Results 16 to 25 of 25
Thread: Αρρωστοφοβία ή κάτι άλλο;
-
01-12-2018, 23:52 #16Antonis8Guest
Σήμερα πάλι τα ίδια. Το πρωί είχα δύσπνοια και κατά τη διάρκεια της ημέρας είχα συχνά φτερουγίσματα. Και πριν "έχασα" χτύπο και τώρα δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ ήρεμος. Κάθε βράδυ υποφέρω. Μένω μόνος μου και αυτό με επηρεάζει. Δεν μπορώ δηλαδή να ξεχαστώ με κάτι άλλο. Πολλές φορές νυστάζω από νωρίς και δεν μπορώ να κοιμηθώ λόγω φοβίας.
- 07-12-2018, 19:01 #17
Αντώνη αυτό το αίσθημα ότι χάνεις χτύπο λέγεται έκτακτη συστολή και συνήθως είναι ακίνδυνη αρρυθμία. Έχω κάνει άπειρα ηλεκτροκαρδιογραφήματα τα τελευταία χρόνια, στρες κοπώσεως, έχω βάλει 2 φορές holter ρυθμού και έχω κάνει και ένα κάρο υπέρηχους καρδιάς. Καταλαβαίνω πόσο άγχος σου προκαλεί η έστω και μια έκτακτη.. Για να σε παρηγορήσω θα σου πω πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χιλιάδες έκτακτες τη μέρα και ζουν και βασιλεύουν..
12-12-2018, 23:46 #18Antonis8Guest
Τελικά έκανα το holter, είχα 99 έκτακτες. Ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ και να ασκούμαι κανονικά αν θέλω. Ηρέμησα κάπως, αλλά ακόμα νιώθω περίεργα κάποιες φορές, σήμερα πχ ένιωσα πάλι ανησυχητικά φτερουγίσματα.
Επίσης έχω ακόμα το πρόβλημα με το στομάχι, υποτροπίασε και φοβάμαι να πάρω τα χάπια μήπως και επηρεάσουν την καρδιά μου.
13-12-2018, 09:10 #19
Τι φάρμακα σου έγραψε για το στομάχι ο γιατρός?
'of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice'"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
13-12-2018, 09:19 #20
Τα χάπια για το στομάχι μπορεί να σε βοηθήσουν στο να μειωθούν οι έκτακτες συστολές που κάνει η καρδιά σου γιατί το στομάχι επηρεάζει την καρδιά. Εγώ θα έλεγα να τα πάρεις.
Εστάλη από SM-G965F στο E-Psychology.gr Mobile App
13-12-2018, 09:50 #21
Αντώνη μου, το έχω πει και σε άλλα ποστ και θα το πω και τώρα: Είστε από τους τυχερούς που οι γιατροί πλέον είναι πιο ενημερωμένοι και σου λένε καθαρά : Αυτό είναι από άγχος, δεν έχεις τίποτα. Ακόμα κι όταν δεν στο λένε, υπάρχει το ίντερνετ και μπορείς ως ένα βαθμό να το ψάξεις και να το καταλάβεις μόνος σου ότι πολλά είναι ψυχοσωματικά. Παλιότερα δεν υπήρχε ενημέρωση σε θέματα άγχους και ταλαιπωριόμασταν όλοι από παθολόγο σε καρδιολόγο κι από ενδοκρινολόγο σε ΩΡΙΛΑ και πάει λέγοντας κι αγχωνόμασταν περισσότερο χωρίς λόγο. Πάρτο απόφαση ότι δεν έχεις κάτι ιδιαίτερο παθολογικά κι ότι από ένα απλό χάπι π.χ. για το στομάχι δεν θα πάθεις καρδιά. Εντάξει, θεωρητικά ακόμα κι ένα depon έχει παρενέργειες, αλλά είναι απειροελάχιστες και αμελητέες μπροστά στο καλό που κάνει. Μην τα αναλύεις τα πράγματα τόσο πολύ, πάρτο απόφαση ότι δεν έχεις κάτι παθολογικό, ούτε και θα πάθεις στα 29. Μόλις πας να κάνεις αρνητικές σκέψεις, στρέψε την προσοχή σου σε κάτι άλλο και σιγά σιγά θα σου φύγουν όλα αυτά.
