Κοινωνική φοβία. - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 19 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Results 181 to 195 of 280
    Junior Member
    Nobile, eilikrina me tin istoria sou mou edwses elpida. Pasxw apo koinoniki fovia kai kanw oti mporw edw kai 3misi xronia. genika exw dei veltiwsi alla otan me pairnei apo katw aisthanomai apelpisia kai skeftomai oti pote de tha ksefigw apo ayti tin katastasi. Aisthanomai kai egw san na exw kati mesa sto stithos mou pou me krataei kai me vasanizei kai mono otan vgei tha isixasw. toulaxiston twra kserw pws oti kai na pernaw an sinexisw tin prospatheia kapoia mera tha apallagw apo ayto pou me vasanizei.
    Eyxaristw!!!

Senior Member
    Καλως ηρθες. Πόσο χρονων εισαι? Παιρνεις φαρμακευτικη αγωγή καθολου?

Junior Member
    Eyxaristw!!Eimai 24 xronwn kai nomizw oti apo ta 11 emfanistikan ta simptwmata tis koinonikis fovias, otan allaksa sxoleio. Nomizw oti i aitia einai to oti apo tote pou thimamai ton eayto mou aisthanomai oti den aksizw tipota kai psaxnw iposineidita sinexws simadia gia na to epivevaiwsw. Nomiza oti i aitia itan i swmatiki kai psixiki via pou askouse panw mou i mama mou alla tin idia via askouse kai stin aderfi mou kai ayti den exei kanena simptwma.

Genika den exw parei farmaka kai den exw paei pote se psixologo. Prin 3-4 xronia eftasa se adieksodo ( oxi mono logw tis koinwnikis fovias eixa kai alla provlimata) kai eipa na dokimasw ena vivlio aytovoitheias mipws vgalw mia akri. Epesa tixaia se ena vivlio pou me exei voithisei poli kai to exw diavasei apeires fores. To kako einai oti se alla themata exw kanei proodo kai exw dei diafora alla me tin koinwniki fovia, an kai exw kanei proodo, akoma exw polla provlimata kai ipoferw. Gia ayto to logo mou edwse elpida i istoria tou Nobile.

Arage i koinwniki fovia einai ena provlima pio diskolo apo alla? To diasava kai kapou allou kai epatha sok. Kapoios katafere na antimetwpisei agorafovia, voulimia, kriseis panikou alla skontaftei edw? Giati na einai toso odiniro kai diskolo provlima?

Banned
    Καλώς ήρθες mvc

Διαβάζοντας προηγούμενα μηνύματα μου θα διαπιστώσεις ότι είμαι και εγώ μια περίπτωση ατόμου που ταλαιπωρείται από αυτό που ονομάζουμε \"κοινωνική φοβία\". Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο κάνω ψυχοθεραπεία δίχως φαρμακευτική υποστήριξη. Έχω σημειώσει σημαντικά βήματα βελτίωσης. Για παράδειγμα κατάφερα να γίνω πιο ευέλικτος στις κοινωνικές μου αλληλεπιδράσεις ή να παρουσιάσω εργασία μπροστά σε κοινό. Πιστεύω ότι η θεραπεία και η σκληρή δουλειά με τον εαυτό μου είναι αυτό που μου έδωσε ώθηση. Έπαψα να βλέπω μόνο τα φαινόμενα, την επιφάνεια (π.χ. κοινωνική φοβία, πανικό, άγχος, θυμό) και ξεκίνησα να αναγνωρίζω το υπόβαθρο, τη ρίζα του προβλήματος (ντροπή, συμπλέγματα του παρελθόντος κ.λπ.). Το αν κατάφερα να τα αντιμετωπίσω είναι άλλο (δύσκολο) κεφάλαιο. Το παλεύω και ελπίζω...

mvc θεωρώ ότι η ψυχοθεραπεία ήταν το μεγαλύτερο δώρο που έχω κάνει έως τώρα στον εαυτό μου... Αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις αν δεν το έχεις δοκιμάσει, αλλά πίστεψε με, δουλεύει, ανακουφίζει, ανοίγει νοητικά μονοπάτια. Θέλει κόπο και υπομονή αλλά... αξίζει...

Junior Member
    Eyxaristw, gus1973! Genika otan eftasa sto adieksodo prin 3-4 xronia skeftomoun para poly na paw se psyxologo, kai gia na eimai eilikrinis apo poly nwritera. vevaia den tha to elega stous goneis mou se kamia periptwsi, de tha tous epeitha nomizw na mou dwsoun ta xrimata.Tha mou elegan den eisai kala pou thes na pas se psychologo! Gia na eimai eilikrinis den imoun kala alla den eixa idea ti eixa (opws eipa pio panw nomizw i katastasi mou itan pio mperdemeni apo twra pou se genikes grammes kserw ti mou simvainei) . Gia ayto ksekinisa agorazontas vivlia kai i alithia einai oti me poli douleia voithithika.

Apla sto kefalaio koinwniki fovia aisthanomai oti kanw men proodo alla poli arga kai xanw sixna tin ipomoni mou giati vlepw tous allous eleftherous na proxwrane sti zwi tous enw egw menw stasimi. Aisthanomai san na exw eksantlisei ta perithwria pou mou afise i koinwniki fovia kai oti de thelw na xasw allo xrono apo ti zwi mou (px.thelw na psaksw gia douleia kai fovamai ti sinenteuksi, tin aporripsi...)Thaumazw aytous pou antexoun pollaples aporripseis. Egw exw apotixei poli liges fores giati panta ekana pragmata pou imoun sigouri oti tha ta paw teleia ( ta opoia fysika den einai polla). Thelw na kanw pragmata xwris na fovamai tin kritiki, tin aporripsi. An dw oti moni mou gia kapoio diastima den mporw na paw parapera i xasw teleiws tin ipomoni mou ennoeitai tha paw se psyxologo.

Junior Member
    Asxeto, an kapoios thelei mia ligo diaforetiki optiki gia to provlima mas (psychologia + ligo metafisiki) mporei na diavasei to vivlio pou emena proswpika me voithise poli. Legetai \"therapeuse ta traumata sou kai vres poios eisai\" tis Lise Bourbeau. Den kserw an exw apodextei ola osa grafei sto kommati tis metafisikis alla oson afora to kommati tis psixologias einai poly kalo. Simfwna me ayti oloi oi anthrwpoi geniomaste me traumata stin psixi (o kathenas diaforetika) kai genika iparxoun 5 eidwn traumata. Oi asximes empeiries den dimiourgoun ta traumata mas alla energopoioun ta idi iparxonta. Apo oti katalavainw i koinwniki fovia einai sinepeia tou \"traumatos tis aporripsis\", giati tin perigrafei san tipiki simperifora autwn pou exoun ayto to trauma alla den tin katonomazei. Se kamia periptwsi de thelw na kanw diafimisi, oute na pw oti me ayto linetai to provlima (afou sinexizw na ipoferw apo ayto) apla an kapoios thelei mia ligo diaforetiki optiki gia to pws dimiourgithike to provlima tis koinwnikis fovias mporei na to diavasei.

Junior Member
    Γεια σας παιδια, ειμαι 33 χρονων, και ακομα μια κοινωνιοφοβικη,στην παρεα, με τη βουλα θα ελεγα :-) εχω κανει γνωσιακη συμπεριφορα, σε ψυχολογο. Οδηγηθικα εκει υστερα απο καποιες κρισεις πανικου που ειχα πριν απο 6 χρονια περιπου. Με βοηθησε παρα πολυ να ξεπερασω τις κρισεις πανικου, με βοηθησε να σκεφτω (να δω) τον τροπο με τον οποιο σκεφτομαι. Το θεμα ειναι οτι μετα το τελος των συνεδρειων, θα πρεπει να δουλεψει κανεις και μονος του με τον εαυτο του. Δεν σημαινει οτι επειδη εχουμε κανει γνωσιακη σε ψυχολογο εχουν λεθει τα παντα δια μαγιας. Ο τροπος με τον οποιο εχουμε μαθει να σκεφτομαστε δεν μας αφηνει πολλες φορες να δουμε τα πραγματα ποιο καθαρα - ποιο απλα - οπως τις περισσοτερες φορες ειναι.
    Το δικο μου προβλημα δεν ειναι τοσο να βγω απο το σπιτι να κυκλοφορησω, αλλα οπως και πολλοι απο εσας, να μιλησω σε ανθρώπους που δεν τους γνωριζω και πολυ καλα,Ενω με φιλους μου δεν εχω κανενα απολιτος προβλημα (καθε αλλο κανω πολυ χιουμορ) επισεις με αγχωνουν αφανταστα οι επισκεψεις σε γιατρους και κυριως σε καρδιολογο, γιατι ειναι αυτος που θα δει οτι με ποιανουν ταχυπαλμιες απο το αγχος, σκεφτομαι οτι να γινω ρεζηλι (θα ξεφτιλιστων) και αγχονομαι ακομη περισσοτερο. οποτε παω εκει σε κατασταση πανικου με 120 σφηγμους το λεπτο. Σημερα εχω ραντεβου να παω για ενα check up και ηδη απο χθες ειμαι στρεσαρισμενη,
    Μπηκα στο forum λιγο να μοιραστω το δικο μου θεμα και να χαλαροσω λιγο γιατι η φαση αυτη της αναμονης για κατι που προκειτε να γινει με τσιτωνει αφανταστα.

Junior Member
    Nobile πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα , θα ηθελα να μαθω που μπορω να απευθυνθω για να Τη μεθοδο silva,

Junior Member
    Quote Originally Posted by gus1973 View Post
    Γειά σας παιδιά. Πάσχω και εγώ από κοινωνική φοβία. Τα έντονα προβλήματα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, με έντονο άγχος και κρίσεις πανικού.

Κοιτάζοντας πίσω, με αφορμή τις περιπέτειες των τελευταίων ετών, διαπίστωσα ότι τα συμπτώματα της κοινωνικής φοβίας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών όταν κλήθηκα από την καθηγήτρια στο σχολείο να πω μάθημα. Η φωνή μου έτρεμε και ένιωθα ότι ήμουν το επίκεντρο της προσοχής. Το παράξενο είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα εμφανίσει παρόμοια συμπτώματα. Ήμουν γενικά ντροπαλός, καλός μαθητής και μπορώ να πω ότι ήθελα να εκφράζω τις απόψεις μου μπροστά σε μεγάλο κοινό ώστε να επιδεικνύομαι και να αποκομίζω τα εύσημα. Στα επόμενα χρόνια εμφανίζονταν σποραδικά το ίδιο φαινόμενο αλλά μόνο σε επιλεγμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μετά το γεγονός που ανέφερα παραπάνω συνέχιζα να λέω μάθημα (με έναν μικρό \"κόμπο\" στην αρχή για μερικά δευτερόλεπτα), αλλά μετά από κάποιους μήνες, στο φροντιστήριο με συγκεκριμένη καθηγήτρια τα συμπτώματα επέστρεψαν.

Από τότε έχουν περάσει 16 χρόνια. Τα συμπτώματα εμφανίζονταν σποραδικά τα προηγούμενα χρόνια και εντάθηκαν όταν η δουλειά μου απαιτούσε να κάνω παρουσιάσεις.Στην παρουσίαση κάποιας σημαντικής εργασίας, για 2 με 3 λεπτά η φωνή μου έτρεμε και είχα ξεχάσει τι θέλω να πω. Βέβαια η όλη παρουσίαση ήταν 25 λεπτά στα περισσότερα των οποίων ήμουν άψογος. Ένιωσα πολύ άσχημα και ενώ στο τέλος με πλησίαζαν για συγχαρητήρια ένιωθα μεγάλη ντροπή και βασανιζόμουν για χρόνια όταν ανακαλούσα το γεγονός στη μνήμη μου.

Τον περασμένο μήνα, παρεβρέθηκα σε σεμινάριο όπου προσπαθούσα να κρυφτώ, ενώ όταν ο εισηγητής ζητούσε να συστηθούμε, ένιωθα έντονη ταχυπαλμία και απλά έλεγα το όνομα μου γρήγορα και με τρεμάμενη φωνή.

Θα αναφέρω και άλλες εμπειρίες μου, τώρα που γνωριστήκαμε.
    Ποιές οι δικές σας εμπειρίες ; πως το αντιμετωπίζετε ;
    filos kai egw kapws etsi ksekinisa sti triti gumnasiou me evale kathigitria na parousiasw ergasia pou ekana me polles selides kai etreme foni mou ta prwta 5 lepta. apo tote me pire apo katw kai fovomoun na kanw ergasies na parousiasw.meta omws sta 22 mou egine eidiki fovia arxisa na idrwnw apou exei kosmo ktl

Junior Member
    Quote Originally Posted by weird View Post
    tha ithela na rothso an einai dynaton h koinonikh fobia na se piasei ksafnika sta eikosi sou xronia. mou fenetai poly allokoto giati drasthriothtes pou prin ekana aytomata ws on pou zei se mia koinonia tora tis kano me maxh kai kopo. bebaia oso pao kontra se ayto to fobo mou toso ton ksexnaei to mualo mou , synithizei kai mou einai pio eukolo na milao se kapoion h na troo mprosta tou. ostoso panta exo thn aisthisi ths palhs dioti den ksexnao ayto to ksafniko kai fainetai pos den mporo na sugxorhso ton eayto mou pou ena oraio proino shkothike kai apla ntrepotan na bgei apo to spiti tou.
    mporei na bohthisei farmakeytikh agogh? periergo mou fainetai kathws to olo thema einai kathara psuxologiko...
    WEIRD auto to epatha egw sta 22. enw mexri tote eimoun polu koinwnikos evgena sunexeia gia kafe poto ktl. ksafnika ekei me epiase auto kai apo tote epideinwthike.Twra apla prospathw na pigainw kontra sto provlima ta katafernw alla panta exw auto to varous tou agxous kai me stenoxwrei.giati pragmata pou euxaristiomoun prin ta 22 twra ta ksepernaw me duskolia . ti na pw!!!

Senior Member
    επιτελους μαθαινω τι ειναι και πως λεγεται αυτο που εχω τοσα χρονια,διαβαζω τα συμπτωματα καθως και ολα αυτα που γραφεται και μενω εκπληκτη!Ειναι πραγματικα σαν να διαβαζει καποιος τη σκεψη μου.Τελικα δεν ειμαι μονη μου σε αυτο... Θελω τοσο μα τοσο πολυ να το βγαλω απο πανω μου,να απαλαχτω, δεν θελω να συνεχισει να καλλιεργειται και να καταληξω να φοβαμαι να βγω απο το σπιτι μου,να φοβαμαι να ζω. Λετε αμα ξεκινησει κανεις και κανει ακριβως αυτο που φοβαται, και ας κοκκινιζει, και ας ντραπει, και αν γενικα βρεθει στις καταστασεις που τοσα χρονια απεφευγε , στο τελος να το ξεπερασει? -δεν νομιζω οτι το να χαπακωθω θα μου κανει τιποτα.το πολυ πολυ ο φοβος και η απογοητευση να με οδηγησει στο να τα παρω ολα μαζι μπας και ησυχασω...-

Senior Member
    Kortha, και γω μέχρι να μάθω ότι πάσχω από κοινωνική φοβία και ότι υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω
    με το ίδιο πρόβλημα έκανα γύρω στα 10 χρόνια. 10 χρόνια που νόμιζα πως είμαι ολομόναχος πάνω
    στην Γη χωρίς καμμιά βοήθεια και τα οποία με οδήγησαν να χάσω την όποια κοινωνική μου ζωή και
    τους λίγους φίλους που είχα.

Μέχρι που άρχισα το επώδυνο ταξίδι της επιστροφής, κι αυτό μόλις το τελευταίο έτος. Ξέρεις, κρυφή
    επίσκεψη σε ψυχολόγο μιας και ήμουνα κοντά στο σημείο μη επιστροφής, εξομολόγηση στους δικούς
    μου η οποία ήτανε χαλαρά ό,τι πιο γενναίο έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου και τέλος προσπάθειες να
    "επανενταχθώ" στον κοινωνικό ιστό. Οι τελευταίες είναι και οι πιο δύσκολες.

Σ'αυτό που ρωτάς θα σου απαντήσω ότι τουλάχιστον για μένα δεν δούλεψε. Κι αυτό γιατί δεν είχα
    τις απαραίτητες υποδομές τότε για να τα καταφέρω μόνος μου - μιλάω για το πανεπιστήμιο όπου
    πήγαινα κόντρα στο φόβο μου συνειδητά κι όμως το κοινωνικό μου άγχος γινόταν όλο και χειρότερο.

Μόνο όταν σταμάτησα να κρύβομαι απ'τον εαυτό μου και άρχισα να δουλεύω τις σκέψεις μου με την
    βοήθεια του θεραπευτή κατάφερα να ξεκολλήσω. Βέβαια... τώρα είναι λίγο αργά μιας και πλέον έχω
    τον εκπληκτικό αριθμό των 0 φίλων, αλλά οκ από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις

Member
    παιδια θελω κι εγω τη βοηθεια σας!! ειμαι 23 ετων..εδω και 4 μηνες περνω αντικαταθληπτικα!! παθαινα κρισεις πανικου και κατεληξα να εχω καταθληψη κ ετσι αρχησα τα χαπια!! παρατηρησα οτι απο τοτε που επαθα τελευταια φορα κριση πανικου σε μαγαζι δεν θελω να βγενω σε μαγαζια με πολυ κοσμο!! ο ψυχιατρος στον οποιο εχω κανει μονο μια συνεδρια μου ειπε πωσ δεν προκειται για αγοραφοβια αλλα το παθαινα απο τισ κρισεις πανικου και μου εδωσε τα χαπια! μου ειπε για ψυχοθεραπεια αλλα λογω τις οικονομικης καταστασης το αμελησα!με τα χαπια ειδα βελτιωση απο τον πρωτο κιολασ μηνα,ψθχικα ειμαι καλα ισως αγχονομαι λιγο οταν στεναχωριεμαι...το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω ορεξη να βγαινω ή μαλλον να βγαινω σε μαγαζια με πολυ κοσμο και με πολυ δυνατη μουσικη ..δεν ξερω πως να το περιγραψω δε νοιωθω ομως καλα! για ενα καφε θα βγω αλλα αν εχει πολυ κοσμο ισως στην αρχη νοιωσω λιγο περιεργα κ σιγα σιγα συνηθιζω!! με την παρεα μου και με γνωστουσ δεν εχω θεμα ειμαι πολυ κοινωνικη κ κανω πολυ πλακα μαζι τους, δεν εχω τετοια θεματα!!είναι αγοραφοβια,κοινωνικη φοβια ή μήπως ειναι η ιδεα μου? :P :P

Senior Member
    Στους δικους μου δεν θελω να πω τιποτα γιατι δεν θα με καταλαβουν και στο τελος θα καταληξουμε να τσακονωμαστε -τους εχω μαθει πια- και γιατι πιστευω πως και αυτοι φταινε μεχρι ενος σημειου γι αυτη την κατασταση.Παντα με υπερπροστατευαν,παντα φοβοντουσαν οτι δεν θα μπορω να βγω εξω στον κοσμο και να επιβιωσω, μεχρι που δεν με ειχαν παει παιδικο σταθμο,νηπιαγωγιο κλπ λογω αυτου του φοβου. εγω τοσο ευαλωτη,τοσο ευθραυστη πως να στεκομουν ορθια εκει εξω? Δεν ειμαι ψυχολογος αν και θελω να σπουδασω ψυχολογια, αλλα δεν ξερω ποσο θα με βοηθησει να παω κρυφα σε καποιον για 1 το πολυ 2 φορες -λογω οικονομικου προβληματος-. Με απογοητευει λιγο η ιδεα οτι δεν θα μπορεσω να το ξεπερασω μονη μου , δεν θελω χαπια ουτε μιζερια, θελω θαρρος και δυναμη !! Μαλλον πρεπει να γκρεμισω καθε τοιχο προστασιας, να βγω εξω και να φαω τα μουτρα μου που λενε.Να κανω οτι νιωθω, να λεω οτι νομιζω και ας με βριζουν κοροιδευουν φωναζουν και αποδοκιμαζουν.Αυτος ειναι ο κοσμος μας ,εκει θα δοκιμαστουμε αν αντεχουμε...Μακαρι να καταφερω να υποστηριξω τις σκεψεις μου και σε πραξεις..masterridley σε φιλους ειμαστε στην ιδια φαση.Παντως κριμα να ειμαστε νεα παιδια και να μας περιοριζουν τοσο πολυ κατωτερα συναισθηματα σαν το φοβο..

salala τις προσκαιρες πτωσεις τις εχουμε ολοι. Η κοινωνικη φοβια οπως την βιωνω εγω τοσα χρονια ειναι κατι που σε ακινητοποιει ,σου δενει τα χερια και σε αφηνει παθητικο δεκτη.Πιστευω και ελπιζω πως θα επανελθεις στην κατασταση που θελεις ο εαυτος σου να βρισκεται.

Senior Member
    Kortha εισαι σε πολυ καλο δρομο.. το βασικοτερο βημα ειναι οτι απομυθοποιησες την αιτια που σου προκαλει αυτη τη φοβια..τον κοσμο.. αυτο ειναι ο κοσμος..ανθρωποι διαφορετικοι μεταξυ τους..σε αλλους θα αρεσουμε, σε αλλους οχι..τι να κανουμε,ετσι ειναι κ ειναι οκ!οπως σε εμας δεν αρεσουν ολοι και τα παντα, ετσι και στους αλλους. το θεμα ειναι να ειμαστε αληθινοι και σε οποιους αρεσουμε..στην τελικη αυτο δεν ψαχνουμε κ εμεις στους υπολοιπους?τον αληθινο τους εαυτο!

Page 13 of 19 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast