Results 16 to 30 of 57
Thread: Ψέματα..πάθηση η όχι??
-
27-09-2018, 11:35 #16
Δεν είναι πάθηση, ούτε είναι κληρονομικό, είναι θέμα ανατροφής κι αυτό το έχεις ήδη διαπιστώσει. Αν πας σε μια οικογενεια που οι γονείς είναι έντιμοι, φιλαλήθεις και ειλικρινείς θα δεις πως ούτε τα παιδιά τους λένε ψέματα.
Επίσης, το ψέμα είναι και έλλειψη σεβασμού. Όταν σε σέβεται κάποιος, κυρίως δε όταν σε φοβάται και όταν του έδωσες να καταλάβει ότι είσαι ξύπνιος θα το σκέφτεται δυο και τρεις για να σου πει ψέματα, άρα δεν θα σου λέει ψέματα κι απλά θα σε παρακαλά.
Οικογένειες που διαβιούν λέγοντας ο ένας στον άλλο ψέματα θα δεις ότι δεν είναι ευτυχισμένοι. Είτε έχουν μεταξύ τους προστριβές, νεύρα και παρεξηγήσεις είτε μέλη της οικογένειας έχουν ξεκόψει είτε οι σχέσεις τους με τους συγγενείς τους ή κόσμο δεν είναι καλές. Αυτό ασχέτως προς τα έξω τι εντύπωση δίνουν. Υπάρχει δε η περίπτωση μεταξύ τους να ναι μονιασμένοι απλά στο πως εκμεταλλεύονται και φέρονται στους άλλους.
Για να σου λέει πολλά ψέματα ο τύπος πάει να πει πως του δωσες την εικόνα του μη ξύπνιου, του ευκολόπιστου, ότι είσαι του χεριού του και στο πλαίσιο αυτό είτε θα πήρε από σένα είτε θα του κανες χατήρια είτε σου τα πρήζει με ιστορίες του.γιάννης
- 27-09-2018, 12:32 #17
Με αυτό το μήνυμα σου με επιβεβαίωσες σε όσα είπα προηγουμένως...αν δεν πουν το ψέμα τους αρρωστενουν
Και ανακουφίζονται παρά μόνο αν πουν ψέμα.. ευχαριστώ πάρα πολύ Ναταλία...να είσαι καλά..και εγώ αυτό πιστεύω δεν θα ψάξουν ποτέ να δουν τι έχουν και λένε ψέματα ούτε και θα αναζητήσουν ποτέ βοήθεια...
Σήμερα του υποσχέθηκαν ότι θα πάω σπίτι του να του φτιάξω ένα καλώδιο της κεραίας του..τον λυπάμαι κι όλας ρε συ.. αξιαγάπητο παιδί πολύ καλή η παρέα του όλα οκ μονο αυτο το ψέμα να μην είχε..μάλλον θα είναι η τελευταία φορά που τον βλέπω..τον αγαπάω ως φίλο.καλο είδα κακό δεν ειδα.νιωθο και τύψεις.αλλα με έχουν κουράσει τα ψέματα του..δεν με βλάπτουν αλλά με κουράζουν...
27-09-2018, 12:41 #18
Όχι δεν έχει κανενα κέρδος από εμένα..αρχίσαμε να κάνουμε παρέα όταν έψαχνε να βρει προσωπικό για το εργοστάσιο που ανέφερα προηγουμένως.. εργοστάσιο με φρούτα..έτσι μου χτύπησε το κουδούνι και με ρώτησε αν θέλω δουλειά εγώ και η γυναίκα μου..να που αυτή ήταν και η μοναδική φορά που είπε αλήθεια..έτσι γνωριστήκαμε και αρχίσαμε να κάνουμε παρέα..έτσι ο κερδισμένος ήμουν εγώ όχι τόσο αυτός..από κει και πέρα φυσικά όταν υπάρχει φιλία υπάρχουν και οι παραχωρήσεις και τα κεράσματα και απτή δύο πλευρές φυσικά..
Από κει και πέρα ξέρει πολύ καλά αν είμαι ξύπνιος η όχι.
Απλά λέει ψέματα για να ανακουφιστεί.καμια φορά του δίνω να καταλάβει ότι δεν τον πιστεύω και το λέει μόνος του μετά..π.χ μου λέει θα πάρω τηλ σε έναν παιδί για μια δουλειά αν δεν με πιστεύεις κάτσε να τον πάρω μπροστά σου να ακούσεις και εσύ..και αυτό το κάνει χωρίς εγώ να του πω κάτι..απλά επειδή καταλαβενει ότι δεν τον πιστεύω..
27-09-2018, 13:22 #19
Πολλα ψέματα λενε και οι μοναχικοί τύποι μεν, αλλα που θελουν και τη παρεα μερικες φορες. Δε θελουν να πουν οτι θα πανε για καφε μονοι η για μπανιο μονοι και λενε ψέματα.
Γενικα ειναι πολλοι λόγοι που θα λεει συχνα καποιος ψέματα.
Η μυθομανία ειναι αλλη ιστορια. Οπως και τα ψέματα δίχως κανενα σκοπο ειναι αλλη ιστορια. Πχ εξω ειμαι οδηγάω και ειναι με τα ποδια, η εδω σπιτι φτιάχνω ρεβύθια ενω φτιάχνει αυγά με πατατες. Δε βγαζεις ακρη. Οπως πολλα ψέματα λενε ανθρωποι με διαταραχές. Δεν νομιζω να ειναι διαταραχη απο μονο του, αλλα συμπτωμα διαταραχών.
27-09-2018, 13:59 #20
GeorgeGr1, αυτά είναι ψέματα για να κρατήσει κάποιος ένα επίπεδο αξιοπρέπειας του. Δεν θίγει ούτε ζημιώνει κανέναν. Ίσως το κάνει, επιπλέον, και για να ελκύσει την παρέα κάποιου/ων, διότι η κοινωνία μας άμα καταλάβει ότι κάποιος είναι μοναχικός τον βάζει ακόμα περισσότερο στο περιθώριο. Με την παρέα του μπορεί να ψάχνει συντροφικότητα, κάποιους για να μοιράζεται καλές στιγμές. Αυτοί μπορεί να ωφεληθούν, προφανώς να μην πάθουν καμία ζημιά από τέτοιον τύπο, εκτός κι αν έπεσαν στον bones collector...
Αυτοί που δεν έχουν ανάγκη από παρέα επειδή έχουν ένα τσούρμο φίλους, γνωστούς κλπ να τους τρέχουν ξωπίσω, αυτούς να φοβάσαι ως υποψήφιους ψεύτες! Αν κατάλαβες το ψέμα τους κι έτσι τους παράτησες ή παρεξηγήθηκες μαζί τους, δεν τους νοιάζει διότι έχουν άλλους στη σειρά να τους περιμένουν.
Τώρα τα κεράσματα giorgos35 τύπου μια σου μια μου δεν θα τα θεωρούσα ειλικρινή και πηγαία φιλία. Είναι καλό το ότι κατάλαβε ο τύπος ότι δεν σ αρεσουν τα ψέματα. Άρα του έχεις δώσει να καταλάβει, όπως σου προείπα, κι αυτό σε προφυλάττει έναντι του αν είναι απ τους τύπους που ψάχνουν για εύκολους για να τους εκμεταλλευτούν.γιάννης
27-09-2018, 14:48 #21
Γιωργο τα παιδια του τι ειναι αγορι κοριτσι η δυο κοριτσια
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-09-2018, 14:52 #22
27-09-2018, 14:53 #23
Στα κεράσματα είμαι αυθόρμητος κυρίως θα έλεγα ...δεν κερνάω για να με κεράσουν ούτε κερνάω επειδή με κέρασαν πάντα κερνάω αφού το αισθάνομαι και δεχομαι κεράσματα μόνο αν καταλάβω ότι το αισθάνονται πραγματικά και δεν το κάνουν από υποχρέωση..από κει και πέρα δεν μπορώ να πω ότι πιανομαι κορόιδο γενικότερα .....
Μπορεί να το κάνει για να κρατήσει το ενδιαφέρον της παρέας αλλά και πάλι δεν το νομίζω τη ενδιαφέρον θα έχει η παρέα το ψέμα τύπου "να σήμερα κλειδώθηκα έξω και θα περιμένω τη γυναίκα μου να σχολαση απτή δουλειά για να μπω μέσα στο σπίτι"
Η ας πούμε " κανόνισα αύριο θα πάμε σε μια δουλειά οι δυο μας να κάνουμε βιογραφικό και θα μας πάρουν σίγουρα αφού πάμε συστημενοι από έναν φίλο μου." Και την άλλη μέρα η θα εξαφανιστεί η θα βρει δικαιολογία του τύπου τελικά δεν θα μπορεσουμε να πάμε σήμερα διότι έχω τα παιδιά σπίτι άρρωστα και θα πρέπει να κάτσω να τα προσέξω.."
Ούτε δείχνουν ψέματα αξιοπρέπειας ούτε και ψέματα για να κρατήσει το ενδιαφέρον της παρέας ούτε για να τραβήξει την προσοχή των άλλον για να προσέλκυση παρέες..αφού όταν τα λέει τα ψέματα του συνήθως είμαστε μόνοι και πίνουμε καφέ οι δύο μας
27-09-2018, 14:56 #24
27-09-2018, 14:57 #25
Κοριτσια επρεπε να κανει ο βλακασ τα αγορια ειναι καλικαντζαρακια
27-09-2018, 14:58 #26
27-09-2018, 14:59 #27
27-09-2018, 15:01 #28
Γυμναστικη γιωργο μου βαλε κι εσυ το χερακι σου ο θεοσ μονοσ τι να σου κανει αν δεν βοηθησεισ
27-09-2018, 16:14 #29
Παλια θυμαμαι μου ελεγε ο πατερας μου η ο παππούς μου, μη τα πιστευεις ολα που λενε, αρκετοί λενε ψεματα και ψεύτικες ιστοριες. Εγω δε μπορούσα να χωνέψω πως γινεται καποιος να λεει φανταστικές ιστοριες για αληθινές. Πολλοι τις εχουν ακουσει απο αλλου και τις υιοθετούν πρωταγωνιστώντας σε αυτες. Προσωπικα δε με ενοχλει ουτε θα ψάξω αν ειναι αληθινή, εφοσον θα γελάσουμε στη παρεα. Θα με πείραζε αν βαζει μεσα ανθρωπους που δεν εχουν σχεση με την ιστορια και δεν ειναι παρών, η ψεύτικες ιστοριες που δημιουργούν αρνητικα συναισθήματα σκόπιμα. Πχ την πεφτω σε παντρεμένες και καμια δε λεει οχι στο σεξ, η δεν ολοι οι παντρεμενοι μου την πεφτουν για σεξ και βρίζουν την γυναικα τους κτλ, που εχουν βαθύτερο σκοπο ζήλιας κακιάς και υποτίμηση καθε έννοιας αγάπης σεβασμού κτλ.
27-09-2018, 21:20 #30
Το ασχημο δεν ειναι να λες ψεμματα στους αλλους , που ολοι το κανουμε , το χειροτερο ειναι να λες ψεμματα στον εαυτο σου ......