Θελω να φυγω απο το πατρικο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Member

Θελω να φυγω απο το πατρικο

Καλημερα!!! Ειμαι 20 και θελω να φυγω απο το πατρικο για πολλους λογους. Οι γονεις μου καθημερινα με μειωνουν και με συγκρινουν με αλλα ατομα της ηλικιας μου επειδη δεν εχω βγαλει το λυκειο. Δεν τα παω πολυ καλα μαζι τους ουτε και με τα αδερφια μου. Με τον πατερα μου καθε μερα βριζομαστε με τον μεγαλο μου αδερφο ενα γεια λεμε μονο και με τον μικρο αδερφο τσακωνομαι πολυ συχνα φιλους δεν εχω μονο 3-4 ψευτικους οποτε νιωθω πολυ μονος μου και εχω καταντησει να τρωω τα συναισθηματα μου. Εχει πολυ φασαρια εδω μεσα και δεν το αντεχω αυτο θελω ηρεμια. Εχω εθιστει στο φαι εδω μεσα εχω φτασει τα 125 κιλα και φοβαμαι για το που θα φτασω διαιτα ουτε 2 μερες δεν αντεχω αν σταματησω το φαι αρχιζω και χτυπιεμαι. Θελω πολυ να φυγω απο εδω μεσα μακρυα απο ολους και ολα...αλλα που να παω κι εγω;;; Θα ηθελα πολυ να παω εξωτερικο αλλα δεν εχω την ακρη...να μην με ξαναδουν και στα ματακια τους να δεις πως θα με εκτιμησουν μετα.

Πρώτα, ψάξε βρες δουλειά ή μάθε τέχνη. Χωρίς οικονομική ανεξαρτησία δεν φεύγει κανείς από το σπίτι διότι θα πεινάσει και τελικά θα επιστρέψει σπίτι.
    Και δεύτερον, μήπως είσαι και εσύ ή απλά εσύ η αιτία που έχεις προβλήματα με τους γονείς σου? Διότι τέτοιο συμπέρασμα τείνω να βγάλω από τα γραφόμενα σου, ιδιως στις διαπροσωπικές σχέσεις στο σπίτι, στο φαί και που δεν έβγαλες το λύκειο. Αργία μήτηρ πάσης κακίας, έλεγαν με πολλή σοφία οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!! Με τους 3-4 ψευτικους φιλους απλά κράτησε τους για να καλύπτεις την ανάγκη φιλίας μέχρι να καλύψεις το κενό με κάτι καλύτερο.
    Βάλε στόχους ζωής όσο είναι καιρός και ξεκίνησε βήμα βήμα την πραγμάτωση τους, διότι τωρα εισαι απλα στο πουθενά απο πλευρας στοχων και χωρίς στόχους ειμαστε στασιμοι ή πελαγοδρομούμε. Ετσι, θα σε αγαπήσουν περισσότερο οι γονείς σου.
    γιάννης

Junior Member
    Κ επειδη δεν εβγαλε το λυκειο πρεπει να τον μειώνουν;Οκ καλο ειναι να.βγαλει το λυκειο,αλλα δεν ειναι σωστη κ η συμπεριφορά των γονιων του,υπαρχουν φυσικα ωραιοι τροποι ν πεις σε καποιον κατι για το καλο του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by toureter View Post
    Καλημερα!!! Ειμαι 20 και θελω να φυγω απο το πατρικο για πολλους λογους. Οι γονεις μου καθημερινα με μειωνουν και με συγκρινουν με αλλα ατομα της ηλικιας μου επειδη δεν εχω βγαλει το λυκειο. Δεν τα παω πολυ καλα μαζι τους ουτε και με τα αδερφια μου. Με τον πατερα μου καθε μερα βριζομαστε με τον μεγαλο μου αδερφο ενα γεια λεμε μονο και με τον μικρο αδερφο τσακωνομαι πολυ συχνα φιλους δεν εχω μονο 3-4 ψευτικους οποτε νιωθω πολυ μονος μου και εχω καταντησει να τρωω τα συναισθηματα μου. Εχει πολυ φασαρια εδω μεσα και δεν το αντεχω αυτο θελω ηρεμια. Εχω εθιστει στο φαι εδω μεσα εχω φτασει τα 125 κιλα και φοβαμαι για το που θα φτασω διαιτα ουτε 2 μερες δεν αντεχω αν σταματησω το φαι αρχιζω και χτυπιεμαι. Θελω πολυ να φυγω απο εδω μεσα μακρυα απο ολους και ολα...αλλα που να παω κι εγω;;; Θα ηθελα πολυ να παω εξωτερικο αλλα δεν εχω την ακρη...να μην με ξαναδουν και στα ματακια τους να δεις πως θα με εκτιμησουν μετα.
    δεν χρειαζονται μονο ακρες για να πας στο εξωτερικο, χρειαζονται και πολλα χρηματα.
    δεν ειναι μονο για τα εισιτηρια, αλλα ακομα και ετοιμη δουλεια να ειχες, που δεν εχεις αυτην την στιγμη, χρειαζεσαι χρηματα για να συντηρηθεις τον πρωτο καιρο μεχρι να βγαλεις δικα σου χρηματα.

ο στοχος σου για να γλυτωσεις απο ολα αυτα που περιγραφεις ειναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
    μπορεις να την πετυχεις;.
    δεν γινεται ουτε με ευχες, ουτε με καταρες.
    το θεμα του απολυτηριου λυκειου, θα το βρισκεις συνεχεια μπροστα σου στην ζωη σου, ειτε σε δουλειες , ειτε σε σχολες. ο τι ευκαιρια και να σου δωθει, παντα θα σου ζητανε ενα απολυτηριο.
    εξωτερικο, χωρις απολυτηριο, δεν σε παιρνουν ουτε για να καθαριζεις.

κατα την γνωμη μου, πρεπει να ξεκινησεις απο εκει για να βρεις την ακρη.
    πηγαινε να τελειωσεις ενα ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ σχολειο. τα νυχτερινα ειναι πολυ πιο ευκολα απο τα γενικα και πολυ πιο βοηθητικα, γιατι απευθυνονται σε ατομα που δυσκολευτηκαν, η μεγαλωσαν, η δουλευουν.
    θα μαζεψεις τις δυναμεις σου και το κουραγιο σου , θα το ανακοινωσεις στους δικους σου που πιστευω θα χαρουν και θα σε στηριξουν και ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ.
    απο εκει και περα, μπορεις να μαθεις μια τεχνη, η να πας σε μια σχολη. η να βρεις μια δουλεια.
    και σε σουπερ μαρκετ να θελεις να δουλεψεις να κανεις τον πωλητη η τον βοηθο αποθηκης, θα σου ζητησουν απολυτηριο.
    αν δεν το παρεις, θα εισαι μια ζωη εξαρτημενος απο τους δικους σου.

ΦΥΣΙΚΑ και δεν πρεπει να σε μειωνουν και να σου φερονται ασχημα. αλλα αφου ετσι ειναι κι εσυ εισαι εξαρτημενος, αναγκαστικα το ανεχεσαι. βρες τροπους να γινεις ανεξαρτητος και θα κανεις οπως θελεις εσυ την ζωη σου.

πηγαινοντας στο νυχτερινο, θα αρχισουν να ξεκαθαριζουν κι αλλα πραγματα. θα γνωρισεις καποια παιδια. θα κινεισαι λιγο κι ισως βοηθηθεις να χασεις τα κιλα σου. θα πας γυμναστηριο, θα ακουσεις αποψεις για επαγγελματικη αποκατασταση.

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ, ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ.

Banned
    δε ξερω τι θα κανεις αν φυγεις παντως προτημοτερο να βρεις κανενα ψευτικο φιλο σου που θα εχει στολιστει χριστουγεννιατικο δεντρο απο το να εισαι μονος

Senior Member
    Ακόμα και στις πιο δεμένες οικογένειες που έχουν όλες τις καλές προθέσεις, συχνά τα μέλη επικοινωνούν μεταξύ τους με λάθος τρόπο και συχνά δεν κατανοούν καθόλου τον άλλο. Μπορεί αργότερα στην ζωή σου ακόμα κι αν δεν συμφωνήσεις με τις απόψεις ή την συμπεριφορά των δικών σου σε κάποια πράγματα, να τους καταλάβεις καλύτερα ή ακόμα και να τους δώσεις δίκιο σε κάποια πράγματα, όπως κι αυτοί σε εσένα. Όταν βλέπω πάντως ανθρώπους να κατηγορούν μόνο τους άλλους για την κατάστασή τους και καθόλου τον εαυτό τους, μου χτυπάει καμπανάκι ότι οι ίδιοι έχουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης απ΄όσο συνειδητοποιούν και οι ίδιοι για την κατάστασή τους.
    Για πες μας πρακτικά τι ακριβώς κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση εκτός από το να κατηγορείς τους άλλους; Πες ότι με την οικογένειά σου δεν έχεις σημείο επαφής. Πως είναι δυνατόν να μην έχεις ούτε έναν φίλο; Μήπως κάτι κάνεις λάθος κι εσύ; Δεν τελείωσες το λύκειο, γιατί; Είχες μαθησιακά προβλήματα, δεν πατούσες στο σχολείο, τι έκανες στο μεταξύ; Χωρίς χαρτί λυκείου ή άλλες σπουδές το πολύ πολύ να βρίσκεις που και που μεροκάματο σαν σερβιτόρος ή λαντζέρης ή χειρωνακτική εργασία ευκαιριακά. Άντε μια σπάνια περίπτωση να το παίξεις ζιγκολό σε καμιά πλούσια να σε συντηρεί. Ρεαλιστικά, αν είσαι παχύσαρκος δεν τις έχεις ούτε αυτές τις επιλογές. Σεβαστό και να θες να φύγεις από το πατρικό και να είσαι ανεξάρτητος, αλλά εκτός κι αν πιάσεις κανένα λαχείο, τα πάντα ξεκινάνε από το οικονομικό κι αυτό δεν βλέπω να το έχεις τακτοποιημένο. Θέσε στόχους και κυνήγησε τους. Η Remendy πιο πάνω στα λέει πολύ καλά.

Banned
    ενοει μαλον οτι δεν εχει φιλους που να ειναι οπως ακριβως τους θελει