Εγκυμοσύνη πριν την συγκατοίκηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

Εγκυμοσύνη πριν την συγκατοίκηση

Καλημέρα,
    Παίρνω το θάρρος να γράψω στο forum μετά από μια δυσκολη περίοδο χωρίς να έχω κάποιον να μιλήσω ή να συμβουλευτώ.
    Είμαι με την κοπέλα μου 2 χρόνια μαζί, είναι ο άνθρωπος που δεν θέλω να είμαι μακριά του, δεν συζουμε αλλά μένουμε μαζί κάθε μέρα εναλλάξ (σε δικά μας σπίτια κ οι δύο) και σκεφτόμουν την πρόταση γάμου εδώ κ 2-3 μήνες. Πριν επισημοποιησουμε κάτι μας προέκυψε η εγκυμοσύνη κ είναι κάτι που θέλουμε.
    Ξαφνικά, με έχει πιάσει ένα άγχος που όλο κ μεγαλώνει, αν είναι οκ όλο αυτό που μας συμβαίνει, αν έχει καλες προοπτικές η αποκτηση παιδιού πριν την συγκατοίκηση ή τον γάμο, αν θα καταφέρω να ανταπεξέλθω κ διάφορα τέτοια πράγματα. Να σημειώσω ότι κ οι δύο είμαστε ανεξάρτητοι οικονομικά (δημόσιος κ ιδιωτική υπάλληλος) και οι δύο 34 ετων.
    Κάθε άποψη δεκτή κ επιθυμητή κ συγγνώμη για τον χώρο
    Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by mv13 View Post
    Καλημέρα,
    Παίρνω το θάρρος να γράψω στο forum μετά από μια δυσκολη περίοδο χωρίς να έχω κάποιον να μιλήσω ή να συμβουλευτώ.
    Είμαι με την κοπέλα μου 2 χρόνια μαζί, είναι ο άνθρωπος που δεν θέλω να είμαι μακριά του, δεν συζουμε αλλά μένουμε μαζί κάθε μέρα εναλλάξ (σε δικά μας σπίτια κ οι δύο) και σκεφτόμουν την πρόταση γάμου εδώ κ 2-3 μήνες. Πριν επισημοποιησουμε κάτι μας προέκυψε η εγκυμοσύνη κ είναι κάτι που θέλουμε.
    Ξαφνικά, με έχει πιάσει ένα άγχος που όλο κ μεγαλώνει, αν είναι οκ όλο αυτό που μας συμβαίνει, αν έχει καλες προοπτικές η αποκτηση παιδιού πριν την συγκατοίκηση ή τον γάμο, αν θα καταφέρω να ανταπεξέλθω κ διάφορα τέτοια πράγματα. Να σημειώσω ότι κ οι δύο είμαστε ανεξάρτητοι οικονομικά (δημόσιος κ ιδιωτική υπάλληλος) και οι δύο 34 ετων.
    ο'τι προοπτικες εχει η αποκτηση παιδιου μετα τον γαμο, ακριβως τις ιδιες εχει και πριν τον γαμο.
    το πολυ πολυ να κουραστει στο παρτυ της δεξιωσης η εγκυμονουσα. αλλο προβλημα, δεν βλεπω. καντε κι ενα παρτι οταν ξεφουσκωσει, αν δεν της χωραει το φορεμα..
    περιεργες προοπτικες θα ειχε μονο αν ηταν ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη, η αν δεν εισασταν σε σχεση και πατε με το ζορι στον γαμο, λογω της εγκυμοσυνης, η αν δεν εχετε πορους να επιβιωσετε, η αν ειστε παιδια και δεν ξερετε τι σας γινεται..
    εσεις και τον γαμο θελετε και το παιδι θελετε, και αποκατεστημενοιε ιστε οικονομικα, και τελεια ηλικια εχετε. οποτε μην φοβασαι τιποτε!
    ολα τελεια ειναι, καλα στεφανα και με το καλο να δεχτειτε το παιδακι!!!

Junior Member
    Έχεις δίκιο, φαντάζομαι ότι το θέμα είναι καθαρά δικό μου ψυχολογικό λόγω όσων ακούω κάθε τόσο (βέβαια μάλλον πάντα εστιάζουμε στα αρνητικά). Λογικά είναι το άγχος του πρώτου ακούσματος και του ότι πλέον αλλάζει όλη η ζωή μας.
    Ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που δεν έχει δικό του κόσμο να τα πει, να έχει μια γνώμη

Banned
    Όπως τα λες, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Απλά έχεις αγχωθεί. Εδώ κάνουν παιδιά άνθρωποι που δεν έχουν δεύτερο βρακί να βάλουν και κάθεσαι και στενοχωριέσαι εσύ, που έχεις δουλειά και μάλιστα έχει και η κοπέλα σου; Πόσο μάλλον που το θέλετε και είστε καλά μαζί. Όλα καλά θα πάνε, μην ανησυχείς.

Senior Member
    Πριν επισημοποιησουμε κάτι μας προέκυψε η εγκυμοσύνη κ είναι κάτι που θέλουμε.
    Δε βλέπω απολύτως κανένα πρόβλημα. Πολλοί έχουν κάνει παιδιά πριν το γάμο, άλλοι τεκνοποιούν και δεν παντρεύονται καν γιατί δεν τους ενδιαφέρει αλλά συνεχίζουν να ζουν μαζί. Καλό θα ήταν όμως να συγκατοικείτε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να μοιραστείτε αυτή την περίοδο. Θα χρειαστεί ιατρική παρακολούθηση, εξετάσεις, πιθανόν η μέλλουσα μητέρα να παρουσιάσει ασυνήθιστες μεταβολές στην ψυχολογική της κατάσταση. Γι' αυτούς και για άλλους λόγους είναι καλό να είστε μαζί κάτω από την ίδια στέγη την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Έχεις δίκιο, φαντάζομαι ότι το θέμα είναι καθαρά δικό μου ψυχολογικό λόγω όσων ακούω κάθε τόσο
    Δηλαδή τι ακούς;

Είναι λογικό να αγχώνεσαι.. Μαζεμένες οι αλλαγές.. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αφήσεις σε δεύτερη μοίρα τα δικά σου η να τα ξεπεράσεις άμεσα κ να στηρίξεις τη γυναίκα σου.. Φαντάζομαι ότι και αυτή αντιμετωπίζει το ίδιο άγχος σε σχέση με τη ζωή σας από δω και πέρα κ τη συγκατοίκηση συν του ότι μια εγκυμοσύνη θα φέρει αλλαγές στο δικό της σώμα κ οι ορμόνες θα κάνουν πάρτι.. Δεν υπάρχει λόγος να σε βλέπει να έχεις δεύτερες σκέψεις.. Ένα γερό μωρό σας εύχομαι και πάντα αγάπη ανάμεσα σας και όλα τα άλλα λύνονται..

Εστάλη από Redmi S2 στο E-Psychology.gr Mobile App

Junior Member
    Μόλις μάθαμε την εγκυμοσύνη, κ εννοείται ότι ξεκινήσαμε διαδικασίες να μείνουμε σταθερά στο ίδιο σπίτι, αφού έτσι κ αλλιώς αυτο είχαμε σκοπό. Τα υπόλοιπα είναι δικό μου άγχος κ προβληματισμός καθαρά, λόγω του ότι στο περιβάλλον μας έχουμε κ οι δύο πρόσφατες περιπτώσεις χωρισμών, κ θέλοντας κ μη οι σκέψεις μου αφορούν άγχη μακροπρόθεσμα, λόγω του ότι αυτό που έχω μέχρι σήμερα αυτό που έχω με το κορίτσι μου είναι άψογο
    Ίσως τα λέω λίγο ακαταλαβιστικα, αλλά είμαι λίγο σε.. σύγχυση.
    Ωστόσο καμία δεύτερη σκέψη, μόνο άγχος για το άγνωστο!!

Senior Member
    Μόλις μάθαμε την εγκυμοσύνη, κ εννοείται ότι ξεκινήσαμε διαδικασίες να μείνουμε σταθερά στο ίδιο σπίτι, αφού έτσι κ αλλιώς αυτο είχαμε σκοπό. Τα υπόλοιπα είναι δικό μου άγχος κ προβληματισμός καθαρά, λόγω του ότι στο περιβάλλον μας έχουμε κ οι δύο πρόσφατες περιπτώσεις χωρισμών, κ θέλοντας κ μη οι σκέψεις μου αφορούν άγχη μακροπρόθεσμα, λόγω του ότι αυτό που έχω μέχρι σήμερα αυτό που έχω με το κορίτσι μου είναι άψογο
    Ίσως τα λέω λίγο ακαταλαβιστικα, αλλά είμαι λίγο σε.. σύγχυση.
    Ωστόσο καμία δεύτερη σκέψη, μόνο άγχος για το άγνωστο!!
    ενταξει, το οτι υπαρχουν πολλοι χωρισμοι, ολοι το ξερουμε.
    δεν λεει κατι αυτο, για μια δεδομενη ΑΛΛΗ σχεση.
    καθε σχεση ειναι διαφορετικη. τοσα κοινα ειχατε σαν ζευγαρι με αυτους που χωρισαν;
    οπως σε διαβαζω, εχω την εντυπωση οτι αυτο που σε αγχωνει, ειναι ο ερχομος του παιδιου, απο τωρα.
    ι9σως ηθελες να χαρειτε ακομα καποιο διαστημα τον ερωτα σας, χωρις τοσο σοβαρες υποχρεωσεις οπως ειναι οι αναγκες ενος παιδιου.
    σκεψου το αντιστροφα λοιπον.
    το παιδι, ηρθε ηδη.
    δεν γυριζει πισω, ουτε εχει νοημα να διακοψετεμια εγκυμοσυνη αφου θελετε παιδι, απλα επειδη ηρθε μονο του.
    οποτε, απλα θα προσαρμοσεις τα ζητουμενα σου και θα το καλοδεχτεις νωριτερα, αποχαιρετωντας ισως πιο γρηγορα την ανεμελια, αλλα για κατι που ετσι κι αλλιως θελετε κι οι δυο.

Είσαι σε καλό δρόμο! Το γεγονός οτι προβληματίζεσαι αν θα καταφέρεις να ανταπεξέλθεις σημαίνει οτι είσαι υπεύθυνος άνθρωπος και θα γίνεις ένας πολύ καλός πατέρας και σύζυγος.
    Μην φοβάσαι να προχωρήσεις, ανοίγεται ένα πολύ όμορφο κεφάλαιο της ζωής σου. Ζήσε το!

Senior Member
    Φιλε απο εμενα ετσι οπως τα περιγράφεις, θα σου πω με το καλο το παιδακι σας και να προχωρήσεις κανονικα.
    Να θυμασαι οτι η κοπελα σου, τωρα θελει να την στήριξη σου και να σε βλεπει δυνατο και αισιόδοξο. Μην ξεχνάς οτι αυτος ειναι ο κυριότερος ρόλος του αντρα. Μην σε ανησυχεί το μελλον, αυτο δεν υπαρχει, δεν ειναι δεδομένο αλλα χτίζεται μερα με τη μερα με θέληση, εννοειται κόπο και αισιοδοξια.
    Ευχομαι οτι καλυτερο!

Junior Member
    Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, οι συμβουλές σας είναι τόσο σημαντικές για εμένα