Results 1 to 2 of 2
-
23-10-2018, 01:06 #1
Μετράω αριθμούς από μέσα μου καθώς περπατάω , τι συμβαίνει;
Καλησπερα σε ολο το φορουμ.
Απο το πασχα περιπου εχω παρατηρησει τον εαυτο μου καθως περπαταω στον δρομο ειτε μονος ειτε οχι, ειτε οταν ειμαι στο σπιτι να μετραω αριθμους απο μεσα μου 1,2,3,4,5,6, μεχρι το 100 πολλες φορες..
Χωρις να ξερω τον ακριβες λογο .. Πιστευω πως ειναι θεμα αγχους γιατι το εχω εδω και χρονια αυτο το θεμα με το αγχος και δεν μπορω να το διαχειριστω.
Επισης να σημειωσω πως γενικα απο μεσα μου 'συνομιλω ' με 'καποιον΄ ο οποιος φαινεται να ειναι ο εαυτος μου, φαινεται αστειο αλλα ωρες ωρες με αγχωνει τρομερα.. λεγοντας συνομιλω σαν να μιλαω σε εναν φιλο μου.. τι πιστευετε οτι συμβαινει; για να μαθεται για μενα.. ειμαι 21 ετων και σπουδαζω μακρια απο το σπιτι οπου μενω μονος κλπ . ευχαριστω πολυ !
- 23-10-2018, 10:28 #2
Δεν έχεις φίλους ή συναστροφές εκεί που σπουδάζεις, είσαι μόνος. Έτσι, ίσως ασυναίσθητα, λόγω αρκετής θετικότητας στη σκέψη που έχεις μέσα σου, κάλυψες το κενό επικοινωνίας υποκαθιστώντας το με τους τρόπους που περιγράφεις.
Με κοινωνικοποίηση, προσέγγιση και προσεκτική επιλογή θα βρεις κάποια άτομα με τα οποία θα μπορείς να συσχετιστείς.
Ο τρόπος σκέψης που επέλεξες - υπό τις περιστάσεις - είναι πολύ καλύτερος από το να σε κατατρύχει η σκέψη της μοναξιάς και τα αισθήματα που πηγάζουν απ αυτήν.
Κι εγω όταν βρέθηκα σε παρόμοιες συνθήκες έφτιαχνα στη σκέψη μου φανταστικές ευχάριστες στιγμες με γνωστά μου πρόσωπα τα οποία έστω και αν είχε πολλή καιρό να τα δω σαν χαρακτήρες μπορούσαν να χωρέσουν σε τέτοιες στιγμές, μέτραγα ορόφους σε κτίρια, αυτοκίνητα που θα προλάβαιναν να περάσουν με πράσινο, βίωνα έντονα στη φαντασία μου ότι ήμουν σε σχέση, ταύτιζα τη σκέψη μου ως εάν να ζούσα μέσα σε γεγονότα της επικαιρότητας. Με τέτοια, όχι απλά απομάκρυνα τη σκέψη μου από τα άσχημα αισθήματα και σκέψεις που φέρνει η μοναξιά αλλά, μπορούσα να αποδώσω στους διάφορους τομείς της ζωής (πχ εργασία, σπουδές).γιάννης