Χωρισμός η συμβιβασμός;; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 58
    Junior Member
    Όσο για τα παιδιά ποτε δεν έχω πει κάτι κακό για τον πατέρα τους σε αυτά. Δεν θα το ήθελα. Ποτε δεν έχω βάλει στη μέση να διαλέξουν.
    Έχω ρωτήσω όμως την κόρη μου αν θα την πείραζε να μέναμε χωριστά ο μπαμπάς με την μαμά χωρίς να έχω ανάπτυξη αυτή τη συζητήσει παραπάνω.
    Δεν ξέρω αν πραγματικά η λύσει είναι το διαζύγιο η αν εγώ το θεωρώ πιο ευκολο αφού δεν γινεται κάτι με τη συζήτηση. Δεν είναι αυτό που θέλω . Τον αγαπώ είναι καλός στο σπίτι κ στα παιδιά του .
    Είναι αυτό που μου απάντησε πιο πριν ένας ότι θέλει να έχει τον έλεγχο έτσι νιώθει σιγουριά· έτσι όμως δεν νιώθω εγώ σιγουριά για τον εαυτό μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Danai View Post
    Μέσο όρο το χρόνο το εισόδημα μου είναι σίγουρα ίσο κ παραπάνω απο το δικό του. Απλά δεν το δέχεται.
    Όσο για τα παιδιά ποτε δεν έχω πει κάτι κακό για τον πατέρα τους σε αυτά. Δεν θα το ήθελα. Ποτε δεν έχω βάλει στη μέση να διαλέξουν.
    Έχω ρωτήσω όμως την κόρη μου αν θα την πείραζε να μέναμε χωριστά ο μπαμπάς με την μαμά χωρίς να έχω ανάπτυξη αυτή τη συζητήσει παραπάνω.
    Δεν ξέρω αν πραγματικά η λύσει είναι το διαζύγιο η αν εγώ το θεωρώ πιο ευκολο αφού δεν γινεται κάτι με τη συζήτηση. Δεν είναι αυτό που θέλω . Τον αγαπώ είναι καλός στο σπίτι κ στα παιδιά του .
    Είναι αυτό που μου απάντησε πιο πριν ένας ότι θέλει να έχει τον έλεγχο έτσι νιώθει σιγουριά· έτσι όμως δεν νιώθω εγώ σιγουριά για τον εαυτό μου.
    δεν μπορει να μην το δεχεται.
    δεν ειναι κατι μεταφυσικο. φαινεται ξεκαθαρα στην δηλωση σας στην εφορια και γενικα στα χαρτια τα λογιστικα που κρατατε.
    η κανει τον χαζο για να σου επιβληθει, η σε περναει εσενα για χαζη και τα λεει αυτα.

στα παιδια, δεν χρειαζεται να πεις κατι κακο. οταν βλεπουν καυγαδες , καταλαβαινουν και μονα τους τι γινεται.
    δεν τα εβαλες να διαλεξουν , γιατι δεν εχετε χωρισει. αν φτασετε στον χωρισμο, δεν ξερουμε πως θα φερθειτε στα παιδια. ηδη ειναι χωρισμενα...

αφου θεωρει οτι βγαζεις τα λιγοτερα, πες του να σου αφησει αυτα τα λιγοτερα να τα διαχειριζεσαι εσυ. γιατι πρεπει σε ολα εκεινος να εχει τον πρωτο λογο;
    αν τον αφησεις να κανει κουμαντο μονο εκεινος σε ολα τα λεφτα, δεν θα εχεις την δυνατοτητα να εχεις διεκς σου οικονομιες.
    αν τελικα χωρισετε, που θα βρεθεις; χωρις ενα ευρω στην τσεπη σου;

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Και εγώ αυτό προσπαθώ να καταλάβω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα..προς το παρών έχουμε μπροστά μας έναν συζηγο σαν τον Αντωνάκη απτό έχω καταλάβει με μια διαφορά που σε αυτόν αρεσκετε η πλούσια ζωή..και έχουμε μια κόντρα ανάμεσα στο ζευγάρι για το οικονομικό...
    Έτσι ακριβώς, νομίζω πως η θεματοθέτρια είναι από μόνη της τόσο μπερδεμένη με όλα αυτά, που δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει από όλα αυτά. Εγώ πάντως έχω αρκετά κενά με αυτή την ιστορία.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν μπορει να μην το δεχεται.
    δεν ειναι κατι μεταφυσικο. φαινεται ξεκαθαρα στην δηλωση σας στην εφορια και γενικα στα χαρτια τα λογιστικα που κρατατε.
    η κανει τον χαζο για να σου επιβληθει, η σε περναει εσενα για χαζη και τα λεει αυτα.

