Results 46 to 60 of 280
Thread: Κοινωνική φοβία.
-
06-03-2006, 19:17 #46
ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ....
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.ΑΛΛΑ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕ ΟΥΤΕ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ,ΕΠΑΘΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ.
ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΙΣΕΙ?
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ?
ΟΠΩΣ Π.Χ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ?
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ,ΝΑΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ(ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ)?
ΚΑΙ ΕΔΩ FROYTO ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΜΕ.
- 06-03-2006, 19:54 #47
H ψυχοθερπεια ειναι το καταλυλοτερο !!
Να ξερεις οτι και εγω μεσα απο τον ψυχοθεραπευτη μου εμαθα με τον καιρο οτι μονο οταν μπενεις στον φοβο τον νικας.
Οσο τον αποφευγεις ,εκινος παντα εκει θα ειναι.....
Με λιγα λογια να μην αποφευγεις την δυσκολια( κοσμο κλπ)
Ξερω ειναι δυσκολο οπως ξαναειπα αλλα ειναι ο Καλυτερος και αποτελεσματικος τροπος ..
Επισης δεν παθαινει κανεις τπτ απο ψυχοσωματικα ,και Εγω εχω μηνει για 3 ωρες παρα πολλες φορες αναμεσα σε 150 ατομα , με δυσφορια ,τρεμουλο, κομπο στο στομαχι, στο λαιμο κ.α
Τελικα οσες φορες κι αν εμεινα δεν επα8α ποτε κατι κακο,απλα εκινη την στιγμη Υπαρχει πολυ πανικος μεσα μας και σκεφτομαστε το χειροτερο..........!Η Ζωη ειναι ονειρο και το Ονειρο μπορει να γινει Ζωη!
09-03-2006, 15:45 #48
αχ!!! λοιπον πρέπει να κανω μια παρουσίαση για τη σχολή σε δύο μήνες ( φρόντισα φυσικά να είμαι η τελευταία). Νομίζω οτι είμαι σε έξαρση της κοινωνικής μου ντροπής...η όποία μου παρουσιάστηκε έντονα πριν κάποιους μήνες...παλιότερα τα κατάφερνα και διάβαζα δυνατά σε ακροατήριο, τραγουδούσα σε χωρωδία...πλέον έτυχε να μου πούν σε κάποιο μάθημα στο πανεπιστήμιο να διαβάσω κάτι δυνατά και αρχίσαμε...τρέμουλο, ιδρώτας, πρέπει να είχα αλλάξει 100 χρώματα και συν τοις άλλοις η φωνή μου έτρεμε αηδιαστικά πολύ. Αναγκάστηκα να πω δυνατά \"με συγχωρείτε αλλά δεν μπορώ να το κάνω\"....ένιωσα ένα μείον ένα τίποτα!!! φυσικά και κανείς δεν είπε κάτι ούτε κοίταξε κάπως για να μη νιώσω άσχημα...
χτές ήμουν σε ένα σεμινάριο. το έβρισκα ενδιαφέρον και έκανα μια ερώτηση γιατι διαφωνούσα σε κάτι με τον ομιλητή...αμέσως μετα πανικοβλήθηκα...άρχισαν να θαμπώνουν όλα γύρω μου κόντεψα να μείνω!! φυσικά και δεν μπόρεσα να υπερασπιστώ περεταίρω την θέση μου αν και τους προβλημάτισε η ερώτηση που κατάφερα με υποκριτική άνεση να \"ψελίσσω\"...
νιώθω ανήμπορη να αντιμετωπίσω αυτά τα τόσο αφοπλιστικά συμπτώματα αλλα και να αποδεχτώ το κόστος της όποιας έκθεσής μου...έτσι νιώθω...
σκέφτομαι να παρατήσω το μάθημα με την παρουσίαση αλλά και τα όνειρά μου για επαγγελματική καριέρα η οποία σίγουρα θα απαιτέι να μιλάω σε μεγάλο ακροατήριο..
κουράστηκα?? τι να πω..ίσως δεν κάνω εγώ γι αυτά...κρίμα γιατί τα πήγαινα τόσο καλά στα μαθήματα!! και έχω τόσες απόψεις να καταθέσω...τόση ενέργεια να βγάλω στον τομέα μου...θα μπορούσα να γράψω και βιβλίο μόνο που΄δεν θα μπορούσα να το παρουσιάσω..
Συγνώμη αν σας κούρασα με ένα τόσο μεγάλο κείμενο..
Φιλιά και κουράγιο σε όλους.
09-03-2006, 22:21 #49
WEIRD
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΧΩ,ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΣΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ........
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ
09-03-2006, 22:35 #50
Weird τα ιδια και εγω...το προβλημα αυτο μας κοβει την φορα!
11-03-2006, 16:42 #51
Weird εχω και εγω κοινωνικη φοβια οποτε δυστυχως μου ειναι αρκετα γνωστα αυτα που περιγραφεις.Ειναι δυσκολο σιγουρα ομως μην τα παρατας και κυριως μην αφησεις να πανε χαμενα τα ονειρα σου γι\'αυτο το λογο.Δες καποιον ειδικο και σιγα σιγα ολα θα πανε καλα!
11-03-2006, 17:19 #52
thanks Helena,φιλακια
11-03-2006, 17:47 #53
Εχω αρχίσει μια ψυχοθεραπεία και ενώ δουλεύουμε μονο τρεις μήνες έχω δει πολύ ευργετικά αποτελέσματα, και, πιστέψτε με, χαίρομαι για το πόσο πολύ δουλέυω με τον ευατό μου και το βλέπω σαν μια πρόκληση. Η διάθεσή μου είναι υπέροχη και η ζωή μου κυλάει σε ρυθμούς ομαλούς και όμορφους. Αλλα το μόνο αγκάθι είναι αυτή η φοβία που κάποια σπέρματά της βέβαια τα είχα πάντα...χωρίς να νιώθω οτι χάνω τον έλεγχο.
Δεν θέλω να γκρεμίσω τα όνειρά μου,θα το πάω βήμα βήμα..
ελπίζω η θεραπεία να με βοηθήσει και να μην χρειαστεί η γνωσιακη που λεν οτι είναι ειδική για τις φοβίες.
Σας ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας...αν τελικά αποτύχω στην παρουσίαση ξέρω οτι υπάρχουν άνθρωποι που θα με στηρίξουν!Βέβαια είμαι αισιόδοξη...Φιλάκια παιδια
11-03-2006, 22:22 #54
Και μόνο που το λες αυτό νομίζω δίνεις δύναμη και χαρά σε όλους μας.
Να είσαι πάντα καλαΠεριμένουμε νεα
13-03-2006, 19:21 #55
Weird μου κι εγώ είχα και έχω ακόμα υπολλείματα κοινωνικής φοβίας.
Θέλω να συμφωνήσω απόλυτα με τη frouto ότι δε σημαίνει ότι επειδή κάποιος έχει κοινωνική φοβία δεν πρόκειται να την
ξεπεράσει, πρέπει να παλέψει όμως πολύ για να την ξεπεράσει.
Για παράδειγμα, εγώ ήμουν από μικρή λίγο ντροπαλή, ανοιγόμουν δυσκολότερα σε άγνωστους ανθρώπους. Κάπου στα 15 διαβάζοντας ένα κείμενο στην τάξη άρχισε να τρέμει ξαφνικά η φωνή μου και δεν μπόρεσα τελικά να το διαβάσω. Από τότε είχα πάντα τον τρόμο μη χρειαστεί να διαβάσω κάτι φωναχτά. ¨οταν μου το ζητούσαν ένιωθα πολύ άσχημα, η φωνή μου έτρεμε φανερά αλλά το διάβαζα, τι να κάνω; Μερικές φορές κατάφερνα, δεν ξέρω πως, να μην τρέμει η φωνή μου οπότε να μη γίνεται φανερό το άγχος μου. Στην τελευταία τάξη το είχα σχεδόν ξεπεράσει.
Ως φοιτήτρια επανήλθε...Ειδικά στις παρουσιάσεις! Από 10 μέρες πριν είχα τρομερό άγχος. Τελικά με λίγο τρέμουλο τα έλεγα, δεν διανοούμουν ποτέ να μην κάνω την παρουσίαση γιατί αλλιώς δεν θα περνούσα το μάθημα.
Μετά ήρθε η εύρεση εργασίας...Όλοι οι συμφοιτητές μου πιάσαν δουλειά ως εκπαιδευτικοί γιατί στον τομέα μας η εκπαίδευση προσέφερε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Εγώ αρνιόμουν πεισματικά. Έψαχνα εδώ στην επαρχία για άλλες δουλειές σχετικές με τις σπουδές μου αλλά άσχετες με εκπαίδευση μα του κάκου! Δεν έβρισκα τίποτα. Οι δικοί μου να επιμένουν: εκπαίδευση!
