Results 1 to 15 of 25
-
24-11-2018, 17:15 #1
η 'ακατορθωτη' υπερβαση του κακου εαυτου..
καπου ειχα ακουσει οτι οι γιαπονεζοι πιστευουν οτι στη ζωη θα κυριαρχισει το καλο και το κακο μαζι και τους φαινεται ως ακατορθωτο να υπερβει καπιος το σκοταδι η το κακο..
ισως οι περισσοτεροι ανθρωποι αποφευγουν συνεχως να δουν τη σκοτεινη πλευρα του εαυτου τους γι αυτο το λογο και τελικα παραδιδονται σε αυτη γιατι απλα δε τη γνωριζουν και ετσι μολις τη βλεπουν σε καποιον αλλο ειναι σα να τους καταπινει η μαυρη τρυπα
πχ οι περισσοτεροι απαξιονουν αυτους που τα βλεπουν ολα μαυρα τους λενε καταθλιπτικους και αποφευγουν να ακουσουν αυτα που λενε ομως αυτο που αποφευγει κανεις που εχει σχεση με τον εαυτο του αυτο τελικα θα τον ισοπεδωσει καπια μερα γιατι ειναι εντελως απροετοιμαστος να το αντιμετωπισει
το ακατορθωτο ειναι αυτο που κανεις δε γνωριζει δε ξερει τι μορφη εχει και τι τροπο υπαρξης αφου οπως λεω στους γνωστους μου δε γινεται κανεις να τα βαλει με ενα αορατο εχθρο ποσο μαλον οταν εχει σχεση και με τον εαυτο του
- 30-11-2018, 11:47 #2
Πολυ σωστα.
Οσο περισσοτερο κοιτας και φροντιζεις την καλη σου πλευρα
τοσο περισσοτερο γιγαντωνεται η κακη και καταπιεσμενη πλευρα
μεσα στο υποσυνειδητο σου.
Ο ανθρωπος ΔΕΝ πλαστηκε να ειναι αγγελος.
Ουτε πλαστηκε να ειναι δαιμονας.
Ο ανθρωπος ειναι και τα δυο μαζι,
ταυτοχρονα καθε στιγμη της ζωης του.
Αυτη ειναι η πραγματικη ισορροπια μεσα του.
Γιαυτο οταν ακουω, αραια και που, "δεν ειναι καθολου καλο
να θυμωνεις, πρεπει να το ελεγξεις" ... φευγω τρεχοντας.
Αυτος που το ειπε, που κολυμπαει μεσα στην πραοτητα
και την μακροθυμια .... ζυγωνει η στιγμη που θα ΕΚΡΑΓΕΙ
και θα τα παρει ολα αμπαριζα. Οτι καλο εκανε στην ζωη του
θα χαθει μεσα σε μια στιγμη.
Ειναι δικαιο αυτο ? (.... γιαυτον τον ιδιο, οχι για μενα).
Να θυμωνετε φιλοι μου ... αλλα να μην οργιζεστε.
Καλο ειναι ... δεν ειναι κακο !
30-11-2018, 19:33 #3
εχω δοκιμασει πολες φορες τα ορια μου και αλλες τοσες τα εχω ξεπερασει ξερεις που ηταν η διαφορα μαλον παλιοτερα δεν εβρισκα λογο να το κανω γιατι δεν ειχα καταλαβει πως να κανω οσα θελω
ξερεις τι νομιζω οτι σε εξουθενωνει? οτι ψαχνεις την ισσοροπια στη ζωη σου ενω δεν εισαι γι αυτη ισως αυτο σα φιλοσοφια ειναι σκοπιμη για να φτιαξει καλους εργατες οποιος ομως διακριθει για οποιοδηποτε λογο σιγουρα θα φτασει στα ακρα
01-12-2018, 05:15 #4
Αλεξανδρακο, απαντω επειδη ανοιξες εσυ το θεμα , και ξερεις την συμπαθεια που σου εχω ........ολοι οι ανθρωποι εχουν μια σκοτεινη πλευρα , που ενιοτε βγαινει στην επιφανεια ......... αυτο δειχνει η ιστορια του ανθρωπου , που ειναι γεματη απιστευτες αγριοτητες , μεχρι που φτασαμε να ηρωποιησουμε τον σφαγεα Μ. Αλεξανδρο , που με την προφαση του εκπολιτισμου , εσφαξε ολη την Ευρωπη και μερος της Ασιας , τοτε που οι Περσες ηταν πολυ προχωρημενοι στα μαθηματικα και την αστρονομια , ρωτας ρε φιλε αν ο αλλος θελει να εκπολιτιστει ? δεν θελει ? σφαχτονε τον κερατα .........
ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος για την διαρκη αναζητηση ενος νοηματος στην ζωη του , που δεν υπαρχει παντα , και εκει χανονται οι ισορροπιες .....
πραματι , η ζωη πλεον ειναι φτιαγμενη για καλους εργατες , υπακοους , πειθηνιους , στην ουσια δουλους ενος συτστηματος ποπυ αν δεν συμμορφωθεις , σε τιμωρει ....δικαιως η αδικως ........
οπως ειχε γραψει ο Οργουελ ' οραματατιζομαι το μελλον του ανθρωπου σαν να του παταει το κεφαλι μια μποτα ΣΥΝΕΧΩΣ '.....εκτος βεβαια αν εχεις τοσα χρηματα επιπεδου ' σας εχω ολους χεσμενους ' ...........
01-12-2018, 10:56 #5
Eαν φτασεις να δεις την ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ του ανθρωπου (ως συνολο, ΟΧΙ ως ατομο)
τοτε ακομα και 4 δις προσωπικη περιουσια .... δεν σε ανακουφιζει/απελευθερωνει.
ΝΑΙ, με τοσα χρηματα θα πλασεις ενα παραμυθενιο περιβαλλον γυρω σου,
αναντιρρητα.
Μεσα στην ψυχη σου, ομως ?
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ, ΟΜΩΣ ? ......
Ειναι δυνατον να γλεντας χωρις καμια τυψη οταν ολος ο υπολοιπος κοσμος υποφερει ?
Ποσο καλα γλεντας ? Ποσο ασυννεφιαστα ? Ποσο απροβληματιστα ? Ποσο συντροφικα ?
Τι θα πεις "τι να κανουμε, σταθηκα τυχερος και εκεινοι ατυχοι" ? Αυτο μπορει να κλεινει
στοματα σε μια παρεα, αλλα ... οταν γυρισεις πισω σπιτι και πεσεις να κοιμηθεις, εκει,
ΕΚΕΙ, θα δεις ποσο αστειο ειναι αυτο που ειπες. Ποσο λιγο και αστηρικτο (απο μεσα) ....
Ειμαστε οσο πλουσιοι και γεματοι .... μας αφηνει η συνειδηση μας να μαστε.
Εχει πεσει η κοινωνια ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ πανω σ'αυτην την απλη αληθεια
να μας κανει να την ξεχασουμε. Γιατι συμφερει ο ανθρωπος να ξεσπαει στον καταναλωτισμο
και ταχα μου σεξουαλικοτητα (τα οποια ΔΕΝ ειναι ασχημα, αλλα σιγουρα ειναι ασπιρινες
μπροστα στο χαος που αντιμετωπιζει η συνειδηση οταν ανοιγει την TV η το internet και
αντικρυζει ... οσα αντικρυζει). Να παψεις την πληροφορηση γυρω απο το τι συμβαινει
... απλα ΔΕΝ δουλευει ως πρακτικη. Εχεις ηδη προσβληθει απο την Αληθεια του γεγονοτος
που ειδες. Δεν εχει γυρισμο πισω. Βλεπεις τι γινεται, στην αλλη ακρη του κοσμου αλλα και
στην διπλανη πορτα και διαμερισμα ... ΞΕΡΕΙΣ !
Βγες γλεντα .... χτισε ενα παλατι απο χρυσο και μαζεψε δεκαπεντε super models, μεσα.
Κερνα και τους φιλους σου απο το μπρουσκο που πινεις. Τραβα ταξιδια στην αλλη ακρη
του κοσμου. Κανε δωρεες .... πουλα την περιουσια (ακομα και μεχρι εκει φτασε).
Η συνειδηση μεσα .... ελευθερωθηκε ? Βρηκε καποιο νοημα ? Καποιον αναπαμο ?
Θες να το ριξεις στην Θρησκεια και την Πιστη καποιου υπερβατικου οντος ?
Αν σε βολευει καντο. Ομως, ποσα χρονια θα χρειαστεις για να αντιληφθεις οτι οσα (ολα)
συμβαινουν γυρω σου ειναι προιον τυχαιοτητας και κυνισμου και χαοτικων συγκυριων ?
Δεκα χρονια ? Εικοσι χρονια ? Τριαντα χρονια ? Και τι θα γινει οταν το αντιληφθεις ?
ΝΑΙ ... ισως νιωσεις σοφοτερος. Ομως .... θα νιωσεις και καλυτερα ? Οτι η Τυχαιοτητα
οριζει τα παντα ? Και αυτο θα σε οδηγησει περισσοτερο αναλαφρο στο κρεβατι ?
Ειναι οπως ειναι αυτη η ζωη, φιλοι μου. ΜΗΝ νιωθετε οτι μπορουσατε να κανετε κατι
περισσοτερο απο αυτο που κανατε (.... το λεω για να το διαβαζω ΠΡΩΤΙΣΤΑ εγω, που
αποτγχανω διαρκως να το αποδεχθω εδω και 30+ χρονια).Last edited by Del-meme290719b; 01-12-2018 at 11:27.
01-12-2018, 16:34 #6
Αν το παρουμε ετσι , που ο κοσμος ειναι φτιαγμενος κατ αυτον τον τροπο, να προσπαθεις να αναξαρτητοποιηθεις , αδιαφορωντας αν υπαρχουν αλλοι που δεν τα καταφερνουν , τοτε να αρχισουμε να σκαμε ολοι επειδη 18.000 παιδακια πεθαινουν /μερα απο την πεινα στην Αφρικη , θα χαρουμε αυτα που εχουμε , η θα σκαμε για τα παιδακια που πεθαινουν απ την πεινα ? αμα ταγνοησουμε ειμαστε υποκριτες ? η εχουμε προσαρμοστει σε μια αρρωστη κοινωνια που το 1% κατεχει το 50 % του παγκοσμιου πλουτου ? δεν ξερω , το αφηνω στην κριση σας , και χεστηκα για την τεχνολογια τωνν η/υ , δεν το θεωρω πολιτισμο αυτο το πραμα , ουτε με συγκινει , ουτε εχω i-phone και ο η/υ ειναι του πατερα μου , δεν εχω δικο μου .......... και για να δανειστω μια φραση απο τον μεγαλο Αινσταιν ' θα θεωρησω οτι ο πολιτισμος δεν εχει κανει ουτε ενα βημα προς τα εμπρος αν υπαρχει εστω κι ενα παιδι που καπου πεθαινει απ την πεινα ' ................γιατι για την κοινωνια μας ενας θανατος καποιου γνωστου αποτελει ειδηση , ενω τα 18.000 παιδακια ειναι απλη στατιστικη ?
ζουμε σε μια κοινωνια που ειναι σε πληρη παρακμη .......................
01-12-2018, 16:53 #7
Δεν θα σκασει κανεις ! Ουτε ειμαστε υποκριτες.
Προχωραμε με οση περισσοτερη ελπιδα διαθετουμε (αν διαθετουμε).
Αλλος περισσοτερο και αλλος λιγοτερο. Αλλωστε υπαρχουν
και οι καρτες της UNICEF.
Και αν σου κατσουν 4 δις (η 4 εκατομμυρια) μην κλειστεις σπιτι.
Εγω ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα κανω κατι τετοιο. Ομως, ξερω απο τωρα
οτι απο αντιδραση θα σπαταλησω (επειδη δεν μπορω να κανω
τιποτα αλλο να ξορκισω το void inside), να ξορκισω την αισθηση
ΧΑΟΥΣ !
Νομιζεις οτι ΑΝ δωσεις 4 δις σε μια χωρα σαν την Νιγηρια η την Σενεγαλη
οι εμφυλιοι και το αιματοκυλισμα θα σταματησουν ? Ακομα και με αυτον
το πακτωλο χρηματων, οι πολεμαρχοι θα τα κανουν ολα οπλα.
Ομως το οτι ΔΕΝ μπορεις να κανεις κατι (και οι ανθρωποι ειναι αυτη
η παλιοφαρα που ειναι) σε ανακουφιζει ? Μπορεις να νιψεις τας χειρας σου ?
Εγω ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ! ..... Δεν νιωθω ενοχος ! ..... Νιωθω ανημπορος.
Αποδιοργανωμενος, χωρις πυξιδα, χωρις νοημα .... χωρις ΨΥΧΗ.
01-12-2018, 17:04 #8
Παιδακια αμα δεν πατε να δουλεψετε δεν εχει αξια τιποτα απο οσα λετε μπορειτε να τα λετε για χρονια και αιωνεσ αδεια θα ειναι η ζωη σασ παντα αυτα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
01-12-2018, 17:06 #9
Το εξαιρετικα λιγο που δουλεψα (εγω προσωπικα)
ΔΕΝ ετυχε να ανακαλυψω καποιο βαθυτερο νοημα η αξια.
Μπαινεις σε μια γυαλα αγχους και κουρασης που απλα ...
δεν σου αφηνει χρονο για "εξωθεσμικες" ανυσηχιες και
ευαισθησιες.
01-12-2018, 17:22 #10
Αστειο ειναι αυτο ? με τις καρτες της UNICEF θα σωσεις τα παιδακια που πεθαινουν απ την πεινα ? με την ελπιδα δεν χορτασε κανεις ...........και τα 18.000 παιδακια δεν πεθαινουν λογω των πολεμων , 2.2 δις ανθρωποι δεν εχουν προσβαση σε ποσιμο νερο , ενω στον Δυτικο κοσμο το γλενταμε ...........αμα ειχες εκατομμυρια , και επειδη εγω εχω , και δεν ντρεπομαι διολου γι αυτο , δεν θα τα σπαταλαγες , γιατι ταχει βγαλει με αιμα οπως λεει χαρακτηριστικα ο πατερας μου , που στα 24 του , εφυγε αφραγκος το 53 για το Καμερουν , σε τρομερεςες κλιματικες συνθηκες , που 9 στους 10 τα παραταγαν , δουλευε σε ενα εμπορικο , που για να παρει τα εφοδια απο την αποθηκη , χτυπαγε παλαμακια , για φυγουν οι κροταλιες , και να παρει το εμπορευμα .........εν συνεχεια ξαναξενιτευτηκαμε ( τοτε το 61 γεννηθηκα ) πηγαμε για 9 χρονια στην Ελβετια , εκει τα πολλαπλασιασε , ηρθαμε εδω , ανοιξε με συνεταιρους εργοστασιο τηλεορασεων ( ναι φτιαχναμε στην Ελλαδα τηλεορασεις ) , δεν πηγε καλη η επιχειρηση , ασχοληθηκε με οικοδομικε επιχειρησεις , που πηγαν καλα , ηταν το οικοδομικο μπουμ τοτε το 72 , και μετα ανελαβε γνωστη αντιπροσωπει αυτοκινητων , και ηρθαν τα πολλα χρηματα , που εντιμως εβγαλε , αλλα κι εγωημουν ανησυχο πνευμα , εκανα την δικη μου ναυτιλιακη επιχειρηση , που ημουν ασχετος , και ομως με προσωπικο μοχθο και προοσπαθεια τα πολλαπλασιασα κατα το δυναμαι , και ζω μια ζωη λιτη , χωρις λουσα και φιοριτουρες , οπως κι ο πατερας μου , που ειναι 92, κι ομως ταχει 400 , γιατι μια ζωη χρησιμοποιουσε το μυαλο του , ειναι αυθεντια στα 92 του στους η/υ , του αρεσουν ........γιατι λοιπον να χαρισω κατι που ολοι μοχθησαμε για να το κανουμε ? προφανως δεν εχεις εκατομμυρια , οποτε δεν μπορεις να μπεις στην νοοτροπια του ανθρωπου ( του πατερα μου ) που με αιμα εβγαλε αυτα τα χρηματα ................ειμαι υπερηφανος που εχω τετοιον πατερα , και χαρη σαυτον ζω μια ζωη ανετη , χωρις εγνοιες και πολλες σκοτουρες ................
και οποιος εχει καποια ενσταση σε αυτα που γραφω , τον εχω χεσμενο ........εχω αυτην την πολυτελεια ......και δεν εχω καμμια τυψη ......
01-12-2018, 17:40 #11
Δεν ειπα οτι ειναι αστειο.
Στην αρχη ειπες "να αρχισουμε να σκαμε ολοι επειδη 18.000 παιδακια πεθαινουν"
αφηνωντας να εννοηθει οτι ΔΕΝ θα χασουμε και τον υπνο μας, και μετα προτεινα
εναν πολυ ηπιο και φθηνο τροπο να μην χασει κανεις τον υπνο του, με τις καρτες
της UNICEF (το οποιο ειναι κατι) .... και με ρωτας αν κανω πλακα !
Τελωσπαντων ... τι θες απο μενα να πω ? ... διαλεξε ... γιατι βλεπω οτι ΟΤΙ και να πω,
με εστησες ως πυγμαχικο σακο. Ok, βαρα ... αλλα να ξερεις οτι ζω με 560 ευρω
τον μηνα. Δεν ειμαι ο εκατομμυριουχος που εχει αλλα δεν δινει.
01-12-2018, 21:18 #12
Εξουθενομενε ακουσε με λιγο κι εγω πινω και καπνιζω αλλα σχολειο οταν ημουν διαβαζα γτ ηθελα να μαθω τι ειναι ζωη στη δουλεια βρηκα ευχαριστηση γιατι κερδιζεισ το ψωμι σου με τον ιδρωτα σου πραγμα που το ειχα μαθει απο τη μπαλλα σαν παιδι τωρα εσυ αυτα τα βλεπεισ για ανοησιεσ γτ θεσ πουτανεσ ναρκωτικα κλπ θα σου πω εγω εγγυημενα τη μονη διαφορα μασ ειναι η μπαλλα που επαιξα εγω σαν παιδι αυτο με εκανε ανθρωπο για να καταλαβεισ εμενα τα ναρκωτικα μου φαινονται αστεια προτιμω αλκοολ με τσιγαρο αλλα παω στη δουλεια μου και μετα για διασκεδαση ποτε σαν τροπο ζωησ λογω τησ μπαλιτσασ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
01-12-2018, 22:00 #13
Eγω μπαλλα δεν επαιξα. Επαιξα ομως πολυ βολευ (και λιγο τεννις).
Ομως τι συζηταμε τωρα ? Ποσο καλη ειναι η μπαλλα ?
Δεν εγραψα πουθενα να το ριξουμε στα ναρκωτικα.
Αν και δεν εχω κανενα προβλημα να το ριξουμε στις πουτανες.
Ομως ολα αυτα ... απαιτουν χρηματα. Τι συζηταμε λοιπον ?
ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ?
Εβαλα με το μυαλο μου τι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να κανει καποιος με πολλα χρηματα.
Θεωρησα (και ΝΑΙ, θεωρησα τελειως υποθετικα) οτι αφου τελειωσουν οι
κραιπαλες και οι εξαλλοσυνες και οι ασωτιες ... καποια στιγμη θα γυρισεις
τα ματια σου στον υπολοιπο κοσμο και θα αντιληφθεις το αυτονοητο :
οτι δηλαδη υποφερει. Οποτε .... μπορεις να συνεχισεις τις ασωτιες ?
Τωρα αν νομιζετε, οτι εγω εγραψα οσα εγραψα μονο για τις πουτανες
η τις κραιπαλες .... μαλλον ξαναδιαβαστε με. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΓΡΑΨΑ.
02-12-2018, 01:38 #14
εχω γνωρισει σουπερ μοντελς και αυτο που παρατηρισα εξ αρχης ηταν οτι ειχαν μια εντονη παιδικοτητα στην εμφανιση τους αφου ειχαν ενηλικιωθει και γι αυτο το λογο προεκυψε μια εντονη συμπαθεια γι αυτο το χορο ολα αυτα που ειδα και δεν ειδα σχετικα με αυτο το χορο που εξηπηρετουσαν σκοπιμοτητες με αφησαν ανεπηρεαστο και πληρως αδιαφορο οπου και να δω μοντελα παντα τα κοιτω με ενδιαφερον
απλα δε μπορω να βοηθησω ολο αυτο το κοσμο ππου υποφερει γιατι απλα δε μπορω να κανω κατι γι αυτο ισως μπορω να βοηθησω αυτους που καταλαβαινω η τυχαινει να μου μιαζουν
02-12-2018, 05:58 #15
Ενταξει , εξουθενωμενε , δεν τρεχει τιποτα , φιλικα σε βλεπω , παντα καλοπροαιρετος , και δεν σε βλεπω σαν σακο της πυγμαχιας , που ειναι και το χομπυ μου , μαζι με την γυμναστικη με βαρη .........νασαι καλα .......λυπαμαι αν σε προσεβαλλα .......δεν ητο αυτη η προθεση μου ......φαινεσαι καλο παιδι , και ανησυχο πνευμα , ............