα σέξι να βλέπουν κάποιον να πλένει τα πιάτα ή να ετοιμάζει φαγητό. Έχω και προσωπική εμπειρία πάνω σ' αυτό. Επρόκειτο να φιλοξενήσω πριν καιρό μια (τρόπον τινά) φίλη και της είπα ότι θα της αγοράσω ένα ζευγάρι παντόφλες, γιατί δεν κυκλοφορώ με παπούτσια στο σπίτι και θέλω να είναι καθαρό, όπως και ότι θα ετοιμάσω κάτι για να φάμε. Εκείνη λοιπόν είχε μια συζήτηση επ' αυτού με κάποια γνωστή της. Ακολουθεί ο εξής διάλογος μεταξύ τους, όπως μου τον μετέφερε:
- Και τι είπες ότι τον έχεις αυτόν;
- Φίλος μου είναι.
- Ρε συ, κάτι τέτοιους δεν τους έχουμε φίλους αλλά γκόμενους.
Μου έκανε τόση εντύπωση που το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. Νομίζω ότι τα σχόλια είναι περιττά.
21-09-2018, 13:16 #30
Γιατί η κουζίνα χρειάζεται δύναμη δεν έχω καταλάβει.σιγα την βαριά δουλειά...για να φτάσει ο άνδρας να είναι πιο ικανός στην κουζίνα από μια γυναίκα φαντάζομε δεν θα έχει δει τίποτα απτή μαμά της όλη μέρα στης καφετέριες και στης βόλτες θα ήταν..
Λες η γυναίκα μπορεί να δουλεύω βάρδιες να έχει της απασχολήσεις και τα διαφορα...οκ..η γυναίκα θα δούλευε και θα είναι κουρασμένη..ο άνδρας δεν θα δούλευε??θα δεν θα κουράζετε???θα είναι όλη μέρα στο σπίτι???όσο θα δούλευε η γυναίκα άλλο τόσο θα δούλευε και ο άνδρας..άρα γιατί να αναλάβει και της δουλειές του σπιτιού??οποίες δουλειές...συν τα παιδιά που λες...άρα η γυναίκα θα δούλευε μόνο και ο άνδρας και θα δούλευε και συν όλα τα υπόλοιπα που προαναφέραμε..
Φυσικά υπάρχουν ανδρικές δουλειες στο σπίτι και γυναικείες...γυναικείες δουλειές σημαίνουν κουζίνα πλυντήριο...πιάτα.. σκούπα και τα ρέστα... εξαιρούνται τα παιδιά ...είναι το μοναδικό που συμφωνώ όταν δεν πρόλαβε η η γυναίκα η όταν δεν είναι σπίτι να τα καθαρίσει ο άνδρας...τα παιδιά έννοω.....
Πώς μπορεί να χαθεί ο ρόλος και των δύο μέσα στο σπίτι????πολύ εύκολα...η γυναίκα βλέπει τον άνδρα να κάνει γυναικείες δουλειές..στην αρχή της αρέσει..και ΙΣΩΣ να το βρίσκει σέξυ όπως λες...το ίδιο και ένας άνδρας...μετά από λίγο καιρό ομως και υποσυνείδητα να γίνει αρχίζει και παύει ο σεβασμός προς τον άνδρα.η αλλιώς ο θαυμασμός προς τον άνδρα..η γυναίκα απτή φύση της θέλει να νοιώθει ότι ΕΧΕΙ ΑΝΔΡΑ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ.να νοιώθει ασφάλεια να νοιώθει ότι μπορεί να βασιστεί πάνω στο σύντροφό της..ότι μπορεί ο άνδρας να την προστατέψει και εκεινη αλλά και τα παιδιά τους..
Εξού και απτά κτίρια των πιο πολλών γυναικών..να είναι ωραίος έξυπνος δυνατός με γυμνασμενο σώμα..να είχε καλή δουλειά να είναι καλώς προστάτης..όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία παραπέμπουν σε άνδρα δεν νομίζεις.. εξαιρείται η εξυπνάδα και η ομορφιά...
Έχω δει σε πολλές οικογένειες αυτά που λες ο άνδρας να βοηθάει να μαγειρεύει και τα σχετικά..από ένα σημείο και μετά όταν μιλάνε για τον άνδρα τους ξέρεις πως τον χαρακτηρίζουν??Ο ΜΑΛΑΚΑΣ...
Στην καλύτερη περίπτωση όταν βλέπουν έναν άλλον άνδρα με πιο αρσενικά στοιχεία αμέσως αρχίζουν τον θαυμασμό..ξέρεις τι λένε??αυτός είναι άνδρας να σε βάλει από κάτω να σε σφίξει στα χέρια του και να πεθαίνεις απτή γκαυλα... Χωρίς να το θέλω έγινα μάρτυρας σε μια τέτοια συζήτηση δύο γυναίκων..
Η φίλη σου και ο φίλος σου μπορεί η να αποτελούν την εξαίρεση των πολλών...η η φίλη σου το είπε με άλλη έννοια και δεν το κατάλαβες...