Γνωμη για αντικαταθλιπτικα! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 73
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Dimitrios85 View Post
    Είμαι ένας από αυτούς δυστυχώς! Πριν κανένα 6μηνο έκανα μια ανάλυση DNA εξατομικευμένης θεραπευτικής και έδειξε ότι ο οργανισμός μου τα περισσότερα από τα αντικαταθλιπτικά τα μεταβολίζω πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην παίρνω την θεραπευτική τους ουσία και να παίρνω μόνο τις παρενέργειες. Ο λόγος που την έκανα ήταν επειδή με βάσει το ψυχολογικό μου προφίλ όλοι μου λένε ότι θα έπρεπε να είμαι καλά, αλλά εγώ συνέχεια άγχος και κρίσεις πανικού κτλ, για αυτό είμαι και στο ψάξιμο τώρα με μια άλλη κατηγορία φαρμάκων (άτυπα αντιψυχοσικά) που στις μικρές τους δόσεις κάνουν και για περιπτώσεις άγχους.
    Όπως λες και πιο πάνω, το μόνο που με πιάνει στα σίγουρα είναι το Xanax, όλα αυτά τα χρόνια το έχω κόψει μόνο 2 έτη και είμαι ανάμεσα στα 0.50mg μέσα στην ημέρα.
    Μικρή δόση σχετικά, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να τα κόψω εντελώς με τα αντικαταθλιπτικά.
    Τι χαπια παιρνεις απο αντιψυχωτικα;

Εστάλη από SM-A600FN στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Quote Originally Posted by xristoforos28 View Post
    Τι χαπια παιρνεις απο αντιψυχωτικα;

Seroquel XR των 50 ξεκίνησα. Πριν είχα δοκιμάσει το abilify αλλά με έκανε σαν ζόμπι και το έκοψα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    ρε παιδια, εχεις ακουσει κανεις οτι ΜΙΑ απο τις παρενεργειες των αντι-καταθλιπτικων ειναι η ακαθησια....???

μια πολυ σοβαρη παρενεργεια......

Senior Member
    Seroquel XR των 50 ξεκίνησα. Πριν είχα δοκιμάσει το abilify αλλά με έκανε σαν ζόμπι και το έκοψα.

Και εγω αυτο περνω με βαση το τεστ dna εδειξε να περνω ατυπα αντιψυχωσικα..εμενα με ειπε να παω 200 mg seroguel xr. Κανει τπτ σε σενΑ; εμενα οχι πολλα μονο με ζαβλακωνει

Member
    Είμαι ένας από αυτούς δυστυχώς! Πριν κανένα 6μηνο έκανα μια ανάλυση DNA εξατομικευμένης θεραπευτικής και έδειξε ότι ο οργανισμός μου τα περισσότερα από τα αντικαταθλιπτικά τα μεταβολίζω πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην παίρνω την θεραπευτική τους ουσία και να παίρνω μόνο τις παρενέργειες. Ο λόγος που την έκανα ήταν επειδή με βάσει το ψυχολογικό μου προφίλ όλοι μου λένε ότι θα έπρεπε να είμαι καλά, αλλά εγώ συνέχεια άγχος και κρίσεις πανικού κτλ, για αυτό είμαι και στο ψάξιμο τώρα με μια άλλη κατηγορία φαρμάκων (άτυπα αντιψυχοσικά) που στις μικρές τους δόσεις κάνουν και για περιπτώσεις άγχους.
    Όπως λες και πιο πάνω, το μόνο που με πιάνει στα σίγουρα είναι το Xanax, όλα αυτά τα χρόνια το έχω κόψει μόνο 2 έτη και είμαι ανάμεσα στα 0.50mg μέσα στην ημέρα.
    Μικρή δόση σχετικά, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να τα κόψω εντελώς με τα αντικαταθλιπτικά.
    Κριμα....Δεν πειραζει συνεχισε τον αγωνα σου! Αφου σε πιανει το xanax εισαι τυχερος....Μπορεις να ζεισεις με xanax για ολη την ζωη με πολυ πολυ ελεγχομενες δωσεις και οχι παντα να τα παιρνεις καθε μερα...Φυσικα κανεις δεν το συστηνει αυτο. Επισης δεν ξερω κατά ποσο θα σε βοηθουσαν τα αντικαταθλιπτικα οποτε μην απελπιζεσαι καθολου. Οσο για τα αντιψηχωσικα η γνωμη μου ειναι να τα κοψεις τελειος. Δεν εχεις ψυχωση! Φυσικα γιατρος δεν ειμαι....Αλλα μην εμεποστευεσαι τον κάθε ψυχιατρο.....Λιγοι ειναι οι πολυ καλοί! Καλή συνέχεια και καλό αγώνα!

Banned
    Quote Originally Posted by EmaFil View Post
    ρε παιδια, εχεις ακουσει κανεις οτι ΜΙΑ απο τις παρενεργειες των αντι-καταθλιπτικων ειναι η ακαθησια....???

μια πολυ σοβαρη παρενεργεια......
    Φυσικά και την έχουμε ακούσει και φυσικά είναι το ανάποδο από αυτό που υπόσχονται. Δηλαδή την ηρεμία που αναζητούμε... Παιδιά αυτά τα χάπια είναι πολύ επικυνδινα, εάν τα αρχίσεις και δεν τα κόψεις εγκαίρως κινδυνεύεις να τα παίρνεις μία ζωή.. Έχουν ελάχιστη έως μηδαμινή βοήθεια, και στους πιο πολλούς δεν τους βοηθούν... Πολλοί νομίζουν ότι τους βοηθούν αλλά είναι μόνο η ιδέα τους στο ότι παίρνουν κάτι και άρα αισθάνονται καλύτερα και άρα είναι καλύτερα... Μην μπαίνετε καν στον κόπο να τα δοκιμάσετε είναι επικυνδινα... Αυτά από έναν παθών....

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    Φυσικά και την έχουμε ακούσει και φυσικά είναι το ανάποδο από αυτό που υπόσχονται. Δηλαδή την ηρεμία που αναζητούμε... Παιδιά αυτά τα χάπια είναι πολύ επικυνδινα, εάν τα αρχίσεις και δεν τα κόψεις εγκαίρως κινδυνεύεις να τα παίρνεις μία ζωή.. Έχουν ελάχιστη έως μηδαμινή βοήθεια, και στους πιο πολλούς δεν τους βοηθούν... Πολλοί νομίζουν ότι τους βοηθούν αλλά είναι μόνο η ιδέα τους στο ότι παίρνουν κάτι και άρα αισθάνονται καλύτερα και άρα είναι καλύτερα... Μην μπαίνετε καν στον κόπο να τα δοκιμάσετε είναι επικυνδινα... Αυτά από έναν παθών....
    δεν ξερω ρε παιδια τι ν πω....

κ τι επιλογες υπαρχουν...??? γυμναστικη κ φυτικα σκευασματα?

Banned
    δεν ξερω ρε παιδια τι ν πω....

κ τι επιλογες υπαρχουν...??? γυμναστικη κ φυτικα σκευασματα?
    Ψυχοθεραπεία, ηλιοθεραπεία.. Βιβλία αυτόβοήθειας,φυτικά σκευασματα, μουσικο θεραπεία, αλλαγή τρόπου ζωής, σκέψης... Καινούργια χόμπι, καινούργιους και αισιοδοξους ανθρώπους, βελονισμος, κτλ κτλ

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    Ψυχοθεραπεία, ηλιοθεραπεία.. Βιβλία αυτόβοήθειας,φυτικά σκευασματα, μουσικο θεραπεία, αλλαγή τρόπου ζωής, σκέψης... Καινούργια χόμπι, καινούργιους και αισιοδοξους ανθρώπους, βελονισμος, κτλ κτλ
    Οκ, συμφωνω...αλλα αν εχει πειραχτει η βιοχημεια του εγκεφαλου...??? αυτο πως αλλαζει...??

επιδρουν αυτά που αναφερεις πανω στις χημικες ουσιες....

εσυ τα εχεις σταματησει τα αντικαταθλιπτικα....?? απο δικη σου πρωτοβουλια η του ψυχιατρου?

Banned
    Οκ, συμφωνω...αλλα αν εχει πειραχτει η βιοχημεια του εγκεφαλου...??? αυτο πως αλλαζει...??

επιδρουν αυτά που αναφερεις πανω στις χημικες ουσιες....

εσυ τα εχεις σταματησει τα αντικαταθλιπτικα....?? απο δικη σου πρωτοβουλια η του ψυχιατρου?
    Αυτό με την βιοχημεία του εγκεφάλου είναι τελικά ένας μύθος... Πιστεύεται ότι τα αντικαταθλιπτικα επιδρούν πάνω στην σεροτινινη ή όποια είναι η χημεία του εγκεφάλου.. Δεν έχουν γίνει μετρήσεις ώστε σε έναν καταθλιπτικό να δείχνει ότι η χημεία του είναι λάθος και ότι με τα αντικαταθλιπτικα επανέρχεται...

Κοίταξε εγώ καταβαλω τεράστιες προσπάθειες ώστε να τα σταματήσω...! Δεν είναι τόσο απλό... Αυτα μου έχουν διατάραξη την νευροσυνθεση του εγκεφάλου μου και όχι την χημεία του, και σε οποιαδήποτε προσπάθεια βεβιασμενης διακοπής απλά γίνομαι χειρότερα.. Αυτήν την φορά, προσπαθώ για μία επιτυχημένη διακοπή... Πάντως ένα είναι το σίγουρο, ότι δεν θα επεστρεφα πίσω σε αυτά για κανένα λόγο

Senior Member
    Και εγω αυτο περνω με βαση το τεστ dna εδειξε να περνω ατυπα αντιψυχωσικα..εμενα με ειπε να παω 200 mg seroguel xr. Κανει τπτ σε σενΑ; εμενα οχι πολλα μονο με ζαβλακωνει

Το είχα πάρει και παλιότερα παρέα με seroxat και ήμουν αρκετά καλά, αλλά επειδή είχα κάτι ζαλάδες και ατονίες έκανα την εξέταση του DNA που έδειξε αυτά που είπαμε και μου το έβγαλε η παλιά μου γιατρός για να μου δώσει το Brindelix με το Abilify, τα έπαιρνα για 2 μήνες και με τίναξε τελείως αυτή η αγωγή. Αποδιοργανώθηκα εντελώς και δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου.
    Τώρα το έχω 3 μέρες που το ξεκίνησα πάλι μαζί με zoloft που το παίρνω 15 μέρες, είναι αρχή ακόμα οπότε δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα γιατί τώρα μου τα έχει βγάλει όλα πιο έντονα (άγχος, σύγχυση, καταθλιψούλα).
    Θα κάνω υπομονή κανένα μήνα+ να δω. Αλλά παλιότερα όπως σου είπα μου είχε τραβήξει σε μεγάλο βαθμό το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thodoris2002 View Post
    Κριμα....Δεν πειραζει συνεχισε τον αγωνα σου! Αφου σε πιανει το xanax εισαι τυχερος....Μπορεις να ζεισεις με xanax για ολη την ζωη με πολυ πολυ ελεγχομενες δωσεις και οχι παντα να τα παιρνεις καθε μερα...Φυσικα κανεις δεν το συστηνει αυτο. Επισης δεν ξερω κατά ποσο θα σε βοηθουσαν τα αντικαταθλιπτικα οποτε μην απελπιζεσαι καθολου. Οσο για τα αντιψηχωσικα η γνωμη μου ειναι να τα κοψεις τελειος. Δεν εχεις ψυχωση! Φυσικα γιατρος δεν ειμαι....Αλλα μην εμεποστευεσαι τον κάθε ψυχιατρο.....Λιγοι ειναι οι πολυ καλοί! Καλή συνέχεια και καλό αγώνα!
    Σε ευχαριστω πολύ Θοδωρη. Αυτό με τους γιατρούς είναι μια μεγάλη αλήθεια, είναι που θα πέσεις. Όλα αυτά τα χρόνια είτε ψυχολόγος είτε νευρολόγος είτε ψυχίατρος νιώθω ότι σε βλέπουν σαν 50ευρο.
    Εμένα το μόνο που με είχε βοηθήσει πραγματικά μαζί με τα φάρμακα ήταν η γυμναστική. Μόνο αυτή κατάφερε να τραβήξει ένα πολύ μεγάλο μέρος τους άγχους και των κρίσεων πανικού.
    Αλλά λίγο η δουλειά λίγο οι ρυθμοί της ζωής δεν σου επιτρέπουν να γυμνάζεσαι συνέχεια και τότε πέφτω σε όλα τα επίπεδα.
    Καλή δύναμη και κουράγιο και σε εσένα αγορινα.

Senior Member
    Πολύ σωστές οι συμβουλές του menis!

Επίσης πολύ προσοχή με τα ηρεμιστικά, γρήγορα αποκτάς tolerance και χρειάζεται να αυξάνεις την δόση, μπαίνοντας σε φαύλο κύκλο!

Συνιστώνται μόνο για την επεισοδιακή αντιμετώπιση του άγχους, στην απολύτως μικρότερη αποτελεσματική δόση,
    και βεβαίως δεν μπορείς να ζήσεις μια ζωή με αυτά!

Η διακοπή τους για πολλούς μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολη, και οι παρενέργειες τους μπορεί να εμφανισθούν και αρκετά αργότερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η χορήγηση τους είναι πολύ ελεγχόμενη, αν και γίνεται κατάχρηση της συνταγογραφησης από πολλούς γιατρούς, σαν εύκολη λύση για να απαλλαγούν από τα παράπονα των ασθενών τους.

Senior Member
    Το είχα πάρει και παλιότερα παρέα με seroxat και ήμουν αρκετά καλά, αλλά επειδή είχα κάτι ζαλάδες και ατονίες έκανα την εξέταση του DNA που έδειξε αυτά που είπαμε και μου το έβγαλε η παλιά μου γιατρός για να μου δώσει το Brindelix με το Abilify, τα έπαιρνα για 2 μήνες και με τίναξε τελείως αυτή η αγωγή. Αποδιοργανώθηκα εντελώς και δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου.
    Τώρα το έχω 3 μέρες που το ξεκίνησα πάλι μαζί με zoloft που το παίρνω 15 μέρες, είναι αρχή ακόμα οπότε δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα γιατί τώρα μου τα έχει βγάλει όλα πιο έντονα (άγχος, σύγχυση, καταθλιψούλα).
    Θα κάνω υπομονή κανένα μήνα+ να δω. Αλλά παλιότερα όπως σου είπα μου είχε τραβήξει σε μεγάλο βαθμό το άγχος και τις κρίσεις πανικού.
    Ναι αλλα πως σου εδωσε ζολοφτ αφου το τεστ dna εδειξε οτι τα μεταβολιζεις γρηγορα τα αντικαταθλιτικα..τον ειπα και εγω για zoloft και με ειπε οχι βαση του τεστ δεν με πιανουν τα κοινα αντικατσθλιτπικα

Senior Member
    Ναι αλλα πως σου εδωσε ζολοφτ αφου το τεστ dna εδειξε οτι τα μεταβολιζεις γρηγορα τα αντικαταθλιτικα..τον ειπα και εγω για zoloft και με ειπε οχι βαση του τεστ δεν με πιανουν τα κοινα αντικατσθλιτπικα

Δεν έχω ιδέα!! Υποθετικά το Brindelix που έχεις πάρει κι εσυ θα έπρεπε να με πιάσει και να είμαι τέλεια. Έλα ντε όμως που με έκανε χειρότερα, τρομερό άγχος και κρίσεις πανικού και σωματοποίηση του άγχους. Ο γιατρός που έχω πάει τώρα βέβαια είναι άλλος από αυτόν που μου έκανε την εξέταση και μου είπε πως δεν την πολύ πιστεύει σαν εξέταση. Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά τι να πω. Εμένα το κύριο πρόβλημα μου πέρα από το άγχος και τις κρίσεις πανικού είναι τα ψυχοσωματικά (ζαλάδες, ατονία, κούραση και άλλα πολλά) εσυ έχεις τέτοια;

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast