Results 196 to 210 of 212
Thread: Επιμονή, πάθος, εμμονή, ένταση.
-
24-11-2008, 21:22 #196
Originally posted by Nora
Weird, μου κάνει εντύπωση το πως \"είδες\" την προσέγγιση της Μαρίνας.
Γράφοντας δημοσίως,πως είναι δυνατόν να δεις απαντήσεις που \"βολεύουν\" εσένα και την περίπτωση σου?
Θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο, να ακούς και γνώμες/απόψεις που είναι ίσως ακόμα και πρωτάκουστες για σένα.
Κράτα αυτές που θες/βολεύουν και πράξε αναλόγως.
πιστευεις πως οι δικες σου αποψεις δεν ηταν πρωτακουστες για μένα???
Αυτες κι αν ηταν!!
Γραφοντας δημοσιως, βλεπεις οχι μόνο απαντησεις που δεν \"βολευουν \" την περιπτωση σου,
μα και απαντησεις που μπορεί να διαστρεβλώνουν την περίπτωσή σου,
απαντήσεις που μπορεί να σε κανουν να δεις τελειως διαφορετικά την περιπτωσή σου,
απαντησεις , απαντησεις......
Οταν αυτες οι απαντησεις ερχονται απο κάποιον ψυχολόγο, για μενα, αποκτουν περισσότερο βάρος.
Αντέδρασα έτσι,
όχι επειδή περιμένω να συμφωνούν όλοι με τη δική μου οπτική,
αλλα επειδή βιωνα το συναίσθημα του να γίνεται το ανοιγμα μου βορρά σε ερμηνείες - τοποθετησεις - σχολιασμους κι εμενα με ενιωθα να απουσιαζω απο ενα σημειο και μετα.
Ειναι ενα δύσκολο συναίσθημα.
Γι αυτό και άρχισα να αμύνομαι.
Η Μαρίνα εχει γραψει κι αλλες φορες σε θεματα μου.
Αυτή τη φορά,
μου εβγαλε πολυ την ψυχολογική της ιδιότητα,
κατι που οχι απλα δεν μου αρεσε,
αλλα με εκανε να νιωσω και εξαιρετικα αβολα.
Αυτο, κι οποιος καταλαβε, οτι καταλαβε.
Κουραστηκα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 24-11-2008, 21:24 #197
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
weird γιατι δεν το σταματατε και οι 2 καπου εδω; Ειναι κριμα αυτο που κανετε τωρα
ειναι κριμα και ψυχοφθορο, για όλους φανταζομαι.
Μου αρεσε πολυ το \"δεν σε καταλαβαινω αλλα σου ευχομαι οτι καλυτερο\", παρτεμπιπτόντως :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
25-11-2008, 07:41 #198
Προς Νορα, αιμιλια και κάθε άλλον, που απόρησε και σκέφτηκε «μα καλά, τι μύγα την τσίμπησε τώρα αυτήν ( εμένα)??»
Ανοίγω ένα υποθέμα, με υπότιτλο ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ
Λοιπον, ανοιγεις ένα θεμα στο φόρουμ, γραφεις, γραφεις, για τον ερωτα που σε χτύπησε. Κι επειδη σου αρεσει πολύ η ανάλυση, αναλύεις, την κατάσταση λίγο, περισσότερο, ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. Τι σκέφτεσαι, τι νιωθεις, γιατι το νιωθεις, τι αισθανεσαι…. Ψαχνεις απαντησεις.
Ερχεσαι σε ένα σημείο να εχεις ξετυλιχθεί αρκετα, να εχεις κανει γονιμους διαλόγους, να νιωθεις όμως και αρκετα εκτεθειμενος . Εχεις γραψει σελίδες ολόκληρες μα νιωθεις, ότι καποια ακρη βγηκε, ότι καπου εβγαλε, ότι αξιζε τον κόπο.
Ξαφνικά, σε εκέινη τη φάση, ερχεται μια ψυχολόγος και σου λεει « Εχεις αναλύσει τόσο, κάθε λεπτομέρεια αυτού του ανθρώπου , του έχεις αποδώσει τόσα πολλά χαρακτηριστικά, ενώ έχεις λίγες ενδείξεις για να κάνεις κάτι τέτοιο.»
Μετα, σπευδει κι ενας εξυπνάκιας και προσθετει
«Πόσο να αναλύσεις πια, κατι που δεν εχεις ζησει?»
Και συμπληρωνει
«Αναρωτιεμαι αν τελικα ολη αυτή η αναλυση σου δίνει τροφή για να το ζεις»
Εκει πανω, σφιγγεσαι, ταραζεσαι και λες ΜΑ ΤΙ ΛΕΕΙ αυτή?????? ΚΑΙ τι λεει κι αυτος από κατω??????
Φυσικα, αν δεν εισαι εσυ που εχεις γραψει το κατι προσωπικό σου, δεν θα σε αγγίξει ετσι, δεν θα νιωσεις ούτε άβολα, ουτε δυσκολα. Κι εγω, μπορει να απορούσα «Μα καλα πως κανει ετσι η weird για ένα σχολιο ?»
Όμως επειδή βρεθηκα στη θέση που βρέθηκα, εκανα τον απολογισμό μου χτες, κι εχω να πω το ηθικό διδαγμα που εβγαλα από την ιστορία, και το απευθύνω σε εμενα, αλλα και σε όσους εχουν τη διαθεση να το ακουσουν.
Ας μην γίνεται το άνοιγμα του καθενός τροφή, για να πούμε την ΕΞΥΠΝΑΔΑ ή την ΧΟΝΤΡΑΔΑ μας. Ας προσέχουμε λίγο περισσότερο τι λέμε, πως το λέμε και πότε το λέμε. Μιλούμε σε κάποιον που λόγω του ανοιγματός του βρίσκεται σε πιο ευάλωτη θέση από εμας.
Αυτό φυσικά είναι κάτι που αναγεται στην ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ αλλα και το φιλοτιμο που κουβαλά κάποιος μέσα του και είναι και θέμα προσωπικής του επιλογής.
Ειδικα μάλιστα ατομα που δεν εχουν καταθέσει ανοιχτά τα της ψυχής τους, δύσκολα θα κρατούσαν μια τόσο λεπτή και προσεκτική στάση.
Στο παρελθόν, την εχω πει σε μέλος που απάντησε σε έναν άνθρωπο που εξεθετε την αγωνία του σχετικά με την φαρμακευτική του αγωγή « Μην τα παρεις αυτά !! Θα εξαρτηθεις και θα γίνεις χοντρος σαν γουρουνι!(καπως ετσι). Της είπα τότε, πως νομίζω θα έπρεπε να το δει λίγο πιο υπεύθυνα το πράγμα και να προσέχει τι και πως το λέει. Αυτό, γνωριζοντας ότι σε καποιο άλλο μελος είπαν κατι ανάλογο και δεν μπορουσε να κοιμηθεί τα βραδια από την αγωνία.
Μια άλλη φορά, ενιωσα εγω η ίδια ασχημα με τον εαυτό μου, γιατι σε ένα μέλος (την BALANCE η οποία μάλιστα απόρησε που θυμωσα με τον εαυτό μου, όπως έγραφα) απάντησα αρκετά κατευθυντικά, βιαζόμουν λόγω του ενθουσιασμού μου… Θεώρησα ότι θα έπρεπε να είμαι πιο προσεκτική.
Κι αν θελω να είμαι δίκαιη και με τον εαυτό μου,
Θα το ξανασκεφτώ πολύ προτού ανοίξω πάλι κάποιο δικό μου θέμα.
Ακριβώς επειδή εγώ έχω την ευαισθησία που μπορεί άλλοι να μην έχουν και είδα ότι το κόστος ενός δημοσίου ανοίγματος μπορεί να είναι καμιά φορά μεγαλύτερο από το όφελος.
Παιδιά, αυτά είχα να πω…..
Και να ευχηθώ να έχουμε όλοι μας
Μια όμορφη μέρα, παγωμένη βέβαια, αλλά όμορφηΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
25-11-2008, 07:43 #199
ημέρα:)
Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
25-11-2008, 17:47 #200
weird, καταρχήν χαίρομαι που βλέπω πιο ήρεμα μηνύματα και ιδίως το χαμογελάκι στο τελευταίο :)
Κατανοώ ότι ο καθένας μπορεί να έχει τους χ λόγους από πίσω που θα πυροδοτήσουν θυμό, με αφορμή κάποιες σειρές που διαβάζει.
Δεν είπα όμως ότι αμφισβήτησες την αξία μου. Σου επεσήμανα ότι θα μπορούσες θαυμάσια να εκφράσεις πώς ένιωσες εστιάζοντας στα γραφόμενα και όχι στη γράφουσα.
Αυτό που λες, \'ένιωσα πως ήταν μια αυθαίρετη ερμηνεία\' θα μπορούσε από μόνο του να προωθήσει μια συζήτηση επί του θέματος που είχες ανοίξει και να σου εξηγήσω τι εννοούσα, γιατί το έγραψα κλπ.
Εσύ μετέφρασες τα γραφόμενα σαν την ερμηνεία μιας ψυχολόγου. Στα προηγούμενα θέματα σου που είχα γράψει δεν ήμουν ψυχολόγος? Σε ένα θέμα για κάποια φιλική σου σχέση είχες γράψει (δεν θυμάμαι ακριβώς) ότι δεν διαθέτεις την εμπειρία των 38 χρόνων της Μαρίνας για να ξεκαθαρίζεις εύκολα τέτοιες καταστάσεις. Ενώ εδώ, είναι σαν να παραμερίζονται όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου και να βλέπεις μόνο μια επαγγελματική ιδιότητα.
Τέλος πάντων, άντε να έχουμε ένα καλό βράδυ! :)
26-11-2008, 14:10 #201
Marina
κι εμενα με χαροποιεί η ηρεμια που βλεπω στο δικό σου μήνυμα.
Θελω να σου απαντησω καποια πραγματα ακόμα, αλλα δεν εχει ερθει ακόμα η ώρα.
Χρειαζομαι χρόνο, κι οταν ειμαι ετοιμη θα το κανω,
κι αν θελεις να το διαβασεις, καλως.
Καλη συνεχεια στη μερα μας!Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-11-2008, 01:00 #202
\"Ξαφνικά ανακοινώνεται στην ψυχή οτι βρέθηκε ένα σώμα που μπορεί να την φιλοξενήσει. Οτι έχει τη δυνατότητα να ενσαρκωθεί και να βιώσει την εμπειρία της ανθρώπινης ζωής. \"
weird μου, μου άρεσε πάρα πολύ κι εμένα η εικόνα τη Φοίβης...
Και θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι...Η ψυχή αυτή θέλει τόσο να γευτεί και το γήινό της εαυτό αλλά φοβάται μόνο επειδή αυτό οφείλεται στην ίδια ή μήπως και γιατί οι συνθήκες δεν την ευνοούν; Πως να ανοίξει την πόρτα διάπλατα σε κάτι νέο αν αυτό το νέο δεν της δίνεται ψυχή και σώματι όπως εκείνη;
Συμφωνώ όταν επιθυμούμε κάτι τόσο πολύ να επιδιώξουμε να το ζήσουμε...Τι γινεται όμως αν ο άλλος βάζει εμπόδια στην αλληλεπίδρασή μας; Είναι τότε καθαρα δικό μας κομμάτι το ότι δεν τολμάμε ή έχει να κάνει περισσότερο με αυτό που ακοκομίζουμε από την αλληλεπίδραση μαζί του;
Μερικές φορές αποκομίζω το εξής, και από το φόρουμ και άπό την καθημερινή ζωή: όταν κάποιος έχει το θάρρος να αυτοαμφισβητείται, είναι για κάποιους πιο εύκολο να τον αμφισβητήσουν παρά να μπουν στην ίδια λογική αμφισβήτησης ή εξέτασης αυτων που λέει σε βάθος...Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Μάλλον γιατί οι περισσοτεροι φοβόμαστε την αυτοαμφισβήτιση... Οπότε κατά τη γνώμη μου σε κάποια σημεία ισχύει εδώ αυτό...Γνώμη μου.
Όσο για το ότι το δύσκολο είναι και πιο γοητευτικό, πιο μαγνητικό κάποιες φορές...δεν ξέρω...και σε μένα το ίδιο ισχύει καλή μου. Ίσως να έχει σχέση με τον τρόπο που μεγαλώσαμε κάποιοι, που έπρεπε να διεκδικήσουμε ίσως περισσότερο την αγάπη των δικών μας...Οπότε ό,τι είναι \"εύκολο\", άμμεσα δοτικό να μην προκαλεί τα ίδια έντονα συναισθήματα με το αλλιώτικο, το δύσκολο, το διεκδικητικό...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
28-11-2008, 13:48 #203
Anwnimi.....
πόσο δίκιο έχεις για την αυτοαμφισβήτηση....
Ειναι ευκολο τότε να επεμβει κανεις και αντι να σε ακουσει, να σου επιβαλλει τις δικες του βεβαιοτητες.....
Ομως, η δικια μου η αληθεια βρίσκεται στην ρευστότητα και την αμφισβήτηση, παρά στην βεβαιότητα και την απολυτότητα.
Σημερα διάβασα αυτή τη δυνατή φράση του Πήτερ Ουστίνοφ\"Οι βεβαιότητες χωρίζουν τους ανθρώπους, ενώ οι αμφιβολίες τους ενώνουν\"......
Ειναι επισης ευστοχο ότι λες...
Δεν εχει να κανει μόνο με εμενα, την δική μου ανασφάλεια μα και με το κομμάτι του άλλου που εμπλέκεται....
Μιλάς για την αγάπη των γονιών...
Ισως η δυσκολη συνθήκη μας φερνει υποσυνείδητα σε επαφή με μια οικειότητα, γιατί ετσι μάθαμε, στο περιβάλλον μας το αρχικό, κι ετσι, κολλάμε.....
Σ ευχαριστώ καλη μου φίλη.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
28-11-2008, 13:58 #204
Originally posted by marina38
weird, καταρχήν χαίρομαι που βλέπω πιο ήρεμα μηνύματα και ιδίως το χαμογελάκι στο τελευταίο :)
Κατανοώ ότι ο καθένας μπορεί να έχει τους χ λόγους από πίσω που θα πυροδοτήσουν θυμό, με αφορμή κάποιες σειρές που διαβάζει.
Δεν είπα όμως ότι αμφισβήτησες την αξία μου. Σου επεσήμανα ότι θα μπορούσες θαυμάσια να εκφράσεις πώς ένιωσες εστιάζοντας στα γραφόμενα και όχι στη γράφουσα.
Αυτό που λες, \'ένιωσα πως ήταν μια αυθαίρετη ερμηνεία\' θα μπορούσε από μόνο του να προωθήσει μια συζήτηση επί του θέματος που είχες ανοίξει και να σου εξηγήσω τι εννοούσα, γιατί το έγραψα κλπ.
Εσύ μετέφρασες τα γραφόμενα σαν την ερμηνεία μιας ψυχολόγου. Στα προηγούμενα θέματα σου που είχα γράψει δεν ήμουν ψυχολόγος? Σε ένα θέμα για κάποια φιλική σου σχέση είχες γράψει (δεν θυμάμαι ακριβώς) ότι δεν διαθέτεις την εμπειρία των 38 χρόνων της Μαρίνας για να ξεκαθαρίζεις εύκολα τέτοιες καταστάσεις. Ενώ εδώ, είναι σαν να παραμερίζονται όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου και να βλέπεις μόνο μια επαγγελματική ιδιότητα.
Τέλος πάντων, άντε να έχουμε ένα καλό βράδυ! :)
εχω πολλους λόγους να εκρήγνυμαι οταν καποιος μου την λεει για τον τρόπο που λειτουργώ και ειδικά όταν εστιάζει στην ανάλυση.
Εχω πολλες μνημες άσχημες πανω σε αυτό το θέμα.
Ευτυχώς συναντησα ανθρώπους στη ζωή μου που εξεπεμπαν στο ίδιο μήκος κύματος κι είχαν το ίδιο αναλυτικό μυαλό οποτε μπορέσαμε και επικοινωνήσαμε βαθιά, ωστε εκτιμησα κι εγω τα δυνατα και όχι μόνο τα αδυναμα στοιχεια του τροπου μου να σκεφτομαι και να δρω.
Θα μπορούσα να είχα απλά γραψει \"Ενιωσα πως ηταν μια αυθειρετη ερμηνεια\" , αυτο θα ηταν πολυ προσεκτικο απο μερους μου. Με την ενταση που ειχα ομως εκεινη την ωρα, κατεγραφα αυτουσια οτι μου υπαγορευε ο θυμος μου.
Κι εσυ, με την ίδια λογική, θα μπορούσες να το είχες θεσει λίγο διαφορετικά αλλα με τεραστια ποιοτική διαφορά....ως προς τη μεταξύ μας αλληλεπίδραση.
ΠΧ. \"Νομιζω οτι καποιες απο τις ιδιοτητες που του εχεις αποδώσει είναι οι χ, ψ ω. Εισαι όμως σίγουρη πως κατι τετοιο είναι στα αληθεια εκεινος? Τον γνωριζεις αρκετα καλα?\"
Η επισης θα μπορουσες να παραλειψεις, ή να εξηγησεις αλλιωτικα το σχολιο σου, πανω στο δικό μου οτι τα ετερώνυμα ελκονται, \"τα παραλληλα όμως δεν συναντιούνται\".
Κι αυτο με ειχε ξυνισει. ΜΟυ φανηκε λιγο εξυπναδουριστικο:P
Με ρωτας που πηγε η Μαρινα κι εμεινε η ψυχολογος....
Μα απο τα γραφόμενά σου, εβλεπα στειρες ερμηνειες και πουθενα την Μαρινα ή διαθεση για επικοινωνία.
Αλλιως ήταν όταν μίλησα για τα 38 σου χρόνια, τοτε, μου απαντησες σαν τον ανθρωπο - Μαρινα κι όχι σαν την ψυχολογο - Μαρίνα.
Θα μπορούσα θαυμάσια να εστιάσω στο γραφομενο κι οχι στη γράφουσα.
Αυτη Μαρινα μου, ειναι μια χρησιμη συμβουλη που θα προσπαθω να την ακολουθω, αφου πρωτα μειωνω το συναισθημα μου.
Νιωθω πως πηρα πραγματα απο αυτο.
Εχω αναθεωρησει πλεον τη σταση που θα κρατω απο εδω και στο εξης πανω στα ανοιγματα αλλων.
Σ ευχαριστω γι αυτο.
Καλο απογευμα:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
28-11-2008, 14:01 #205
Η όλη ιστορία είχε πολυ θετική εκβαση, και εχει ακόμα δηλαδη.
Αλλα μια φορά, βοηθηθηκα πολυ και σας ευχαριστω.
Ειμαι ερωτευμενη,
τον θελω, τον νοιαζομαι.....
Θεε μου,
σ ευχαριστω
ειναι όμορφο να υπάρχω!
:))))))Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
28-11-2008, 14:06 #206
Originally posted by weird
ειναι όμορφο να υπάρχω!
:))))))Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
28-11-2008, 14:33 #207
Weird πάντα τέτοια και πάνω από όλα χαμόγελα!!
28-11-2008, 17:33 #208
Έχεις δίκιο ότι θα μπορούσα να πω \'νομίζω πως....\'. Αν είχα απαντήσει \'επαγγελματικά\' θα έπρεπε χωρίς αμφιβολία να το συμπεριλάβω....:)
Με την ευκαιρία, το σχόλιο για τα \'παράλληλα\' ήταν μια σκέψη που μου ήρθε επειδή μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους που δεν αλληλοσυμπληρώνονται.
Καλό σαββατοκύριακο με χαμόγελα!! :)
29-11-2008, 16:12 #209
Originally posted by marina38
Έχεις δίκιο ότι θα μπορούσα να πω \'νομίζω πως....\'. Αν είχα απαντήσει \'επαγγελματικά\' θα έπρεπε χωρίς αμφιβολία να το συμπεριλάβω....:)
Με την ευκαιρία, το σχόλιο για τα \'παράλληλα\' ήταν μια σκέψη που μου ήρθε επειδή μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους που δεν αλληλοσυμπληρώνονται.
Καλό σαββατοκύριακο με χαμόγελα!! :)
η μόνη ενσταση που είχα, ηταν το οτι εχω φορουμιακα αλληλεπιδράσει με ατομα που δεν είναι ψυχολόγοι, και τους βλεπω και τους θαυμαζω για την προσοχη που δινουν στον τροπο με τον οποιο θα διατυπωθουν και θα \"επικοινωνήσουν\" με τον γραφοντα ωστε να τοποθετησθουν με τον καλυτερο δυνατό τρόπο.
Η όλη ιστορία με οδήγησε στο να θέλω κι εγω, σε σταθερή βαση να είμαι προσεκτική οταν στηριζω καποιον μεσα απο τον χωρο αυτο. ( Που εκτος των άλλων, είναι και ενας χώρος μη αμεσης επικοινωνίας και ως εκ τούτου ευνοϊκός για ενα πληθος παρεξηγήσεων, απο τη στιγμή που εικάζω το ύφος του άλλου και δεν το εχω μπροστά μου).
Τωρα καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοούσες με την αινιγματικη για μενα φράση σου, και σκεφτομαι πως καμια φορα κατι πολύ απλο, μπορει να κανουμε χρόνια να το \"δούμε\" εμεις οι άνθρωποι..
Για την ιστορία, ο ανθρωπος αυτος μου ανοιχτηκε διάπλατα, πραγμα που με αφησε άναυδη.
Και τα όσα μου μοιράστηκε, πηραν μακρια τις ανησυχίες στις οποίες είχα μπει, οτι δηλαδή είμαι μια ονειροπόλα φαντασιόπληκτη....
Ενα χρόνο τώρα, τα διάφορα μηνύματα που ελάμβανα απο τη στάση του κυρίως, τα άκουσα απο το στόμα του...
Κι εχω να πω, οτι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τροποι επικοινωνίας.
Ειδικά στον έρωτα, οταν υπάρχει αυτη η ιδιαίτερη χημεία ανάμεσα και η λεπτή επικοινωνία, πολλες φορες τα λόγια είναι αχρείαστα.... Αρκούν τα βλέμματα και οι πράξεις.
Σ ευχαριστώ πολύ.
Να εχεις κι εσυ ενα ξεκουραστο κι ομορφο Σαββατοκυριακο :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
29-11-2008, 16:15 #210
Originally posted by Nora
Weird πάντα τέτοια και πάνω από όλα χαμόγελα!!
Να σαι καλά ;)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....