Είναι νόμιμο αυτό που κάνουν οι τράπεζες?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
    Senior Member

Είναι νόμιμο αυτό που κάνουν οι τράπεζες?

Γειά σας φίλοι και φίλες, το θέμα μου είναι το εξής. Όταν έπιασα δουλειά έπρεπε να βγάλω κάρτα μισθοδοσίας, ε λοιπόν την έβγαλα και η κοπέλα μου πρότεινε να κατέβασω και την εφαρμογή με την οποία θα μπορούσα να βλέπω στο κινητό αν μπήκαν τα λεφτά και ότι θα μπορούσα να κάνω συναλλαγές μέσω αυτής της εφαρμογής.. Μη τα πολυλογώ την ρώτησα αν θα χρεωθεί κάτι για να την ενεργοποιήσω και μου είπε μόνο 8€ για την ενεργοποίηση τπτ άλλο.
    Συμφώνησα και κατεβάσαμε μαζί το πρόγραμμα όλα καλά μέχρι που μπήκα πρόσφατα στην εφαρμογή να δω τι ποσό έχω και είδα ότι μου κράτησαν 10€ με λόγο ετήσια συνδρομή και μου φάνηκε περίεργο ξέρετε περί τίνος πρόκειται? Τι να κάνω εγώ να πάω από την τράπεζα να τους ζητήσω τον λόγο?
    Εγω μια απλή κάρτα ήθελα να βγάλω για να μπορεί να μου βάζει τον μισθό ο εργοδότης μου, η υπάλληλος στην τράπεζα μου είπε ότι είναι μόνο 8€ και τπτ παραπάνω, πως λοιπόν με χρεώνουν χωρίς προειδοποίηση 10€ για ετησια συνδρομή?

Εστάλη από RNE-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App
    ....But tell me where can i go to get away from all this pain...

Senior Member
    Αμα δεν εισαι απ τους ΄καλους ΄πελατες , σου χρεωνουν κερατιατικα .........για τα 10 ευρω , ζητα ακριβεις εξηγησεις , αλλα ειμαι βεβαιος οτι καποια δικαιολογια θα βρουν , παντως μην το αφησεις ετσι .....εμενα για την πιστωτικη μου καρτα μου χρεωνουν 29.95 ευρω , αλλα καθε φορα το κανω θεμα , και το αφαιρουν , μεχρι που τους εχω απειλησει οτι θαλλαξω τραπεζα (* ειμαι απ τους καλους πελατες ) .....

ο νομος , ειναι ο νομος των τραπεζων ......

Quote Originally Posted by KARMA View Post
    Γειά σας φίλοι και φίλες, το θέμα μου είναι το εξής. Όταν έπιασα δουλειά έπρεπε να βγάλω κάρτα μισθοδοσίας, ε λοιπόν την έβγαλα και η κοπέλα μου πρότεινε να κατέβασω και την εφαρμογή με την οποία θα μπορούσα να βλέπω στο κινητό αν μπήκαν τα λεφτά και ότι θα μπορούσα να κάνω συναλλαγές μέσω αυτής της εφαρμογής.. Μη τα πολυλογώ την ρώτησα αν θα χρεωθεί κάτι για να την ενεργοποιήσω και μου είπε μόνο 8€ για την ενεργοποίηση τπτ άλλο.
    Συμφώνησα και κατεβάσαμε μαζί το πρόγραμμα όλα καλά μέχρι που μπήκα πρόσφατα στην εφαρμογή να δω τι ποσό έχω και είδα ότι μου κράτησαν 10€ με λόγο ετήσια συνδρομή και μου φάνηκε περίεργο ξέρετε περί τίνος πρόκειται? Τι να κάνω εγώ να πάω από την τράπεζα να τους ζητήσω τον λόγο?
    Εγω μια απλή κάρτα ήθελα να βγάλω για να μπορεί να μου βάζει τον μισθό ο εργοδότης μου, η υπάλληλος στην τράπεζα μου είπε ότι είναι μόνο 8€ και τπτ παραπάνω, πως λοιπόν με χρεώνουν χωρίς προειδοποίηση 10€ για ετησια συνδρομή?

Τα 10 ευρώ τα χρεωνεσε για την κάρτα που έχεις για να βγάζεις τα λεφτά από το ΑΤΜ σε χρεώνουν 10 ευρώ το χρόνο..αν τώρα εσύ δεν θες να χρεωνεσε ούτε τα 10 ευρώ απλά ακύρωσε την κάρτα και τα λεφτά θα τα περνεις μέσο της τράπεζας χωρίς κανένα κόστος..

Εστάλη από Redmi 5 στο E-Psychology.gr Mobile App

Banned
    Ναι κοίτα απλά πάνε ρώτα τι έγινε με την χρέωση.. Αλλά νομίζω ότι αφού δεχθηκες να χρεωθεις τα 8 ευρώ για την ενεργοποίηση της εφαρμογής τα άλλα 2 σε πείραξαν;;;

Εγώ έχω να αναφέρω ένα περιστατικό ενός ανθρώπου που του είπα να πληρώσω με καρτα γιατί τα μετρητά δεν έφταναν, και μου έκανε νούμερα γιατί είχε χρέωση από την τραπεζα για την χρήση pos.. Όταν ρώτησα φίλο μου μαγαζάτορα πόσο σε κρατάει προμήθεια η τράπεζα για το pos μου είπε για κάθε 100 ευρώ, 1 ευρώ.. Έπαθα πλάκα, τόσο μαϊμουδια τελικά; για 1 ευρώ;;;

Senior Member
    Φυσικά και δεν είναι σωστό...τη στιγμή που συμφωνήσατε στα 8 έπρεπε να σου κρατήσουν 8.....αλλά απτην άλλη η διαφορά είναι δύο ευρώ...αλλά θα μου πεις εκείνη δεν χαρίζουν ούτε 5 λεπτά...μακάρι να βρεις την άκρη...με το atm κάνω συναλλαγές και εγώ όπως όλος ο κόσμος φυσικά.αλλα δεν μου έχουν κρατήσει ποτέ τίποτα...αλλά εσύ έκανες και ibank για να βλέπεις όπου και αν είσαι το υπόλοιπο σου...τη να πω πάνε κάνε μια συζήτηση μήπως βγάλεις άκρη..πάντως δεν είναι το μοναδικό παράνομο πράγμα που κάνουν...
    Εδώ για να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ πληρώνουμε και την τράπεζα 1.50 € αν δεν κάνω λάθος....γιατί να πληρώνω και το κράτος και τη τράπεζα??αυτά τα παίρνει και το κράτος και η τράπεζα νταηλιδικα...αλλά μιας και μιλάμε για τράπεζα
    .γιατί να μου περνη αυτά τα χρήματα??δηλαδή θα πληρώνω την τράπεζα για να με εξυπηρέτηση να πληρώσω το ΕΝΦΙΑ..ας τα κρατήσει τα 1.5€ απτο πόσο του ΕΝΦΙΑ....
    Και δεν το λέω για τα 1.5€ αλλά είναι απάτη και κοροϊδία

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Φυσικά και δεν είναι σωστό...τη στιγμή που συμφωνήσατε στα 8 έπρεπε να σου κρατήσουν 8.....αλλά απτην άλλη η διαφορά είναι δύο ευρώ...αλλά θα μου πεις εκείνη δεν χαρίζουν ούτε 5 λεπτά...μακάρι να βρεις την άκρη...με το atm κάνω συναλλαγές και εγώ όπως όλος ο κόσμος φυσικά.αλλα δεν μου έχουν κρατήσει ποτέ τίποτα...αλλά εσύ έκανες και ibank για να βλέπεις όπου και αν είσαι το υπόλοιπο σου...τη να πω πάνε κάνε μια συζήτηση μήπως βγάλεις άκρη..πάντως δεν είναι το μοναδικό παράνομο πράγμα που κάνουν...
    Εδώ για να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ πληρώνουμε και την τράπεζα 1.50 € αν δεν κάνω λάθος....γιατί να πληρώνω και το κράτος και τη τράπεζα??αυτά τα παίρνει και το κράτος και η τράπεζα νταηλιδικα...αλλά μιας και μιλάμε για τράπεζα
    .γιατί να μου περνη αυτά τα χρήματα??δηλαδή θα πληρώνω την τράπεζα για να με εξυπηρέτηση να πληρώσω το ΕΝΦΙΑ..ας τα κρατήσει τα 1.5€ απτο πόσο του ΕΝΦΙΑ....
    Και δεν το λέω για τα 1.5€ αλλά είναι απάτη και κοροϊδία
    φίλε έχεις απόλυτο δίκιο και αν πολλαπλασιάσεις το 1.5eu επί τον αριθμό αυτών που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ επί τις φορές που τον πληρώνουν, το ποσό δεν είναι μικρό

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε. Ε ναι ρε παιδιά δεν γίνετε να μου λέει στην αρχή μόνο την πρώτη φορά πληρώνεις 8€ και μετά χωρίς προειδοποίηση να μου χρεώνουν 10€ με το έτσι θέλω.. Δηλαδή ακούω και τα δικά σας και μου έρχεστε να πάω να τους τα ψαλω ενα χεράκι και λίγο είναι, ναι I banking έχω και τη σημαίνει αυτό που οταν πάω να πληρώσω κάνεις δεν την δέχεται διότι λένε είναι American express και γιατι να μ κρ; τανε το ποσό που ούτε καν να πληρώσω κάτι δεν μπορώ με την κάρτα? Δεν είναι το ποσό είναι η κοροϊδία και η πονηριά που αλλά σου λένε και άλλα κάνουν οι παλιό Εβραίοι αντε τα πήρα άσχημα τώρα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    Ναι κοίτα απλά πάνε ρώτα τι έγινε με την χρέωση.. Αλλά νομίζω ότι αφού δεχθηκες να χρεωθεις τα 8 ευρώ για την ενεργοποίηση της εφαρμογής τα άλλα 2 σε πείραξαν;;;

Εγώ έχω να αναφέρω ένα περιστατικό ενός ανθρώπου που του είπα να πληρώσω με καρτα γιατί τα μετρητά δεν έφταναν, και μου έκανε νούμερα γιατί είχε χρέωση από την τραπεζα για την χρήση pos.. Όταν ρώτησα φίλο μου μαγαζάτορα πόσο σε κρατάει προμήθεια η τράπεζα για το pos μου είπε για κάθε 100 ευρώ, 1 ευρώ.. Έπαθα πλάκα, τόσο μαϊμουδια τελικά; για 1 ευρώ;;;
    Δεν κατάλαβες, πλήρωσα μια φορά τα 8€ και μετά από λίγους μήνες μου κράτησαν αλλά 10€ ξανά!

Senior Member
    Quote Originally Posted by KARMA View Post
    Δεν κατάλαβες, πλήρωσα μια φορά τα 8€ και μετά από λίγους μήνες μου κράτησαν αλλά 10€ ξανά!

Αααααα ε πες το έτσι ντε να καταλάβουμε. ...και εγώ νόμιζα ότι μόνο μια φορά σου κρατήσανε 10€ αντί για 8 .
    Ε τώρα είναι που πρέπει να πας.. επιβάλεται....

Banned
    Πάνε για διευκρινηση στην τράπεζα

Member
    Απο 1/10/18 οι τράπεζες χρεώνους τις χρεωστηκές κάρτες με περίπου 8€ ανάλογα την τράπεζα, απλά για να αρπάξουν κ απο εκει...
    Για τον ενφια ΔΕΝ έχει προμήθεια από web banking

Member
    Δεν υφίστατε θέμα νομιμότητας, είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που αποσκοπούν στο κέρδος και με μονοπωλειακές τακτικές. Αποφασίζουν μια χρέωση κ την επιβάλουν όλες σε συμφωνία, σαν καρτελ. Αν δεν μας αρέσει(π δεν μας αρέσει) μοναδική λύση είναι να μην είμαστε πελάτες, μη συμφωνόντας με τους όρους της συγκεκριμένης τράπεζας...

Senior Member
    Παιδια , για να παρετε νμια ιδεα ποσο παζαρι σηκωνουν οι τραπεζες , και ποσο ελαστικες ειναι ,να σας πω ενα παραδειγμα , οχι δικο μου , ξενη τραπεα με χρονιο καταθετη , του ζητησαν 40.000 φυλακτρα /ετος ( ελβετια ) , να μην τα πολυλογω , κλεισανε στα 2.500/ετος , με την απειλη οτι θα φυγουν τα λεφτα απο την τραπεζα , και θα πανε σε αλλη ......ο πελατης ειναι παντα ο Βασιλιας ..........παντα θα υπαρχει η διπλανη τραπεζα ......υπο τον ορον οτι τα λεφτα ειναι νομιμα .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ammos View Post
    Δεν υφίστατε θέμα νομιμότητας, είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που αποσκοπούν στο κέρδος και με μονοπωλειακές τακτικές. Αποφασίζουν μια χρέωση κ την επιβάλουν όλες σε συμφωνία, σαν καρτελ. Αν δεν μας αρέσει(π δεν μας αρέσει) μοναδική λύση είναι να μην είμαστε πελάτες, μη συμφωνόντας με τους όρους της συγκεκριμένης τράπεζας...
    Γιατί οι άλλες τράπεζες είναι καλύτερες..όλες οι τράπεζες είναι νόμιμοι κλέφτες όπως και το κράτος..
    Έχουν το δικαίωμα να σου περνούν τα λεφτά με το τσαμπουκα αλλά ποτέ να μην χαρίζουν ούτε ένα σεντς..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Παιδια , για να παρετε νμια ιδεα ποσο παζαρι σηκωνουν οι τραπεζες , και ποσο ελαστικες ειναι ,να σας πω ενα παραδειγμα , οχι δικο μου , ξενη τραπεα με χρονιο καταθετη , του ζητησαν 40.000 φυλακτρα /ετος ( ελβετια ) , να μην τα πολυλογω , κλεισανε στα 2.500/ετος , με την απειλη οτι θα φυγουν τα λεφτα απο την τραπεζα , και θα πανε σε αλλη ......ο πελατης ειναι παντα ο Βασιλιας ..........παντα θα υπαρχει η διπλανη τραπεζα ......υπο τον ορον οτι τα λεφτα ειναι νομιμα .....
    Μόνος σου το είπες..στην Ελβετία...στην Ελλάδα.σε οποία τράπεζα και να πας οι τόκοι υπερημερίας του πελάτη είναι σχεδόν μηδαμινές για μην πω τέλειος μηδέν...μια τράπεζα ξέρεις τι είπε σε ένα γνωστό μου??γιατί μαζί πήγαμε...τους λέει ο γνωστός μου έχω 18.000 αν τα καταθέσω στην τράπεζα σας και είναι κλειστά...τι τόκο έχω ετησίως?? απάντηση...στα 18.000 ευρώ ο τόκος είναι 50€ ετησίως...τίποτα δηλαδή...
    Και απαντάω εγώ...αν ο φίλος μου πάρει δάνειο από εσάς 18.000 ευρώ ..και δεν πλήρωση της δώσεις για ένα χρόνο εσείς πόσο τόκο θα του προσθέσετε????
    Και δεν ήξερε τι να με πει έμεινε κάγκελο..μα κύριε μου λέει άλλο το ένα άλλο το άλλο...ακριβώς του απαντάω..τα λεφτά σας λεφτά σας και τα λεφτά μας πάλι λεφτά σας...

Page 1 of 3 123 LastLast