Results 76 to 90 of 280
Thread: Κοινωνική φοβία.
-
26-05-2006, 19:56 #76
joker πρωτα απο ολα δεν ξερω τιποτα απο αγγλικα οποτε σε ευχαριστω αλλα δεν μπορω να το διαβασω.Η θεραοπεια που κανω ειναι ψυχοθεραπεια.δεν ειναι κατι πιο εξιδικευμενο.περιεγραψα την τακτικη που ασκει σε παραπανω μηνυμα.αν δενσου κανει κοπο...
πηγαινω σχεδον 1,5 χρονο και οι συνεδριες ειναι ολες μαζι γυρω στις 60.
εαν δεν μπορει να βοηθησει γιατι λεει στον χρυσο οδηγο οπου την βρηκα \"θεραπεια φοβιων\"?
η πολη που μενω δεν εχει πολλες δυνατοτητες για επιλογη γιατρου ουτε ειναι εφικτο να ζησω σε αλλη πολη για να εχω αυτο το δικαιωμα.
εαν γνωριζετε καποιον \"καλο\" στην μακεδονια πολυ ευχαριστως
- 26-05-2006, 22:55 #77
Joker πολυ καλο site αυτο.Καποιοι γιατροι οπως και οι περισσοτεροι δεν θεωρουν την κοινωνικη φοβια ως κατι το ιδιαιτερο αλλα το ερμηνευουν οτι ειναι θεμα χαρακτηρα και οτι απλα καποιος ειναι καπως πιο συνεσταλμενος και αγχωδης απο αλλους χωρις ομως αυτο να ειναι κατι το κακο.
Δεν ξερω αν τελικα μπορει η κοινωνικη φοβια να θεραπευτει τελειως με τη βοηθεια ειδικου ή φαρμακων ή αν απλα με τον καιρο μαθαινουμε να ζουμε με αυτη και απλα να μη μας επηρεαζει σε τοσο μεγαλο βαθμο οσο πριν.
27-05-2006, 00:01 #78
Δεν ξέρω Αντώνη.Μπορεί να είναι και κόμπλεξ. ʼλλοι έχουν κόμπλεξ και το βγάζουν διαφορετικά, επιθετικά, φωνάζοντας και κάνοντας σαματά. Τι είναι όμως το κόμπλεξ;; από που προέρχεται ;; μήπως από έλλειψη αυτοπεποίθησης; ʼρα πάλι γυρνάμε στα ίδια... η ουσία είναι ότι, ότι και αν είναι δυσκολευει τη ζωή μου και την καθημερινότητα μου...
27-05-2006, 10:44 #79
φιλε μου πιστευω οτι τα κομπλεξ δημιουργουνται απο βιωματα οταν ειμασταν μικρα παιδια.σαντυ ποιος σου ειπε οτι δεν εισαι φυσιολογικη?μια χαρα εισαι...στην ψυχιατρικη ανοικεις στην κατηγορια των υγειων ασθενων...δηλ απλα εχεις μια ευαισθησια στην ψυχοσυνθεση σου.
29-05-2006, 15:50 #80
......................μην ανυσυχεις και εμεις τα ιδια σκατα θα ειμαστε...απλα παρακαλα να μην ειμαστε χειροτεροι
29-05-2006, 21:25 #81
Ναι Αντώνη ...συμφωνώ και εγώ! Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος...
30-05-2006, 19:53 #82
παιδια ειμαι πολυ αναστατωμενη. κάνω εδω και 8 μήνες ψυχοθεραπεία. Σήμερα της ζήτησα διάγνψση γιατί τόσο καιρό απλά υπέθετα. ΄Μου είπε για τάση κατάθλιψης και αγχώδη διαταραχή και κάτι για ναρκισσιστική προσωπικότητα. και η κοινωνική φοβία της λέω? δεν χρησιμοποιώ τον όρο μου λέει, όπως κάνουν άλλες προσσεγγίσεις και τόσα χρόνια δεν έχω συναντήσει τέτοια φοβία.
Το ενέταξε απο οτι κατάλαβα στο αγχώδες του χαρακτήρα μου...
κι ολα τα συμπτώματα?? το να δυσκολευομαι πολλές φορές να βγω επειδή θα πέσω πάνω σε άλλον άνθρωπο? οι νευρικες συσπάσεις λόγω άγχους σε πρόσωπο και αυχένα? το οτι νοιώθω άβολα και όταν τρώω μπροστά σε κόσμο? ακόμα και μια απλή συνομιλία μου φαίνεται ζόρικη...για να διαβάσω ένα κείμενο η να μιλήσω σε αίθουσα κοπιάζω!!!! διάβασα οτι όλα αυτά εινα συμτώματα αυτής της φοβίας και η ψυχολόγος μου δεν την θεωρεί αξιόλογει? εδω και ένα χρόνο σαρώνει τη ζωή μου.
Είμαι θυμωμένη. δε ξέρω... η μέθοδος γκεστάλτ ως τώρα με έχει γενικά βοηθησει και η θεραπευτική σχέση πολλά υποσχόμενη...έχω δεθεί με το άτομο αυτό. ειναι δυσκολο τώρα να αναζητήσω βοήθεια απο άλλον πιο ειδικο..
Τα χω λίγο χαμενα.
30-05-2006, 20:06 #83
Weird κατι τετοιο συμβαινει και με μενα.Ενω εχω τα συμπτωματα της κοινωνικης φοβιας και ενω η πρωτη ψυχολογος που ειχα παει ειχε πει οτι οντως εχω,αυτη που παω τωρα εδω και 3 μηνες περιπου,μπορει και παραπανω,μου λεει οτι ειμαι απλα λιγο παραπανω αγχωδης.Επισης λεει οτι ειναι φυσιολογικο και απο θεμα χαρακτηρα καποιοι να εχουν λιγο παραπανω τρακ στις κοινωνικες εκδηλωσεις κλπ.Αλλα και εγω δεν ξερω κατα ποσο μπορω να δεχτω οτι ολα αυτα που λες και εσυ ειναι απλα θεμα αγχους.
30-05-2006, 23:10 #84
... απο μικρη κραταω ημερολογιο.. κατα καιρους εγραφα τα παιδαγωγικα λαθη της μητερασ μου(αυτα που ανα καιρους ενιωθα και θεωρουσα πως εκανε)... (μονο μαζι της μεγαλωσα)..(αν μπορω να πω ..μαζι της και οχι μονη μου :P)... ...το εκανα με σκοπο οταν θα βρεθω στην θεση της.. να γινω μια καλητερη μητερα... ..ειναι κι αυτη μια βοηθεια... ...το σιγουρο ειναι πως θα προσπαθησω ολοψυχα ποτε μα ποτε να μην νιωσουν ελειψη ασφαλειασ...ετσι ωστε να μπορουν να εχουν την βαση και το περιθωριο..να μην φοβουνται να ζησουν ..να ειναι οι εαυτοι τους.. οσο διαφορετικοι κι αν ειναι... .. και να αγαπουν τους ανθρωπους..οπως τους αγαπω κι εγω... δεν θα αρνηθω σε αυτα ποτε την αγκαλια μου.. θα τους διαβαζω παραμυθια... πολλα παραμυθια.. και θα τα φιλαω καθε βραδυ πριν κλεισουν τα ματακια τους....
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
31-05-2006, 16:02 #85
κανονικα ο/η ψυχολογος σου επρεπε να σε στειλει καπου για να βοηθηθεις καλυτερα σε συνεργασια παντα με αυτη/ον με σκοπο την αναρωση σου.
02-06-2006, 08:33 #86
νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε ειλικρινά στους ψυχολόγους, και όταν το νιώθουμε, να εκφράζουμε και την αντίδρασή μας, όχι με σκοπό απλώς να κρινουμε τον άλλον, αλλά να βοηθήσουμε στην κατάστασή μας.
θα μου πεις, κοίτα ποιος μιλάει, κάποιος που φοβάται να πει το όνομά του.
πα΄ντως επειδή όταν πηγαίνουμε σε ψυχίατρο ή σε ψυχολόγο είναι γιατί νιώθουμε πως θέλουμε βοήθεια, δηλαδή είμαστε ενεργητικά άτομα, κι όχι ακόμη τουλάχιστον, παραδομένοι στο πουθενά, καλό είναι να βάζουμε όση δύναμη έχουμε για να καλυτερέψουμε τα πράγματα. ετσι θα είναι καλύτερα νομίζω
10-06-2006, 17:08 #87
τελικα υπαρχει καποιος που να νικησε την κοινωνικη φοβια?
γιατι δεν αντεχω αλλο με αυτην...............
10-06-2006, 22:20 #88
θελω να ρωτησω αν καποιος αλλος εχει παρακολουθησει ψυχοδυναμικη ψυχοθεραπεια. αν ναι θελω να μαθω την εμπειρια του.
και επισης θελω αν κάποιος έχει δοκιμασει θεραπεια εκθεσης η οπωσ αλλιως λεγεται.
και τι αποτελεσματα ειχε.
παιδια περιμενω..........
15-06-2006, 21:10 #89
καλα ρε παιδια που πηγατε ολοι?
δεν υπαρχει καποιος να μου απαντησει..........
16-06-2006, 01:09 #90
Sandy25 μη φοβάσαι δεν φύγαμε..απλώς απο ότι φαίνεται δεν έχει ακολουθήσει κάποιος εδώ ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία. Έχω και εγώ κοινωνική φοβία ανάμεσα σε πολλά άλλα, αλλά όσων αφορά τη θεραπεία έκθεσης χωρίς να την έχω εφαρμόσει με καθοδήγηση θεραπευτή, αλλά ακολουθώντας την άτυπα από μόνη μου, μπορώ να πω ότι με βοήθησε αρκετά. Τελικά κατάλαβα ότι είναι ζήτημα του πως ερμηνεύεις τις αντιδράσεις σου σε κάποια τυπικά κοινωνικά δρώμενα......
Αν και δεν έχω ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα, μπορώ να σου πω ότι πηγαίνω πλέον με λιγότερο άχγος σε γάμους, βαφτίσια, σεμινάρια, ομιλίες και συναυλίες σε σχέση με πριν και αυτό επειδή με την επανάληψη νιώθω ότι όλα αυτά είναι πια οικεία και δεν ενεργοποιείται πλέον το υπέρμετρο άχγος που είχα......
Δεν τα έκανα βέβαια όλα μαζί......αλλά σταδιακά.....
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....