στα παιδια, δεν χρειαζεται να πεις κατι κακο. οταν βλεπουν καυγαδες , καταλαβαινουν και μονα τους τι γινεται.
    δεν τα εβαλες να διαλεξουν , γιατι δεν εχετε χωρισει. αν φτασετε στον χωρισμο, δεν ξερουμε πως θα φερθειτε στα παιδια. ηδη ειναι χωρισμενα...

αφου θεωρει οτι βγαζεις τα λιγοτερα, πες του να σου αφησει αυτα τα λιγοτερα να τα διαχειριζεσαι εσυ. γιατι πρεπει σε ολα εκεινος να εχει τον πρωτο λογο;
    αν τον αφησεις να κανει κουμαντο μονο εκεινος σε ολα τα λεφτα, δεν θα εχεις την δυνατοτητα να εχεις διεκς σου οικονομιες.
    αν τελικα χωρισετε, που θα βρεθεις; χωρις ενα ευρω στην τσεπη σου;
    Έχουμε φτάσει στο σημείο κ δεν έχω τίποτα στο ονομα μου μόνο το μαγαζι μου. Κ οι λόγοι είναι ότι με έχουν χρεώσει. Πριν τον γνωρίσω είχα αυτοκίνητο στο ονομα μου χωρίς να έχω πρόβλημα. Τωρα τα βάζει όλα στο ονομα του κ της μητέρας του. Ακομα κ κάποια χρήματα που δείχνει το κράτος για τα παιδιά το χρόνο μπαίνουν στις μαμάς του τη τράπεζα. Νιώθω ότι δεν έχει νόημα είναι τόσα πολλα που μπορώ να πω αλλα δεν ξέρω το θα βγαλει

Senior Member
    Ρε κουκλα δημοσιοσ υπαλληλοσ με ελευθερο επαγγελματια ουτε καλημερα δεν μπορουν να ανταλαξουν κι εσυ παντρευτηκεσ εγω ειμαι αγροτησ κι οι γονεισ μου δημοσιοι υπαλληλοι δε μιλαμε ποτε κατι μαλακιεσ λεμε σοου σιμπλ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Έχουμε φτάσει στο σημείο κ δεν έχω τίποτα στο ονομα μου μόνο το μαγαζι μου. Κ οι λόγοι είναι ότι με έχουν χρεώσει. Πριν τον γνωρίσω είχα αυτοκίνητο στο ονομα μου χωρίς να έχω πρόβλημα. Τωρα τα βάζει όλα στο ονομα του κ της μητέρας του. Ακομα κ κάποια χρήματα που δείχνει το κράτος για τα παιδιά το χρόνο μπαίνουν στις μαμάς του τη τράπεζα. Νιώθω ότι δεν έχει νόημα είναι τόσα πολλα που μπορώ να πω αλλα δεν ξέρω το θα βγαλει
    βρε πουλακι μου... αυτος μαζευει τα λεφτα ΣΑΣ και τα κανει κομποδεμα για εκεινον και την μανα του για οταν χωρισετε. δεν το βλεπειες;
    βρες εναν δικηγορο να σε συμβουλεψει πως θα κρατησεις την περιουσια σου πριν βρεθεις χωρις βρακι στον δρομο...

Junior Member
    Δεν μπορώ να πιστέψω κάτι τετειο.
    Κ συγνωμη που σας μπερδεύω έτσι αλλα κ γω προσπαθώ να καταλάβω.
    Κ με μια συζητήσει σκέφτηκα ότι : εκεινος σκέφτεται ότι δεν θα μας δώσει κάτι η οικογένεια μου σαν κληρονομιά κ δεν προσφέρει τίποτα σε αυτούς ούτε καν ένα καλό λόγο. Οι δικοί του έχουν κάτι δωμάτια που το λέει κάθε τρεις κ λίγο λες κ θέλει να τον έχω γι αυτό. Κ τους έχει πολυ ψηλά.
    Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει;;
    Αγαπάω τους γονείς μου κ την οικογένεια μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Kostas_14 View Post
    Έτσι ακριβώς, νομίζω πως η θεματοθέτρια είναι από μόνη της τόσο μπερδεμένη με όλα αυτά, που δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει από όλα αυτά. Εγώ πάντως έχω αρκετά κενά με αυτή την ιστορία.
    Μόνο εσύ???εμένα παει κάπου το μυαλό μου αλλά τελοσπαντων...

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Μόνο εσύ???εμένα παει κάπου το μυαλό μου αλλά τελοσπαντων...
    Που δηλαδη;

Senior Member
    [QUOTE=Danai;1019277]
    φταις στο οτι δεν διεκδικεις δυναμικα τα θελω σου.
    αλλα και να τα διεκδικουσες, δεν σημαινει οτι εκεινος θα το δεχοταν....
    μπορει κι εκεινος να σε θελει ΑΚΡΙΒΩΣ γι αυτο. γιατι εξ αρχης ειχε την εντυπωση οτι θα κανει ο΄τι νομιζει χωρις να εχεις λογο.
    φταιει το οτι δεν ταιριαζετε και βιαστηκατε να δεσμευθειτε, λοιπον...

η δουλεια η δικη σου, τι εισοδημα βγαζει κατα μεσο ορο; ασχετως αν δεν εχεις παντα εισπραξη. μεσα στον μηνα για παραδειγμα, βγαζεις περιπου οσα κι αυτος; περισσοτερα

Μέσο όρο το χρόνο το εισόδημα μου είναι σίγουρα ίσο κ παραπάνω απο το δικό του. Απλά δεν το δέχεται.
    Αφού το εισόδημα σου είναι ίσο και μεγαλύτερο απτό δικό του γιατί του ζητάς 100-150 ευρώ για να περνεις πράγματα στο μαγαζί??
    Κοίτα να σε πω κάτι??αν εγώ φερομουν έτσι στη γυναίκα μου(εννοώ πάνω στα οικονομικά)θα ήταν για δύο λόγους
    ...η εγώ θα ειμουν υπερβολικά τσιγκούνης η φιλάργυρος.κατι το οποίο δεν στέκι τη στιγμή που ο άνδρας σου έχει ακριβό αυτοκίνητο..γιατί ο τσιγκούνης ο άνθρωπος δεν πάει να πάρει ακριβό αυτοκίνητο..κάνει το σ.......ο του παξιμάδι...
    Η αν η γυναίκα μου στα οικονομικά έκανε σπαταλες και εγώ το εβλεπα..και δεν θα άντεχα και θα είχα εγώ την διαχείριση των χρημάτων.. συγγνώμη κι όλας δεν το λέω για να σε προσβαλο αλλά προσπαθώ να καταλάβω τη συμπεριφορά του άνδρα σου μιας και το πρόβλημα είναι μόνο στο οικονομικό το κομμάτι.
    Αλλά και απο αυτά που μας λες αυτό προκύπτει..δεν ξέρω εγώ αυτή τη γνώμη έχω σχηματίσει δεν λέω μπορεί να κάνω και λάθος...αλλά από αυτά που λες εγώ αυτό κατάλαβα..
    Μας λες ότι..ότι χρήματα έρχονται στο σπίτι τα βάζει στο όνομα του...
    Η μαμά σου σε έχει χρεώσει...
    Μάλλον δεν θα μείνει τίποτα απτους γονείς σου..από τι φαντάζετε ο άνδρας σου..(αυτό μαλακια του κατά τη γνώμη μου και τη τον νοιάζει)
    Μάλλον πιστεύει ότι δεν κάνεις σωστή διαχείριση των χρημάτων και γι'αυτό τα κάνει όλα αυτά...
    Αν κατάλαβα λάθος σου ζητώ συγγνώμη και διόρθωσε με..

