Results 181 to 195 of 212
Thread: Επιμονή, πάθος, εμμονή, ένταση.
-
18-11-2008, 19:35 #181
weird, έχεις τόσο πολύ αναλύσει κάθε λεπτομέρεια που αφορά αυτόν τον άνθρωπο χωρίς να τον έχεις ζήσει και του αποδίδεις τόσα πολλά ερμηνεύοντας τις λίγες ενδείξεις που έχεις. Είναι άραγε ανώριμος, ρηχός, κυνικός, \'παιδί\', εστιασμένος στο \'σώμα\' και όχι στη βαθιά επικοινωνία και τόσα άλλα που λες για αυτόν? Αν δεν τα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά θα σου ήταν άραγε το ίδιο γοητευτικός?
- 18-11-2008, 19:38 #182
Originally posted by marina38
έχεις τόσο πολύ αναλύσει κάθε λεπτομέρεια που αφορά αυτόν τον άνθρωπο χωρίς να τον έχεις ζήσει
Ποσο πια αναλυση να κανεις για κατι που δεν εχεις ζησει?? (η δεν τολμας να ζησεις)
και ποσο κινδυνευει να πνιγει κανεις, μεσα στις ιδιες του τις αναλυσεις???
20-11-2008, 22:31 #183
weird, έχεις τόσο πολύ αναλύσει κάθε λεπτομέρεια που αφορά αυτόν τον άνθρωπο χωρίς να τον έχεις ζήσει και του αποδίδεις τόσα πολλά ερμηνεύοντας τις λίγες ενδείξεις που έχεις. Είναι άραγε ανώριμος, ρηχός, κυνικός, \'παιδί\', εστιασμένος στο \'σώμα\' και όχι στη βαθιά επικοινωνία και τόσα άλλα που λες για αυτόν? Αν δεν τα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά θα σου ήταν άραγε το ίδιο γοητευτικός?
Το \"ανωριμος\" το τοποθετω στην αυτουσια και αυθορμητη εκφραση του θυμου μου για μια ορισμενη του συμπεριφορα. Πχ. το να μη με πλησιαζει οταν βλεπει αλλους αντρες, ή να μου στελνει ως μηνυμα ενα \"νιαου\"... Το οτι εχει ανωριμες συμπεριφορες δεν ειναι κατι που φανταστηκα, αλλα κατι που ειδα, βιωσα, εισεπραξα.
Το οτι είναι παιδί, πάει σε ενα δώρο που μου είχε κανει, οπου ο ίδιος το εγραφε για τον εαυτό του κι επισης δεν το επινόησα!!!
Τα περι κυνισμού που γράφω τα γραφω κυριως για εμενα. (οτι δηλαδη δεν εχω καθολου κυνισμο και πρακτικο πνευμα, πραγμα που θα με βοηθουσε να χειριστω την κατασταση καλυτερα και πιο δυναμικα ισως).
Οσον αφορα τη σχεση μου με το σώμα σαν βαση του συναισθηματος, αυτο παλι αφορα εμενα! Κατι ανεφερε η Φοιβη για την αναπτυξη του πνευματος και την υπολειτουργια της σχεσης σωματος - συναισθηματος και εξεφρασα δικες μου αληθειες πανω σε αυτό.
Το οτι δεν επιθυμει την βαθια επικοινωνία, δεν το ξέρω..... ακόμα ψαχνω να βρω ποιο απο τα πολλα προσωπα που μου εχει βγαλει ειναι το πιο αληθινο του.
Φυσικα και δεν θελω να αναφερω εδω με το ν και με το σ λεπτομερειες της ιστοριας, αλλα σιγουρα, υπηρξαν αρκετες συμπεριφορες του που μου εδωσαν μια γευση του.
Δεν είμαι χαμενη σε εναν κόσμο αναλυσης, όπως πας να με παρουσιασεις, απλα σκεφτομαι διεισδύοντας στο βαθος καθε λεπτομερειας ΥΠΑΡΚΤΗΣ και δεν χανομαι μεσα σε δικες μου επινοησεις, ελεος.
Τελος,
αφηνω τον εαυτό μου να γραφει ελευθερα, συνειρμηκα και αυθαιρετα αλλες φορες, συγκροτημενα, ωριμα και ζυγισμενα καποιες αλλες.
Δεν εχουν την ιδια βαρυτητα τα μεν με τα δε.
Οταν γραφω \"Ειμαι γελοια!!!! Τρεχω πισω του!!\" Προφανως και ειμαι σε κατασταση εντασης. Οταν ηρεμω και βαζω τη σκεψη μου σε ταξη, δεν το πιστευω αυτο για τον εαυτο μου.
Δεν τον ξέρω, θελω όμως πολυ να τον ανακαλυψω αυτον τον ανθρωπο...
Ειναι ανθρωπος της νυχτας και εχει κωδικες και συμπεριφορες τελειως διαφορετικες απο τις δικες μου. Αυτο και μόνο, μαζι με το μυστηριο που κουβαλα πανω του λόγω του οτι δεν μιλά πολυ, τον κάνει ελκυστικό στα μάτια μου.
Ναι, εχει φερθει με κυνικότητα ( δεν θελω να γραψω με λεπτομερεια το συμβαν),
εχει φερθει σαν παιδι( κατα δικη του ομολογια, οι αντρες μενουνε παντα παιδια)
εχει φερθει ανωμιμα, και πολυ μαλιστα,
μου εχει πει οτι τον ταλαιπωρουν οι συζητησεις που ανοιγω, προτιμα τα πιο αναλαφρα και γενικα το κυριως νοημα της ζωης για αυτον είναι να περναμε καλα.
Κι εκει, πηγαινε το σχολιο μου περι ρηχότητας.
Βρεθηκα σε μια κατασταση να απολογουμαι για τον τροπο που αναλυω τα πραγματα?
Γουστο και καπελο μου.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-11-2008, 08:41 #184
Originally posted by weird
Γουστο και καπελο μου.
αναρωτιεμαι μηπως αυτη η αναλυση της καταστασης σου δινει τροφη για να το ζεις και οχι ο ανθρωπος αυτο καθ\' αυτος....
21-11-2008, 19:56 #185
\"Έχω την αίσθηση ότι το \'δικό του διαφορετικό σύμπαν\' δεν είναι καθόλου δικό του, αλλά το δικό σου καταπιεσμένο κομάτι.
weird, έχεις τόσο πολύ αναλύσει κάθε λεπτομέρεια που αφορά αυτόν τον άνθρωπο χωρίς να τον έχεις ζήσει και του αποδίδεις τόσα πολλά ερμηνεύοντας τις λίγες ενδείξεις που έχεις. Είναι άραγε ανώριμος, ρηχός, κυνικός, \'παιδί\', εστιασμένος στο \'σώμα\' και όχι στη βαθιά επικοινωνία και τόσα άλλα που λες για αυτόν? Αν δεν τα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά θα σου ήταν άραγε το ίδιο γοητευτικός?\"
Μαρινα,
διαβαζοντας τα γραφόμενα σου , ενιωσα θυμο. Αν τα εγραφε οποιοσδηποτε άλλος, σιγουρα δεν θα αντιδρουσα ετσι. Γνωριζω όμως πως είσαι ψυχολόγος και αυτό αλλάζει τα πράγματα.
Δεν πηρες μερος στην συζητηση, δεν εθεσες ερωτησεις, παρα πεταξες την εικασία σου – ερμηνεια σου για το καταπιεσμένο μου κομμάτι. Δεν με ενοχλησε καμια από τις τοποθετησεις των αλλων παιδιων, αν και μπορει να εγραφαν κατι που δεν με χαρακτηριζε.
Η δικη σου όμως τοποθετηση με ενοχλει. Το θεωρω ανευθυνο και επιπολαιο να μπαινουν στο φορουμ ψυχολογοι και να πετουν τις εκτιμησεις τους για ατομα, μη εχοντας καμια ζωντανη αλληλεπίδραση μαζί τους. Είναι διαφορετικό οι ψυχολογοι να μπαινουν ως ανθρωποι για να υποστηριξουν, κι αλλιωτικο να δινουν κι ερμηνειες – κατά τη γνωμη μου, αυθαιρετα.
Δεν ξέρω αν διαβασες ολο το κειμενο του θεματος μου, πιστευω παντως ότι αυτό που γράφεις «εχεις αναλυσει κάθε λεπτομερεια που αφορα αυτόν τον ανθρωπο χωρις να τον εχεις ζησει και του αποδιδεις τοσα πολλα» είναι άτοπο. Αυτό που εχω κατά βαση αναλυσει, και που ηταν και το ζητουμενο για εμενα, είναι ο εαυτος μου στην παρουσα φαση που βιωνει κατι τοσο εντονο.
Πρωτον. Πως ξερεις εσυ ποσο τον εχω ζησει? Το ειπα και πιο πανω, για δικους μου λογους δεν εγραψα το ποσο και πως αλληλεπιδραμε μεσα στον ένα χρόνο. Πως μπορεις και λες με τετοια βεβαιοτητα ότι εχω τις ταδε ενδειξεις? Πως ξερεις τι συμπεριφορες εχω εισπραξει και ποσο εχω μιλησει με τον ιδιο εν τελει? Πως ξερεις τι ειδους αντιληψη εχω ως ανθρωπος και ποσο καλα συναισθανομαι τον αλλον ανθρωπο που αλληλεπιδρω? Υπαρχουν τοσες μεταβλητες που δεν γνωριζεις και πετας ετσι απλα το συμπερασμα σου. Αυθαιρετο εκ μερους σου.
Του αποδίδω λες τοσο πολλα… διαβασες καλα τι αποδιδω και σε ποιον?
Ξεκινω από το να παραθετω το παθος μου για αυτόν. Με το να μιλω για το ποσο πιο διαφορετικος είναι από εμενα , ότι του αρεσουν τα παιχνιδακια, ότι σιγουρα, εχει διαφορετικες εμπειριες από μενα, μια δοση κυνισμου περισσοτερη, είναι πιστευεις αυθαιρετες δικες μου ερμηνειες? Όλα αυτά εκκινουν από καποια δικη του συμπεριφορα που εισεπραξα. Και ουτε είναι τοσο πολλα, αυτά που του αποδιδω, ουτε διατεινομαι ότι εχω σκιαγραφησει το ψυχολογικο πορτετο του ανθρωπου αυτου, περισσοτερο μαλιστα ανατρεχω στα δικα μου κομματια που δουλευονται στην σχεση αυτή.
Με την Στελα και τη Φοιβη, που ηταν ευστοχες στο να θεσουν τις ερωτησεις (πραγμα που εσυ, δεν εκανες παρα μας πεταξες την ερμηνεια σου), δυεισδυσα στον χωρο των συναισθηματων μου, αναρωτηθηκα, γιατι νιωθω τοσο μαγνητισμενη. Εκει πια ειδαμε ότι μεσα από την τριβη με αυτόν, καποιες πλευρες μου, όπως εκεινη της καθαρα θηλυκης πλευρας μου βγαινουν στην επιφανεια… πανω σε αυτό τεθηκε και η σχεση με το σωμα, το πνευμα, το συναισθημα, τα περι βαθους και ρηχότητας των ανθρωπων, τα περι κυνισμου…
Προβληματισμοι που αυθορμητα αναπηδησαν μεσα από την κουβεντα ( γενικα μου αρεσει να στοχαζομαι με βαση την εμπειρια μου, ειτε εσωτερικη, ειτε εξωτερικη).
Αυτά που λες εσυ ότι λεω για αυτόν ( ποτε δεν ειπα ότι είναι παιδι! Ειπα, ότι εχει δειξει πολλη παιδιαστικη συμπεριφορα καποιες φορες, ειπα ότι τον θεωρω ομορφο και γοητευτικο αντρα, ποτε δεν ειπα ότι είναι ρηχος, ή μαλλον λανθασμενα ερμηνευσες ότι ειπα. Ειπα ότι μου φαινεται πιο επιφανειακος από εμενα, εχει μια τελειως διαφορετικη αντιληψη για τη ζωη , την οποια ο ιδιος εκατσε και μου την μοιραστηκε!) είναι οι δικες σου ερμηνειες, και πρεπει να σου πω ότι μαλλον δεν επιασες καλα την όλη ροη της συζητησης, γιατι συχνα αναφερομαι σε δικα μου κομματια, του εαυτού μου.
Δεν ξερω αν είναι η όχι εστιασμενος στην βαθια επικοινωνια…. Δεν θα μπορουσα να το συμπερανω ευκολα αυτό για έναν ανθρωπο, μποερι απλα να είναι κλειστος, μποερι , μπορει, μπορει… να εικαζω ναι, μπορω…
Θελω να καταληξω στο εξης.
Μου λες ότι αυθαιρετα τον ερμηνευω για να γινει πιο γοητευτικος, ότι πλαθω ένα ολοκληρο διαφορετικο συμπαν ( αν και κατω από την ποιητικη μου εκφραση, κρυβεται το απλο νοημα, ότι διαφερει πολύ τόσο από τον δικό μου τρόπο ζωής, όσο και από εκείνο των ανθρώπων που ΄χω συνηθίσει να συναναστρέφομαι), και κατά τη γνωμη μου, το κανεις αυτό τελειως ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ.
Βασιζεσαι σε υπαρκτα πραμγατικα δεδομενα? Όχι, γιατι το ότι παρεθεσα επιλεκτικα καποιες πτυχες της εμπειριας μου, δεν είναι το συνολο των δεδομενων, και επισης οι ερμηνειες σου για τα λεγομενα μου – χωρις μαλιστα να με ρωτησεις πρωτα- σιγουρα δεν αποτελουν πραγματικα δεδομενα.
Πρωτη εσυ κανεις,
αυτό που επισημαινεις, ότι κανω εγω δηλάδη!!!
Μπορει να σου φαινεται υπερβολικη η αντιδραση μου, μα το θεωρω απαραδεκτο να μπαινουν ψυχολογοι στο φορουμ και να πετουν ερμηνειες… Αυτό, ας το κανουν στο ιατρειο τους, εκει ναι.
Εχω ωφεληθει εξαιρετικα πολύ από την ψυχοθεραπεια, γι αυτό ξερω, ποσο βλαπτική μπορει επισης να είναι.
Το ξερω ότι η καλη σου προθεση ηταν να με βοηθησεις,
μα θελω παρολαυτα να εκφρασω γνησια τα συναισθηματα μου πανω στο θεμα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-11-2008, 20:01 #186
Originally posted by krino
Γουστο και καπελο μου.
αναρωτιεμαι μηπως αυτη η αναλυση της καταστασης σου δινει τροφη για να το ζεις και οχι ο ανθρωπος αυτο καθ\' αυτος....
η αναλυση ειναι μαι πολυ νοστιμη τροφη για το μυαλο μου.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση, δεν με ωθησε στο να τον \"μυθοποιησω\" παρα στο να τον \"απομυθοποιησω\", να απομυθοποιησω μαλλον το ίδιο το συναισθημα που αισθανομαι αναλυοντας απο πια εσωτερικα σημεια ερχεται....
Κατι που ηταν και ο στοχος μου οταν αρχισα να γραφω στο φορουμ...
Ετσι το παθος, επιμονη ενταση,
εχει γινει παθος, διεκδικιση και ψυχραιμια:)
Τροφη για να το ζω, μου δινουν τα νεα τοπια που μου υποσχεται η επαφη με αυτον.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
21-11-2008, 20:13 #187
Σε βλεπω σε μεγαλη ενταση και δεν ξερω αν μπορω να σου απαντησω αυτη την στιγμη.
Μου εκανε εντυπωση η απαντηση σου προς την μαρινα, προς το παρον δεν εχω ακομα σχηματισμενη γνωμη για τους διαλογους σας, μεχρι στιγμη τους παρακολουθω.
Παντως μου δινεις την εντυπωση οτι η επεξεργασια των οσων νιωθεις βρισκονται σε αναντιστοιχια με αυτα που βιωνεις.
Πιστευω οτι ενω προχωρας τα θελω σου πολυ μπροστα, τα κανω σου (δεν ξερω αν χρησιμοποιω σωστες εκφρασεις αλλα δεν βρηκα κατι καλυτερο) ειναι πιο πισω - ισως και αρκετα πιο πισω - και εκει βλεπω ενα χασμα που μεχρι στιγμης δεν εχω δει τασης γεφυροποιησης....
Εχω και αλλες σκεψεις αλλα γραφω για αυτες που εχω δει και τις εχω επιβεβαιωσει.
22-11-2008, 14:11 #188
Originally posted by krino
Σε βλεπω σε μεγαλη ενταση και δεν ξερω αν μπορω να σου απαντησω αυτη την στιγμη.
Μου εκανε εντυπωση η απαντηση σου προς την μαρινα, προς το παρον δεν εχω ακομα σχηματισμενη γνωμη για τους διαλογους σας, μεχρι στιγμη τους παρακολουθω.
Παντως μου δινεις την εντυπωση οτι η επεξεργασια των οσων νιωθεις βρισκονται σε αναντιστοιχια με αυτα που βιωνεις.
Πιστευω οτι ενω προχωρας τα θελω σου πολυ μπροστα, τα κανω σου (δεν ξερω αν χρησιμοποιω σωστες εκφρασεις αλλα δεν βρηκα κατι καλυτερο) ειναι πιο πισω - ισως και αρκετα πιο πισω - και εκει βλεπω ενα χασμα που μεχρι στιγμης δεν εχω δει τασης γεφυροποιησης....
Εχω και αλλες σκεψεις αλλα γραφω για αυτες που εχω δει και τις εχω επιβεβαιωσει.
Εχω καλυφθει πληρως από τη συζητηση που εγινε τις προηγουμενες μερες και οτιδηποτε το παραπανω θα ηταν περιττο .
Γενικως, μην βιαζεσαι να συμπερανεις για χασματα και γεφυρωματα. Ειμαστε δυο ανθρωποι που σκεφτονται και λειτουργουν διαφορετικα.
Εγω μπορει συχνα πρωτα να σκεφτομαι και μετα να δρω, εσυ το αντιθετο. Αυτό όμως δεν σημαινει ότι δεν ζω, οι εμπειριες μου για τα 25 μου χρονια είναι πλουσιες και ακραιες και χαιρομαι να τις εχω βιωσει με τον δικο μου εντονο τροπο…
Βλεπω πως κι εσυ παρασυσθηκες σε ατοπα.
Δεν αναλυω κατι που δεν εχω ζησει, μα αναλύω τον ίδιο μου τον εαυτό, ενώ ζω ένα πολύ εντονο συναισθημα και προσπαθω με τον δικο μου τροπο να το κατανοησω.
Κάτι λες που δεν τολμω να ζησω… κι εδώ θα διαφωνησω, καθως ένα χρονο τωρα ζω αυτόν τον περιεργο πολεμο και ανταγωνισμο ερωτικου περιεχομενου που παιζεται αναμεσα μας.Και ειδικα αυτή τη στιγμη που μιλαμε , δεν υπαρχει τιποτα σε σχεση με την ιστορια αυτή που να μην τολμω να το ζησω. Το πώς διεκδικω εχει να κανει καθαρα με εμενα.
Εχω βρεθει με αντρες κατευθειαν στο κρεβατι, ( και μου ηταν πολύ πιο ευκολο όταν δεν ενιωθα τοσο εντονα) στην συγκεκριμενη περιπτωση όμως το παιχνιδι δεν παιζεται από εμενα μονο αλλα το κι από εκεινον και η συγκρουση ηταν πιο αναποφευκτη από την ενωση
Συμφωνω ότι πολλοι θα πνιγοντουσαν μεσα στην τοση σκεψη και αναλυση, κατι που δεν ισχυει για μενα.
Όσο για την τηγανίτα, παλι βιαζεσαι. Ο καθενας οριζει διαφορετικα την τηγανίτα, και σίγουρα πολλες φορες δεν θα ειχε νοημα για μενα, να λειτουργησω αλλιωτικα.
Τις λοιπες ψυχολογικες παρατηρησεις σου, εφοσον σε ενδιαφερει να τις κανεις, με ενδιαφερει να τις δω. Αλλα θα προτιμουσα μεσω u2u.
Το συγκεκριμενο θεμα το κλεινω εδώ γιατι το «παραπανω», από ότι βλεπω θα μπορουσε να φθειρει τα τοσο καλα στοιχεια που εχω εισπραξει και τη δουλεια που εχει γινει τοσες μερες.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
22-11-2008, 15:02 #189
Να μου απαντησεις σε τι ακριβως?
στα οσα γραφτηκαν σε αυτο το θρεντ.
Εχω καλυφθει πληρως από τη συζητηση που εγινε τις προηγουμενες μερες και οτιδηποτε το παραπανω θα ηταν περιττο .
το καταλαβαα, ωστοσο θελω να προσθεσω μια πινελια...
Γενικως, μην βιαζεσαι να συμπερανεις για χασματα και γεφυρωματα. Ειμαστε δυο ανθρωποι που σκεφτονται και λειτουργουν διαφορετικα.
εχεις συναντησει ποτε σου ανθρωπους να σκεφτονται και να λειτουργουν το ιδιο ακριβως??
Αν ναι, θα ηταν μια παγκοσμια πρωτοτυπια.
Εγω μπορει συχνα πρωτα να σκεφτομαι και μετα να δρω, εσυ το αντιθετο. Αυτό όμως δεν σημαινει ότι δεν ζω, οι εμπειριες μου για τα 25 μου χρονια είναι πλουσιες και ακραιες και χαιρομαι να τις εχω βιωσει με τον δικο μου εντονο τροπο…
Βλεπω πως κι εσυ παρασυσθηκες σε ατοπα.
παρασυρθηκα ετσι...???
χμμ ενδιαφερον...
Δεν αναλυω κατι που δεν εχω ζησει, μα αναλύω τον ίδιο μου τον εαυτό, ενώ ζω ένα πολύ εντονο συναισθημα και προσπαθω με τον δικο μου τροπο να το κατανοησω.
Κάτι λες που δεν τολμω να ζησω… κι εδώ θα διαφωνησω, καθως ένα χρονο τωρα ζω αυτόν τον περιεργο πολεμο και ανταγωνισμο ερωτικου περιεχομενου που παιζεται αναμεσα μας.Και ειδικα αυτή τη στιγμη που μιλαμε , δεν υπαρχει τιποτα σε σχεση με την ιστορια αυτή που να μην τολμω να το ζησω. Το πώς διεκδικω εχει να κανει καθαρα με εμενα.
Εχω βρεθει με αντρες κατευθειαν στο κρεβατι, ( και μου ηταν πολύ πιο ευκολο όταν δεν ενιωθα τοσο εντονα) στην συγκεκριμενη περιπτωση όμως το παιχνιδι δεν παιζεται από εμενα μονο αλλα το κι από εκεινον και η συγκρουση ηταν πιο αναποφευκτη από την ενωση
Συμφωνω ότι πολλοι θα πνιγοντουσαν μεσα στην τοση σκεψη και αναλυση, κατι που δεν ισχυει για μενα.
Όσο για την τηγανίτα, παλι βιαζεσαι. Ο καθενας οριζει διαφορετικα την τηγανίτα, και σίγουρα πολλες φορες δεν θα ειχε νοημα για μενα, να λειτουργησω αλλιωτικα.
Τις λοιπες ψυχολογικες παρατηρησεις σου, εφοσον σε ενδιαφερει να τις κανεις, με ενδιαφερει να τις δω. Αλλα θα προτιμουσα μεσω u2u.
Το συγκεκριμενο θεμα το κλεινω εδώ γιατι το «παραπανω», από ότι βλεπω θα μπορουσε να φθειρει τα τοσο καλα στοιχεια που εχω εισπραξει και τη δουλεια που εχει γινει τοσες μερες.
Τελικα δεν θα προσθεσω κατι επι του θεματος μιας και οπως ειπες θες να κλεσει και θα το σεβαστω.
Ωστοσο δεν μπορω να μην σχολιασω τα ενθεν και ενθεν.
Το οτι σχολιασες με τετοιο αρνητικο τροπο τις απαντησεις της μαρινας μονο και μονο επειδη ειναι ψυχολογος!!!
Οσο και να αντιπαθω τους ψυχολογους ερχομαι για πρωτη φορα στην θεση να τους υπερασπιστω για το λογο και μονο οτι δεχεται επιθεση καποιος για αυτο που ειναι.
Σε αντιθεση ολων αυτων, συνεχιζεις και λες οτι οι απαντησεις της στελλας και φοιβης ειναι οι εκλεκτες σου (δικαιωμα σου βεβαια) ενω οι υπολοιποι εισπρατουν σχολια οπως αυτα για την μαρινα η εχουν παρασυρθει οπως εγω....
Ολα καλα και ομορφα, αλλα δεν καταλαβα γιατι δεν βγηκατε για καφε εσυ η στελλα, η φοιβη, ο μητσος, ο τακης και η σουλα να μην εχετε στα ποδια σας τους υπολοιπους ενοχλητικους??
Απο που βγαινει αυτη η καταληξη και προσβαλεις ετσι χρηστες???
Για μια ακομα φορα εδω μεσα θα βαλουμε πορτιερη στο τι μας κανει να ακουμε και στο τι δεν μας κανει.
Αυτους που μας κανει, θα τους φιλαμε σταυρωτα και οι υπολοιποι γαμω το κερατο μου σωστα??
Οχι δεν εχω καμια διαθεση να σου στειλω κανενα U2U (σκασιλα σου θα μου πεις....) και ουτε διαθεση να απαντησω σε παρομοια θρεντς που αναπαραγουν το ιδιο στυλ.
Τουλαχιστον μεχρι (αν ποτε, δεν ειναι υποχρεωτικο ) να καταλαβεις τι και ποιο λαθος εχεις κανει.
22-11-2008, 22:25 #190
Έλειψα και το κάνατε κόλαση εδώ μέσα;;; pf!!!
Διάβασα όλες τις σελίδες (και χαρά στο κουράγιο μου δηλαδή!) και καταθέτω:
Αυτό που περνάς weird το ζω κι εγώ τα τελευταία 3 χρόνια με τον σύντροφό μου.
Όχι σε αυτόν τον βαθμό αλλά μέχρι ένα σημείο η περίπτωσή σου έχει πολλά κοινά με την δική μου, \"θέλω\" αλλά δεν \"μπορώ\".
Συζητώντας με τον ψυχολόγο, μου έθεσε το ζήτημα της αυτο-απόρριψης.
Όταν δηλαδή σαν παιδιά, για χ λόγους, βιώνουμε έντονα την απόρριψη από τους γονείς (πχ γιατί θέλεις σαν κοριτσάκι να παντρευτείς τον μπαμπά αλλά αυτός-λογικά- σου θέτει όρια) στην ενήλικη ζωή σου, βιώνεις με ένα είδος μαζοχισμού όλη την ένταση των μεγάλων σου ερώτων, προσδοκώντας πως αυτή την φορά η απόρριψη που βιώνεις θα έχει καλό τέλος και όχι το τέλος που είχε στα παιδικά σου χρόνια.
Αυτή φυσικά ήταν μια ερμηνεία που δεν σημαίνει ότι ταιριάζει απαραίτητα στην δική σου περίπτωση.
Είναι υποθέτω όμως μια καλή ευκαιρία να αναρωτηθείς αν κάτι τέτοιο ισχύει.
Κατά τ άλλα θα σου πω το γνωστό πως τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω και φρόντισε να τα ζήσεις καλά και γεμάτα χωρίς ερωτηματικά.
Διότι σήμερα είσαι 25 αλλά αύριο θα είσαι 35.
Είναι κρίμα να σε παρασύρει ο χρόνος υπό αυτές τις συνθήκες!
24-11-2008, 14:50 #191
Το ότι είσαι θυμωμένη το βλέπω. Από την ένταση και την έκταση των μηνυμάτων σου. Ως προς το γιατί ακριβώς θύμωσες μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου τις εξηγήσεις που θέλεις και γενικότερα να αναλύεις το οτιδήποτε όπως, με όποιους και όποτε επιθυμείς και να κρατάς ή να απορρίπτεις ανάλογα.
Από την πλευρά μου, έχω αναφερθεί σε άλλα μηνύματα πώς αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή μου στο φόρουμ και δεν σκοπεύω να επεκταθώ.
Ως προς τα όσα γράφεις, αν απουσίαζε η μνεία στην επαγγελματική μου ιδιότητα σε συνάρτηση με τα λογίδρια για το ρόλο των ψυχολόγων στο φόρουμ, στα εξής δύο αποσπάσματα από το αντίστοιχο μήνυμά σου
1. \"Αν τα εγραφε οποιοσδηποτε άλλος.....................να δινουν κι ερμηνειες – κατά τη γνωμη μου, αυθαιρετα. \"
και
2. \"Μπορει να σου φαινεται υπερβολικη η αντιδραση μου............................ποσο βλαπτική μπορει επισης να είναι.
δεν νομιζω ότι θα υστερούσε σε κάτι η \'γνήσια έκφραση των συναισθημάτων\' σου.
Η όποια δουλειά προσπαθεί να κάνει ο καθένας με τον εαυτό του δεν δικαιολογεί την προσβλητική συμπεριφορά.
24-11-2008, 16:29 #192
Weird, μου κάνει εντύπωση το πως \"είδες\" την προσέγγιση της Μαρίνας.
Γράφοντας δημοσίως,πως είναι δυνατόν να δεις απαντήσεις που \"βολεύουν\" εσένα και την περίπτωση σου?
Θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο, να ακούς και γνώμες/απόψεις που είναι ίσως ακόμα και πρωτάκουστες για σένα.
Κράτα αυτές που θες/βολεύουν και πράξε αναλόγως.
24-11-2008, 20:46 #193
Το ότι είσαι θυμωμένη το βλέπω. Από την ένταση και την έκταση των μηνυμάτων σου. Ως προς το γιατί ακριβώς θύμωσες μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου τις εξηγήσεις που θέλεις και γενικότερα να αναλύεις το οτιδήποτε όπως, με όποιους και όποτε επιθυμείς και να κρατάς ή να απορρίπτεις ανάλογα.
Από την πλευρά μου, έχω αναφερθεί σε άλλα μηνύματα πώς αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή μου στο φόρουμ και δεν σκοπεύω να επεκταθώ.
Ως προς τα όσα γράφεις, αν απουσίαζε η μνεία στην επαγγελματική μου ιδιότητα σε συνάρτηση με τα λογίδρια για το ρόλο των ψυχολόγων στο φόρουμ, στα εξής δύο αποσπάσματα από το αντίστοιχο μήνυμά σου
1. \"Αν τα εγραφε οποιοσδηποτε άλλος.....................να δινουν κι ερμηνειες – κατά τη γνωμη μου, αυθαιρετα. \"
και
2. \"Μπορει να σου φαινεται υπερβολικη η αντιδραση μου............................ποσο βλαπτική μπορει επισης να είναι.
δεν νομιζω ότι θα υστερούσε σε κάτι η \'γνήσια έκφραση των συναισθημάτων\' σου.
Η όποια δουλειά προσπαθεί να κάνει ο καθένας με τον εαυτό του δεν δικαιολογεί την προσβλητική συμπεριφορά.
απαντω πρωτα σε εσενα, γιατι ετσι πιστευω ότι πρεπει.
Γιατί είμαι θυμωμένη…
καλό ερωτημα.
Να σου πω την αληθεια, σκεφτηκα πολλά και διάφορα.
Από το ότι μπορεί καπου να επεσες διανα,
μεχρι το ότι αυτην την περιοδο ένα πολύ αγαπητό μου πρόσωπο ψαχνει για ψυχολογο και μας εχει καταλαβει και τους δυο τεραστιο αγχος για το να βρουμε καποιον αξιο,
καθως δεν είναι απλη υποθεση σε ποιον θα εκμηστυρευτεις τα μυστικα της ψυχης σου. ( και ναι, τρεμω στην ιδεα να παει σε καποιον που θα μπορουσε ενδεχομενα να τη βλαψει, παρα να την ωφελησει).
Ωστόσο,
δεν αμφισβήτησα την δική σου αξία ως ψυχολόγου,
την οποία δεν θα μπορουσα άλλωστε να ξέρω!
Από πού κι ως που?
Τα όσα είπα αφορούσαν απλα τη συγκεκριμενη συνεισφορά σου στο θέμα μου και το πώς μου φανηκε αυτή.
Ενιωσα ότι εκανες μια αυθαιρετη ερμηνεια,
πραγμα που θεωρησα απαραδεκτο….
Και πιο ειδικα,
ενιωσα ότι ηταν λίγο εξυπναδιστικου τύπου η παρατηρηση σου.
Σε ρωτησα, Μαρινα, θεωρεις ότι προβαλλω πανω του κομματια της σκιας μου? Απαντηση από εσενα δεν πηρα, παρα μια διαπιστωση. Ότι του αποδίδω πολλα χαρακτηριστικα που δεν ξερω με βαση τις λιγες ενδειξεις αν εχει, ότι ουσιαστικα εχω αναλυσει κάθε λεπτομερεια γι αυτόν κι εχω πλασει ένα διαφορετικο συμπαν.
Δεν είδα δηλαδη μεγαλη διαθεση αλληλεπίδρασης, ειδα μια ψυχολογο που ηθελε απλα να πεταξει την ερμηνεία της. Μια ερμηνεια που θεωρησα επιπολαιη.
Με τους ψυχολογους είμαι ισως υπερβολικα αυστηρή,
πιο πολύ κι από ότι με τον ίδιο μου τον εαυτό.
Λυπαμαι αν σε προσβαλλω,
αλλα δεν μπορω να μην σου λεω αυτό που πιστευω.
Θα μου πεις, ενταξει,
γιατι το κανει θεμα?
Ας με αγνοήσει απλά.
Δεν μπορεσα.
Απο εκεινο το σημειο και μετα,
ενιωσα σαν να είναι το άνοιγμά μου αφορμή για να ερχεται ο καθενας και να πεταει την εξυπναδα του – ερμηνεια του.
Οσο για τα λογιδρια μου,
είναι η πρωτη φορα που με προβληματιζει ένα τετοιο θεμα, το πώς πιστευω δηλαδη ότι θα επρεπε καποιος ψυχολογος να συμμετεχει στο φορουμ αυτό.
Φυσικα αυτό το οριζει ο καθενας για τον εαυτο του,
αλλα αυτό δεν με εμποδιζει απ’ το να εχω γνωμη, δεν προσπαθω να στην επιβαλλω.
Αν για κατι νομιζω πως οφειλω να σου ζητησω συγνωμη,
αυτό είναι το αποτομο υφος κι όχι το περιεχομενο των οσων λεω.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
24-11-2008, 21:14 #194
Κρίνο όπως κατάλαβες,
από ένα σημείο και μετα ηθελα απεγνωσμένα να κλείσω το θέμα γι αυτό και σου εβγαλα αμυνα ( ερώτηση τύπου σε τι να μου απαντήσεις).
Ειμαστε δύο ανθρωποι που σκεφτονται και λειτουργουν αρκετα διαφορετικά,
σε αντιθεση πχ με καποιους αλλους που ενδεχομενα εχουν μια μεγαλυτερη ροπη στην ανάλυση.
Μιλωντας είδα ανθρωπους που με επιασαν κατευθειαν κι ειχαν αρκετα κοινα μαζι μου,
και άλλους που ηταν αρκετα διαφορετικοι, όπως η Νόρα.
Το να είναι κανεις ψυχολογος για εμενα, συνεπαγεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, όσον αφορά τη συμμετοχή του στο φόρουμ. Οι ισορροπίες καμια φορά είναι πολύ λεπτες και το να αρχισει κανεις να πετα ερμηνειες, το θεωρω επικινδυνο.
Δεν ανεφερα τις απαντησεις της Στελας και της Φοίβης επειδη είναι οι εκλεκτές μου,
ούτε χώρισα σε κατηγορίες εκλεκτών και μη αυτους που μου έγραφαν, αναλογα με το αν μου αρεζαν ή όχι οι απόψεις τους.
Δεν ισχυει αυτό. Παρε για παραδειγμα τη Νόρα, η οποία φανηκε αρκετα διαφορετική στις απόψεις της, μου είπε ότι χανω το δεντρο μεσα στο δασος κτλ.
Η την δική σου τοποθέτηση, ότι πρεπει μια ζωη αραγε να διαλεγουμε αναμεσα στα ακρα?
Ανέφερα τη Φοίβη και τη Στέλα, επειδη ήταν πολύ πολύ προσεκτικές στο να θέσουν ερωτησεις και να μην πετάξουν ερμηνείες, πραγμα που θεωρω ότι θα ήταν ότι καλύτερο σαν αντιμετώπιση γενικώς και ειδικά για έναν ψυχολόγο.
Δεν αποκάλεσα τους υπόλοιπους ενοχλητικούς, τωρα το αν προσβαλα τη Μαρίνα, αυτό είναι κάτι που το λύνω με την ίδια.
Μπήκες πολύ ευκολα στη θεση του να με κρίνεις,
μα κρίνεις εκ του ασφαλούς.
Θα σε ακουσω και θα σε λαβω περισσοτερο υπόψη, όταν τα δεις από μεσα τα πραγματα κι όχι από εξω.
Εκθεσου, ανοιξε ένα θεμα δικό σου, μπες στη θεση αυτου που ανοιγεται βαθια σε ένα δημόσιο φόρουμ.
Οσοι το χουν κανει καταλαβαινουν το βαρος της εκθεσης, την πιεση και την αγωνια, να ξεγυμνώνεις ένα κομματι σου και να μπορεί ο καθενας, ο καθενας να πει από κατι ευστοχο μεχρι το μακρυ και το κοντο του.
Δεν μετανιωνω ωστόσο που ανοιγομαι, γιατι το φορουμ με εχει βοηθησει πολύ.
Ουτε απαιτω από καποιον που δεν εχει ανοιχτει – εκτεθει να νιωσει, να καταλαβει, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για τον άλλο να δέχεται αλληλεπιδράσεις από ένα σημείο και μετά.
Και για εμενα, αυτό το σημείο ήρθε με την παρεμβαση της Μαρίνας. Από εκει και περα αρχισα να νιωθω σαν ερμαιο μπροστα στην εξυπναδα – εμρηνεια του καθενος και να αμυνομαι.
Είναι ευκολο να κρινουμε, όταν ειμαστε εξω από τον χορό.
Γι αυτό και δεν περιμενω να κατανοησεις το πώς ενιωσα.
Μην περιμενεις όμως να δω κι εγω με βαση τη δικη σου λογική τι και ποιο λάθος έχω κάνει.
Με βάση τη δική μου λογική,
το σύστημα σωστού και λάθους με οδηγεί σε διαφορετικό αποτέλεσμα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
24-11-2008, 21:17 #195
weird γιατι δεν το σταματατε και οι 2 καπου εδω; Ειναι κριμα αυτο που κανετε τωρα
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....