Bi ή gay? Και άλλα προβήματα. Βοήθεια!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 15 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 215
    Senior Member

Bi ή gay? Και άλλα προβήματα. Βοήθεια!

Παιδιά χαίρεται από εμένα.
    Κατ' αρχήν ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το θέμα μου δεν είναι καθαρά αντικείμενο αυτού του υποφορουμ αλλά ξεκινώ από εδώ γιατί θεωρώ ότι στην σεξουαλικότητα εντοπίζεται μεγάλο του μέρος.

Εγώ σε πολύ μικρή ηλικία πειραματίστηκα λίγο με μια συμμαθήτριά μου. Δηλαδή δεν έγινε τίποτα απλά εξερευνούσε ο ένας τον άλλον. Αργότερα ένα γειτονικό παιδί με ψαχουλεψε ερωτικά και με έβαλε να του πάνω το πέος. Με περνάει νομίζω δύο χρόνια. Μιλάμε ηλικία περίπου 5 ετών. Έγινε κάνα δυο φορές αυτό και δεν επαναλήφθηκε. Έχω να τους δω έκτοτε και τους 2. Είμαι πλέον 34.

Αργότερα λίγο βρεθήκαμε μόνοι με έναν ξάδερφο με τον οποίο κανονικά φασωθηκαμε. Δεν έγινε τίποτα ολοκληρωμένο απλά χαιδευομασταν και νιώθαμε ωραία. Ο ξάδερφος απ'ότι ξέρω είναι ετεροφυλόφιλος.

Λίγο πιο μετά με κάνα δύο συμμαθητές πιάναμε ο ένας το όργανο του άλλου. Και το διασκεδάζαμε. Έγινε αρκετές φορές. Μεγαλώνοντας λίγο Γυμνάσιο κτλ όλα αυτά σταμάτησαν. Ωριμάζοντας δηλαδή σεξουαλικά το σώμα σιγά σιγά οτιδήποτε ομοφυλοφιλικό εξαφανίστηκε.

Γυμνάσιο λύκειο Πανεπιστήμιο δεν είχα σχέσεις ερωτικές ή ρομαντικές κτλ. Ένιωθα πράγματα νομίζω ερωτευόμασταν μεταξύ μας αγόρια κορίτσια αλλά ποτέ δεν πέρασε μια αρχική συμπάθεια στο να γίνει κάτι, έστω ένα φιλί.

Fast forward στα 23 όπου πήγα σε οίκο ανοχής όπου δεν είχα στύση και έφυγα απίστευτα ταπεινωμένος κλαίγοντας σχεδόν. Στα 24 άρχισα να βλέπω ομοφυλοφιλικο πορνό το οποίο με ικανοποίησε. Να πω στο θέμα πορνό όλη
    μου τη ζωή μόνο αυνανισμό σπάνια σεξ. Το ίδιο και τώρα. Είχα πολλές τσόντες straight καμία gay ποτέ. Μάλιστα είχα ίσως και έχω εθισμό γιατί ήταν πάντα για εμένα σημαντικό κομμάτι χρόνου επενδυμένο στο να βλέπω συνέχεια πορνό. Άρχισα να αποδέχομαι ότι τελικά είμαι ομοφυλόφιλος. Με μεγάλη δυσκολία βέβαια καθώς αποτελεί νομίζω ίσως θέμα ταμπού στο μυαλό μου αλλά και είναι πρακτικά δύσκολο να είσαι στην επαρχία τέτοιο άτομο.

Παρ όλα αυτά σχημάτισα σχέση με κοπέλα στα 26-27 μετά από παρότρυνση φίλων. Ωραία κοπέλα μικρότερη λίγο. Είχα ενθουσιαστεί. Στο κομμάτι σεξ όμως όπως το περίμενα υπήρχαν σκαμπανεβάσματα. Μια ένιωθα πως υποκρίνομαι. Μια όντος με έφτιαχνε και το κάναμε συχνά. Παράλληλα εγώ εκεί gay πορνό.... Μια μέρα μετά από πολλά κλάματα την χώρισα. Δεν τολμούσα να πω τι μου συμβαίνει. Απλά της είπα πως δεν αισθάνομαι πια τίποτα για εκείνη. Δύσκολα πράγματα.....

Τα προσωπικά μου μου δημιουργούσαν μεγάλο stress. Δεν πήγαινα να βρω δουλειά. Νόμιζα πως το να στρώσω την προσωπική μου ζωή προέχει. Στα 23 τελείωσα μια σχολή οικονομικών και μετά στρατό από όπου βγήκα στα 25. Έκτοτε, έχω δουλέψει ελάχιστα. Σύνολο 2 χρονια σε 3-4 δουλειές. Ένα 9μηνο έκανα και εκτός Ελλάδας όπου με φιλοξένησαν συγγενείς και δούλευα σε μια προσπάθεια να αφήσω πια το πατρικό μου και να στρώσω τη ζωή μου.

Μετά την κοπέλα γνώρισα online έναν gay άντρα λίγο μικρότερο μου με τον οποίο κάναμε μερικές φάσεις στο αυτοκίνητο και τον έβαλα κρυφά σπίτι του πατέρα μου αργά τη νύχτα και κάναμε ολοκληρωμένα σεξ. Το απολάμβανα πιο πολύ από το έτερο νομίζω. Όσο κι αν δυσκολεύομαι ακόμα να το δεχτώ αν και ένιωσα ότι κάνω κάτι περίεργο. Λειτουργικά ας πούμε και μόνο το έτερο σεξ είναι πιο βολικό. Είναι οι συνεχείς σκέψεις που το μετέτρεπαν σε αγγαρεία. Μετά από γυμναστική η οποία διώχνει τις εμμονές αλλά και αυξάνει τη λίμπιντο ήταν πάντα καλύτερο.

Παιδιά γύρισα από το εξωτερικό σε μεγάλη αναταραχή εσωτερικά. Εμένα σε συγγενείς που θεωρώ ή θεωρούσα ότι δεν ξέρουν για την σεξουαλικότητα μου. 10 μήνες δεν με έβλεπαν να πλησιάζω θηλυκά αν και πήγε να γίνει κάτι με μια κοπέλα.... Την έβγαζα στο μπάνιο με πορνό gay όπως πάντα και μετά πήγαινα στη δουλειά. Ένιωσα τόσο πιεσμένος που παραιτήθηκα και γύρισα Ελλάδα. Ένιωσα και νιώθω απίστευτα αχάριστος και αποτυχημένος παύλα ανώριμος.

Δε ξέρω πώς να συνεχίσω. Η κατάσταση εδώ είναι δύσκολη είμαι και επαρχία. Έχω 7 μήνες πάλι άνεργος. Νομίζω όλοι με σχολιάζουν. Και όντος συμβαίνει. Μιλάνε για μένα. Με κοιτάνε στο δρόμο περίεργα. Και ο χρόνος όλο και κυλάει. Με ζουν οι δικοί μου που είναι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν κι αυτοί τα δικά τους κι έναν μαντραχαλο παύλα έφηβο κλεισμένο στο σπίτι. Φίλοι μου λένε πως μου έχει στρίψει και θέλω ψυχίατρο.

Έχω σκεφτεί και την αυτοκτονία. Εγώ θα πάρω σύνταξη? Θα προλάβω? Τι σόι ζωή θα ζήσω από εδώ και πέρα? Θα με παίρνει κανένας σοβαρά? Θα βρω δουλειά? Βγαίνω στο δρόμο και με ειρωνεύονται χύμα μες τη μούρη μου . Ακόμα και άγνωστοι πλέον. Πού θα πάει αυτή η δουλειά. Τόσο που σκέφτομαι πάλι το εξωτερικό.

Φοβάμαι τι με συμβουλεύετε? Έχω έρθει στα όρια μου. Κλαίω κάθε μέρα και ενώ νιώθω καθόλα ικανός, όλοι έχουν βαλθεί να με τρελάνουν. Σαν να με εκδικουνται για κάτι. Ή σαν να νιώθω εγώ άξιος εκδίκησης.

Θέλω να εργαστώ να ερωτευτώ να βγάλω χρήματα να αγοράσω ένα σπίτι ένα αυτοκίνητο να είμαι δημιουργημένος όχι loser. Τα χρόνια περνάνε. Έχω ικανότητες ήμουν έξυπνο παιδί καλός μαθητής. Παίζω μουσικά όργανα έχω σπουδάσει ξέρω και μια ξένη γλώσσα άπταιστα. Πάντα συγχαρητήρια μου έδιναν σαν παιδί. Ένιωθα ότι είχα καλή πορεία. Όμως η εξέλιξη με έχει πικράνει πολύ. Η αυτοκτονία πέρασε από το μυαλό πολλές φορές.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με.
    Ευχαριστώ

Senior Member
    Την αυτοκτονία γιατί τη σκεφτεσε???αυτό δεν κατλαβα..
    Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να είσαι γκέι??
    Επειδή θεωρείς τον εαυτό σου αποτυχημένο??
    Επειδή σε συζητάνε οι γύρω σου???
    Μήπως επειδή δεν σου αρέσει η ζωή σου??

Έστω το ότι είσαι γκέι..στα αρ....δια σου..περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..στο κρεβάτι του ο καθένας κάνει ότι γουστάρει (αρκεί να μην είναι παιδεραστία)
    Σου αρέσουν όμως και τα κορίτσια ενίοτε οπότε βρεις ευκαιρία όχι δεν λες..με λίγα λόγια αν είσαι γκέι το αποδέχεσαι και προχωράς...

Το κάλος μαθητής δεν έχει σχέση με το πετυχημένος άνθρωπος..πολλοί καλοί μαθητές που ήξερα τώρα μυραζουν γύρους σαν εμένα..όχι ότι είναι κακό απλά δεν γίνανε μεγάλοι και τρανοί..δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε γιατροί..
    Όσο αφορά τα επαγγελματικά άστα φιλαράκι όλοι έτσι είμαστε και εγώ έχω τη Μαμα μου που μας βοηθάει αλλιώς θα μας κλεγανε οι ρέγγες..δεν είσαι ο μόνος όλα τα νέα παιδιά έτσι είμαστε αφού δουλειές δεν υπάρχουν..όλους μας συντηρούν οι γονείς..
    Όσο για τη σύνταξη μην σε απασχολεί καν έχουμε χρόνια μπροστά μας..άσε να ζήσουμε το παρόν να βρούμε καμιά δουλειά και έχει ο Θεός...
    Όσο αφορά στο ότι σε κουτσομπολευουν.πιστεψε με και ο ορισμός του άνδρα να εισουν πάλι θα σε κουτσουμπολευαν..διότι πάντα βρίσκουν κάτι να λένε..
    Και ο καλύτερος άνθρωπος να εισουν πάλι θα βρισκαν να λέγανε..απλά δεν σε απασχολεί το λένε οι άλλοι...
    Προσπάθησε να μετακομίσεις σε καμία μεγάλη πόλη ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά προσπάθησε για ακόμα μια φορά θα είναι πολύ καλύτερα έτσι...θα βρεις νέες παρέες νεους φίλους που πιθανόν να μην σε κρίνουν κι όλας και θα βρεις στραβά κούτσα και μια δουλειά και μια χαρά θα είσαι ίσως βρεις και κανέναν συγκάτοικο οπότε τα έξοδα θα είναι μισα...κάθε αρχή και δύσκολη..

Senior Member
    Πέρασε από το μυαλό μου να δώσω τέλος στη ζωή μου για δύο λόγους. Πρώτον, από τύψεις διότι έκαναν οι δικοί μου τόσα έξοδα να με σπουδάσουν κι εγώ τα πέταξα στα σκουπίδια. Έκανα άλλα τόσα να φύγω εξωτερικό και γύρισα πίσω. Οι προοπτικές να γίνω αυτό που ονειρευόμουν στη ζωή μου πλέον μηδενίστηκαν και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχω και όλο τον κόσμο να με κριτικάρει, να μου λένε πράγματα, να μιλάνε πίσω από την πλάτη μου. Και εντάξει πες δεν παίζει ρόλο. Πάντα θα λένε. Μαζί σου. Αν όμως φτάσουν τέτοιες κουβέντες στα αυτιά εργοδοτών?? Και δεν ξαναβρώ πουθενά ξανά να εργαστώ?

Έξω που ήμουν έκανα 3 δουλειές. Στην τελευταία λόγω ψυχικού φόρτου ήμουν ολη την ώρα στο κινητό να στέλνω μυνήματα απόγνωσης. Και φυσικά μου την είπαν ουκ ολίγες φορές. Αν μαθεύτηκαν αυτά? Φοβάμαι σας λέω δεν αστειεύομαι. Άλλοι έχουν αγοράσει σπίτια, έχουν γίνει κάτι. Εγώ είμαι στο παιδικό μου δωμάτιο και παίζω το πουλί μου. Πού θα πάει??

Δεν θέλω να ξανακάνω τα λάθη του παρελθόντος. Και όχι για άλλη μια φορά εις βάρος άλλων ανθρώπων.....

Προτιμώ να πεθάνω παρά αυτό!

Και ναι το να είσαι γκέι δεν βοηθάει και το να είσαι και 30αρης επίσης δεν βοηθάει και γενικώς έχω πρόβλημα με τη ζωή μου. Χρειάζομαι νέα αρχή φρέσκια. Σύντομα θα είμαι 40. Και πάει λέγοντας. Την κρίση ηλικίας που με δέρνει δεν την χειρίζομαι σωστά. Και είναι εύλογο. Είμαστε σε ηλικία δημιουργίας δεν είμαστε παιδιά. Θέλουμε τη ζωή μας. Γιατι να μην την έχουμε όπως πρέπει? Λόγω κρίσης? Αν εργαζόμουν από μικρός όπως πρέπει ναι θα είχα ίσως θέμα λόγω κρίσης αλλά θα ήμουν σε άλλο level. Απλά θα την περνούσα με λιγότερα. So what? Δικό μου πρόβλημα. Αλλά να μην έχεις απολύτως τίποτα και άλλοι μικρότεροι να έχουν κάνει άπειρα πιο σωστά βήματα από εσένα είναι μαχαίρι στην καρδιά. Κάλιο ο θάνατος

Μην απογοητεύεσαι. Έχεις τόσα προσόντα, θα βρεις δουλειά.Και μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, κάθε άνθρωπος είναι μία μοναδική ιστορία.
    Τα "σωστά βήματα" που λες οτι έχουν κάνει άλλοι, μικρότεροι από σένα, δεν ξέρεις πόσο σωστά είναι, αυτό θα φανεί στο μέλλον και πάντως η ζωή δεν είναι διαγωνισμός επιτυχίας ή αποτυχίας.
    Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν, όποιος το κάνει αυτό είναι πάντα δυστυχισμένος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by tzimani View Post
    Bi ή gay?
    Προτείνω να αφήσουμε στην άκρη τις ταμπέλες, αρχικά τουλάχιστον.

Να πω στο θέμα πορνό όλη μου τη ζωή μόνο αυνανισμό σπάνια σεξ.
    ...
    Μάλιστα είχα ίσως και έχω εθισμό γιατί ήταν πάντα για εμένα σημαντικό κομμάτι χρόνου επενδυμένο στο να βλέπω συνέχεια πορνό.
    Θα ξέρεις ότι αυτή η συνήθεια έχει σχετιστεί με στυτική δυσλειτουργία και με ένα γενικότερο αποπροσανατολισμό όσον αφορά τις σχέσεις. Το ότι σκέφτεσαι το ενδεχόμενο εθισμού δείχνει ότι τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα.

Έχω σκεφτεί και την αυτοκτονία. Εγώ θα πάρω σύνταξη? Θα προλάβω? Τι σόι ζωή θα ζήσω από εδώ και πέρα? Θα με παίρνει κανένας σοβαρά? Θα βρω δουλειά? Βγαίνω στο δρόμο και με ειρωνεύονται χύμα μες τη μούρη μου . Ακόμα και άγνωστοι πλέον. Πού θα πάει αυτή η δουλειά. Τόσο που σκέφτομαι πάλι το εξωτερικό.
    Αυτό το τελευταίο που έγραψες είναι η απάντηση στο πρόβλημά σου. Σκέφτεσαι ένα σωρό καταστροφικά σενάρια και δεν σκέφτεσαι το προφανές;

Αφού έχεις φύγει μία φορά, έχεις ήδη κάποια εμπειρία. Πώς σου φάνηκε όμως συνολικά; Θα έμενες για πάντα εκεί, ή σε κάποια άλλη χώρα όταν αποκτούσες άνεση και αυτονομία;

Φοβάμαι τι με συμβουλεύετε?
    Αυτό που σου έγραψα μόλις πριν. Μάζεψέ τα και κάνε ένα καινούργιο ξεκίνημα σε μια άλλη χώρα το συντομότερο δυνατόν. Η ηλικία σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά αν διαθέτεις αρκετά υψηλή εξειδίκευση έχεις πολλά περιθώρια μπροστά σου. Εδώ άκουσα πρόσφατα για κάποιον που έφυγε στα 50 του και τα κατάφερε.

Κλαίω κάθε μέρα και ενώ νιώθω καθόλα ικανός, όλοι έχουν βαλθεί να με τρελάνουν. Σαν να με εκδικουνται για κάτι. Ή σαν να νιώθω εγώ άξιος εκδίκησης.
    Ανοησίες. Στάσου όρθιος στα πόδια σου, μίλα με ανθρώπους που μπορούν να σε καταλάβουν. Αν δεν τους έχεις στον περίγυρό σου, γράψε εδώ. Ίσως να βοηθηθείς με κάποιο τρόπο.

Θέλω να εργαστώ να ερωτευτώ να βγάλω χρήματα να αγοράσω ένα σπίτι ένα αυτοκίνητο να είμαι δημιουργημένος όχι loser. Τα χρόνια περνάνε. Έχω ικανότητες ήμουν έξυπνο παιδί καλός μαθητής.
    Έτσι μπράβο. Προσπάθησε να ηρεμήσεις, να σκεφτείς λογικά και να ενεργήσεις με βάση αυτό που πραγματικά θέλεις.

Παίζω μουσικά όργανα έχω σπουδάσει ξέρω και μια ξένη γλώσσα άπταιστα.
    Τι ακριβώς παίζεις και σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι; Σε ποιες χώρες μπορείς να πας με την ξένη γλώσσα που μιλάς;

Όμως η εξέλιξη με έχει πικράνει πολύ. Η αυτοκτονία πέρασε από το μυαλό πολλές φορές.
    Είπαμε, να μην ακούω χαζά. :P

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Προτείνω να αφήσουμε στην άκρη τις ταμπέλες, αρχικά τουλάχιστον.

Θα ξέρεις ότι αυτή η συνήθεια έχει σχετιστεί με στυτική δυσλειτουργία και με ένα γενικότερο αποπροσανατολισμό όσον αφορά τις σχέσεις. Το ότι σκέφτεσαι το ενδεχόμενο εθισμού δείχνει ότι τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα.

Αυτό το τελευταίο που έγραψες είναι η απάντηση στο πρόβλημά σου. Σκέφτεσαι ένα σωρό καταστροφικά σενάρια και δεν σκέφτεσαι το προφανές;

Αφού έχεις φύγει μία φορά, έχεις ήδη κάποια εμπειρία. Πώς σου φάνηκε όμως συνολικά; Θα έμενες για πάντα εκεί, ή σε κάποια άλλη χώρα όταν αποκτούσες άνεση και αυτονομία;

Αυτό που σου έγραψα μόλις πριν. Μάζεψέ τα και κάνε ένα καινούργιο ξεκίνημα σε μια άλλη χώρα το συντομότερο δυνατόν. Η ηλικία σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά αν διαθέτεις αρκετά υψηλή εξειδίκευση έχεις πολλά περιθώρια μπροστά σου. Εδώ άκουσα πρόσφατα για κάποιον που έφυγε στα 50 του και τα κατάφερε.

Ανοησίες. Στάσου όρθιος στα πόδια σου, μίλα με ανθρώπους που μπορούν να σε καταλάβουν. Αν δεν τους έχεις στον περίγυρό σου, γράψε εδώ. Ίσως να βοηθηθείς με κάποιο τρόπο.

Έτσι μπράβο. Προσπάθησε να ηρεμήσεις, να σκεφτείς λογικά και να ενεργήσεις με βάση αυτό που πραγματικά θέλεις.

Τι ακριβώς παίζεις και σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι; Σε ποιες χώρες μπορείς να πας με την ξένη γλώσσα που μιλάς;

Είπαμε, να μην ακούω χαζά. :P
    1. Ταμπέλες εκτός οκ. Έχω ξαναστείλει εδώ παλιά για αυτό το θέμα που ακόμα με βασανίζει. Αλλά οκ δεν ασχολούμαι με ταμπέλες για τώρα.
    2. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για εθισμό και να σου πω πλέον και ανάγκη γιατί δεν έχω σύντροφο.
    3. Αρχικά αυτό το για πάντα μου έπεσε βαρύ. Αν και δε έχω κάτι να με κρατάει εδώ, η αλλαγή ήταν δύσκολη. Παρ' όλα αυτά προσαρμόστηκα και για κάποιο διάστημα ήμουν μια χαρά. Ναι ίσως και να έμενα για πάντα. Δεν είμαι σε ηλικία για πίσω μπρος. Αν ήμουν 18 και πήγαινα για σπουδές ίσως και μετά από 10 χρόνια να επέστρεφα αλλά όπου πάω τώρα, εκεί θα μείνω και Ελλάδα μόνο διακοπές ή στη σύνταξη (αν πάρω).
    4. Δεν έχω υψηλή εξειδίκευση. Και είναι ο πυρήνας του προβλήματός μου. Έχω ένα πτυχίο οικονομικών και μικρή σποραδική εμπειρία. Έχω εργαστεί σε τράπεζα, δημόσια υπηρεσία (5μηνα), ρεστοράν και εξυπηρέτηση πελατών σε μια εταιρεία. Όλα το πολύ για 5 μήνες έκαστο.
    5. Παίζω κιθάρα. Σε κάποιες τεχνικές με λες αρκετά έμπειρο. Σε άλλες όχι. Είναι κάτι που αγαπώ και έκανα συχνά στον ελεύθερο χρόνο μου. Κιθάρα ηλεκτρική σε πιο σκληρά αλλά δεξιοτεχνικά μονοπάτια (για όποιον κατάλαβε).
    6. Χαζά ξεχαζά, το λες μόνη σου. Η ηλικία μου δεν είναι ότι καλύτερο. Και είναι αυτό που δεν μπορώ να επαναφέρω, ό,τι και να κάνω. Ενθαρρυντικό βέβαια για τον 50χρονο που έκανε τέτοιο βήμα και πέτυχε αλλά σίγουρα δεν έχει τα προσωπικά μου προβλήματα και σίγουρα στην ηλικία του θα έχει πολλαπλάσια εργασιακή εμπειρία. Δεν πήγε σε δουλειά ως τσικό...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Μην απογοητεύεσαι. Έχεις τόσα προσόντα, θα βρεις δουλειά.Και μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, κάθε άνθρωπος είναι μία μοναδική ιστορία.
    Τα "σωστά βήματα" που λες οτι έχουν κάνει άλλοι, μικρότεροι από σένα, δεν ξέρεις πόσο σωστά είναι, αυτό θα φανεί στο μέλλον και πάντως η ζωή δεν είναι διαγωνισμός επιτυχίας ή αποτυχίας.
    Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν, όποιος το κάνει αυτό είναι πάντα δυστυχισμένος.
    Συμφωνώ. Δυσκολότερη η πράξη από τη θεωρία αλλά συμφωνώ.

Senior Member
    2. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για εθισμό και να σου πω πλέον και ανάγκη γιατί δεν έχω σύντροφο.
    Ο εθισμός σε κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμος για προφανείς λόγους, ακόμα κι αν έχεις σύντροφο. Αλλά ίσως με το κατάλληλο άτομο δίπλα σου να υπάρχει μια ισορροπία που να ικανοποιεί και τους δύο.

3. Αρχικά αυτό το για πάντα μου έπεσε βαρύ. Αν και δε έχω κάτι να με κρατάει εδώ, η αλλαγή ήταν δύσκολη. Παρ' όλα αυτά προσαρμόστηκα και για κάποιο διάστημα ήμουν μια χαρά. Ναι ίσως και να έμενα για πάντα. Δεν είμαι σε ηλικία για πίσω μπρος. Αν ήμουν 18 και πήγαινα για σπουδές ίσως και μετά από 10 χρόνια να επέστρεφα αλλά όπου πάω τώρα, εκεί θα μείνω και Ελλάδα μόνο διακοπές ή στη σύνταξη (αν πάρω).
    Δεν ξέρω. Το πρόβλημα που περιγράφεις είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να συνεχίσεις να ζεις στην Ελλάδα. Στη θέση σου δε θα το συζητούσα καν να παραμείνω. Προφανώς όμως αυτό δεν το βλέπουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

4. Δεν έχω υψηλή εξειδίκευση. Και είναι ο πυρήνας του προβλήματός μου. Έχω ένα πτυχίο οικονομικών και μικρή σποραδική εμπειρία. Έχω εργαστεί σε τράπεζα, δημόσια υπηρεσία (5μηνα), ρεστοράν και εξυπηρέτηση πελατών σε μια εταιρεία. Όλα το πολύ για 5 μήνες έκαστο.
    Τι είδους πτυχίο είναι αυτό; Οι σπουδές στα οικονομικά είναι εξαρχής κάτι αρκετά εξειδικευμένο.

Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά είναι αλήθεια ότι σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες μικρή προϋπηρεσία σε σχέση με την ηλικία θα προξενούσε αρνητική εντύπωση σε πολλούς εργοδότες. Αλλά αυτό δεν προδικάζει τίποτε. Η αγορά είναι ανοιχτή, η πληροφορία επίσης, τα μέσα γρήγορης και άμεσης επικοινωνίας άφθονα και προσιτά.

5. Παίζω κιθάρα. Σε κάποιες τεχνικές με λες αρκετά έμπειρο. Σε άλλες όχι. Είναι κάτι που αγαπώ και έκανα συχνά στον ελεύθερο χρόνο μου. Κιθάρα ηλεκτρική σε πιο σκληρά αλλά δεξιοτεχνικά μονοπάτια (για όποιον κατάλαβε).
    Όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, αλλά δεν είναι σαφές σ' αυτά που γράφεις αν έχεις σπουδάσει το αντικείμενο σε κάποιο ωδείο/ακαδημία/σχολή. Έχεις πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις; Ο,τιδήποτε, για την προσωπική ευχαρίστησή σου. Με τι ρεπερτόριο ασχολείσαι;

6. Χαζά ξεχαζά, το λες μόνη σου.
    Μόνος μου.

Ενθαρρυντικό βέβαια για τον 50χρονο που έκανε τέτοιο βήμα και πέτυχε αλλά σίγουρα δεν έχει τα προσωπικά μου προβλήματα και σίγουρα στην ηλικία του θα έχει πολλαπλάσια εργασιακή εμπειρία.
    Ίσως να μην είχε τα δικά σου προβλήματα αλλά έφυγε από ανάγκη γιατί είχε πολλά οικονομικά προβλήματα. Δε θυμάμαι σε τι ακριβώς πήγε αλλά νομίζω ότι δε χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη ειδίκευση.

Δεν πήγε σε δουλειά ως τσικό...
    Τι είναι το τσικό; Μήπως εννοείς chico?

Senior Member
    Πέρασε από το μυαλό μου να δώσω τέλος στη ζωή μου για δύο λόγους. Πρώτον, από τύψεις διότι έκαναν οι δικοί μου τόσα έξοδα να με σπουδάσουν κι εγώ τα πέταξα στα σκουπίδια. Έκανα άλλα τόσα να φύγω εξωτερικό και γύρισα πίσω. Οι προοπτικές να γίνω αυτό που ονειρευόμουν στη ζωή μου πλέον μηδενίστηκαν και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχω και όλο τον κόσμο να με κριτικάρει, να μου λένε πράγματα, να μιλάνε πίσω από την πλάτη μου. Και εντάξει πες δεν παίζει ρόλο. Πάντα θα λένε. Μαζί σου. Αν όμως φτάσουν τέτοιες κουβέντες στα αυτιά εργοδοτών?? Και δεν ξαναβρώ πουθενά ξανά να εργαστώ?

Έξω που ήμουν έκανα 3 δουλειές. Στην τελευταία λόγω ψυχικού φόρτου ήμουν ολη την ώρα στο κινητό να στέλνω μυνήματα απόγνωσης. Και φυσικά μου την είπαν ουκ ολίγες φορές. Αν μαθεύτηκαν αυτά? Φοβάμαι σας λέω δεν αστειεύομαι. Άλλοι έχουν αγοράσει σπίτια, έχουν γίνει κάτι. Εγώ είμαι στο παιδικό μου δωμάτιο και παίζω το πουλί μου. Πού θα πάει??

Δεν θέλω να ξανακάνω τα λάθη του παρελθόντος. Και όχι για άλλη μια φορά εις βάρος άλλων ανθρώπων.....

Προτιμώ να πεθάνω παρά αυτό!

Και ναι το να είσαι γκέι δεν βοηθάει και το να είσαι και 30αρης επίσης δεν βοηθάει και γενικώς έχω πρόβλημα με τη ζωή μου. Χρειάζομαι νέα αρχή φρέσκια. Σύντομα θα είμαι 40. Και πάει λέγοντας. Την κρίση ηλικίας που με δέρνει δεν την χειρίζομαι σωστά. Και είναι εύλογο. Είμαστε σε ηλικία δημιουργίας δεν είμαστε παιδιά. Θέλουμε τη ζωή μας. Γιατι να μην την έχουμε όπως πρέπει? Λόγω κρίσης? Αν εργαζόμουν από μικρός όπως πρέπει ναι θα είχα ίσως θέμα λόγω κρίσης αλλά θα ήμουν σε άλλο level. Απλά θα την περνούσα με λιγότερα. So what? Δικό μου πρόβλημα. Αλλά να μην έχεις απολύτως τίποτα και άλλοι μικρότεροι να έχουν κάνει άπειρα πιο σωστά βήματα από εσένα είναι μαχαίρι στην καρδιά. Κάλιο ο θάνατος
    Από σπουδές τίποτα δεν πάει χαμένο...και τίποτα δεν πετάχτηκε στα σκουπίδια..ζωντανό παράδειγμα εγώ...
    Λοιπόν άκου...τελειωσα το δημοτικό και παράτησα το σχολείο.αρχισα να δουλεύω απτά 14 μου ....όταν έπιασα δουλειά αγόρασα φορές το πρώτο μου γουοκμαν σύντομα όμως χάλασε...το άνοιξα δήθεν να το φτιάξω με το που είδα τη πλακέτα έγινε όνειρο ζωής μου να γίνω ηλεκτρονικός...απτά 14 έως τα 21 δούλεψα σχολείο δεν πήγα...στα 21 τελειώνω το στρατό και γραφομε στο νυχτερινό Γυμνάσιο..2003 το 2006 τελειώνω το γυμνασίο γραφομε εσπερινό ΤΕΕ Ευόσμου ηλεκτρονικός...το 2009 περνώ το πτυχίο μου και πολύ χαρούμενος το κολαω στο τοίχο κορνίζα...ούτε μια επισκευή....γνωρίζοντας μόνο λίγη θεωρία και τίποτα άλλο...πιστευωντας ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ..μου τυχενη μια τηλεόραση χαλασμένη να μου τη δώσει ένας φίλος..ασχολησου μου λέει..ένα μήνα έκανα να την επισκευάσω..αλλά στο τέλος τα κατάφερα..τώρα όταν μου τυχενουν να μου φέρνουν χαλασμένες συσκευές της φτιάχνω βγάζω και ένα μεροκάματο...άσε που φτιάχνω και της δικές μου γλειτωνω μαστορικα...πόσα χρόνια λοιπόν αγωνιστικά για να γίνω ηλεκτρονικός??? Και όμως τώρα που και που βγάζω και μεροκάματο απτην ηλεκτρονική και στη τελική κάνω ότι δουλειά βρω..οι πιο πολλές άσχετες με αυτό...
    Το 2012 αποφασίζω να φύγω Γερμανία..στη τσέπη δεν υπάρχει μια σου λέω. Πώς να φύγω.???περνώ σβαρνα φίλους συγγενείς θείες θείους..μαζεύω δανεικά.. 1500 ευρώ βγάζω εισιτήρια και φεύγω...καθομε τρεις μηνες γερμανια δεν τα καταφέρνω γυρνάω πίσω χωρις δεκάρα τσακίστη....δούλεψα εδώ στην ελλαδα κάποια χρέη τα πλήρωσα εγώ κάποια η μαμά μου..και εδώ που τα λέμε τα πιο πολλά τα πλήρωσε η μαμά...
    Θέλω να σου πω για άλλη μια φορά..δεν είσαι ο μόνος κάτσε και σκέψου πόσα παιδιά πήραν πτυχίο κάναν οι γονείς έξοδα και τελικά τα πτυχία είναι στο τοίχο?
    Ούτε αυτοί θέλανε να καταλήξει έτσι ούτε και οι γονείς..και άμα δηλαδή αυτοκτονήσεις θα λυθούν όλα??
    Τα έξοδα που επιβαρινες κάποιους ανθρώπους τα χρήματα θα γυρίσουν πίσω???θα σταματηση ο κόσμος να λέει??? Ποιος δεν έχει κάνει λάθος υπολογισμούς στη ζωή του?? Και ποιος δεν έχει κάνει άσκοπα έξοδα στη ζωή του πιστευωντας ότι έτσι θα στρώσει τη ζωή του και τελικά είδε ότι κάνει λάθος??

Και για ποιο λόγο παρακαλώ να μαθευτεί στους εργοδότες το οτιδήποτε για εσενα.????άντε και μαθεύτηκε..τι τους νοιάζει στο κρεβάτι σου τι κάνεις??
    Φιλαράκι εάν το αποδεχθείς εσύ αυτό που είσαι οι άλλοι δεν έχουν κανένα λόγο να μην σε αποδεχτούν...και Τόρες θα βλέπεις ότι καλυτερεύουν τα πράγματα..όσο εσύ θα κρίνεις τον εαυτό σου ετσι...τόσο οι άλλοι θα σε κατακρίνουν περισσότερο...

Senior Member
    Γιατί δεν επικεντρώνεται στη μουσική??λέω τώρα μια ιδέα..
    Μπορείς να πας να παίξεις.στης ταβέρνες.που έχουν ζωντανη μουσική..μπορείς να πας στα κέντρα σκουλαρίκια μπουζούκια πες το όπως θες...έχει καλό μεροκάματο από τι λένε..θα βγάζεις και τα γούστα σου και το.μεροκαματο σου ....άσε που μπορεί να έχεις και τα τυχερά σου...
    Πάντως μην νιώθεις άσχημα για τα άσκοπα έξοδα που έκανα προφανώς οι γονείς σου...όλοι οι γονείς έχουν κάνει αυτά τα έξοδα και τα πιο πολλά παιδιά κάνουν ότι δουλειά βρουν εκτός από αυτό που σπούδασαν..
    Ένας φίλος μου μαθηταρας όπως λες και εσύ μια ζωή του άριστα ήθελε να γίνει γιατρός στρατιωτικός όταν ήταν μικρός αλλά όσο μεγάλωνε στην πορεία δεν του βγήκε και τελικά σπούδασε σε ΤΕΙ οικονομία διοίκηση..και με πολύ καλά αγγλικά και πτυχία..και τώρα ξέρεις τι δουλειά κάνει????αποθηκαριος σε sexshop..η δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά θέλω να σου πω πόσα έξοδα έκανε η μαμά του...γιατί οι γονείς του είχαν χωρίσει και ο πατέρας του βοηθούσε που και που.οταν θυμόταν..
    Η μαμά του πλήρωνε..αγγλικά ρεύμα νερό έξοδα συντήρησης ενοίκιο..γιατί σπούδασε και σε άλλη πόλη..
    Και τελικά τι έγινε....αποθηκαριος που ούτε στο άλλος με ένα γυμνάσιο κάνεις άνετα αυτή τη δουλειά χαμάλης είναι..δεν είναι κάτι το δύσκολο...και όμως δόξα το θεό λέει χίλιες φορές..δεν μετάνιωσε ποτέ που σπούδασε ούτε αυτός ούτε η μαμά του...μπορεί να του φανεί χρήσιμο κάποια στιγμή στο μέλλον...και σίγουρα θα του φανεί..

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Και για ποιο λόγο παρακαλώ να μαθευτεί στους εργοδότες το οτιδήποτε για εσενα.????άντε και μαθεύτηκε..τι τους νοιάζει στο κρεβάτι σου τι κάνεις??
    Πιστεύεις ότι αυτό εννοούσε; Εγώ κατάλαβα κάτι σαν πίεση ή και κατακραυγή από το κοινωνικό περιβάλλον του σε σχέση με τη γενικότερη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, όχι κάτι τόσο προσωπικό (που υποθέτω ότι παραμένει μυστικό ακόμα).

Senior Member
    Ο εθισμός σε κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμος για προφανείς λόγους, ακόμα κι αν έχεις σύντροφο. Αλλά ίσως με το κατάλληλο άτομο δίπλα σου να υπάρχει μια ισορροπία που να ικανοποιεί και τους δύο.
    Με προβληματίζει μιας και λόγω φόβου στιγματισμού αποφεύγω να βγαίνω ραντεβού και τέτοια δημοσίως και να ανοίγομαι στον οποιονδήποτε ώστε να μην έχω ανάγκη τέτοιες λύσεις.

Δεν ξέρω. Το πρόβλημα που περιγράφεις είναι ιδιαίτερα σοβαρό για να συνεχίσεις να ζεις στην Ελλάδα. Στη θέση σου δε θα το συζητούσα καν να παραμείνω. Προφανώς όμως αυτό δεν το βλέπουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.
    Γύρισα γιατί πιέστηκα. Και γιατί μου έλειπαν οι δικοί μου. Απλά ήθελα να εξαφανιστώ. Ένιωσα ότι φέρθηκα αχάριστα και δεν έχω τα μούτρα να ξαναζητήσω βοήθεια. Ίσως όμως χρειαζόταν αυτή η φυγή για λίγο καιρό να ηρεμήσω. Έχω σκεφτεί την ψυοθεραπεία λίγο καιρό, έξω ή εδώ.

Τι είδους πτυχίο είναι αυτό; Οι σπουδές στα οικονομικά είναι εξαρχής κάτι αρκετά εξειδικευμένο.

Στην Ελλάδα δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά είναι αλήθεια ότι σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες μικρή προϋπηρεσία σε σχέση με την ηλικία θα προξενούσε αρνητική εντύπωση σε πολλούς εργοδότες. Αλλά αυτό δεν προδικάζει τίποτε. Η αγορά είναι ανοιχτή, η πληροφορία επίσης, τα μέσα γρήγορης και άμεσης επικοινωνίας άφθονα και προσιτά.
    Συμφωνώ δυστυχώς έχει δημιουργηθεί τώρα αυτή η στενωπός η οποία θα μου προκαλέσει τρύπα στο στομάχι στο τέλος. Ήδη ζούσα άσχημα. Έκοψα την γυμναστική. Έπινα. Με τρώγανε και με τρώνε τύψεις. Η εμπειρία μου είναι πως μια δουλειά του τύπου σερβιτόρος είναι εύκολο έξω και με πιο καλά χρήματα. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν επιλογές και ότι θέλω πραγματικά να αλλάξω τη ζωή μου. Να τους κάνω να το πιστέψουν πως αντιλαμβάνομαι την κατάστασή μου και θέλω να την αλλάξω.

Όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, αλλά δεν είναι σαφές σ' αυτά που γράφεις αν έχεις σπουδάσει το αντικείμενο σε κάποιο ωδείο/ακαδημία/σχολή. Έχεις πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις; Ο,τιδήποτε, για την προσωπική ευχαρίστησή σου. Με τι ρεπερτόριο ασχολείσαι;
    Ρόκ κιθάρα και μέταλ παίζω. Ρεπερτόριο λες ότι έχω εκτενές. Ίσως όχι για μπουζούκια βέβαια. Πήγα σε ωδείο μικρός και μετά ιδιαίτερα. Δεν έχω πτυχίο ή σπουδές ανάλογες. Τα πιο πολλά τα μελέτησα μόνος και με βοήθεια ιντερνετ, βιβλία κτλ. Έχω όμως μουσικό αυτί και πιάνω εύκολα τονικότητες, ακόρντα, μελωδίες σχεδόν για οτιδήποτε.

Μόνος σου, συγνώμη χαχα

Ίσως να μην είχε τα δικά σου προβλήματα αλλά έφυγε από ανάγκη γιατί είχε πολλά οικονομικά προβλήματα. Δε θυμάμαι σε τι ακριβώς πήγε αλλά νομίζω ότι δε χρειαζόταν κάποια ιδιαίτερη ειδίκευση.

Τι είναι το τσικό; Μήπως εννοείς chico?
    Ναι το ξέρω. Υπάρχουν άπειρα περισσότερες ευκαιρίες για π.χ. υπάλληλος σε μαγαζί τύπου Praktiker με μισθό άνω του βασικού και γνώσεις προαπαιτούμενες λίγες.

Τσικό δηλαδή μαθητευόμενος.

Έχεις δει ποτέ κάποιον ειδικό για να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις την κατασταση;

Senior Member
    Με προβληματίζει μιας και λόγω φόβου στιγματισμού αποφεύγω να βγαίνω ραντεβού και τέτοια δημοσίως και να ανοίγομαι στον οποιονδήποτε ώστε να μην έχω ανάγκη τέτοιες λύσεις.

Γύρισα γιατί πιέστηκα. Και γιατί μου έλειπαν οι δικοί μου. Απλά ήθελα να εξαφανιστώ. Ένιωσα ότι φέρθηκα αχάριστα και δεν έχω τα μούτρα να ξαναζητήσω βοήθεια. Ίσως όμως χρειαζόταν αυτή η φυγή για λίγο καιρό να ηρεμήσω. Έχω σκεφτεί την ψυοθεραπεία λίγο καιρό, έξω ή εδώ.

Συμφωνώ δυστυχώς έχει δημιουργηθεί τώρα αυτή η στενωπός η οποία θα μου προκαλέσει τρύπα στο στομάχι στο τέλος. Ήδη ζούσα άσχημα. Έκοψα την γυμναστική. Έπινα. Με τρώγανε και με τρώνε τύψεις. Η εμπειρία μου είναι πως μια δουλειά του τύπου σερβιτόρος είναι εύκολο έξω και με πιο καλά χρήματα. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν επιλογές και ότι θέλω πραγματικά να αλλάξω τη ζωή μου. Να τους κάνω να το πιστέψουν πως αντιλαμβάνομαι την κατάστασή μου και θέλω να την αλλάξω.

Ρόκ κιθάρα και μέταλ παίζω. Ρεπερτόριο λες ότι έχω εκτενές. Ίσως όχι για μπουζούκια βέβαια. Πήγα σε ωδείο μικρός και μετά ιδιαίτερα. Δεν έχω πτυχίο ή σπουδές ανάλογες. Τα πιο πολλά τα μελέτησα μόνος και με βοήθεια ιντερνετ, βιβλία κτλ. Έχω όμως μουσικό αυτί και πιάνω εύκολα τονικότητες, ακόρντα, μελωδίες σχεδόν για οτιδήποτε.

Μόνος σου, συγνώμη χαχα

Ναι το ξέρω. Υπάρχουν άπειρα περισσότερες ευκαιρίες για π.χ. υπάλληλος σε μαγαζί τύπου Praktiker με μισθό άνω του βασικού και γνώσεις προαπαιτούμενες λίγες.

Έχεις δει κάποιον ειδικό..γιατί και εγω στην ίδια κατάσταση είμαι και δεν ξέρω πως να συμπεριφερθω..νομίζα διαφορά για τον εαυτό μου.κάνω και αγωγή γιατί μου είπαν πως είναι ιδεοληψιες. Όλη μέρα είμαι στο κρεβατι ξενερωμενος για κάποιους λίγους μέσα στους οποίους ειναι και αυτός. Έχω και ψυχοσωματικα όπως ταχυπαλμιες και αλλα

Senior Member

Μόνος σου, συγνώμη χαχα

Βέβαια εγώ έχω πάει με γυναικες τουλάχιστον 10 αλλά μου έχει κάρφωσε αυτό στο μυαλό τι οποίο δεν μπορώ να ξεπερασω

Page 1 of 15 12311 ... LastLast