Senior Member
    Συμφωνω στο οτι ο ανδρας της θεωρει οτι εκεινη δεν κανει καλη διαχειριση και θελει να εχει την διαχειριση, αλλα τα 150 ευρω απο τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ λεφτα δεν την αφηνει να τα ξοδεψει οχι απ τα δικα του. Ετσι καταλαβα τουλαχιστον

Senior Member
    Συμφωνω στο οτι ο ανδρας της θεωρει οτι εκεινη δεν κανει καλη διαχειριση και θελει να εχει την διαχειριση, αλλα τα 150 ευρω απο τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ λεφτα δεν την αφηνει να τα ξοδεψει οχι απ τα δικα του. Ετσι καταλαβα τουλαχιστον
    Όχι εγώ δεν κατάλαβα ότι τα 150 είναι απτά δικά της ....κατάλαβα ότι είναι απτά δικά του...αφού κάποια στιγμή ρωτάει ένα μέλος γιατί δεν κρατάει απτό ταμείο 150 ευρώ για να ψωνίσει για το μαγαζί και της απαντάει η θεματοθετρια ότι υπάρχουν μέρες που το μαγαζί δεν κάνει τζίρο..και γι'αυτό ζητάει Άπτον άνδρα της...εγώ αυτό κατάλαβα με βάσει της απάντησης της θεματοθετριας..

Senior Member
    Για το οικονομικό και γενικότερα, ίσως συμβαίνει το εξής: Ο σύζυγος είναι της παλιάς σχολής και θέλει να έχει αυτός τον έλεγχο των οικονομικών. Αναλαμβάνει αυτός να πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις όπως νομίζει, να κάνει όλα ή τα περισσότερα ψώνια του σπιτιού, να πληρώνει όλους τους λογαριασμούς κτλ. Ζητάει λοιπόν να παίρνει και τις εισπράξεις από το μαγαζί της συζύγου ή ένα μεγάλο μέρος και της αφήνει ελάχιστα ή καθόλου να διαχειρίζεται πραγματικά εκείνη. Όταν ζητάει λοιπόν η σύζυγος για κάτι που αυτός μπορεί να μην συμφωνεί της λέει π.χ. τώρα έχουμε έξοδα, δεν μας παίρνει για αυτά κτλ. Από την άλλη η σύζυγος δεν έχει κάτι χειροπιαστό να ξέρει αν πράγματι είναι αλήθεια αυτό και από την άλλη όταν ο άλλος διαχειρίζεται τα οικονομικά λίγο πολύ εν λευκώ μπορεί πράγματι να βάζει λεφτά στις δικές του προτεραιότητες ή όπως το βλέπει αυτός που μπορεί η σύζυγος να τα έβαζε αλλού. Αφού δεν υπάρχει διαφάνεια και συνεννόηση, ο ένας θεωρεί ότι ο άλλος κάνει σπατάλες για βλακείες και έρχονται τσακωμοί. Η αλήθεια φυσικά είναι ότι μπορεί πράγματι ο άνθρωπος να ζορίζεται κάπου ή μπορεί πράγματι να μην συνειδητοποιεί το πόσο προσφέρει η σύζυγος διότι αυτός τα πληρώνει όλα ενώ αυτή τίποτα. Λάθος λογική φυσικά και λάθος από την αρχή όταν δεν μπαίνουν κανόνες σε μία σχέση, πόσο μάλλον σε έναν γάμο με παιδιά. Έρχονται και τα βαρεσέδια της πεθεράς κι αυτός έχει ένα ακόμα επιχείρημα να κοπανάει της συζύγου όλη την ώρα...
    Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι θέσατε λάθος βάσεις και άντε να τις αλλάξεις τώρα. Αυτός θεωρεί ότι καλά κάνει, αφού στην αρχή δεν μιλούσες θεωρεί ότι καλά έκανε κι ότι εσύ τώρα άλλαξες και ζητάς άλλα κι άντε βγάλε άκρη.

Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Για το οικονομικό και γενικότερα, ίσως συμβαίνει το εξής: Ο σύζυγος είναι της παλιάς σχολής και θέλει να έχει αυτός τον έλεγχο των οικονομικών. Αναλαμβάνει αυτός να πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις όπως νομίζει, να κάνει όλα ή τα περισσότερα ψώνια του σπιτιού, να πληρώνει όλους τους λογαριασμούς κτλ. Ζητάει λοιπόν να παίρνει και τις εισπράξεις από το μαγαζί της συζύγου ή ένα μεγάλο μέρος και της αφήνει ελάχιστα ή καθόλου να διαχειρίζεται πραγματικά εκείνη. Όταν ζητάει λοιπόν η σύζυγος για κάτι που αυτός μπορεί να μην συμφωνεί της λέει π.χ. τώρα έχουμε έξοδα, δεν μας παίρνει για αυτά κτλ. Από την άλλη η σύζυγος δεν έχει κάτι χειροπιαστό να ξέρει αν πράγματι είναι αλήθεια αυτό και από την άλλη όταν ο άλλος διαχειρίζεται τα οικονομικά λίγο πολύ εν λευκώ μπορεί πράγματι να βάζει λεφτά στις δικές του προτεραιότητες ή όπως το βλέπει αυτός που μπορεί η σύζυγος να τα έβαζε αλλού. Αφού δεν υπάρχει διαφάνεια και συνεννόηση, ο ένας θεωρεί ότι ο άλλος κάνει σπατάλες για βλακείες και έρχονται τσακωμοί. Η αλήθεια φυσικά είναι ότι μπορεί πράγματι ο άνθρωπος να ζορίζεται κάπου ή μπορεί πράγματι να μην συνειδητοποιεί το πόσο προσφέρει η σύζυγος διότι αυτός τα πληρώνει όλα ενώ αυτή τίποτα. Λάθος λογική φυσικά και λάθος από την αρχή όταν δεν μπαίνουν κανόνες σε μία σχέση, πόσο μάλλον σε έναν γάμο με παιδιά. Έρχονται και τα βαρεσέδια της πεθεράς κι αυτός έχει ένα ακόμα επιχείρημα να κοπανάει της συζύγου όλη την ώρα...
    Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι θέσατε λάθος βάσεις και άντε να τις αλλάξεις τώρα. Αυτός θεωρεί ότι καλά κάνει, αφού στην αρχή δεν μιλούσες θεωρεί ότι καλά έκανε κι ότι εσύ τώρα άλλαξες και ζητάς άλλα κι άντε βγάλε άκρη.
    Συμφωνώ μαζί σου.. και στο αρχικό ποστ η θεματοθετρια δηλώνει ότι δεν την αφήνει να προσφέρει στους δικούς της γιατί όλο τους κρίνει.. και φαντάζομαι η προσφορά είναι οικονομική..
    Καταλαβαίνω ότι αγαπάει την οικογένειά της αλλά συνήθως οπότε ανακατεύονται τρίτοι από τα σόγια στο ζευγάρι, κατά κανόνα τη πατάει το ζευγάρι..
    Εδώ ώρες ώρες δεν ανεχόμαστε τους συγγενείς εξ αίματος, θα ανεχτούμε τους συγγενείς από το ταίρι μας;;
    Γνώμη μου είναι ότι έχουν αυτή τη κόντρα στο οικονομικό γιατί ο καθένας θεωρεί ότι οι σπατάλες του άλλου είναι ανούσιες κ μόνο οι δικές τους σημαντικές.. Συν ότι κ οι δύο προσφέρουν στην οικογένεια αλλά δεν τους αναγνωρίζεται και έτσι κάνουν ότι θεωρούν σημαντικό για τον εαυτό τους κ όχι για το σύνολο..
    Θεωρώ ότι αυτό το ζευγάρι έχει ελπίδες αν κάτσουν κ τα λύσουν κ βάλουν στην άκρη τα εγωιστικά.. Αν και η θεματοθετρια φαινεται σχεδόν έτοιμη να μην προσπαθήσει άλλο.. Και στο τέλος την πληρώνουν τα παιδιά...

Εγώ είμαι πάλι...

Senior Member
    Την πληρώνουν τα παιδιά γενικότερα όταν δεν τα πάει καλά το ζευγάρι από την αρχή, είτε μείνουν μαζί είτε όχι στο τέλος. Έχω άπειρα παραδείγματα που άνθρωποι εντελώς αταίριαστοι ή που δεν γνωρίζονται ή που θέτουν λάθος βάσεις νομίζουν ότι όλα θα πάνε καλά απλά γιατί έτσι. Πολλοί φίλοι μου με λένε κυνική, αλλά μόνο με το να τα βλέπουμε ρομαντικά χωρίς να τα βλέπουμε ρεαλιστικά τα πράγματα, σπάνια στεριώνει μακροχρόνια ένα ζευγάρι και να είναι ευτυχισμένο. Εγώ αυτό βλέπω.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast