Results 1 to 13 of 13
Thread: συναισθηματική επικοινωνια
-
30-11-2018, 13:36 #1
συναισθηματική επικοινωνια
Με τον άντρα μου από τον πρώτο καιρό της γνωριμίας μας, καταλάβαινα πως κάτι δεν πήγαινε καλα.Κατι έλειπε,κάτι δεν μπυ καθόταν καλα αλλά ήμουν πολύ ερωτευμένη για να καταλάβω τι είναι. Στις αρχές πίστευα ότι είναι απλά πολύ εσωστρεφής και γι αυτό δεν συζητάμε πολύ, δεν μου ανοίγεται και δεν μιλάει ποτέ για συναισθήματα (είτε δικά μου είτε δικά του)
Μετά από κάποια χρόνια άρχισα να πιστεύω πως δεν σκέφτεται. Ναι ακούγεται αστείο και τραγικό ταυτόχρονα αλλά αυτό είχα πιστέψει. Έδειχνε να μην καταλαβαίνει το πως νιωθω ακόμα και για απλά πραματα. Προσπαθούσα να του εξηγήσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβετε.. στις αρχές μου είχε κρύψει κάτι πολύ σημαντικό και μου είχε πει κ αρκετά ψέματα..
Ο κάθε άνθρωπος θεωρώ μπορεί ν αντιληφθεί ότι τα από κάτι τέτοιο χάνεται η εμπιστοσύνη κ ότι θα έπρεπε να προσπαθήσει για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Όλοι θα μπορούσαν να το αντιληφθούν αυτό εκτός από εκείνον.
Πίστευε πως ήταν στο χέρι μου να τον εμπιστευτώ. Αν μ έλεγε κάποιο μικρό ψέμα δεν είχε καμία σχέση..
Προσπαθούσα να του εξηγήσω τι είναι η εμπιστοσύνη, ποσό εύκολα χάνεται κ ποσό δύσκολα ξανάκερδίζεται. Πως νιώθει καποιπς που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Ένιωθα σα να μιλούσα με 5 χρόνων παιδί.
Και τότε πίστευα πως απλά δεν σκέφτεται. Δεν το ενδιαφέρει να σκεφτει. Δεν τον νοιάζει το πως νιωθω.
Μετά από τόσα χρόνο όμως και μετά από πολλές συνεδρίες με ψυχολόγους, όλοι μου έχουν πει το ίδιο πραμα. Δεν είχε ενσυναισθηση. Καμία.
Έτσι εξηγούνται όλα.
Δεν με καταλαβαίνει ποτέ ότι κι αν του πω, τις σπάνιες φορές που κάθεται να με ακούσει καταλαβαίνω πως δεν μπορεί να νιώσει τίποτα απ αυτά που λέω!
Έχει τύχει ας πούμε να κλαίω κι αυτός να κοιμάται. Και να το θεωρεί παράλογο που αυτό το έπαιρνα σαν αδιαφορία. Να πέφτει από τα σύννεφα πταν του λέω!
Δεν έχω νιώσει ποτέ ότι καταλαβαίνει πως νιωθω. Απλά «ξέρει».
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Νιωθω παρά πολύ μόνη μου, κάθε φορά που μπυ συμβαίνει κάτι ψάχνω την στήριξη του αλλά δεν είναι ποτέ εκεί. Μπορεί να μ ακούσει για 5’ να μου απαντήσει κάτι (μια πρόταση), και θεωρεί μετά ότι το συζητήσαμε.. και νευριάζει.. τι άλλο θέλω πια!! Δεν θα ρθει ποτέ από μόνος του να με πλησιάσει μετά να δει πως νιωθω. Μου πέρασε; Δεν μου πέρασε; Τι γίνεται μέσα ατο μυαλό μου;ένα κενό.
κ όσες φορές προσπάθησα να του εξηγήσω ποσό μόνη νιωθω, δείχνει να μην θέλει να το καταλάβει. Με θεωρεί παράλογη κ υπερβολική.
Του έχω πει να πάει σε ψυχολόγο αλλά θεωρεί πως δεν έχει κανένα πρόβλημα!!
- 30-11-2018, 15:55 #2
Αν νοιωθεις οτι δεν μπορεις και βασανίζεσαι ψυχικα, φυγε. Μη περιμενεις αλλαγές, αυτο θα ζεις για παντα
30-11-2018, 16:13 #3Miliva21GuestΗ επικοινωνία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή του ζευγαριού ....
εφόσον το έχεις κοιτάξει το θέμα και οι ψυχολόγοι σου έχουν πει ότι δεν έχει ενσυναισθηση τότε αυτο το θέμα δεν λύνεται...
Η ενσυναισθηση είναι κάτι που (αν το αποκτησεις) το αποκτας από παιδί και δεν το αποκτούν όλοι οι άνθρωποι ... Δεν μπορεί να αλλάξει αυτό ..και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να μπει εύκολα στη θέση του άλλου και να νιώσει τα συναισθήματα του ούτε μπορεί να καταλάβει οι συμπεριφορές του τι αντίκτυπο έχουν στη ψυχολογία των γύρω του ...καταλαβαίνεις ότι ειναι λίγο σοβαρό αυτό;; και ότι επηρεάζει πολύ την ποιότητα των σχέσεων του με τους άλλους ....όπως επίσης αυτοί οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να βγάζουν τις δικές τους ανασφάλειες τα κόμπλεξ τους με άσχημες συμπεριφορές που πληγώνουν τους γύρω τους χωρίς καν να προβληματιστούν...
Εφόσον σε ενοχλεί αυτό καλύτερα θα ήταν να μη το προσπαθήσεις γτ έτσι θα μείνει ...
Αν πάλι θες να μείνεις μαζί του τότε πρέπει να αποδεχτείς ότι η στάση του έτσι θα είναι .....και μπορεί να σε ενοχλήσει και σε άλλες παραμέτρους...
Πχ μπορεί σμρ να σε ενοχλεί ότι δεν καταλαβαίνει την απογοήτευση/λύπη/ θυμό σου ...αύριο μεθαύριο μπορεί να κάνει κάτι χειροτερο και να το θεωρεί νορμάλ κ να μη μπορεί να καταλάβει ότι αυτό θα προξενήσει πόνο στους γύρω του..
Εφόσον δεν έχει ενσυναισθηση
30-11-2018, 16:27 #4
Τρεχεις πισω του γι αυτο τα κανει αυτα. Γραψτον κι εσυ για λιγο διαστημα σαν να μην υπαρχει καθολου να νοιώσει τι σημαινει αδιαφορία και έλλειψη ενσυναίσθησης. Μονο ετσι καταλαβαίνουν. Μη κουφαθείς αν μετα σε ερωτευθεί αυτος.
Αν και η γνωμη μου ειναι οτι δεν θα βγαλεις ακρη μακροχρόνια, προετοιμάσου σιγα σιγα για το δικο σου καλο.
30-11-2018, 19:58 #5
αναρωτηθηκες ποτε γιατι οι γυναικες ειναι συναισθηματικες και οι αντρες αναισθητοι?
για αυτους τους λογος
1.τα αντιθετα ελκονται
2.αν το εχεις προσεξει το βαρος του καθε θεματος πεφτει στους αντρες ενω οι γυναικες συχνα παιζουν το ρολο του ποντιου πιλατου που κοιτα να τα εχει καλα με ολους και ολες αυτοι ομως που θα διατυπωσουν καθετα τις αποψεις τους πολες φορες χωρις να τους νιαζει το τι αντιδρασεις θα προκαλεσουν θα να οι αντρες οι γυναικες θα κοιταξουν πως θα τα εχουν καλα με ολους και θα περιμενουν παντοτε απ το ΒΡΑΧΟ να μεινει ορθιος σε καθε περιπτωση χωρις οι ιδιες να τους στηριζουν σε αυτο το θεμα αλλα παρ ολα αυτα τα θελουν ολα να ειναι βραχος τρυφερος ευαισθητος γλυκος κλπκλπ
υπαρχουν 2 μορφες επικοινωνιας
αυτοι που μιλουν την ιδια γλωσσα κ αυτοι που εχουν τις ιδες αποψεις συνηθως μαζι μενουν αυτοι που εχουν ιδεες αποψεις και αυτοι που μιλουν την ιδια γλωσσα ειναι τα φαντασματα οι αρβανιτες η οι γνωστοι αγνωστοι που σπανια συναντιουνται αλλα ακολουθουν μια παραληλη χωριστη ζωη διπλα διπλα
30-11-2018, 20:19 #6
Diana82, περιγράφεις στο 100% τον πατέρα μου με αυτά που λες. Από την προσωπική μου εμπειρία με αυτόν τον άνθρωπο θα σου πω πως μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. Δεν τους νοιάζει πως νιώθουν οι άλλοι. Όχι δεν καταλαβαίνουν ή δεν σκέφτονται, απλά δεν τους νοιάζει. Όπως σου είπαν, δεν έχει ενσυναίσθηση. Ίχνος. Θα περάσουν έτσι τα χρόνια σου και μετά θα καταλάβεις πως πέρασες την ζωή σου με έναν άνθρωπο που αγαπούσε μόνο τον εαυτό του.
30-11-2018, 20:23 #7
Βασικά είναι η κλασική συμπεριφορά μ@@α. Για κάνε να μην του δίνεις σημασία και εσύ, κάνε για λίγο την ζωή σου, να δει ότι δεν του δίνεις σημασία και θα δεις ότι θα ενδιαφερθεί ξαφνικά για εσένα. Απλά τώρα τον κυνηγάς, μην το κυνηγάς, άστον, κάνε πράγματα για εσένα και μην του δίνεις σημασία. Βγες έξω με φίλους/ες, διασκέδασε και μην του πολύ δίνεις και αναφορά. Εκεί θα δει ότι χάνεται το παιχνίδι και θα ξεκινήσει να ρωτάει τι παίζει.
Άλλοι που δεν αξίζουν έχουν σχέσεις και άλλοι που θέλουν (μάλλον), δεν τις έχουν. Λέω και εγώ το παράπονό μου...
30-11-2018, 20:39 #8
30-11-2018, 23:31 #9Miliva21GuestΣυμφωνώ απόλυτα.....
Άντε και το κάνει για να την κηνυγησει με βαριά καρδιά το καταφερνει..φαίνεται όταν κάτι γίνεται επίτηδες πρέπει να υπάρχει ωριμότητα και να μπορεί ο καθένας να εκτιμάει αυτά που έχει...Όχι με παιχνιδάκια...
Υπάρχουν όμως γενικοτερα κάποιοι τρόποι να αποφύγεις να γίνεις δεδομένος στη σχέση ....αφήνοντας χώρο στον άλλο έχοντας τη δική σου ζωή πέρα από τη σχέση...τις σπουδες/δουλειά χόμπυ..φίλους παρεες....Όχι τα παρατάμε όλα και όλους και γατζωνομαστε από το σύντροφο και περιμένουμε να μας καλύψει ο άλλος όλα τα κενά...αρρωστο..
Δν λέω ότι η θεματοθετρια το κάνει αυτό απλά μιλάω για το πώς μπορεί κάποιος γενικά να μην θεωρηθεί δεδομένος στη σχέση και να μην "πνιξει" τον αλλο..
Αν όμως θεματοθετρια πιστεύεις πως είσαι δεδομένη όσο πρέπει και όχι χαλί να τον πατήσεις και δεν το εκτιμάει κακο του κεφαλιού του
30-11-2018, 23:36 #10Miliva21GuestΌντως την έλλειψη ενσυναισθησης σε ένα άτομο δεν μπορείς να τη βελτιώσεις ή να την αλλάξεις με στρατηγικές...
Τέτοια άτομα είναι επικεντρωμένα μόνο στον εαυτό τους...και στις ανάγκες τους για τις οποίες θα κάνουν τα πάντα να ικανοποιήσουν και πολλές φορές εις βάρος των άλλων...ποτέ δεν φταίνε οι ιδιοι...πάντα οι άλλοι έχουν το φταίξιμο ..είναι τοξικοι με τον τρόπο τους
01-12-2018, 02:22 #11
Εντάξει, αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Το θέμα είναι μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Ψάχτηκε να δει αν ο άντρας της έχει κάποια άλλη γνωριμία και δεν τον ενδιαφέρει για την γυναίκα του; Ψάχτηκε να δει τι συμβαίνει στο κοινωνικό του περιβάλλον; Αν είναι σαν ξένοι μέσα στο σπίτι, μου μυρίζει γκομενοδουλειά αυτό. Απλά κάνω κάποιες σκέψεις...
01-12-2018, 16:40 #12
01-12-2018, 17:16 #13
Φαντασου τον καυμενο τον αντρα που πηγε στρατο γυρισε ολο τον κοσμο και θελει να ειναι αυτονομοσ σε αυτο πιστευει αυτοσ και η κορη του φαντασου αυτο να ασχολειται με το πωσ νιωθει η γυναικα του που ξερει τι ειναι οι γυναικεσ επαιζε μπαλλα με τουσ πιο απιθανουσ τυπουσ επιβιωσε πηγε στρατο αλλοι απιθανοι και θα ασχοληθει αν εκλασε η γυναικα του εδω γελαμε δε γινεται απλα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))