Results 61 to 75 of 101
-
11-01-2019, 13:41 #61favvelGuest
καλησπέρα!
Έχω πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ αλλά τις τελευταίες δυο μέρες ξεκίνησα πάλι να διαβάζω δειλά δειλά κάποια θέματα, γιατί έχω κι εγώ τα θεματάκια μου τα οποία με βασανίζουν πάνω από μια δεκαετία και τα οποία, για να πιάσω και το θέμα της θρησκείας, με απομακρύνουν ολοένα απ' το Θεό..
Υπάρχει το δίχως άλλο μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλό μου.. Δεν παίρνω χαρά από τίποτα.. Σίγουρα φταίνε οι ορμόνες και η καταγωγή μου από τον Αυστραλοπίθηκο, όπως ανέφερες σωστά Εξουθενωμένε, οι οποίες ορμόνες συντηρούνται δυστυχώς μέσα στο σώμα μου και που αφού δεν έχουν πια πού να εκτονωθούν, αφού δεν με απειλεί καμιά αρκούδα, γυρίζουν προς τα μέσα και με τρώνε..
Σίγουρα αν απειλούμουν καθημερινά από κάτι, πχ από άγρια ζώα ή φυσικές καταστροφές, θα ήμουν συνεχώς σε επιφυλακή και η αδρεναλίνη μου στα ύψη κι έτσι θα με βοηθούσε το σώμα μου να αντιδράσω και δεν θα πάθαινα κατάθλιψη γιατί θα ήμουν σε εγρήγορση.. Το ίδιο και με την πίστη στο Θεό..
Η βιολογία μας και η θρησκεία μας βοηθούσαν σε παλαιότερες εποχές όπου δεν είχαμε εξασφαλίσει κάπως τη ζωή μας..
Θα ήθελα να αναφερθώ και λίγο στο ποστ #29..
Κάπου αναφέρεις αυτό :
"Εαν ακουμπησουν μεταξυ τους, κατι πολυ κακο θα συμβει στο
δικο μας αλλα και στο διπλανο συμπαν. Ομως ισως προκυψει ενα καινουργιο
συμπαν. "
Αναφέρεσαι στην ένωση μεταξύ των δύο βρανών, της πάνω και της κάτω.. Δεν σκαμπάζω από αυτά τα θέματα, μιας και ούτε εγώ έχω σπουδάσει τίποτα, αλλά είδα ένα βίντεο τελευταία και κάπου έλεγε πως στην ένωση των δύο βρανών δημιουργείται μια μαύρη τρύπα..
Αυτό ήθελα μόνο να πω..
Να και το βίντεο:
- 11-01-2019, 16:18 #62
Θέλω κι εγώ να προσθέσω ένα βίντεο για τον χρόνο και το σύμπαν του Μάνου Δανέζη, πολύ εύκολο στην κατανόηση.
Last edited by homebod; 11-01-2019 at 16:42.
12-01-2019, 02:54 #63
ΝΑΙ, πολυ ευστοχη η παρατηρηση σου.
Αυτη η στιγμη (ως πολυ λεπτος υπερλεπτος κυκλος) μπορει να εχει διαρκεια
μισο δευτερολεπτο στην σημερινη ηλικια του συμπαντος (καπου πανω στον
τορο) αλλα σιγουρα δεν ειναι της ιδιας διαρκειας δευτερολεπτο εκει που
περναει μεσα απο το στενοτερο σημειο του τορου (τον λαιμο).
Εκει, ειδικα εκει, δεν ξερω ποσο διαρκει το ενα δευτερολεπτο (ουτε καν
το δισεκατομμυριοστο του δευτερολεπτου). Εαν η πυκνοτητα ειναι θηριωδης
(που ΗΤΑΝ) τοτε ενδεχεται να αντιστοιχει σε εκατομμυρια δικα μας δευτερολεπτα
(στο τρεχον ιστορικο πλαισιο). Οποτε και δεν γνωριζω τι παχος εχει ο κυκλος
που συμπιεζεται εκει μεσα.
Δυσκολη ερωτηση μου εκανες !
Για την διαρκεια του συμπαντος τα ξαναειπαμε !
Εαν δεν βρουμε αντιστοιχηση χρονων σε διαφορετικες πυκνοτητες
(υλοενεργειας) δεν μπορουμε να υπολογισουμε τιποτα. Καλλιστα,
το συμπαν μας μπορει να εχει ηλικια απειρη (αν και πολυ αμφιβαλλω)
οσο περισσοτερο πλησιαζουμε προς το t0 του Big Bang και .... ΟΧΙ
μονο 13.75 δις ετη.
Πρεπει να βρουμε ιδια μοναδα μετρησης .... (μεγαλο μανικι, μανικαρα !)
12-01-2019, 05:26 #64
Aκριβως !
Ειναι το Εκπυρωτικο σεναριο. Με πολλα, παρα πολλα, αναπαντητα σημεια.
Γιατι το αλλο συμπαν διαθετει μαζα (για να ασκει ελξη στο δικο μας) ?
Αν δεν διαθετει, ποιος ειναι ο μηχανισμος, η ροζετα, που αποκωδικοποιει
την δικη μας νομοτελεια σε κατι που να αντιλαμβανεται και αλληλεπιδρα η αλλη ?
Ποσο χρονο κανουν να ξανασμιξουν δυο τετοιες τετραδιαστατες βρανες ?
Γιατι η μια βρανη φευγει αδεια (χωρις μαζα) η απλα δεν ξερουμε τι περιεχει
μεσα ?
http://www.zamandayolculuk.com/fj-3/iekpyrotic-.jpg
Ομως, σαν μαθηματικη ιδεα .... στεκει (ναι Οk, ολα στεκουν ως μαθηματικες ιδεες).
Υπαρχουν και αλλες ιδεες .... και ουτε καν ξερω που σταματαει αυτο το γαιτανακι.
Προς το παρον παραγουμε περισσοτερα σεναρια απο οσα μπορουμε να ιχνηλατησουμε.
Για να τα αποδειξουμε .... ας το ξεχασουμε καλυτερα.
12-01-2019, 06:01 #65
Υπαρχει ενα υποσεναριο του παραπανω σεναριου (ισως και αντι-σεναριο του Εκπυρωτισμου)
Οι δυο κοσμικες βρανες (συμπαντα) ΔΕΝ δημιουργουν ενα καινουργιο Big Bang αλλα εναν
ΜΩΛΩΠΑ. Ο μωλωπας ειναι μια εξωφρενικα μεγαλη περιοχη του παρατηρουμενου συμπαντος
οπου η διακυμανση θερμοτητας (cosmic microwave background radiation) δεν ειναι τοσο
ομοιομορφα κατανεμημενη οπως οπουδηποτε αλλου στο συμπαν. Αρα και η μαζα δεν ειναι
το ιδιο ομοιομορφα κατανεμημενη σε εκεινη την περιοχη του συμπαντος. Το συμπαν
(σημερα) ειναι σχετικα ομοιομορφα κατανεμημενο σε γαλαξιες (απο τα 300 Mpc και πανω).
Εαν μια τετοια περιοχη υπαρχει, με τοσο αραιη συγκεντρωση υλης .... τοτε πως προεκυψε ?
Bλεπουμε το αναπτυγμα μιας νοητης σφαιρας οπου ολοκληρο το συμπαν (οσο μπορουμε
να δουμε, οχι ολο) χαρτογραφηθηκε με βαση την ελαχιστη θερμοκρασια του ανα περιοχη.
Oι διαφορες σε θερμοκρασια ειναι ελαχιστοτατες (0.0002 ενος βαθμου Κελσιου) και ολες
γυρω απο την θερμοκρασια των -270 βαθμων Κελσιου. Οπου η μαζα ειναι πυκνοτερη,
αυτονοητα και η περιοχη ειναι θερμοτερη (και ας υπαρχουν τεραστια κενα εκει μεσα,
μετραμε τον μεσο ορο). Ειναι απο την αποστολη του WMAP
(Wilkinson Microwave Anisotropy Probe) το 2001.
https://francis.naukas.com/files/201...al-society.jpg
To λεγομενο cold spot μεσα στο κυκλακι εχει διαμετρο ..... 1.8 δισεκατομμυρια ετη φωτος !!!!!!
Αρα μιλαμε για μια ασυλληπτη σε μεγεθος εκταση. Mεσα εκει, η συγκεντρωση γαλαξιων ειναι
πολυ αραιοτερη απο οτι εξω απο αυτην. Οποτε και η θερμοκρασια υποβαθρου (CMBR) .....
ψυχροτερη. Εχουν ανιχνευθει αλλες τρεις τετοιες περιοχες (πολυ μικροτερες σε εκταση).
Μπορει να ειναι μια στατιστικη διακυμανση .... αλλα μπορει να ειναι και ενας μωλωπας
απο επαφη με παραλληλο συμπαν που συνεβη στο παρελθον της ιστοριας του δικου μας
συμπαντος.
Time will tell ....Last edited by Del-meme290719b; 12-01-2019 at 06:17.
13-01-2019, 01:43 #66
Εξουθενωμενε με αφησες με το στομα ανοιχτο!! Εισαι πανεξυπνος, το ξερεις; Ποσο iq εχεις;
13-01-2019, 01:49 #67
Σκεφτηκατε ποτε οτι μπορει να ειμαστε πιονια των εξωγηινων; Δηλαδη να μας κανουν οτι θελουν;
13-01-2019, 01:54 #68
εξυπναδα σημαινει να διαμορφωνεις τη κοινωνια και οτι λες να γινεται αντιλαλος παντου αρα οι περισσοτεροι δεν ειναι τοσο εξυπνοι γιατι αν ηταν τοσο εξυπνοι θα τους εστριβε μεσα σε 10 λεπτα
13-01-2019, 01:57 #69
13-01-2019, 02:07 #70
γι αυτο μη νομιζεις οτι ο θεος ειναι αδικος και φωτισε μονο οσους ηθελε γιατι πρωτα μετρησε πιος μπορει να αντεξει αυτο που λεω που στη πραξη πρεπει να ειναι καποιος πολυ σκληρος για να το αντεξει αυτο γιατι ειναι πολυ βαρυ και σε φερνει σε συγκρουση με τον εαυτο σου οπιοσδηποτε αλλος θα κατεληγε στο τρελαδικο σε δευτερολεπτα αυτο οστοσο δε σημαινει οτι δε μπορει καποιος να τρελαθει ακομα και αν δε το διχνει καθολου.αυτο που κανει τη διαφορα και ειναι απαρατητο για να αντεξεις ειναι η πιστη στο θεο αυτη σε κρατα ορθιο ακομα και αν το μυαλο σου εγινε σταχτη
13-01-2019, 02:10 #71
Νομιζω τελευταια φορα που εκανα ενα τεστακι της MENSA (απο αυτα που μοιραζονταν
με το περιοδικο RAΜ, καπου πισω στο σωτηριον ετος 1996) εβγαλα 118. Ο μεσος ορος
ηταν 100. Ο συγκατοικος μου εβγαλε 148 !!! Ομως καθε δεκαετια το μεσο IQ ανεβαινει.
Δεν θυμαμαι ποσο. Αρα αυτα τα νουμερακια δεν εχουν την ιδια αξια σημερα.
Λουλουδακι, δεν ειμαι τοσο εξυπνος. Αν ημουν τοσο εξυπνος γιατι δεν περασα ΑΕΙ ?
Αυτο που βλεπεις και εκστασιαζεσαι (ισως) ειναι η γνωση που μαζευα απο δω και απο κει
τα τελευταια 20 χρονια γυρω απο τετοια θεματα. Και το βλεπεις σμπραφ ... σε δυο αραδες.
Καποιος αλλος σε μολις 10 χρονια εχει φτιαξει δικη του διαστημικη εταιρια απο μπαταριες
που βαζει μεσα σε αυτοκινητα (Elon Musk - SpaceX - Τesla). Εκεινος ... εχει IQ !!!!!
Ομως, ευχαριστω για τα εμψυχωτικα σου λογακια ... πραγματικα ευχαριστω.
13-01-2019, 02:16 #72
Βεβαιοτατα ..... ειναι απο τα πλεον πιθανα σεναρια.
Μονο που το "κακο" η "καλο" που μας προξενουν ως πιονια
δεν ειναι ακριβως ιδιο με την εννοια που δινουμε εμεις στο Κακο και Καλο.
Μπορει αυτος που ειναι σκληρος να μας κανει πιο δυνατους και ανθεκτικους και ευφυεις
ενω αυτος που ειναι μαλακος ... να μας εχει ηδη ξεχαρβαλωσει και καταστρεψει ως οντα
και συνειδησεις. Πολυ δυσκολο να πεις ..... ποιος κανει καλο .... και ποιος κακο ....
13-01-2019, 02:28 #73
Αυτα που περιγραφεις (παρανοια απο υπερβολικη ευφυια) ισχυουν για τα ρετιρε των IQ.
Καλλιστα μπορει καποιος να εχει IQ 130 και 140 (ισως και 150) και να μην τρελλαινεται.
Οσον αφορα θεους .... ενας πραγματικος δημιουργος κοσμων ειναι ατοπο να ευννοει
αλλα και να τιμωρει ! Εφοσον ειναι Αρχων του Χρονου, γνωριζει ηδη πριν την Γεννεση,
ολες τις χρονικες ακολουθιες και εκβασεις. Απο την ανακλαση ενος φωτονιου, μεχρι την
καταληξη της Ανθρωποτητας (και του συμπαντος). Εαν οργιστει σημαινει οτι δεν γνωριζε.
Εαν παει να επεμβει καπου, σημαινει οτι δεν τα υπολογισε σωστα και τελεια.
Τοτε ..... τι Αρχων ειναι ? Που βρισκεται η Τελειοτητα στο Σχεδιο του ?
Eσεις ... θα διορθωνατε ποτε μια μηχανη αυτοκινητου που εσεις φτιαξατε, εν κινησει ?
Θα αλλαζατε το σεναριο μιας θεατρικης παραστασης που εσεις συγγραψατε ....
ενω παιζει ο θιασος ? Δεν νομιζω !
Πιστευω πως υπαρχει κατι ως Αναρχη Προνοια, αλλα λειτουργει περα απο το Καλο
και το Κακο. Δεν ειναι ουτε κακο, ουτε καλο. Δυσκολο να το αντιληφθειτε, ε ?
Ακομα πιο δυσκολο και για μενα (ωστε να μην το παιζω ξερολας).
Φυσικα .... μπορει να πεφτω εξω !
Στο μονο που δεν πεφτω εξω ειναι το μυνημα του Χριστου !
Γιατι ειναι το μοναδικο που βγαζει το μεγαλυτερο νοημα απο ολα.
Σακατευει μεσα σε μια φραση "αγαπησε πλησιον ως εαυτον και συγχωρεσε
οσους αμαρτησαν πανω σου" ολοκληρη την ψευδολογικη υποκριτικη βαση
που χρειαζεται αυτη η ανθρωποτητα για να λειτουργησει. Και οτιδηποτε ...
σακατευει βολεματα τρεχει μεσα στο αιμα μου, στο DNA μου, στο πνευμα
και στην ψυχη μου. Δεν ειναι καποιο αφηρημενο ον στην αλλη ακρη του
συμπαντος. He is very veeeeery veeeeeeeeeeery real for me, as human.
Τοσο που εγω ισως να ειμαι εξωγηινος μεσα στην ιδια μου την αντιληψη.Last edited by Del-meme290719b; 13-01-2019 at 06:49.
13-01-2019, 03:34 #74
μη νομιζεις οτι δε καταλαβα που το πας αλλα σιγουρα νομιζεις οοοτι αν εσυ δε θες να πιστεψεις με τιποτα θα σε εξαναγκασει καποιος να πιστεψεις και αυτο ειναι το λαθος που κανεις μονιμα αν θες να το παιξεις ανεξαρτητη τοτε παιξτο να ξερεις ομως οτι αν προκαλεσεις την οργη των εξωγηινων εχοντας και την υποστηριξη των ανωτερων δυναμεων ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ τι πιθανοτητες εχεις να βγεις κερδισμενη απο ολο αυτο
η υψιλης μορφης εφυια ειναι παρανοια για μας γιατι δεν εχουμε το καταληλο μυαλο για να μη μας στριψει μονο με την υποστηριξη ανωτερων δυναμεων μπορουμε να παραμεινουμε ορθιοι σε αυτη τη κατασταση αρα ο θεος δε τημωρησε κανενα αυτοι απομακρυνθηκαν απο το θεο με αποτελεσμα να χανουν και να βρισκουν ΙΣΩΣ εκδικηση απο αλλα θνητα οντα που πιστευουν περισσοτερο
13-01-2019, 07:16 #75
Εξουθενωμενε επιμενω οτι εισαι εξυπνος απ' τον τροπο που γραφεις!! Τεσπα!!