Επιμονή, πάθος, εμμονή, ένταση. - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 15 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 212
    Senior Member
    το βρηκες:)..ψιλογνωριμα τα μονοπάτια, στο εσωτερικό μέρος του πράγματος έστω...ναι, και γω το είχα αυτό με τον έλεγχο και τους άντρες...αλλά μου δινε νομίζω μια εικονική υπεροχή..όταν εχασα την καθεδρία μου...θα σου φανει παραξενο, αλλα ένιωσα πιο κυρίαρχη τελικά, ίσως γιατι καταλαβα ότι μπορω να διαχειριστω και αυτη την πλευρα μου...γι΄αυτό και επιμένω στο να το ζησεις, άσχετα απο το αποτέλεσμα..χωρίς να θέλω φυσικά να γίνω κατευθυντική. αλλά εγω βλέπω εναν άνθρωπο που θέλει τοοοοσο πολύ να το ζήσει, οπότε...δεν μπορώ να βρω λόγο να μην το κάνει...:)

Senior Member
    Καταλαβαίνω τη δύναμη που περιγράφεις.....
    Γιασ μένα....

Κάποιος, είναι αληθινά σοφός, οταν έχει επίγνωση της άγνοιάς του.

Κάποιος, είναι \"δυνατός\", οταν έχει καταφέρει να χάσει τον έλεγχο.

Μπράβο σου,
    που το καταφερες.....

Και στα δικά μου,
    αν και, πρεπει να κουνήσει κι εκεινος το νήμα,
    κι αυτό με φοβίζει.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    καλα...μην βιαζεσαι να με συγχαρεις:)
    καταφερα τα βασικα βηματα...ακομα όμως εχω δρόμο.
    συμφωνω απολυτα μαζι σου στο θεμα δυνατός...τι να το κανω να μαι δυνατη μεσα στα τείχη που χω βάλει για να μην αυτοαναιρεθεί η ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας μου;εγω αυτο το κανα χρονια ολοκληρα...
    παντα εξαρταται και απο τον άλλο...εσυ όμως εχεις να επικεντρωθείς σε σενα, αμα ελευθερωσεις εσενα weird θα ρθει...στις πρακτικες συμβουλες δεν ειμαι καλη..στο ξαναπα..η μονη πρακτικη συμβουλή που μπορώ εγω να δωσω ειναι...μην σκεφτεσαι ότι θα γελασει μαζι σου, θα σε πει παιδί ή καψούρα κτλ....αν μπορεις να το κανεις αυτό...θα ναι πολυ καλο για σενα.

Senior Member
    \" Αυτο που ΔΕΝ καταλαβαίνω,
    είναι πως ένας άντρας 40 τόσο χρονών,
    που αντικειμενικά δεν είναι ωραίος,
    που φαίνεται οτι σε γουστάρει,
    που είναι ψιλοκατεστραμμένος απο τη νύχτα,
    που ΞΕΡΕΙ οτι μπορεί να σε έχει,
    κάνει πίσω.\"
    Λόγια φίλης.....
    αναρωτιέμαι τώρα εγω.
    Η μόνη λογική απάντηση που βρίσκω,
    ειναι οτι με τη συμπεριφορά μου του εχω θίξει πολυ άσχημα τον εύθρασυτο εγωισμό του,
    εχει πει μέσα του τερμα,
    αλλα συνεχίζει οποτε του δίνω την ευκαιρία να με προκαλέι,
    απλα και μόνο για να διασκεδάζει......
    Εκεί καταλήγω.
    Μαλλον, για αλλη μια φορά,
    η ευκαιρία χάθηκε.
    Αραγε, θα ξαναβρώ καποιον σαν αυτόν?

Senior Member
    Originally posted by stella78
    συμφωνω απολυτα μαζι σου στο θεμα δυνατός...τι να το κανω να μαι δυνατη μεσα στα τείχη που χω βάλει για να μην αυτοαναιρεθεί η ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας μου;εγω αυτο το κανα χρονια ολοκληρα...
    παντα εξαρταται και απο τον άλλο...εσυ όμως εχεις να επικεντρωθείς σε σενα, αμα ελευθερωσεις εσενα weird θα ρθει...στις πρακτικες συμβουλες δεν ειμαι καλη..στο ξαναπα..η μονη πρακτικη συμβουλή που μπορώ εγω να δωσω ειναι...μην σκεφτεσαι ότι θα γελασει μαζι σου, θα σε πει παιδί ή καψούρα κτλ....αν μπορεις να το κανεις αυτό...θα ναι πολυ καλο για σενα.
    να μην σκέφτομαι, πως θα φανεί μεσα απο τα δικά του μάτια
    ( κατι που εχω μαθει να κανω πολύ καλά στο παρελθόν στις σχέσεις μου με τους άλλους κι εχω χασει τη δική μου ματιά).
    Καλή η συμβουλή σου,
    με βοηθά να δω πιο συγκεκριμένα αυτό που φοβάμαι αυτή τη στιγμή.
    Φοβάμαι οτι το μόνο που θα καταφέρω θα είναι να γελοιοποιηθώ στα μάτια του.
    .......

Senior Member
    Στελα μου,
    τα πρώτα βήματα είναι τα πιο σημαντικα!!!
    :)))))

Senior Member
    Βασική προυπόθεση για να καταφέρω να επικεντρωθώ σε μένα,
    και να με αφήσω να κάνω ότι μου βγαίνει θα είναι
    1. να μην εστιάσω τόσο στον στόχο - αποτέλεσμα, όσο στην διαδρομή, στο τι θα κερδίσω απο εμένα, για εμένα με αυτή την ιστορία.
    Δεν εχω καμια δυσκολία στο να τον κυνηγάω με γράμματα και μηνύματα.
    νομίζω όμως οτι είναι απρόσφορο.....
    το χω κανει, εχω κηνυγήσει σε βαθμό υστερίας με γράμματα και μηνύματα την πρώτη μου μεγάλη σχέση, οταν χωρίζαμε.
    Απο τότε, εχω αλλάξει τόσο μα τόσο πολύ.
    Εδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου ποτε να μην ξαναγίνω τόσο κουρέλι....
    Φαίνεται όμως πως και οι πιο μεγάλες υποσχέσεις λυγίζουν, μπροστα στα έντονα συναισθήματα.....
    Ισως η άλλη διέξοδος για να ξεκολλήσω - τωρα μου ηρθε αυτό- να είναι να συρθώ μεχρι αηδίας, να πονεσω και να φτασω στα όριά μου, οπου θα τα καταφέρω να πω, δεν παει άλλο.

Senior Member
    εγω θα σου λεγα...πολυ καλος ο στόχος που θεσες, να επικεντρωθείς σε σενα...
    τωρα για τα μηνυματα κτλ., ξερεις και συ πως ευτυχώς κάποίες από τις υποσχέσεις που δινουμε όταν κλειδωνόμαστε - πληγωνόμαστε συναισθηματικά είναι για να αναιρούνται...θεωρητικά θα σου λεγα να κανεις αυτό που εσενα σε κανει να νιωθεις πιο οικεία...πρακτικα όμως θα ηταν καλο να το αποφυγεις όλο αυτό με μηνυματα και γραμματα...τετοιους τύπους νομιζω τους τρομάζει η τόση έκθεση για να το ζήσουν, και ταυτόχρονα τους ανυψωνει το εγω...κακη συνταγη δηλ.:) δεν μπορείς να εκφράσεις μεν αυτό που νιώθεις αλλά όχι από αποσταση; Τωρα για τα άλλα…εσυ γνωρίζεις τον εαυτό σου…αλλά διαβάζοντάς σε βλέπω ότι χρησιμοποιείς βαριές εκφράσεις για να πεις κάτι απόλυτο μεν, φυσικό δε…( πχ να συρθείς μέχρι αηδίας ) κι ίσως όλο αυτό δημιουργεί μια ένταση που σε κάνει να σκέφτεσαι αξιολογικα ενω δεν αρμόζει στο υπό κρίση θέμα:)…

Senior Member
    Ποτε δεν καταλαβα γιατι παντα πρεπει να βαζουμε \"τοιχια\" και αμυνες

Το κανουμε στην δουλεια μας, το κανουμε στις φιλιες μας, το κανουμε και σε συγγενεις, να το κανουμε και στις σχεσεις?Γιατι?

Ασε τον ευατο σου εντελως ελευθερο και μην τον καταπιεζεις

Καλημερες;)

Senior Member
    weird εγώ στέκομαι στο θέλω σου, τι κ αν.. αν.. αν.. αν..
    ποιος είπε πως αν ειχαμε τα πάντα θα είμασταν χαρούμενοι;
    να είσαι ο εαυτός σου για να αισθάνεσαι καλά με ότι κάνεις, πρώτα απ\'ολα για σένα!

Senior Member
    Παιδιά σας ευχαριστω, πάρα μα πάρα πολύ όλους.....
    Με βοήθησε τόσο που έκατσα και τα εξεθεσα στο φόρουμ....
    Σκεφτηκα, ανέλυσα, ενιωσα, αισθάνθηκα, ξεκαθάρισα....
    πολλά πράγματα.
    Εχω βρει δυο εναλλακτικά σχέδια δράσης....
    Το ένα δεν είναι ακριβώς σχέδιο δράσδης αλλά πλάνο και περιέχει γνησιότητα και ελάχιστη στρατηγική.
    Το άλλο είναι σχέδιο δράσης κανονικότατα.
    Θα αποφασίσω πιιο απο τα δύο θα ακολουθήσω.
    Ειναι πολύ όμορφο να μην καταπιεζόμαστε και να είμαστε ο εαυτός μας.
    Αυτό δεν είναι το κυριότερο για το οποίο παλεύουμε πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα?
    Ωστόσο,
    δεν αντέχουν όλοι την αληθινότητα, δεν αντέχουν όλοι τη γνησιότητα, κι αυτό είναι ενα εμπόδιο που συναντώ πολύ συχνά στις σχέσεις μου.
    Οποτε, το ζήτημα που τίθεται απο εκεί και στο εξής είναι,
    δεδομένου οτι με το να είσαι ο εαυτός σου, ο άλλος θα απομακρυνθεί απο εσένα,
    ποσες υποχωρησεις και χειρισμούς δεχεσαι να κανεις, συνειδητά, προκειμένου να αποκτήσεις την αλληλεπίδραση μαζί του?
    Αυτα κυρίως για το ερωτικό επίπεδο σχέσεων, με στόχο όχι την ίδρυση μιας σχέσης, αλλά το βίωμα ενός ερωτικού πάθους.

Senior Member
    τωρα για τα μηνυματα κτλ., ξερεις και συ πως ευτυχώς κάποίες από τις υποσχέσεις που δινουμε όταν κλειδωνόμαστε - πληγωνόμαστε συναισθηματικά είναι για να αναιρούνται...θεωρητικά θα σου λεγα να κανεις αυτό που εσενα σε κανει να νιωθεις πιο οικεία...πρακτικα όμως θα ηταν καλο να το αποφυγεις όλο αυτό με μηνυματα και γραμματα...τετοιους τύπους νομιζω τους τρομάζει η τόση έκθεση για να το ζήσουν, και ταυτόχρονα τους ανυψωνει το εγω...κακη συνταγη δηλ.:) δεν μπορείς να εκφράσεις μεν αυτό που νιώθεις αλλά όχι από αποσταση; Τωρα για τα άλλα…εσυ γνωρίζεις τον εαυτό σου…αλλά διαβάζοντάς σε βλέπω ότι χρησιμοποιείς βαριές εκφράσεις για να πεις κάτι απόλυτο μεν, φυσικό δε…( πχ να συρθείς μέχρι αηδίας ) κι ίσως όλο αυτό δημιουργεί μια ένταση που σε κάνει να σκέφτεσαι αξιολογικα ενω δεν αρμόζει στο υπό κρίση θέμα:)…
    Θελω να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα,
    για το πόσο μου στάθηκες, για τον κόπο, την σκέψη και τον χρόνο που μου αφιέρωσες.
    Αυτό που είπες ,
    \"τους τρομάζει η τόση έκθεση και ταυτόχρονα τους ανυψώνει το εγω\"
    μου φάνηκε εκπληκτικό.
    Καταφερες να συμπυκνώσεις σε μία φράση, ολόκληρη την πτυχή εκείνης της εσωτερικής διεργασίας του εν λόγω ( και πολλών άλλων ) εγωιστή - ανασφαλή τύπου.
    Είναι σαν η τόνωση του εγώ, να τον εμποδίζει να ερθει σε επαφή με τον φόβο του μπροστά σε μια τετοια ανοιχτή έκθεση και επικοινωνία.
    Εχει φυλακιστέι μέσα στο ego του, στο άνετο και χλευαστικό προσωπείο.
    Μου θύμησες στιγμές, που άγγιζα εγω τα δικά του σκοτάδια, όταν του έλεγα οτι \" βρήκες πάλι τον πιο έμμεσο και υπαινικτικο τρόπο να εκφραστείς, τόσο πολύ δεν αντέχεις την αμεσότητα\", κατι που σίγουρα θα πρ΄΄επει να τον είχε ταρακουνήσει αρκετά.
    Εδω όμως κρύβεται και μια παγίδα για μένα.
    Αν το να τον κάνω να δει, να ερθει αντιμετωπος, να καταλάβει, γίνει ο στόχος μου ( κι οχι απλα να το ζήσω μαζι του και να περάσουμε καλά)
    εχω καεί απο χέρι.
    Δεν θελω να φορτωθω ενα τετοιο βαρος και θα προσεξω πολύ στο να θέσω τα όριά μου, δεδομένης και της δυσκολίας μου με τα όρια :)

Senior Member
    Ειλικρινα γενικα δεν σε καταλαβαινω αλλα οτι και αν κανεις καλη επιτυχια
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Originally posted by weird
    Θελω να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα,
    για το πόσο μου στάθηκες, για τον κόπο, την σκέψη και τον χρόνο που μου αφιέρωσες.
    Αυτό που είπες ,
    \"τους τρομάζει η τόση έκθεση και ταυτόχρονα τους ανυψώνει το εγω\"
    μου φάνηκε εκπληκτικό.
    Καταφερες να συμπυκνώσεις σε μία φράση, ολόκληρη την πτυχή εκείνης της εσωτερικής διεργασίας του εν λόγω ( και πολλών άλλων ) εγωιστή - ανασφαλή τύπου.
    Είναι σαν η τόνωση του εγώ, να τον εμποδίζει να ερθει σε επαφή με τον φόβο του μπροστά σε μια τετοια ανοιχτή έκθεση και επικοινωνία.
    Εχει φυλακιστέι μέσα στο ego του, στο άνετο και χλευαστικό προσωπείο.
    Μου θύμησες στιγμές, που άγγιζα εγω τα δικά του σκοτάδια, όταν του έλεγα οτι \" βρήκες πάλι τον πιο έμμεσο και υπαινικτικο τρόπο να εκφραστείς, τόσο πολύ δεν αντέχεις την αμεσότητα\", κατι που σίγουρα θα πρ΄΄επει να τον είχε ταρακουνήσει αρκετά.
    Εδω όμως κρύβεται και μια παγίδα για μένα.
    Αν το να τον κάνω να δει, να ερθει αντιμετωπος, να καταλάβει, γίνει ο στόχος μου ( κι οχι απλα να το ζήσω μαζι του και να περάσουμε καλά)
    εχω καεί απο χέρι.
    Δεν θελω να φορτωθω ενα τετοιο βαρος και θα προσεξω πολύ στο να θέσω τα όριά μου, δεδομένης και της δυσκολίας μου με τα όρια :)
    εγω σε ευχαριστω...μου αρεσει πολυ να διαβαζω ανθρωπους με τοσο παραστατικο λογο και με τοση επαφη με το συναίσθημά τους..κι όπως σου πα βρηκα σε σενα μια μαχη που ειχα δωσει και γω..και που δεν εχει τελειωσει ακομα..κι ισως βγει όταν ερωτευτω παλι, απλα όχι απο την αρχη της προσπαθειας μου εχοντας κανει τα βασικα αλλά όχι όλα τα βηματα μου...
    όσο για την παγιδα που ειπες...ναι, συμφωνω μαζι σου, υπαρχει αυτός ο κίνδυνος...εσυ ξερεις και τις δυνάμεις σου και τις παγιδες, κι αυτη ειναι όντως μία υπολογίσιμη παγιδα..αλλα από την άλλη, σε κάθε σχεση δεν υπάρχουν παγιδες; ακομα και σε αυτες που θεωρουμε ως πιο ασφαλεις..
    τωρα για τον προβληματισμό που αναφερεις...αν πρεπει να εισαι αληθινη ή καλή παικτρια εν ολίγοις...εξαρταται και απο το τι θες..αν ας πούμε θες μια σχεση, εκει νομιζω ότι πρέπει να εισαι όσο περισσότερο αληθινη μπορείς, για να υπάρχει η βαση να χτιστει κατι ουσιαστικό, αν πάλι θες όπως εσυ τωρα να ζησεις αυτό το πάθος...ισως και να πρέπει να στοχευσεις όχι στο πως προσεγγιζεις εσυ, αλλα στο πώς προσεγγιζεται ο άλλος...δεν ξερω...προσωπικά δεν ειμαι παίκτρια, οπότε δεν μπορω να συνεισφερω εδω...:)
    μίλησες και για την γνησιότητα, το πόσο φοβίζει καποιους η έκθεση η συναισθηματική...αυτό που ειπαμε για τον φοβο της έκθεσης και την ταυτόχρονη τόνωση του εγω, για μενα αυτα τα δύο ειναι όψεις του ιδίου νομίσματος, απλα ο φόβος ειναι η επιφανειακά αδύναμη και το ισχυρό εγω η δυνατη πτυχή...στην ουσία όμως ισχύει το αντίστροφο...το ισχυρό εγω ειναι πιο αδυναμο, γιατι αυτό ειναι η άμυνα...όπως και να χει...απο την στιγμη που το θέλεις να το τολμήσεις...να εισαι εσυ αληθινη απέναντι σε σενα, αυτό εχει σημασία ....οτι θελεις εδω ειμαστε να το συζητησουμε...φιλακια:)

Senior Member
    Originally posted by weird
    Παιδιά σας ευχαριστω, πάρα μα πάρα πολύ όλους.....
    Με βοήθησε τόσο που έκατσα και τα εξεθεσα στο φόρουμ....
    Σκεφτηκα, ανέλυσα, ενιωσα, αισθάνθηκα, ξεκαθάρισα....
    πολλά πράγματα.
    Εχω βρει δυο εναλλακτικά σχέδια δράσης....
    Το ένα δεν είναι ακριβώς σχέδιο δράσδης αλλά πλάνο και περιέχει γνησιότητα και ελάχιστη στρατηγική.
    Το άλλο είναι σχέδιο δράσης κανονικότατα.
    Θα αποφασίσω πιιο απο τα δύο θα ακολουθήσω.
    Ειναι πολύ όμορφο να μην καταπιεζόμαστε και να είμαστε ο εαυτός μας.
    Αυτό δεν είναι το κυριότερο για το οποίο παλεύουμε πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα?
    Ωστόσο,
    δεν αντέχουν όλοι την αληθινότητα, δεν αντέχουν όλοι τη γνησιότητα, κι αυτό είναι ενα εμπόδιο που συναντώ πολύ συχνά στις σχέσεις μου.
    Οποτε, το ζήτημα που τίθεται απο εκεί και στο εξής είναι,
    δεδομένου οτι με το να είσαι ο εαυτός σου, ο άλλος θα απομακρυνθεί απο εσένα,
    ποσες υποχωρησεις και χειρισμούς δεχεσαι να κανεις, συνειδητά, προκειμένου να αποκτήσεις την αλληλεπίδραση μαζί του?
    Αυτα κυρίως για το ερωτικό επίπεδο σχέσεων, με στόχο όχι την ίδρυση μιας σχέσης, αλλά το βίωμα ενός ερωτικού πάθους.
    Νομίζω πως αναζητάς πώς να συν-υπάρχεις. Να είσαι ο εαυτός σου ολόκληρος και γνήσιος μέσα σε μια σχέση με έναν άλλο άνθρωπο.
    Ξέρεις οτι , ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, αλλά σε ακούω αποφασισμένη να κλαδέψεις τόσο απο τη γνησιότητά σου όσο και απο το ερωτικό πάθος μόνο όσα είναι απαραίτητα για να ανθίσουν και τα δυο.
    Χαίρομαι που σε βοήθησε το άνοιγμά σου στο φόρουμ και σε ευχαριστώ κι εγώ που με εμπιστεύτηκες σε αυτό το άνοιγμα.
    Μάκια...

Page 8 of 15 FirstFirst ... 678910 ... LastLast