Κοινωνική φοβία. - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 19 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast
Results 166 to 180 of 280
    Member
    Έχουν λιγότερη σχέση τα παραπάνω με πνευματικά θέματα και περισσότερη με τον λεγόμενο «Φόβο Θεού».

Για να θυμόμαστε ότι εκτός από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΟΒΙΑ που είναι ο τίτλος του παρόντος θρεντ,

υπάρχει και η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΦΟΒΙΑ που κάποιοι εξουσιαστικοί μηχανισμοί την καλλιεργούν εντέχνως εις βάρος της ανθρωπότητας. Λες και δεν μας έφταναν όλα τα υπόλοιπα προβλήματά μας!

Έχει αποδειχθεί όμως ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος χειραγώγησης των μαζών είναι ο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ.

Που κάποιοι τον ανήγαγαν σε επιστήμη όταν τον βάφτισαν ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ!

Member
    Και κάτι ακόμα φίλε Γιώργο.

Αν το Georgios21 σημαίνει οτι είσαι 21 χρονών, δικαιολογείσαι να έχεις παρασυρθεί απο διάφορες αιτίες σε αυτή την \"οδό της απωλείας\" κατ\' εμέ. Οδός της απωλείας γι αυτή, τη μοναδική και πραγματική ζωή που κινδυνεύει να την απωλέσει κάποιος που ως υπόδειγμα θα έχει \"το βίο των αγίων\" - αυτές τις σκελετωμένες, σκοτεινές και μίζερες υπάρξεις των βυζαντινών εικονογραφήσεων - κι όχι το βίο ανθρώπων υγιών που έχουν προσφέρει στον εαυτό τους, στην οικογένειά τους και στην κοινωνία.

Αν χρησιμοποίησα αιχμηρή γλώσσα δεν το έκανα επειδή θέλω να σε προσβάλω προσωπικά, και ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις μεταφυσικές ανησυχίες ή τη θρησκευτική πίστη του καθενός - όταν την κρατάει για τον εαυτό του ή απλώς τη συζητάει.

Η θρησκεία όμως που ακολουθείς έχει το εξής βίτσιο: Παράγει - και παρήγαγε πάντοτε - ζηλωτές που απαιτούσαν να επιβληθεί το πιστεύω του δόγματός τους σε όλους τους άλλους. Με το στανιό και με το έτσι θέλω! Με το πρόσχημα βέβαια της σωτηρίας!

Το ακόμα χειρότερο είναι, όπως είπα και κάπου πιο πάνω, οτι πρόκειται για μια νεκρόφιλη θρησκεία όπου λάτρευε - και συνεχίζει να λατρεύει - όχι απλώς τα πτώματα αλλά και τις νεκροκεφαλές και τα υπολείμματα, δήθεν αγίων, που τα γυρόφερνε (και συνεχίζει να τα γυροφέρνει) απο δω κι απο κει! Και να συστήνει στους ανθρώπους να μην ζουν και να μη χαίρονται αυτή τη ζωή αλλά να μετανοούν συνεχώς για οτι κάνουν, να νιώθουν συνεχώς ενοχές και να προετοιμάζονται για... την άλλη ζωή (οτι μας λες κι εσύ δηλαδή).

Η θρησκεία αυτή έχει προκαλέσει δεκάδες ψυχασθένειες κάνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους δυστυχείς. Γι αυτό και ήμουν αιχμηρός στο σχολιασμό των όσων έγραψες.

Θα σου πρότεινα να ξανασκεφτείς τα πράγματα, να τα ξαναμελετήσεις όσο γίνεται πιο ψύχραιμα. Με όσο γίνεται λιγότερο ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ. Έλληνας είσαι, και οι Έλληνες τιμούσαν και σέβονταν τους Θεούς τους αλλά δεν περνούσαν τη ζωή τους με μετάνοιες ζητώντας συγχώρεση για το κάθε τι. Ήταν περήφανοι και υψηλόφρωνες και όχι ταπεινοί.

Θα προτιμούσα λοιπόν να τα ξαναδεις τα πράγματα, να τα ξαναμελετήσεις κι όχι να νιώσεις ντε και καλά υποχρεωμένος να μου απαντήσεις. Δεν είσαι υποχρεωμένος να υπερασπιστείς κάτι. Είσαι υποχρεωμένος μόνο για ένα πράγμα: Να δημιουργήσεις τους όρους για να ζήσεις μια ζωή γεμάτη και όσο το δυνατόν ευτυχισμένη. Μακριά απο κάθε τι που μπορεί να δηλητηριάσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία που έχεις.

Συμπάθα με για τις νουθεσίες. Αν είσαι όντως 21 χρονών, σε ρίχνω αρκετά χρόνια για να \"δικαιούμαι\" να το κάνω.

Σου εύχομαι να είσαι καλά.

Senior Member
    καλημέρα!
    νόμπιλε, βρίσκω το ύφος σου τόσο υβριστικό, που ακόμα και με ευγένεια καταφέρεται σε όποιον δε συμφωνεί μαζί σου, σε \'καθολικά επίπεδα\': αφού απάντησες τριακόσιες πενήντα φορές στο γιώργο21, στο τέλος, όπλισες τον εαυτό σου ακόμη και με το \'για τα δικά σου μάτια δίκιο σου, λόγω της πιθανής ηλικίας: 21, αν είσαι 21 έτους δικιολογείσαι γιατί είσαι βρέφος μπροστά στη δική μου ηλικία. αυτό λέγεται πατερναλισμός.
    ο πατερναλισμός είναι μια από τις χειρότερες μορφές βίας: νομίζει κάποιος πως για λόγους αφηρημένους όπως η ηλικία, η τάξη, το χρήμα, η γνώση, μπορεί να θεωρείται υπεράνω.
    δε διάβασα όλα όσα ανέφερες, γιατί είναι πολλά. μπορεί κάπου, ίσως να έχεις δίκιο.
    όμως εκεί που διάβασα διέκρινα τέτοια εμπάθεια, που οπωσδήποτε εσύ ο ίδιος αφαίρεσες από τους λόγους σου την αντικειμενικότητα.
    ακόμη και με τις βυζαντινές τοιχογραφίες τα έβαλες, αν θυμάμαι καλά, λίγο πιο πάνω. για νεκροφιλία μίλησες, που οπωσδήποτε είναι μια εντελώς παραβατική, άρα πραγματική ασθένεια. ίσως να ήθελες να κρούσεις κάποιο κώδωνα κινδύνου, για σένα, ή το γιώργο, ή κάποιον άλλον. μα οι θέσεις σου είναι τόσο υπερβολικές, που αφαιρούν οποιοδήποτε δικαίωμα διαλόγου από τον άλλον,
    και ίσως,
    αντί να βοηθήσουν τον άλλον,
    οδηγούν εσένα στη μοναξιά και την απομόνωση, αφού δε δέχεσαι να βρεις μέσα στο διάλογο ένα τρόπο επικοινωνίας με τον άλλον.
    σου ζητώ συγγνώμη γιατί νομίζω πως είμαι κι εγώ υπερβολική, αφού κιόλας δε διάβασα όλα όσα έγραψες.
    πάντως η ομολογία πίστης ενός ανθρώπου δεν είναι ασθένεια. ούτε η εκκλησία, το σώμα του χριστού, είναι ασθένεια ή νοσοκομείο. είναι Ζωή. και η Ζωή γεννιέται και βιώνεται με αγάπη και άφεση.
    άλλο η επιστήμη των γιατρών, που είναι ανάμεσα στις ανθρώπινες διόδους που ευτυχώς έχουμε για τα προβλήματα υγείας μας κλπ. η εκκλησία δεν είναι φαρμακείο ή νοσοκομείο ή κολαστήριο. είναι ο τόπος όπου εμείς οι χριστιανοί θα βρούμε κουράγιο, ανάπαυση, ειρήνη, για να συνεχίσουμε ό,τι μπορούμε από τον αγώνα μας. αν χρειαζόμαστε ψυχίατρο, όπως ας πούμε καρδιολόγο ή ωριλά, αν χρειαζόμαστε μαραγκό για τις πόρτες μας, ασφαλώς και θα πρέπει να το κάνουμε. προσπαθώντας πάντα να ζούμε την ειρήνη του θεού, και τη μακροθυμία του.
    καλή σου μέρα!

Member
    Ίσως έχεις δίκιο σε πολλά φίλη μου απ’ όσα λες. Ίσως έχεις δίκιο και σε πολλά απ’ όσα σε προσωπικό επίπεδο μου καταλογίζεις. Είναι φυσικό αφού ένιωσες να προσβάλλονται πράγματα που τα θεωρείς ιερά.

Δεν θα σου πω «διάβασε πρώτα τα όσα έγραψα» γιατί δεν είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις. Κι ούτε έχω την πρόθεση να μετατρέψω σε θρησκευτική διαμάχη το φόρουμ.
    Οι απαντήσεις μου όμως ήταν επί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ που προέβαλλε ο Γιώργος. Και όπως εκείνος νιώθει ίσως την υποχρέωση να τις προβάλλει, έτσι κι εγώ νιώθω την υποχρέωση - τις συγκεκριμένες αυτές θέσεις και όχι την «ομολογία πίστεως» κάποιου ανθρώπου - να τις καυτηριάσω. Όταν θεωρώ ότι η βάση στην οποία στηρίζονται είναι απάνθρωπη και η προβολή τους μόνον κακό κάνει. Επαναλαμβάνω, οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ και απόψεις και μόνον.

Όταν δηλ. οι συγκεκριμένες θέσεις που προβάλλονται οδηγούν στην άποψη ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί κάποιος να θεραπευτεί αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που του προσφέρονται. Όταν μάλιστα απαξιώνονται πλήρως όλες οι θεραπευτικές μέθοδοι, όλοι οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος - προσωπικές και επιστημονικές - για να βρει την υγεία του. Και το μόνο που προβάλλεται σαν στάση ζωής είναι να παρακαλάμε κάποιο ον, όχι να μας γιατρέψει αλλά… να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας! Διότι σημασία δεν έχει να γιατρευτούμε, σημασία δεν έχει να ζήσουμε ολοκληρωμένα αλλά να μας δεχθεί το ον αυτό όταν πεθάνουμε! Το λέει ξεκάθαρα ο Γιώργος, δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η παρούσα ζωή! Αν αυτό δεν είναι νεκροφιλία, τι άλλο είναι; Το να ακολουθήσει αυτό το δρόμο κάποιος που θα επηρεαστεί από τέτοιες απόψεις το θεωρώ επικίνδυνο για τον εαυτό του, για την ψυχική, νοητική και φυσική του υγεία.

Αν πήρε η μπάλα και τις… βυζαντινές εικονογραφήσεις, ζητώ συγνώμη. Σε θέματα αισθητικής ουδείς λόγος. Είναι προσωπικό θέμα του καθενός, όπως και η θρησκεία.

Παύει όμως να είναι προσωπικό θέμα κάτι που όταν προβάλλεται και επηρεάζει, έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή μας.

Έχεις δίκιο και για το πατερναλιστικό ύφος. Αν θέλεις να το πάρω πίσω, θα το κάνω. Η πρόθεσή μου πάντως ήταν να του υποδείξω ότι πολλοί έχουν περάσει κατά τη νεότητά τους από δηλητηριώδεις ατραπούς – μηδέ εμού του ιδίου εξαιρουμένου. Κι όσο γρήγορα καταφέρει να βγει κάποιος από τους λαβύρινθους αυτούς, τόσο το καλύτερο γι αυτόν. Ειδάλλως θα το πληρώνει όλη του τη ζωή.

Junior Member
    Αν παρατηρήσουμε καλά τον τρόπο που λειτουργεί ο κοσμος μας θα δούμε ότι απλώς δεν έχει ηθική. Ο ένας τρώει τον άλλο για να επιβιώσει. Αυτό δεν αναιρεί την έννοια του θεού-κατασκευαστή-σχεδιαστή. Απλώς φαίνεται σαν κάποιος να τον σχεδίασε, έβαλε αρχικές συνθήκες και νόμους και τον άφησε να δει πως θα εξελιχθεί. Το μεγάλο ερώτημα είναι το γιατί. Ποιά ανάγκη ώθησε τον σχεδιαστή να φτιάξει τον κόσμο, γιατί τον έφτιαξε έτσι και τι ακριβώς τον εξυπηρετεί αυτή του η δημιουργία?
    Για να μιλήσω και λίγο για το βασικό θέμα που είναι η κοινωνική φοβία, πάσχω από ειδική φοβία που μου έχει μεγεθυνθεί τον τελευταίο καιρό και μου προκαλεί πλέον έντονα σωματικά προβλήματα (εφίδροση, ταχυκαρδία σε σημείο λυποθυμίας, τρέμουλο κ.α.). Εχω απευθυνθεί σε ψυχολόγο αλλά μέχρι στιγμής δεν με ικανοποιεί και σκέφτομαι να πάω σε άλλον. Δεν μπορώ απλώς να δεχτώ αρνητικά σχόλια για τον εαυτό μου, για οτιδήποτε από το στενό μου περιβάλλον ούτε ανέχομαι το παραμικρό πείραγμα πλεόν από τα πιο αστεία μέχρι τα πιο σοβαρά. Παρεξηγώ πλέον κάθε ενέργεια ή κίνηση των άλλων και θεωρώ ότι είναι επιθετική προς εμένα.
    Πιθανώς φταίει ο τρόπος που μεγάλωσα. Ολοι περίμεναν από εμένα να είμαι ο τέλειος και ο ισχυρότερος.
    Είμαι ένας άνθρωπος που αν παρατηρήσεις τις λεπτομέρειες της ζωής του ή τις διαβάσεις θα πεις ότι αυτός ο άνθρωπος τα έχει καταφέρει. Ωραία εμφάνιση (τουλάχιστον έτσι λένε οι άλλοι), πετυχημένη δουλειά που μου έχει επιφέρει αρκετά χρήματα, οικογένεια που μέχρι στιγμής λειτουργούσε σωστά και όλα αυτά οφείλονται αποκλειστικά σε δικές μου προσπάθειες χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.
    Για όλους και για όλα φαινόμουνα ο δυνατός, ο ισχυρός, ένας τοίχος που όλοι μπορούσαν να ακουμπήσουν και να στηριχτούν. Πίστευα και εγώ το ίδιο, ότι έτσι ήταν τα πράγματα ότι δεν χρειαζόμουνα κανένα, δεν έλεγα σε κανέναν τίποτα για το τι ένοιωθα, ότι θα τα κατάφερνα μόνος μου σε οποιαδήποτε δυσκολία όπως έκανα μέχρι στιγμής.
    Πριν ένα χρόνο άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα. Μέσα στο περιβάλλον μου άρχισα να δίνω πολύ σημασία και να με πειράζουν πράγματα αστεία που έλεγαν οι άλλοι για εμένα. Βλέπεις επειδή έπρεπε να είμαι ο τέλειος δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει αρνητικό σχόλιο ούτε για αστείο. Αυτή η συμπεριφορά μου προκάλεσε τους άλλους, με συνέπεια να αποτελώ στόχο. Και όλοι ξέρουμε πόσο κακοί μπορούμε να γίνουμε αν βλέπουμε αδυναμίες σε καποιον, ειδικά σε κάποιον που πριν φάνταζε αλλιώς. Είναι η φυσική μας άμυνα ώστε να ξεπερνάμε τα δικά μας προβλήματα.
    Ταυτόχρονα συνέβη και ένα γεγονός που έφερε στον κόσμο μου τα πάνω κάτω......
    Με όλα αυτά συνέβη και κάτι πολύ θετικό. Δείχνοντας αδυναμίες και προβληματισμούς ορισμένοι άνθρωποι ήρθαν πολύ κοντά μου, έτσι όπως πάντα ήθελα αλλά δεν τολμούσα να το εκφράσω......

Junior Member
    Είμαι όντως 21 ετών. Ίσως με το λόγο μου, έγινα αιτία και να σας εκνευρίσω, αλλά και να βλασφημηθεί το όνομα του Παντοκράτορα.
    Ζητώ συγνώμη από τον Θεό πρωτίστως, και εν συνεχεία από τα μέλη στα οποία ίσως να προξένησα πνευματικό κακό.
    Ζητώ συγνώμη και από σένα Nobile, γιατί σίγουρα με τον απότομο και κάποτε με μορφή διδαχής λόγο μου, σε αποτρέπω, όπως και άλλους βέβαια, αντί να σε ωθώ να αναζητήσεις τον Θεό. Τον ένα και μοναδικό. Μπήκα σε βαθύτερα θεολογικά μονοπάτια ενώ έπρεπε να είμαι προσεκτικότερος στις κρίσεις, στις σκέψεις, και στις θέσεις μου. Πολλές φορές ήμουν απόλυτος σε θέματα που δε γνώριζα, άλλες όμως ήμουν απόλυτος σε θέματα πίστης και αυτό δε το αναιρώ. Συγνώμη και από τους moderators καθώς δεν ήμουν και πολύ μέσα στο θέμα του topic.
    Το σίγουρο, και για το οποίο δε θλίβομαι καθόλου, είναι ότι μίλησα έστω και με λανθασμένο τρόπο, για το Θεό. Και αυτό δεν αναιρεί τον ίδιο το Θεό. Η παραδοχή στα πιθανά λάθη μου, δεν βγάζει ούτε έναν καθαρό από όσους εναντιώνονται σε θέματα που έχουν να κάνουν με το Κύριο μας. Ακόμα και αν έκανα λάθος, δε φέρνει κανένα σε καλύτερη θέση απέναντι σε Αυτόν.
    Εγώ έρχομαι και παρέρχομαι, τα προβλήματα όμως θα είναι εδώ και θα επιζητούν τη λύση τους. Είναι στη κρίση σας το πώς θα τα χειρισθείτε. Εγώ έκανα την αναφορά μου, και όποιος είναι καλοπροαίρετος θα φιλτράρει τα λάθη και θα κρατήσει την αλήθεια και το ζουμί από όσα έγραψα. Όποιος πάλι δε θέλει να ακούσει, και ο ίδιος ο Θεός να έγραφε στο φόρουμ δε θα είχε αποτέλεσμα.
    Ευχαριστώ που καθίσατε, διαβάσατε και κρίνατε τα όσα έγραψα. Αυτό άλλωστε ζητούσα από την αρχή.

Θα κλίσω με λίγα λόγια από τη Γραφή:
    -----------------
    Ιε’ Ιωάννης

16 ουχ υμείς με εξελέξασθε, αλλ\' εγώ εξελεξάμην υμάς, και έθηκα υμάς ίνα υμείς υπάγητε και καρπόν φέρητε, και ο καρπός υμών μένη, ίνα ό,τι αν αιτήσητε τον πατέρα εν τώ ονόματί μου, δώ υμίν.
    17 ταύτα εντέλλομαι υμίν, ίνα αγαπάτε αλλήλους.
    18 Ει ο κόσμος υμάς μισεί, γινώσκετε ότι εμέ πρώτον υμών μεμίσηκεν.
    19 ει εκ τού κόσμου ήτε, ο κόσμος αν το ίδιον εφίλει· ότι δε εκ τού κόσμου ουκ εστέ, αλλ\' εγώ εξελεξάμην υμάς εκ τού κόσμου, διά τούτο μισεί υμάς ο κόσμος.
    -----------------

Ο Κύριος ας οδηγεί τη σκέψη και τα βήματά μας.Αμήν

Member
    Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη από κανέναν. Την άποψή σου ανάπτυξες κι είχες κάθε δικαίωμα. Αν αρχίσω να ζητάω κι εγώ συγνώμη για το απότομο ύφος μου θα μοιάζει με μελόδραμα. Απλώς, όταν εκφράζονται εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις οι συγκρούσεις ιδεών είναι αναπόφευκτες – και καλώς θα έλεγα.

Γνώμη μου βέβαια είναι ότι δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη ούτε από τον Θεό – στο κάτω κάτω αυτόν προέβαλλες και θα είναι αχαριστία από πλευράς του να μην το αναγνωρίσει – αλλά ξέρω ότι στο σημείο αυτό δεν θα συμφωνήσεις και δεν το συνεχίζω…

Δεν θα το ’λεγα ότι μπήκες «σε βαθύτερα θεολογικά μονοπάτια» όπως λες όσο μάλλον ότι μπήκες σε δογματικά μονοπάτια, εξ ου και ο σκεπτικισμός με τον οποίο υποδέχθηκαν οι περισσότεροι τις απόψεις που εξέφρασες (δες και το θρεντ στα Γενικά με τίτλο «Δίδει ο Θεός τις αρρώστειες?»). Θέλω να πω με άλλα λόγια Γεώργιε ότι ο Θεός και η πίστη είναι καθαρά προσωπικά ζητήματα του καθενός. Όταν μετατρέπονται σε δόγμα το οποίο ντε και καλά νιώθουμε την υποχρέωση να το μεταδώσουμε στους άλλους, τους «πλανημένους», το πράγμα στραβώνει.

Για παράδειγμα, όταν η Όλγα έγραψε:
    «Χαίρομαι που κατάφερες να βρεις μια θεραπευτική ψυχική διέξοδο, εναρμονίζοντας τις όποιες ανησυχίες σου και ατέλειες με το υπέρτατο Θείο»

βιάστηκες να την «αποστομώσεις» λέγοντάς της:
    «Μη το πάρεις προσωπικά, αλλά έννοιες όπως ‘υπέρτατο Θείο’, ‘άγνωστη ανώτερη δύναμη’ κ.τ.λ. δε με καλύπτουν. Μιλώ καθαρά για την Παναγία Τριάδα».

Ναι βρε Γιώργο αλλά σκέψου ότι ο άλλος έχει τη δική του, προσωπική αίσθηση και θεώρηση για το θείο. Και έχει κάθε δικαίωμα γιατί ούτως ή άλλως μόνο προσωπικά μπορεί να βιώσει την εσώτερη αυτή αίσθηση κάποιος.

Ξέρω ότι δεν θα συμφωνήσουμε σ’ αυτό γιατί μιλάμε από δύο εντελώς διαφορετικές κοσμοθεωρήσεις, από δύο ολότελα διαφορετικούς κόσμους αντίληψης. Έχεις δίκιο στο ότι:
    «Όποιος δε θέλει να ακούσει, και ο ίδιος ο Θεός να έγραφε στο φόρουμ δε θα είχε αποτέλεσμα».

Που σημαίνει παράλληλα – διότι τα πράγματα είναι αμφίδρομα - ότι όσα λογικά επιχειρήματα κι αν αναπτύξω δεν πρόκειται ούτε εσύ να τα λάβεις υπόψη.

Το ότι διαφωνούμε εκ διαμέτρου δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. Κι όχι μόνον αυτό αλλά και να αναπτύξουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, ούτως ή άλλως όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και όλοι τα ίδια προβλήματα καθημερινότητας λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε. Με μία βέβαια βασική προϋπόθεση γιατί χωρίς αυτή εκ των πραγμάτων δεν γίνεται τίποτα: την Ανοχή. Την ανοχή στη διαφορετικότητα, στις φιλοσοφικές, θρησκευτικές κλπ αντιλήψεις του άλλου.

Θα χαρώ πολύ να συνεχίσεις να γράφεις στην Αγορά. Όποια κι αν είναι η φιλοσοφική ή θρησκευτική θεώρηση του καθενός, τα ψυχογενή προβλήματα όπως βλέπουμε δεν κάνουν διακρίσεις – ίσως διότι οι αιτίες είναι βαθύτερες από τον απλοϊκό τρόπο που πολλές φορές επιζητούμε την προσέγγισή τους εμείς οι «κοινοί θνητοί».

Για να μην υστερήσω απέναντι στο δικό σου κλείσιμο, θα κλείσω κι εγώ με τη ρήση των αρχαίων προγόνων:

«Μηδέν άγαν»

Senior Member
    Παιδιά μου γλυκά......μπορεί ο Nobile και ο Georgios21 να είχαν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την προσέγγιση ενός ευαίσθητου θέματος, πάντως εγώ προσωπικά ως Όλγα παρακολούθησα με αμείωτο ενδιαφέρον το όλο θέμα, μιας και οι δύο πιστεύω ότι είχαν πέρα από τις ιδεολογικές τους αντιφάσεις μιαν άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση , από την οποία κιόλας άντλησα πολύ σημαντικά πορίσματα.
    Μακάρι να έχουμε συχνά ανάλογες πνευματικές αντιπαραθέσεις στο forum μας, ώστε αρκετά μέλη εδώ να προβληματίζονται από τις διαφορετικές απόψεις που δημοσιεύονται και να αποκομίζουν τα δικά τους συμπεράσματα, ή ακόμα και να τις έχουν ως κίνητρο για την προσωπική τους αναζήτηση........
    Οι αντίθετες απόψεις σοβαρά σκεπτόμενων ατόμων δεν είναι αίτιο σύγκρουσης , αλλά ιδεολογικής εξέλιξης........οπότε προσωπικά εγώ δεν ενοχλήθηκα από τις όποιες αντιδράσεις στα λεγόμενά μου .......
    Τα παιδιά εδώ με ξέρουν.........
    Ώρες-ώρες μπορεί όντως βέβαια επάνω στην έξαρση των απόψεών μας να φαινόμαστε πιο επιθετικοί ή απότομοι.......αλλά αυτό υφίσταται σε μια συζήτηση με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως το συγκεκριμένο......
    Ένα μεγάλο μέρος των απόψεων που παρέθεσαν οι Nobile και Georgios21 κρύβουν όντως μεγάλες και υπαρκτές αλήθειες. Ένα άλλο αντίστοιχο κομμάτι των λεγόμενων τους είναι καθαρά η προσωπική τους θέση την οποία, εν τέλει όποιος έχει άλλα επιχειρήματα πιο δυνατά απλώς την αγνοεί...........η μπορεί με την απόλυτη σιωπή του να την αρνήται.........
    Εγώ πάντως χάρηκα τον όποιο διάλογο υπήρξε, συμφωνόντας και διαφωνόντας σε αρκετά σημεία .........

Banned
    geia sa paidia.
    exw kai egw koininikh fobia apo thn paidikh mou hlikia, exw ipoferei paaara polu maythn, pisteyw pos einai apo ths xeiroteres kai pikroteres psixologikes pathiseis, kai den mporei na thn katalabei kanenas an den thn exei perasei o idios.
    exw katalabei twra oti sxetizetai (h prosopikh mou ) ka8ara me thn paidikh ilikia mou.
    exw kanei megalh proodos mexri twra.
    8elw na perasw ena munima (apo dikh mou empiria) , oti h koinonikh fobia, 8erapeyetai 70% me psixo8erapeia, xwris na pw oti kapia farmaka me voi8isane para polu.
    8a h8ela na exw epafes me an8ropous me thn dikh mas pa8ish, giafto afino kai to email mou edw.

[email protected]

Senior Member
    Εγώ έχω τρακ μπροστά σε μια παρέα που δεν ξέρω...
    φοβάμαι να μιλήσω γιατί νομίζω θα με κοροιδέψουν
    και αυτό με κάνει κλειστή...πως ξεπερνιέται αυτό;

Banned
    kallia13 kai egw exw to idio prama, ayto einai simptoma koinonikhs fovias.
    Emeis pou exoume ayth thn pathisi , thn exoume epidi exoume lathos tropos skepsis (pou den fteme emeis giayto) kapioi me ta polla xrwnia mas to exoune perasei sto mialo, (pesto kai plisi eggefalou me skoupidia) pou einai ooola lathos,
    kai ayto pou xreiazomaste einai \"pou lene h gnostikh 8erapeia\" apo kapoio SWSTO IDIKO pou sou ma8enei thn swsth axia mas kai pos prepei na dior8osoume ton tropo pou vlepoume ton kosmo gyro mas kai ton eayto mas (ETSI POS STALITHEA EINAI) kai oxi pos
    kapioi mas to exoun psefto diksei.......
    vasika kanw ayth thn stigmh mia polu kalh 8erapeia panw s\'ayto to pragma pou me exei vgalei apo to 0--sto--200

Elpizw na apantisa kapos thn erwtish sou.

Senior Member
    Καλημέρα oscar
    Μου έτυχε και προχτες
    Ημουν με 2 κορίτσια που πρόσφατα έχω γνωρίσει
    Αυτές γνωρίζονταν μεταξύ τους παρα πολύ κάλα ενώ εγώ εδω και 2-3 βδομάδες
    Αυτές μιλούσανε γελούσανε συνεχώς και κάποτε μιλούσα κι εγώ αλλά στην πολλή ώρα μου έλειψαν τα λόγια, δεν είχα τπτ άλλο να πω και για 1-2 ώρες δεν μιλούσα καθόλου και φαινόμουν μουτρωμένη....Γιατί όμως να μην έχω μπορώ να μπω σε ένα θέμα να λαμβάνω κι εγώ θέση στη συζήτησή τους....γιατί να νιώθω ότι το μυαλό μου άδειασε και δεν έχω τπτ να πω; Μπορεί να θέλω να μιλώ αλλά δεν ξέρω τι να πω....

Member
    Έχω πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ, δεν γνωρίζω ποιοι απ’ τους παλιούς φίλους είναι ακόμη εδώ. Με ορισμένα μέλη μάλιστα είχαμε βρεθεί και προσωπικά σε ορισμένα ραντεβού στη Θεσσαλονίκη περνώντας πολύ ευχάριστα και συζητώντας ανοιχτά, χαλαρά και με ειλικρίνεια το πρόβλημά μας. Λυπάμαι που έχασα τη δυνατότητα να ξαναβρεθώ μ’ εκείνη την παρέα. Ελπίζω κάποιοι να έχουν κρατήσει το τηλέφωνό μου, όπως ο υπέροχος Μιχάλης που ήταν η ψυχή εκείνης της σαλονικιώτικης παρέας – δεν ξέρω αν συνεχίζει να γράφει ακόμη – γιατί εγώ έχασα την ατζέντα μου αλλάζοντας κινητό.

Έχετε όλοι τους χαιρετισμούς μου.

Προς τον αγαπητό Όσκαρ και την αγαπητή Καλλία:

Δεν έχω πλέον το χρόνο και την άνεση να μπαίνω στο φόρουμ λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων. Δεχθείτε όμως μια συμβουλή: Διαβάστε προσεκτικά όλες τις προηγούμενες σελίδες όπου περιγράφονται βιώματα σαν τα δικά σας αλλά και προσωπικές εμπειρίες για το ξεπέρασμά τους. Και μόνον αυτό είναι αρκετά ενισχυτικό για να σας οπλίσει με δύναμη, όταν αντιληφθείτε ότι δεν είσαστε μόνοι στον κόσμο που αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα.

Κάντε αυτό το πρώτο βήμα.

Να είστε όλοι καλά.

Banned
    kallia13 , den einai oti adiase to mialo sou , einai apla oti otan kapoios exei fovo kai agxos, ayto simvenei, logo ths fovias.
    Otan 8a to xeperaseis ayto , kai 8a eisai pio xalarh sthn parousia kapoiwn allon dipla sou 8a deis oti 8a eisai pio aneth kai 8a kiloun ola pio xalara. ( xwris na aferesoume thn pi8anotita oti mporei na mhn tous goustares kai polu, kai na sou fanike h parea tous mazi me auta pou legane VARETA! ) .

Junior Member
    Επί της ευκαιρίας των πρόσφατων μηνυμάτων, ξαναδιάβασα κάποια από τα τελευταία μηνύματα. Ίσως να ενδιέφερε κάποιους πως διαμορφώθηκαν οι απόψεις μου μετά από τόσο καιρό και αν αυτές άλλαξαν.
    Ε λοιπόν, είδα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος που δίνει αξία και σε αυτή και στην άλλη ζωή.
    Έμαθα ότι ο Θεός ποτέ δεν βάζει σε πειρασμό τον άνθρωπο, αλλά πάντα διδάσκει τον άνθρωπο με σκοπό να τον φέρει κοντά Του. Δε το κάνει από εγωισμό, αλλά από αγάπη. Γιατί αυτό είναι το συμφέρον κάθε ενός ανθρώπου, να βρίσκεται δίπλα στο Θεό.

Γνώρισα επίσης ότι ο αναστημένος Ιησούς Χριστός, είναι Θεός ζωντανός και όχι νεκρός. Και η πίστη σε Αυτόν είναι πίστη στη ζωή και όχι στο θάνατο και την απελπισία.

Ούτω γάρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τον υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν, ίνα πάς ο πιστεύων εις αυτόν μη απόληται, αλλ\' έχη ζωήν αιώνιον. (Ιω. 3:16)

Η ζωή μας είναι γεμάτη φόβους και ανασφάλειες χωρίς Αυτόν. Όποιος δε φοβάται το Θεό, φοβάται τα πάντα. Όποιος φοβάται το Θεό, δε φοβάται τίποτα. Και μιλώ για το φόβο με την έννοια του σεβασμού και της αγάπης. Όχι λοιπόν με την έννοια του μικρού παιδιού προς το ‘μπαμπούλα’, αλλά του μικρού παιδιού προς τον πατέρα του τον εν ουρανοίς που τόσο αγαπά όλους μας.

Μου χαρίστηκε η δυνατότητα να γνωρίζω και να συνεχίζω να μαθαίνω όλα αυτά. Μου χαρίστηκε η δυνατότητα να βιώσω και συνεχίζω να βιώνω την ανείπωτη χαρά που επικρατεί εκεί κοντά στο Θεό. Αυτή τη χαρά θέλω για όλους σας και γι’ αυτήν προσεύχομαι.

Όσο πιο γρήγορα αναγεννηθούμε από το Πνεύμα του Θεού και εμπιστευτούμε ταπεινά το σώμα και τη ψυχή μας σε Αυτόν, τόσο πιο γρήγορα θα γλιτώσουμε από κάθε είδους άγχος και αγωνία. Γιατί το φυσικό του ανθρώπου είναι να βρίσκεται κοντά στο δημιουργό του.

Δόξα σε Αυτόν.

Page 12 of 19 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast