Θέμα με συγγενη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
    Junior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Η γυναίκα είναι λειτουργική κατά τα άλλα, αυτοσυντηρείται, είναι ανεξάρτητη ή μένει με τους δικούς της; Η ίδια καταλαβαίνει ότι μπορεί να έχει κάποιο θέμα και αν ναι έχει ζητήσει βοήθεια;
    Το ζήτημα όπως καταλαβαίνεις είναι ότι δεν πας σε έναν γιατρό έστω και πιο εξειδικευμένο, σου κάνει αμέσως διάγνωση, σου δίνει μια αγωγή και τέλος. Ή πας εσύ ρωτάς έναν γιατρό και βρίσκεις έτσι εύκολα την άκρη. Αυτά τα θέματα είναι πιο πολύπλοκα και θέλουν ψάξιμο σε βάθος χρόνου.
    Άντρας είναι συγγνώμητο έγραψα λάθος.Με τη γυναίκα του είναι και τα παιδιά του αλλά πλέον δεν μπορεί να οδηγήσει γιατί το πιάνει κρίση πανικού όταν οδηγαει και η γυναίκα του ουσιαστικά έχει αναλάβει τα χωράφια και τις δουλειές τους. Συμφωνώ και αυτό θα κάνω.

Senior Member
    Όπως τα λες ο άνθρωπος έχει κάτι που αν δεν θεραπεύεται εντελώς βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό, αρκεί να ξεκολλήσουν οι γύρω του και ο ίδιος και να ζητήσουν βοήθεια. Αν δεν μπορεί καν να οδηγήσει είναι μία αφορμή να πιάσεις την γυναίκα του και να της μιλήσεις με ήρεμο τρόπο και να της εξηγήσεις ότι αυτά θεραπεύονται, αλλά δεν θεραπεύονται απλά με το να παίρνει ένα χαπάκι που έγραψε κάποιος τυχαίος γιατρός που τον είδε μια-δυο φορές πριν χρόνια. Φρόντισε να τονίσεις ότι δεν θεωρείς τον άνθρωπο τρελό ή κάτι κι όσο γίνεται να καθησυχάσεις τους φόβους της και πες της ότι δεν είναι κακό να δει έναν πιο εξειδικευμένο γιατρό κάπου πιο μακριά π.χ.
    Αν δεν συνεργαστεί έστω η γυναίκα του, εσύ σαν πιο έξω λίγα μπορείς να κάνεις, δυστυχώς...

Senior Member
    Εσυ σαν πιο εξω λιγα μπορεισ να κανεισ ωρε που μπλεξαμε αμα σου πω αληθεια θα σου πεσουν τα μαλλια δε σου λεω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Τι μπλεξιμο ειναι αυτο
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Δεν μπορεις εσυ να πας στο γιατρο. Θα σου πει να παει ο ιδιος. Κανε αυτο που σου ειπα πεισε την γυναικα του να πανε καπου μακρυα, πχ Αθηνα.

Senior Member
    Χωρίς να είμαι ειδικός, αυτό που αναφέρεις θυμίζει ΔΕΠΥ (ξεκινάει πράγματα και τα αφήνει στη μέση, λέει άσχετα πράγματα). Μια φίλη μου πρόσφατα διαγνώστηκε ως ενήλικας και αυτός είναι ο μόνος λόγος που κάτι μου θύμισε. Πέρα από το να συμβουλεύσεις το συγγενικό σου πρόσωπο να πάει σε κάποιο σχετικό κέντρο να κάνει μια εξέταση δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εσύ. Επίσης δεν γνωρίζω να σου πω καν αν στην Ελλάδα προσφέρεται βοήθεια στους ενήλικες. Εδώ που είμαι η φίλη μου κάνει κάτι σαν εκπαίδευση για να μάθει να οργανώνει καλύτερα το χρόνο της κλπ.

Junior Member
    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα δω τι καλύτερο μπορώ να κάνω.

Senior Member
    Να σαι καλα

Page 2 of 2 FirstFirst 12