Τι ειμαι;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Τι ειμαι;

Εδω και λιγο καιρο αναρωτιεμαι; Ειναι καταθλιψη; Ειναι μανιοκαταθλιψη; Μηπως απλα ειμαι ευαισθητη; Δεν ξερω που να καταταξω τον ευατο μου πλεον! Μενω στην επαρχια, και δυστυχως ντρεπομαι να παω σε ψυχιατρο, καθως τα πραγματα εδω λειτουργουν καπως διαφορετικα και το ιατρικο απορητο δεν ειναι παντα απορητο! Και φοβαμαι! Φοβαμαι πως οσο το αφηνω θα ερθει μια μερα που δεν θα το πολεμησω και απλα το κακο που θα κανω σε μενα δεν θα εχει γυρισμο! Το ξερω πως χρειαζομαι επαγγελματικη βοηθεια οτι και αν ειναι! Δεν εθελοτυφλω! Αλλα απο που να την ζητησω; Προσπαθω να εξηγησω στους δικους μου πως ειναι αυτο που συμβαινει στο μυαλο μου αλλα δεν νοιαζοντε να καταλαβουν, παρα μονο να βγαλουν την ευθυνη που ισως ξερουν οτι μεχρι ενα σημειο εχουν! 30 χρονων εφτασα και ακομα παλευω αλλα δεν ξερω για ποσο! Εχω δυο παιδια και ειμαι εγκυος στο τριτο! Και νιωθω πιο απελπισμενη απο ποτε! Δεν γραφω με καποια προσδοκια! Απλα γραφω, να τα πω καπου! Καλημερα!

Member
    αν δεν εμπιστευεσαι τους ψυχιατρους εκει που βρισκεσαι να ερθεις αθηνα και να κλεισεις ραντεβου με καποιον καλο ψυχιατρο που θα μιλησετε και θα σου δωσει την σωστη φαρμακευτικη αγωγη. καντο για σενα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by None_ View Post
    Εδω και λιγο καιρο αναρωτιεμαι; Ειναι καταθλιψη; Ειναι μανιοκαταθλιψη; Μηπως απλα ειμαι ευαισθητη; Δεν ξερω που να καταταξω τον ευατο μου πλεον! Μενω στην επαρχια, και δυστυχως ντρεπομαι να παω σε ψυχιατρο, καθως τα πραγματα εδω λειτουργουν καπως διαφορετικα και το ιατρικο απορητο δεν ειναι παντα απορητο! Και φοβαμαι! Φοβαμαι πως οσο το αφηνω θα ερθει μια μερα που δεν θα το πολεμησω και απλα το κακο που θα κανω σε μενα δεν θα εχει γυρισμο! Το ξερω πως χρειαζομαι επαγγελματικη βοηθεια οτι και αν ειναι! Δεν εθελοτυφλω! Αλλα απο που να την ζητησω; Προσπαθω να εξηγησω στους δικους μου πως ειναι αυτο που συμβαινει στο μυαλο μου αλλα δεν νοιαζοντε να καταλαβουν, παρα μονο να βγαλουν την ευθυνη που ισως ξερουν οτι μεχρι ενα σημειο εχουν! 30 χρονων εφτασα και ακομα παλευω αλλα δεν ξερω για ποσο! Εχω δυο παιδια και ειμαι εγκυος στο τριτο! Και νιωθω πιο απελπισμενη απο ποτε! Δεν γραφω με καποια προσδοκια! Απλα γραφω, να τα πω καπου! Καλημερα!
    ο ανδρας σου, δεν μπορει να σε βοηθησει να πατε σε εναν γιατρο;
    μεγαλη γυναικα εισαι, δεν εισαι ανηλικη. θα ερχεσαι σε επαφη με ενα σωρο γιατρους, με 3 εγκυμοσυνες και 2 παιδια...
    εφοσον εισαι εγκυος, μιλα στον γυναικολογο σου γι αυτο που σου συμβαινει, να σε κατευθυνει!
    πηγαινε σε μια διπλανη πολη και δες εναν γιατρο.

Junior Member
    Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να πάω Αθήνα ούτε σε διπλανή πόλη να πηγαινοέρχομαι! Για τον γυναικολόγο που με παρακολουθεί ας μην το σχολιάσω καλύτερα για το ποσο μπορεί να βοηθήσει! Ίσως και να φταίω εγώ για ότι μου συμβαίνει και που δεν γίνεται κάτι! Δεν ξέρω πλέον τι να σκεφτώ!

Banned
    Για τους δικούς σου που λες να ξέρεις πως δεν μπορούν να καταλάβουν και όχι πως δεν θέλουν. Όποιος δεν ξέρει τι είναι κατάθλιψη δεν μπορεί να καταλάβει. Πως να περιγράψεις κάτι σε κάποιον που δεν το έχει βιώσει και μάλιστα αν δεν μπορείς να βρεις τις λέξεις να το περιγράψεις; Ο άντρα σου δεν σε καταλαβαίνει; Μίλα του ξεκάθαρα.

Στο γυναικολογο γιατί δεν μπορείς να μιλήσεις?στον άντρα σου γιατί δεν μιλάς?λες ότι κάνεις δεν σε καταλαβαίνει και δεν μπορεις να μιλησεις σε κανέναν. Γιατί? Τι συμπτωματα έχεις δεν μας ειπες

Member
    Είναι που δύσκολο αυτό που περνάς. Πρέπει όμως να σκεφτείς δύο πράγματα : τον εαυτό σου και τα παιδιά σου
    Δες μέσα σου τι σε συμβαίνει και αν νιώθεις πάλι μπερδεμένη τότε ίσως να πας σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο που σίγουρα θα σε βοηθήσει.
    Η βοήθεια δεν είναι ντροπή, πόσο μάλλον το να θέλεις να γίνεις καλύτερος και πιο ουσιαστικός άνθρωπος.
    Σκέψου πως έχεις 2 παιδιά και πας για το τρίτο.
    Αν δεν θέλεις να το κάνεις για τους γονείς σου ή για τον άντρα σου ή ακόμα και για τον εαυτό σου κάντο γι'αυτα.
    Αξίζει να προσπαθήσεις γι'αυτα και για εσένα.
    Όσων αφορά την επαρχία και για το απόρρητο το καταλαβαίνω απόλυτα, όμως δεν χρειάζεται να πεις τι πας και κάνεις. Κράτα το για τον εαυτό σου τις πρώτες φορές μέχρι να οικειοποιηθεις με αυτό.
    Το δυσκολότερο βήμα είναι πάντα το πρώτο, γι'αυτό σβήσε ότι σε κρατάει μακριά από το πρώτο βημα και κάντο

Senior Member
    Quote Originally Posted by None_ View Post
    Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να πάω Αθήνα ούτε σε διπλανή πόλη να πηγαινοέρχομαι! Για τον γυναικολόγο που με παρακολουθεί ας μην το σχολιάσω καλύτερα για το ποσο μπορεί να βοηθήσει! Ίσως και να φταίω εγώ για ότι μου συμβαίνει και που δεν γίνεται κάτι! Δεν ξέρω πλέον τι να σκεφτώ!
    λες ενα "δεν ειναι εφικτο" και ξεμπερδευεις.
    ΓΙΑΤΙ δεν ειναι εφικτο να πας βολτα σε μια κοντινη πολη;;;; για εξηγησε το λιγο.
    παραδεχεσαι οτι χρειαζεσαι βοηθεια ειδικου.
    οντως χρειαζεσαι.
    ειναι ενα μεγαλο βημα που το παραδεχεσαι.
    τωρα πρεπει να πας να τον βρεις.
    μην το αμελεις.
    ο ανδρας σου τι λεει γι αυτο;
    πως συνεχιζει να κανει παιδια, ενω εχεις ενα τοσο σοβαρο προβλημα;
    δεν φοβαται για την ζωη σου;
    δεν φοβαται για τα παιδια του;
    συζητα το μαζι του και πατε να δειτε εναν ειδικο!!!!