Results 1 to 12 of 12
Thread: Διάθεση για αισιοδοξία!
-
18-11-2018, 11:26 #1
Διάθεση για αισιοδοξία!
Ξεκινάω λέγοντας πως μου αρέσουν όσο τίποτα άλλο οι Κυριακές, γι'αυτό σκέφτηκα κάθε Κυριακή να γράφω και από ένα θέμα. Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες, γενικά διαβάζω πολύ ό,τι έχει να κάνει με ιστορίες και δεν εννοώ τα παραμύθια, αλλά κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο. Έτσι σκέφτηκα να γράφω μερικές ιστορίες, που προέρχονται κυρίως από την προσωπική εμπειρία, κυρίως όμως σημασία έχει όμως το ηθικό δίδαγμα.
Όπως έχει τύχει να ξανά πω, μου αρέσει αρκετά η φωτογραφία, είναι το χόμπι μου. Όμως κάθισα και σκέφτηκα, γιατί να μου αρέσει τόσο η φωτογραφία; Τι με ωθεί; Και αυτό που κατάλαβα γρήγορα, είναι ότι μου αρέσει να αποτυπώνω το παρελθόν. Όλοι θέλουμε να το ξεχνάμε, αλλά όπως είχε πει και ο παππούς μου "τα κακά λόγια και οι φωτογραφίες μένουν στο τέλος, παιδί μου" και είχε δίκιο. Ακόμη δεν μπορώ να χωνέψω, πως οικογένειες έχουν ξεκληριστεί ολόκληρες, από μια παρεξήγηση και ακόμη κάποιοι παλιοί τα θυμούνται, τι είχε γίνει πριν 100 χρόνια. Είναι τραγικό να βλέπεις, φωτογραφίες παιδιών (18,20, 22 κλπ.) χρονών, σε τάφους και όλα αυτά, για την υπεράσπιση της τιμής και της αλήθειας.
Μην ξεφεύγω από το θέμα, (θα βλέπετε στις ιστορίες μου, πως ξεφεύγω αρκετά από το θέμα μερικές φορές και αυτό γιατί μου αρέσει να ανακατεύω πολλά θέματα). Βλέπετε όταν πήρα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή, ήμουν σαν το σκυλάκι μου όταν βλέπει το μπαλάκι του, τόση η χαρά. Φωτογράφιζα ακόμη και τα πλακάκια στο δρόμο και θα μου πείτε "ε, σιγά και τι έχει ένα πλακάκι;". Ξέρετε έμαθα μέσα από την φωτογραφία, πως ακόμη και το πιο μικρό πράγμα, έχει να πει και μια ιστορία. Ποιος ξέρει πόσα άτομα πατάμε πάνω στα χορταράκια, σε ανοιξιάτικα λουλούδια, σε φύλλα των δέντρων, που όλα έχουν να πουν μια ιστορία, άλλοτε πιο μικρή και άλλοτε πιο μεγάλη.
Τι ωραία, να έχεις την φωτογραφική σου και να σε αγγίζει το αεράκι, ακόμη και ο αέρας μπορεί να αποτυπωθεί, μέσα από το αποτέλεσμα του. Φωτογραφίες στα βουνά, στην θάλασσα. Δεν θα αντικαθιστούσα με τίποτα άλλο στην ζωή μου, όσο το να αγναντεύω την θάλασσα, τα απογεύματα του καλοκαιριού. Τότε που ο ήλιος έχει κουραστεί από την ημέρα και τον αντικαθιστά ο σύντροφός του, το φεγγάρι, που γλυκά γλυκά, αγκαλιάζει την θάλασσα, ολοένα και περισσότερο. Και τι δεν θα έδινα, να ξανά ζούσα εκείνες τις μικρές στιγμές. Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν ή μπορεί και όχι. Βλέπετε είμαι από τους τύπους, που θα σηκωθώ το χάραμα το καλοκαίρι, για να αποτυπώσω τον ήλιο, καθώς τεντώνεται από το βραδινό ύπνο του. Ωραία εμπειρία, ίσως από τις καλύτερες.
Σε μια επόμενη αναζήτηση, κατάλαβα πως τίποτα άλλο δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτές τις στιγμές, όσο τα χαμόγελα των ανθρώπων. Εκεί κατάλαβα τι πάει να πει, ζωή. Μέσα από τα χαμόγελα και τα γέλια των ανθρώπων, μέσα στα οικογενειακά τραπέζια, στις γιορτές και στις χαρές. Εκεί μέσα στο κρασί και το άφθονο φαγητό, μέσα στην γλυκιά έναστρη νύχτα, που είναι ντυμένη αυτή την φορά, με τα τραγούδια. Εκεί στην παραλία με συντροφιά, την άμμο, την φωτιά και την παρέα, να λέμε τα εσώψυχα μας, σαν εξομολόγος η φωτιά, μας καλούσε να της εξομολογηθούμε, τις χαρές και τις λύπες μας και ως αποκορύφωμα, τα γεμάτα με δισταγμό και απειρία φιλιά με ηχητική υπόκρουση, το κυματάκι που σκάει απαλά στην παραλία.
Μεγάλη ιστορία, με μικρές παρεμβάσεις, που συνδυάζονται σαν ένα χειμωνιάτικο πλεκτό, είναι διαφορετικά πράγματα, αλλά δένουν αρμονικά. Αφήνω την ιστορία να κλείσει από μόνη της, νομίζω πως η ανθρώπινη παρέμβαση, δεν χρειάζεται. Ξέρει η ιστορία πότε να αρχίσει και πότε να τελειώσει, εμείς είμαστε απλά το μέσω της, με αυτό που μπορεί και εξιστορείται. Καλό υπόλοιπο Κυριακής φίλοι μου.
- 18-11-2018, 14:04 #2
Πολυ ομορφο αυτο που εγραψες.Σχεδον ποιητικο..Και εγω καπως ετσι βλεπω τον κοσμο μεσα απο τα ματια μου αλλες φορες με εκσταση κι αλλες μελαγχολια.Κι εγω παρατηρω τα μικρα πραγματα κ το καλοκαιρι ( απτην ανοιξη βσκ) σηκωνομαι να δω το ξημερωμα .Εχει ομορφη ησυχια , η ατμοσφαιρα ειναι γλυκια και τα πλασματα υμνουν με τα τραγουδια τους το ξεκινημα της μερας
18-11-2018, 18:06 #3
Αδερφε οταν ημουν εικοσι χρονων δουλευα απο τα 12 τι μαλακιεσ ελεγα για να πηδηξω δε φανταζεσαι κυριωσ οτι εχω λεφτα αποτελεσμα το πιστεψανε κι εχω μια κορακλα εικοσι χρονων κι ειμαι σαραντα πεσ οτι μαλακια θεσ αλλα οι γυναικεσ αμα σε βαλουν στο λουκι θα δουλευεισ μια ζωη εγω δουλευω απο τα 12 ειμαι σαραντα η γυναικα μου με παρατησε κι η κορη μου θελει λεφτα και θα δουλευω μεχρι να χεζομαι πανω μου ωσ τα 80 εισαι σιγουροσ οτι θεσ να πηδηξεισ κι οτι τισ αγαπασ γτ αν τισ αγαπασ γινεται αν δεν τισ αγαπασ καλυτερα μην πηδηξεισ αυτα τα νεα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
18-11-2018, 18:13 #4
Συζητηση με την φιλη τησ κορησ μου δουλευω απο δεκα χρονων ποτε θα ξεκουραστω εγω μου λεει ποσο χρονων εισαι σαραντα εισαι μικροσ ακομα για να καθεσαι τελοσ συζητηση τα κοριτσια δουλευουν κι αυτα απο μικρα και ξερουν τα παντα απο δουλειεσ και λεφτα τι κανουμε μου λεσ εσυ που εισαι εξυπνοσ γτ εγω ειμαι βλακασ το παραδεχομαι
18-11-2018, 20:07 #5
Ρε συ elis, δεν τα λέω αυτά για να πηδήξω και ούτε περίμενα από το e-psyhology, για να βγάλω γκόμενα, δεν είμαι τέτοιος τύπος. Βγαίνω με κοπέλες, φλερτάρω, δεν περιμένω κάτι από εδώ. Απλά μου δίνει ένα πάτημα, να γράψω δικές μου ιστορίες. Κάτι που αν το κάνω στο fb αυτό, θα με κράζουν. Τουλάχιστον εδώ, υπάρχει και η ανωνυμία. Και ας πάρουμε το δεδομένο ότι όντως είμαι κάποιος μαλάκας, που θέλει να πηδήξει από εδώ. Εγώ πιστεύεις ότι τους ξέρω όλους εδώ προσωπικά; Τεσπα, όχι elis, δεν ισχύει αυτό.
18-11-2018, 20:09 #6
H σκληρότερη δουλειά, είναι εκείνη των πανεπιστημίων. Μακάρι να είχα την δυνατότητα, να είχα και την σχολή μου και κάποια στρέμματα με διάφορα (μου αρέσουν τα αμπέλια), αλλά δεν έτυχε. Γι'αυτό έχω την σχολή μου, τώρα το αν θα βρω δουλειά, σίγουρα στην Ελλάδα όχι, γι'αυτό ψάχνομαι για το εξωτερικό.
18-11-2018, 20:11 #7
Εγω στο λεω την πατησα ηταν παγιδα τοτε τωρα δεν ξερω απλα τα κοριτσια εδω ειναι ευαισθητα γι αυτο το ειπα αλλιωσ δικαιωμα σου τι κανεισ εγω δεν σε κρινω απλα το λεω για να προσεχετε ολοι μη κλαιτε μετα
18-11-2018, 20:15 #8
Εγω δεν ανεχομαι κανεναν να κλαιει γινεται η μαλακια το χωνευεισ πασ παρακατω οπωσ μπορεισ αν δεν μπορεισ να μπορεσεισ αν κλαισ το μονο σιγουρο δεν πασ παρακατω αρα το κλαμα για μενα ειναι κατι που δεν ανεχομαι αυτα
18-11-2018, 20:16 #9
Δεν ξέρεις elis, ποιος κρύβεται πίσω από έναν λογαριασμό και αν αυτά που λένε, είναι αλήθεια. Γενικά προσοχή χρειάζεται, αλλά ξανά λέω πως δεν είμαι εδώ για να βγάλω γκόμενα. Και δεν ξέρω και κάποια που να πέφτει με αυτές τις μπούρδες που γράφω, οι περισσότερες να ξέρεις θέλουν παραμύθιασμα . Αν έκανα και εγώ το ίδιο, θα είχα τις διπλάσιες από τώρα, αλλά εγώ με εκείνη την κοπέλα που θα βγω ραντεβού, θα είναι επειδή την εκτίμησα ως άνθρωπο και μετά ως γυναίκα και όχι επειδή θα είναι κάποια χαζογκόμενα της σειράς. Από αυτές πήξαμε. Κοίτα όντως μπούρδες είναι αυτά και δεν ξέρω τι με έπιασε και έγραψα τέτοιες αηδίες.
18-11-2018, 20:18 #10
18-11-2018, 20:20 #11
Καλα εγω στα ειπα να ξερεισ οι μεγαλυτεροι δεν δεχονται το κλαμα σοου σιμπλ καντε οτι θελετε αλλα να τα αντιμετωπιζετε σαν αντρεσ και σαν γυναικεσ αυτα
18-11-2018, 20:23 #12