13-12-2018, 09:54 #22
Το ότι μένεις μόνος εγώ θετικό το βλέπω. Πιο πολύ ψυχαναγκάζομαι τώρα που μένω με άλλους παρά όταν έμενα μόνη, ιδίως το βράδυ. Εντάξει, πες δεν αισθάνεσαι καλά ένα βράδυ, ξυπνάς τους άλλους, λες καμια μλκία, σου περνάει. Μετά όλο σε ρωτάνε αν έχεις κάτι, στο θυμίζουν εκεί που είσαι ανέμελος, το ξαναπαθαίνεις. Τους ξυπνάς ένα βράδυ, δύο, τρία, μετά δεν θες να τους ανησυχείς. Έχεις μια αϋπνία, σηκώνεσαι και περπατάς μες στο σπίτι ή θες να κάνεις ένα μπάνιο, σε ακούνε, ξυπνάνε, αισθάνεσαι κι άσχημα από κάποιο σημείο και μετά. Την επόμενη κάθεσαι σαν τον χαζό στο κρεββάτι για να μην τους ενοχλήσεις και πιέζεσαι περισσότερο και γίνεσαι και χειρότερα.
Ενώ αν μένεις μόνος, βάζεις μουσικούλα, σηκώνεσαι και ασχολείσαι με κάτι, είσαι πιο ελεύθερος να κάνεις πράγματα για να κουλάρεις χωρίς να ανησυχείς και για τους άλλους που τους ανησυχείς.
21-02-2019, 23:05 #23Antonis8GuestΑπό το κακό στο χειρότερο πάω. Η οισοφαγίτιδα ας πούμε καλυτέρεψε, αλλά με ξανάπιασε έντονος φόβος για την καρδιά μου. Παθαίνω συνεχώς κρίσεις πανικού. Και τώρα πάλι τα ίδια.
23-02-2019, 21:13 #24Antonis8GuestΠάλι τα ίδια. Δεν αντέχω πια. Κάθε μέρα σχεδόν τα ίδια συμπτώματα, κυρίως το βράδυ. Φοβάμαι να μένω μόνος. Αν έμενα με άλλο άτομο δεν θα σκεφτόμουν συνέχεια το άγχος και ότι κάτι έχω, θα ξεκολλούσε το κεφάλι μου.
Έχω βραδυκαρδία τον τελευταίο καιρό. Κινούμαι μεν, αλλά με αγχώνει το ότι έχω χαμηλούς παλμούς (από 56-63 συνήθως) Φοβάμαι ότι θα πάθω ανακοπή. Έχω κάνει holter όπως είπα, σκέφτομαι να ξαναβάλω. Συνέχεια σε γιατρούς είμαι. Ένιωσα και πόνο πριν και νιώθω δυσκολία στην αναπνοή. Πώς θα καταλάβω αν είναι πόνος στην καρδιά ή άγχος;
26-02-2019, 08:47 #25
Εγώ έχω Ehlers Danlos Syndrom,φ ερνει χίλια δυό προβλήματα ,ξέρω ότι είναι από το EDS με πιάνει αμφιβολία μήπως είναι ας πούμε η ελαφριά παράλυση του δεξί μέρους του προσώπου μήπως είναι εγκεφαλικό,μήπως είναι παράλυση bell.To θέμα είναι οτι χαμογελάω με την μισή μου πλευρά από τα δεκατρία μου και δεν προβληματίζει ποτέ εμένα.Νομίζω ότι στην δικιά μου περίπτωση το έτσι είμαι και σε όποιον αρεσώ . Δεν το χω ψάξει για το πρόσωπο,νομίζω ότι πρέπει.Αντε και βρουν τι είναι,θα αλλάξει τίποτα στην ζωή μου.Μηπως θα μπορώ να χαμογελάω;Χαίρομαι χαμογελώ και φαινομαι σαν ειρωνικιά σαν θλιμμένη.Από δεξια για να χαμογελάσει το χειλι μου πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια .