Results 46 to 60 of 109
Thread: Friendzone (φιλική ζώνη)
-
25-11-2018, 17:20 #46
Φίλε μου,
Μετά τις δέκα εντολές της Αγίας Γραφής, σήμερα θα συναποφασίσουμε την ενδέκατη.
Ποια είναι αυτή;
Ου διατηρήσεις οιανδήποτε σχέση μετά γυναικός, έναντι της οποίας ανέπτυξες ερωτικά συναισθήματα, αλλά ετοποθετήθεις τελικώς σε ζώνη φιλίας (FRIENDZONE!!!!!)
Το επιτίμιο για όσους παραβαίνουν αυτή την εντολή είναι να κουβαλήσουν μεγάλο ψυχικό φορτίο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της μη απεμπλοκής σε συναισθηματικό επίπεδο από το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους!!!
Και για να είμαστε ειλικρινείς, φιλία που δεν είναι ειλικρινής δεν είναι φιλία. Αν ο ένας σε τοποθετεί σε φιλική ζώνη επειδή δεν επιθυμεί να συνάψει ερωτική σχέση μαζί σου αλλά θέλει και κατά ένα εγωιστικό τρόπο να σε έχει κοντά, τότε δεν μιλάμε για φιλία αλλά για κάτι άλλο.
Προστάτεψε τον εαυτό σου και μην ξεχνάς τους στίχους του παλιού λαϊκού τραγουδιού:
Τους φίλους τους διαλέγουμε γι' αυτό δεν τους παιδεύουμε...
- 25-11-2018, 17:27 #47Miliva21Guest
Ε δεν λέω να σε έχουν μόνο για να σου λένε τα γκομενικα τους.....Μπορεί να βγαίνετε να κάνετε παρέα και να έχετε καλη χημεία για φιλική κατάσταση....να μοιράζεστε ίδια ενδιαφέροντα ....σε γνωρίζει κ σε άλλες γυναίκες
...οταν κολλήσει καλύτερα έτσι παρά αλλιώς Όχι να κάνεις το ψυχολόγο μονίμως ..να υπάρχουν κ όρια
Αλλά βέβαια σωστά σε μια εποχή που άμα δεν έχεις προσωπικό όφελος από τον αλλο δεν θα συνάψεις την οποιαδήποτε σχέση είτε ερωτική είτε φιλική ...επδ απλά περνάς καλά με τον άλλον κ σ αρεσει η παρέα που κάνετε Ναι...πολύ αθώο γ τις συμφεροντολογικες καθαρά εποχές ...(Αφού δεν τη πηδάς γιατί να την κάνεις φίλη;) ίσως επδ τελικά κόλλατε περισσότερο σαν φίλοι κ περνάτε καλά έτσι μαζι;;;
(Δεν μιλάω σε περιπτώσεις που επικρατεί φουλ καψούρα γ τον αλλο)
Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα Κώστα αλλά σε όσους αποτρέπουν εσένα κ όποιον τυχαίνει να διαβάζει αυτό το θρεντ από φιλικές σχέσεις με το αντίθετο φύλο
25-11-2018, 17:50 #48
Μιλιβάκι μου,
Επειδή εγώ είμαι ένας από αυτούς που αποτρέπει τον Κώστα να διατηρεί επαφή με κάποια που τον απέρριψε ερωτικά, επέτρεψε μου να δώσω κάποιες πρόσθετες διευκρινίσεις.
Η φιλία είναι κάτι ιερό. Φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι. Επίσης η φιλία είναι αμφιμονοσήμαντη. Δεν αφορά μόνο το ένα από τα δύο μέλη ούτε και εκπορεύεται από ένα από τα δύο μέλη. Όταν δεν είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορούμε να είμαστε φίλοι.
Να σου πω τι συνέβη σε μένα στα 21 μου (τελευταία φορά που ήμουν friendzone). Είχα σχέση με μια κοπέλα 25 ετών. Με χωρίζει αλλά μου ζητάει επιτακτικά να μείνουμε φίλοι και να τα λέμε κλπ. Εγώ ήμουν φοιτητής τότε (μιλάμε για το 2005). Έρχεται καλοκαίρι λοιπόν και επιστρέφω στο σπίτι μου (σε άλλη πόλη). Της τηλεφωνώ και δεν απαντάει. Στέλνω μηνύματα και απάντηση καμία. Να σημειώσω ότι το ιντερνέτ και τα social media δεν υπήρχαν τότε. Και έρχεται ο Σεπτέμβριος του 2005, όπου επιστρέφω και την αναζητώ. Συνεχίζει να μην απαντάει στα κλήσεις μου. Ώσπου μαθαίνω τέλος Σεπτεμβρίου ότι παντρεύτηκε τον Αύγουστο με έναν τύπο. Όλο αυτό το διάστημα που ήμουν friendzone συνέχιζα να είμαι ερωτευμένος μαζί της. Όταν έμαθα ότι παντρεύτηκε αρρώστησα για δυο εβδομάδες. Το σκηνικό το ξεπέρασα πλήρως μετά από ένα χρόνο.
Άρα καλό μου Μιλιβάκι δεν είναι πάντα δεν μου δίνεις σεξ, δεν σε θέλω για φίλη. Ίσα ίσα, αν μια γυναίκα είναι υπεύθυνο και ώριμο άτομο, θα καταλάβει ότι ο άντρας χρειάζεται να κρατήσει αποστάσεις ώστε να μην πληγωθεί έτι περισσότερο.
Να περνάς όμορφα.
25-11-2018, 19:24 #49
Αυτο ακριβως Golden οταν μια γυναικα δεν σε θελει ερωτικά και σε βαλει σε friendzone που απέχει έτη απο την φιλία, θα ερθει και η στιγμη που θα σε βγαλει και απο τη friendzone.
Οπως αν γουσταρεις καποια και δεχτεις το friendzone, οταν σου περασει και δεν σε ελκύει ερωτικά, θα την ξεκοψεις κι εσυ απο friendzone, διοτι αυτο δεν ειναι φιλία ειναι απλα μια μαλακια.
Οπως εχω μπει κι εγω για λιγο σε friendzone αφου το ζήτησε και κρατησε οσο έδειχνα έμμεσα οτι μου αρεσει ερωτικά. Μολις μιλούσα επιτηδες για κανα μηνα για οτιδήποτε αλλο εκτος της σχεσης μαζι της, οπως κανουμε με τους πραγματικούς φιλους, την εκανε με ελαφρά.
25-11-2018, 19:54 #50
Κωστα θα στα πω εγω τυπαρασ ασχημοσ με ωραια ρουχα γλυκουλησ ασχημοσ χωρισ λεφτα γοητευτικοσ ασχημοσ με λεφτα καλο παιδι ασχημοσ σκετο να μη στα πολυλογω ολοι ειμαστε σαν να μασ πατησε λεοφωρειο τοσο απλο ειναι μην το κουραζεισ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
25-11-2018, 20:53 #51
Γιώργο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Ξέρεις τι μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση;
Ο Γυναικοκεντρισμός που διέπει την σύγχρονη κοινωνία. Κανένας δεν νοιάζεται για τα αισθήματα του άντρα. Κανένας δεν νοιάζεται να υποστηρίξει την αυτοαξία του και την υπόσταση του. Βάζουμε σε προτεραιότητα τις γυναίκες λες και εμείς δεν έχουμε ανάγκες, δικαιώματα και έναν ψυχικό κόσμο που πρέπει να προστατέψουμε. Είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτό ενάντια στο αντρικό φύλο.
Ποτέ δεν θα πω ένας άντρας να επιδεικνύει ανέντιμη συμπεριφορά. Αλλά πρέπει να προτάσσει και τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Το να είσαι σε friendzone μπορεί να ακούγεται και κωμικό. Στην δική μου περίπτωση με διέλυσε - ήμουν και πολύ μικρός και άπειρος σχετικά. Άρχισα να καταναλώνω αλκοόλ για να ξεπεράσω τον πόνο. Μια τέτοια συμπεριφορά θα μπορούσε να με οδηγήσει σε δρόμους δίχως επιστροφή.
Οι γυναίκες είναι υπέροχες. Όλοι μας τις λατρεύουμε. Αν όμως δεν είμαστε καλά και οι ίδιοι κάπου θα γυρίσει αυτό εις βάρος μας.
Κώστα,
Αναπόσπαστο συστατικό σε μια φιλία είναι το φιλότιμο. Στα πλαίσια μιας friendzone κατάστασης δεν υπάρχει φιλότιμο από καμία πλευρά. Η γυναίκα ενώ ξέρει πως με την παρουσία της - ακόμα και χωρίς να το θέλει - βλάπτει τον άντρα, αφού δεν τον αφήνει να την ξεπεράσει και να εξελιχθεί. Ο άντρας από την άλλη ενώ έχει απορριφθεί ερωτικά, διεκδικεί την ουτοπική πιθανότητα να τον δει η άλλη γυναίκα κάποια στιγμή ερωτικά. Αλλά ακόμα και αν συνέβαινε αυτό φίλε, η σχέση αυτή δεν νομίζω να ήταν λειτουργική.
Είπες άλλωστε πως επιδρά άσχημα πάνω σου (απόλυτα φυσιολογικό όταν κάνεις τον ψυχολόγο της άλλης).
Η συμβουλή μου;
Επένδυσε στον εαυτό σου και στην προσωπική σου ανάπτυξη και εξέλιξη. Και πλέον όταν θα τύχει, όποτε και να γίνει αυτό, να ενδιαφερθείς για μια γυναίκα, δείξε της το ερωτικό σου ενδιαφέρον άμεσα. Φέρσου σαν άντρας, λειτούργησε σαν άντρας που διεκδικεί τον έρωτα μιας γυναίκας και αποδέξου ξανά σαν άντρας το αποτέλεσμα. Θετικό ή αρνητικό.
25-11-2018, 21:00 #52
Καλα ασ μην ειχαμε τα λεφτα και θα σ ελεγα εγω που θα μασ στελνανε οι γυναικεσ
25-11-2018, 21:27 #53
Για να μην το κουραζουμε η μονη διαφορα μου εμενα που μιλαω μονοσ μου και λεω ασυναρτησιεσ με εσασ που ειστε μορφωμενεσ και ντεμεκ λετε τα σωστα η μονη διαφορα μασ ειναι τα λεφτα εχετε λεφτα δεν εχω και τελειωνει εκει η ιστορια τοσο απλο ειναι
25-11-2018, 22:33 #54
Ρε φίλε συμφωνώ σε όλα, νομίζω πως έπιασες 100% τον ψυχισμό μου επάνω στο friendzone και δεν το βλέπουμε συμφεροντολογικά, αλλά στην δική μου περίπτωση το friendzone, έχει περάσει σε άλλο στάδιο, εκείνο του ευτελισμού. Ναι διότι είναι σαν να με μειώνουν ως άντρα, δεν είμαι η χαζογκόμενα που θα λύνω την κάθε χαζομάρα. Αλλά καμιά τους δεν ενδιαφέρθηκε πως νιώθω, όταν με μπουκώνουν με βλακείες. Συμφεροντολογικό Μίλιβα, είναι περισσότερο από την πλευρά των γυναικών και όχι τόσο από του άντρα.
Ποιος το βλέπει περισσότερο εγωιστικά πιστεύεις; Ο άντρας ή η γυναίκα; Εγώ θα σου πω η γυναίκα, από την στιγμή που υπάρχει μια "φιλία", αυτομάτως πρέπει να δίνεις και στον άλλο τον χώρο που του αξίζει και όχι να τον μπουκώνεις όπως είπα με διάφορα άχρηστα και να απαιτούν και μια λύση πάνω σε αυτά.
Το ερώτημα που θα θέσεις σωστά, είναι γιατί δεν ξεκόβω; Θες από βλακεία, θες από κακή διαχείριση των σχέσεων; Πολλά μπορείς να πεις. Όμως είμαι στην φάση που έχω ξενερώσει, νιώθω ότι οι άλλοι ζουν και εγώ όχι, τουλάχιστον όπως θα ήθελα. Βλέπω όμορφες κοπέλες, να κολλάνε σε άντρες ζώα και ενώ εγώ να είμαι απλά "φίλος". Όπως και να το δει κανείς, είναι άδικο.
Το θέμα είναι Golden, ότι δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα για εμένα, αλλά μόνο το friendzone και όπως και να το κάνουμε, νιώθω ότι με ακυρώνει και σαν άντρα αυτό. Δηλαδή εγώ δεν αξίζω καλύτερα, από αυτό; Το αξίζω, αλλά δεν βλέπω να έρχεται κάτι από τον ορίζοντα, μια γνωριμία δηλαδή, που θα με συνεπάρει, επενδύοντας για μια σχέση.
25-11-2018, 22:36 #55
25-11-2018, 22:47 #56
Να σου πω μια κοινοτυπία;
Μην περιμένεις να έρθει η γνωριμία που θα σε συνεπάρει. Ποτέ δεν γίνεται έτσι....
Κάνε ΕΣΥ την επόμενη γνωριμία να γίνει συναρπαστική. Δείξε ξεκάθαρα τις προθέσεις σου. Κάνε την άλλη να καταλάβει ότι ο άντρας που έχει μπροστά της έχει κριτήρια, προσωπικότητα και πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες. Αυτό θα την κάνει ουσιαστικά να πλησιάσει περισσότερο σε σένα, αν ενδιαφέρετε ή να απομακρυνθεί εντελώς....
Μας έχει μαλθακοποιήσει η κοινωνία και οι επικρατούσες νόρμες... Φέρσου σαν άντρας και πορεύσου με το τίμημα των επιλογών σου ανδροπρεπώς επίσης.
Πρέπει τελικά όλοι οι αρσενικοί να θυμηθούμε ποιος είναι ο ρόλος μας καθώς και πως αυτός ο αρσενικός ρόλος εκφράζεται στην καθημερινότητα μας και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
25-11-2018, 23:01 #57
Κωστα μη πεδευεσαι άδικα. Σκεψου να γνωρισεις μια κοπελα που δε σε ενδιαφέρει ερωτικα, να σου πει οτι της αρεσεις και θελει να κανεις κατι μαζι της. Τι θα κανεις; Θα καθεσαι να την πεδευεις λέγοντας της θελω να τα λεμε αλλα δε μπορω να σε δω ερωτικα; Δε καταλαβαινεις την ασχημη κατασταση που θα την βαλεις; Τι χαρακτήρας θα πρεπει να εισαι να της το κανεις αυτο; Θα σου απαντησω εγω λαϊκά, θα εισαι ενας ψωνισμένος εγωισταρος μαλακας, οπως θα ειναι οποιοσδήποτε το κανει αντρας η γυναικα.
Θελεις εσυ για φιλο εναν τετοιο τύπο; Δε νομιζω, οποτε θα ακυρώνεις οποιαδήποτε ερωτικη προσέγγιση σε friendzone, διοτι εχεις να κανεις με εναν ανθρωπο εγωιστή, παρτακια χωρις ενσυναισθηση.
25-11-2018, 23:02 #58Miliva21GuestΈλα βρε γλυκουλι..μη το βλέπεις έτσι ντάξει και εγώ μπορεί κάποιες στιγμές να αισθάνομαι έτσι Αλλά μη μας πιάνει το παράπονο...Όλα καλά θα πάνε
Μήπως εγώ φταίω που άνοιξα το θρεντ περί σχέσης και σας επηρέασα κ πέρα ρε σε βαθύ προβληματισμό;
Εγώ μίλησα γ τη φιλία μεταξύ ανδρών γυναικών κ ότι μπορεί να προκύψει κ όταν αρχικά υπάρξει μια προσέγγιση η οποία τσουλαει περισσότερο τλκ ως φιλική σχέση..Υπάρχεικαι αυτό το ενδεχόμενο και αυτή η πιθανότητα
....Όπως υπάρχουν και μεγάλες πιθανότητες αυτό να είναι μια βλακεία κ να μη δημιουργηθεί φιλία ντάξει...τεσπα δεν υπάρχουν μόνο κανόνες υπάρχουν κ εξαιρέσεις
25-11-2018, 23:04 #59Miliva21Guest
25-11-2018, 23:26 #60WhyAlwaysMe?Guest