Τελικά έπιασα δουλειά σε ένα φροντιστήριο. Την προηγούμενη μέρα δεν είχα φάει τίποτα, ήμουν έτοιμη για έμφραγμα. Αφήστε που έπασχα και από κρίσεις πανικού γενικά. Στο δρόμο προς τη δουλειά ένιωθα ότι δεν μπορούσα να κινήσω το σώμα μου. Μπαίνω μέσα στην τάξη και λέω τώρα τι κάνω εγώ εδώ; ʼρχισα να πιάνω συζήτηση με τα παιδιά για να το ξεπεράσω... Ευτυχώς ήταν αρκετά
φιλικά και έπιασε. Μετά τα 5 πρώτα λεπτά όλα ήταν εντάξει. Βέβαια στο τέλος της 1ης μέρας ήμουν πτώμα σωματικά και ψυχικά.
Αλλά το πιο θετικό ήταν ότι μέρα με την ημέρα η αυτοπεποίθησή μου άρχισε να πιάνει ύψη, είχε φτάσει στον ʼρη. Έλεγα αφού τα κατάφερα εγώ η φοβική, η ντροπαλή, η αγοραφοβική ως εδώ, μπορώ και άλλα.
Βέβαια, δεν το έχω ξεπεράσει το πρόβλημα εντελώς. Όταν αγχώνομαι προσπαθώ να σκεφτώ θετικά και να το ξεπεράσω κάνοντας χιούμορ και λέγοντας στον εαυτό μου ότι και να φανώ σε κάποιον π.χ. συνάδελφο οτι έχω λίγο τρακ δεν έγινε δα και τίποτα!
Γι\' αυτό να προσπαθείτε παιδιά, είναι δύσκολο αλλά όλα γίνονται με τη δική μας δυνατή θέληση!
16-03-2006, 23:47 #56
weird
μαλλον εχεις βρει την λυση στο προβλημα.και αυτο ειναι πολυ θετικο.
κανω και εγω ψυχοθεραεια,θα ηθελα απο εσενα αν φυσικα θελεις να μου πεις τη συζητατε στις συνεδριες.η ψυχολογος μου εχει κανει διαχωρισμο σε 2 στοιχεια μου. ειμαι εγω και ειναι και η συνειδηση μου,η το υποσυνειδη το μου δεν ξερω πως να το πω.και γινεται συζητηση και για τα 2.
και πολλες φορες αναφερει παραδειγματα απο αλλους θεραπευομενους.
απλα θελω να ξερω αν και καποιος που ακολουθησε την ιδια θεραπεια ειδε αποτελεσμα.
γιατι μετα απο τοσες συνεδριες σημερα πιστευω οτι το προβλημα μου ειναι αλυτο....
καλη δυναμη σε ολους μας.
18-03-2006, 13:05 #57
Sandy 25 εγώ κάνω την ψυχοθεραπεία gestalt. Δεν μπορώ να σου πώ τι λέμε ακριβώς .δεν θυμάμαι αν έχουμε προβεί σε τέτοιους διαχωρισμούς, αλλά έχουμε μιλήσει για την ανάληψη ευθύνης, για την προβολή, την αυθυποβολή, για το εξωγενές \"πρέπει\"(δεν τον θυμάμαι αυτόν τον όρο).Νιώθω πως σιγά σιγά με την παρουσία κάποιου που απλά φέρνει τις δυνάμεις μου στην επιφάνεια ξεδιπλώνω κομμάτια της ψυχής μου. Πολλές φορές πρέπει να αντιμετωπίζω κατάματα τον ευατό μου και δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές νιώθω κομμάτια αφού έρχονται πολλά στο φως. Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο που σου συνιστώ, τον δήμιο του έρωτα, του yalom. Κατανόησα πολύ καλύτερα τη φύση της ψυχοθεραπείας και βρήκα πολλά κοινά με τη δουλειά που κάνω με την θεραπεύτριά μου.
Πόσο χρόνο κάνεις θεραπέια? Φιλάκια
18-03-2006, 17:22 #58
weird κανω ψυχοθεραπεια γυρω στα 3 χρονια αλλα με δικοπες γιατι δεν γινονταν αλλιως.τωρα ομως εχω ξεκινησει και απο τον περασμενο Μαιο και συνεχιζω.αυτα που μου λες δεν τα ξερω.μαλλον ειναι καποια αλλη μορφη ψυχοθεραπειας το μονο κοινο που εχουν οτι μερικες φορες νιωθω κομματια.Στην επιγραφη της ψυχολογου μου γραφει ψυχοθεραπευτρια mcs (η κατι τετοιο ) αυτο δεν ξερω τι ειναι. αν ξερει καποιος ας μου πει.
φιλια
19-03-2006, 23:13 #59
Αν γράφει msc σημαίνει ότι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδικότητά της.
MSc=Master of Science
20-03-2006, 23:56 #60
ok ευχαριστω anwnimi.
τοσο καιρο το εψαχνα
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία