Χριστουγεννα , καλο η κακο ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 84
    Senior Member
    Quote Originally Posted by sisy View Post
    Οι γιορτές φτιάχτηκαν για να μεγαλώνει ο πόνος αυτών που δε μπορούν να συμμετέχουν σ αυτές. Να πολλαπλασιαστεί να γίνει αβάσταχτος. Μόνο όσοι το έζησαν ξέρουν τι σημαίνει. Δυστυχώς. Καλές γιορτές.

Ειναι αυτο που γραφω , για καποιους τα Χριστουγεννα , η μοναξια γινεται αφορητη .......

Senior Member
    οτι καλυτερο ολες οι γιορτες ειδικα τα χριστουγεννα...εχεις δν εχεις σχεση δν παιζει ρολο...

Senior Member
    Όταν τα παιδικά χρόνια είναι στιγματισμένα από θλίψη και πένθος τίποτα μα τίποτα δε μπορεί να κάνει τις γιορτές ευχάριστες. Ειδικά των Χριστουγέννων. Το καλύτερο που μπορεί να είναι αδιάφορες η μέτριες..

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης και χαράς...εγώ τα Χριστούγεννα ξεχνάω όλα μου τα προβλήματα αισθάνομαι πολύ καλύτερα ....ανεβαίνει η ψυχολογία μου.μονο που ακουω τα παιδάκια να λένε τα κάλαντα ξανά γενιεμαι..
    Εγώ δεν το βλέπω έτσι φίλε μου. Όλο το χρόνο κάποιος είναι φτωχός ή άστεγος, αλλά μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων τον θυμόμαστε. Όλες οι ημέρες είναι ίδιες, το αν θα βάλεις και δυο λαμπάκια και ένα δέντρο, για εμένα δεν έχει διαφορά. Είμαι 21 ετών και ακούγομαι έτσι, αλλά έτσι τα βλέπω. Ναι θεωρώ αποκλειστικά ότι οι γιορτές αυτές, ανήκουν στα ζευγάρια και όχι στους singles. Έβαλα ένα αληθινό παράδειγμα με την καφετέρια. Έχω και άλλα τέτοια.

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ηρθαν λοιπον και τα Χριστουγεννα , γιορτη χαρας ..........ειναι ομως ετσι ? πολλοι απεχθανονται τα Χριστουγεννα γιατι μεγενθυνει το αισθημα μοναξιας (εξ ου και οι περισσοτερες αυτοκτονιες γινονται παραμονη Χριστουγεννων ) ..................τρεχουμε ολοι αλλοφρονες στα μαγαζια ,να αισθανθουμε το γιορτινο κλιμα ( δεν θα παρεις δωρο σε καποιους , αρα εξοδα ) .....πρεπει ναμαστε χαρουμενοι τα χριστουγεννα , γιατι ετσι επιβαλλεται .........ειμαστε ομως ? η μονο τα ζευγαρακια ειναι χαρουμενα γιατι ειναι με τον-την καλο τους ? προσωπικα τα αφηνω τα Χριστουγεννα να περασουν σαν να ειναι κανονικες μερες , αδιαφορα μου ειναι .......αφου ειμαι single .....
    εχω κι ενα μικρο δεντρακι στολισμενο στο παταρι , ψεκασμενο με μπολικη λακ μαλλιων , ωστε να μην χαλαει ο στολισμος του ..........
    Δυστυχώς τα Χριστούγεννα καταντισαν εμπορικά και ερωτικά.. Χριστούγεννα είναι να καταλάβεις γιατί γιορτάζουμε αυτή την μέρα και τότε μόνο θα καταλάβουμε την πραγματική αξία
    .που είναι μια μεγάλη μέρα για όλη την ανθρωπότητα...

Εστάλη από Redmi 5 στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Quote Originally Posted by hagard View Post
    Δυστυχώς τα Χριστούγεννα καταντισαν εμπορικά και ερωτικά.. Χριστούγεννα είναι να καταλάβεις γιατί γιορτάζουμε αυτή την μέρα και τότε μόνο θα καταλάβουμε την πραγματική αξία
    .που είναι μια μεγάλη μέρα για όλη την ανθρωπότητα...

Εστάλη από Redmi 5 στο E-Psychology.gr Mobile App
    Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι η εμπορικότητα η μόνη πλευρά τους... Ας μην ξεχνάμε ότι συγκεντρώνονται οι οικογένειες μαζί κι αυτό είναι κάτι καλό... Κι όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι που είναι τα δώρα κι αυτά χαρά σε ανθρώπους δίνουν, έτσι το βλέπω... Και δεν συμφωνώ ότι κατάντησαν ερωτικά... Κι εγώ δεν έχω σύντροφο αλλά τα γιορτάζω...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Kostas_14 View Post
    Εγώ δεν το βλέπω έτσι φίλε μου. Όλο το χρόνο κάποιος είναι φτωχός ή άστεγος, αλλά μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων τον θυμόμαστε. Όλες οι ημέρες είναι ίδιες, το αν θα βάλεις και δυο λαμπάκια και ένα δέντρο, για εμένα δεν έχει διαφορά. Είμαι 21 ετών και ακούγομαι έτσι, αλλά έτσι τα βλέπω. Ναι θεωρώ αποκλειστικά ότι οι γιορτές αυτές, ανήκουν στα ζευγάρια και όχι στους singles. Έβαλα ένα αληθινό παράδειγμα με την καφετέρια. Έχω και άλλα τέτοια.
    Πώς μπορείτε και συνδέεται τα Χριστούγεννα με τα ζευγάρια είναι απορίας άξιο...να μου έλεγες για τη γιορτή του Βαλεντίνου να σε πω ναι έχεις δίκιο..
    Τα Χριστούγεννα είναι για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως...
    Όσο για τους φτωχούς δεν αντιλέγω καθόλου ότι πρέπει να τους θυμόμαστε όλο το χρόνω και όχι μόνο τα Χριστούγεννα..αλλά αυτό έχει να κάνει με τη φιλανθρωπία και όχι με της γιορτές...
    Το παράδειγμα με τη καφετέρια δεν ξέρω μάλλον μου ξέφυγε και δεν το είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι η εμπορικότητα η μόνη πλευρά τους... Ας μην ξεχνάμε ότι συγκεντρώνονται οι οικογένειες μαζί κι αυτό είναι κάτι καλό... Κι όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι που είναι τα δώρα κι αυτά χαρά σε ανθρώπους δίνουν, έτσι το βλέπω... Και δεν συμφωνώ ότι κατάντησαν ερωτικά... Κι εγώ δεν έχω σύντροφο αλλά τα γιορτάζω...
    Μπράβο βρε κύκνε καλά κάνεις και τα γιορτάζεις...

Senior Member
    Μπράβο βρε κύκνε καλά κάνεις και τα γιορτάζεις...
    Ευχαριστώ Γιώργο... Κι αν θέλει ο Θεός ίσως κάποια χρονιά να μου φέρει κι εμένα ένα ταίρι... Δεν έχουμε και το έθιμο που φιλιούνται κάτω απ' το γκι εδώ...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Kostas_14 View Post
    Πωω Χριστούγεννα... Δεν τα συμπάθησα ποτέ μου. Δεν ξέρω γιατί, ίσως την θεωρώ περισσότερο γιορτή για όσους έχουν σχέσεις. Ναι, κάτι σαν την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Είναι περισσότερο οικογενειακές κλπ. αλλά δεν κάνω κάτι διαφορετικό. Τα βλέπω εγώ ίσως τα πράγματα, πιο ορθολογικά, δεν με συγκινεί καθόλου το όλο κλίμα. Στο σπίτι στολίζαμε, βάζαμε κάτι χαζο χριστουγεννιάτικα κλπ., στο φοιτητικό μου σπίτι, είναι το μοναδικό που δεν είναι στολισμένο.

Με ψήνουν οι φίλοι μου, να πάμε για ψώνια κλπ. αλλά εγώ δεν θέλω, δεν έχω καμιά κατάθλιψη και τέτοια, απλά δεν μου αρέσουν. Το καλοκαίρι μου αρέσει περισσότερο. Οι φίλοι μου με φωνάζουν "Σκρούτζ" όχι τόσο για την φιλαργυρία, αλλά για το ότι ψιλό μισώ τα Χριστούγεννα. Μπορεί να είμαι εγώ ο παράξενος της υπόθεσης. Με εκνευρίζουν αφάνταστα τα παιδάκια για τα κάλαντα. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Με εκνευρίζουν τα πολλά φωτάκια και δεν θέλω να σας ενοχλήσω τις παιδικές σας φαντασίες, αλλά ο "Άγιος Βασίλης" προήλθε από την Coca-Cola κυρίως, η υπόλοιπη Ευρώπη, έχει τον "Άγιο Νικόλαο". Κάποτε σαν μικρό παιδί, έγραφα και γράμματα στον Άγιο Βασίλη, δεν ξέρω του ζητούσα διάφορες βλακείες. Κάποτε φαντάζομαι όλοι πιστεύαμε σε αυτό. Όμως τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Στους φίλους αυτή την εποχή φαίνομαι μίζερος. Πάω καμιά φορά στα εμπορικά καταστήματα και αυτό που βλέπω είναι ότι δεν έχει χώρο για τους single, αλλά μόνο για τους σχεσάκιδες.

Πχ. αν κάτσω να πιω σε ένα καφέ, μπορεί να μου φέρουν και δεύτερο ποτήρι, λες και θα είναι η κοπέλα μου κάπου και θα έρθει σε λίγο. Πόσο υποτιμητικό Θεέ μου. Γενικά παντού βλέπω δυσκολίες στα Χριστούγεννα. Με τους φίλους θα βγω, αλλά ξέρω ότι θα με πρήξουν με τα Χριστούγεννα και ότι πρέπει να μπω στο κλίμα των ημερών κλπ. ΟΧΙ!

Και να σου πω και κάτι άλλο; Ας τα πάρουμε λίγο με την λογική τα πράγματα. Τι δουλειά έχει η φάτνη που ήταν στην έρημο της Αιγύπτου, με το έλατο; Τι δουλειά έχει το αστέρι της Βηθλεέμ επάνω στο έλατο; Το έλατο ξέρετε ποιος το έφερε στην Ελλάδα και το στολίζουμε σχολαστικά εμείς, μέχρι και σήμερα; O βασιλιάς Όθωνας, όντας βαυαρός, στόλισε έλατο. Η Βαυαρία, φημίζεται για τα έλατά της, καθώς κάπου εκεί είναι και "Μέλανας Δρυμός". Άρα αν κάτσετε και σκεφτείτε από που προέρχονται όλα αυτά, θα με καταλάβετε.

Πάμε λίγο στα οικογενειακά τραπέζια. Οκ γενικά αυτά μου αρέσουν, μου αρέσει να είμαι με αγαπημένα πρόσωπα, μου αρέσει η οικογένεια. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά γιατί να το καθιερώνουμε πχ. μόνο τα Χριστούγεννα; Υπάρχουν οικογένειες που δεν περνάνε καλά, ούτε καν για το ρεβεγιόν δεν έχουν χρήματα, δεν είναι άδικο; Εμείς πχ. να γιορτάζουμε και άλλοι να μην έχουν ούτε τα βασικά;

Ξαφνικά στις ημέρες των Χριστουγέννων σκεφτόμαστε και τον φτωχό και τον άρρωστο και τον άστεγο κλπ. Δηλαδή τι; Όλο το χρόνο δεν ήταν φτωχός, δεν ήταν άστεγος κάποιος κλπ. Τι αλλάζει δήθεν, αυτές τις ημέρες; Κάνε το καλό δεν λέω και εγώ το κάνω, όπου μπορώ βοηθάω. Μπορεί να μην έχετε σε υπόληψη την εκκλησία και τους παπάδες, αλλά αυτές τις ημέρες κάνουν έργο και το έχω δει από κοντά. Μπορεί να μοιράσουν και 200 κοτόπουλα σε οικογένειες, μπορεί να πληρώσουν ακόμη και τους λογαριασμούς για να έχουν ρεύμα και νερό. Πολλά πράγματα γίνονται που δεν φαίνονται.

Αυτές είναι λίγες σκέψεις μου, σορρι για το μεγάλο μήνυμα αλλά είχα πολλά να πω, για τα Χριστούγεννα...
    φίλε συμφωνώ απολύτως..θα προσέθετα και μερικά ακόμη αλλά πρέπει να φύγω :P

είναι σκληρό είσαι ορθολογιστής πάντως γιατί σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα σκεπτικά και δυστυχώς η άγνοια είναι ευτυχία στην κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Banned
    Στα Χριστούγεννα πιστεύω γίνεται πιο έντονο το κάθε δυσάρεστο συναίσθημα που έχουμε. Θα φέρω ένα παράδειγμα που μάλλον δεν το ανέφερε κανένας και θα ζητήσω συγγνώμη αν θα στενοχωρήσω κάποιους. Σκεφτήκατε ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδιά πως αισθάνεται βλέποντας αυτές τις διαφημίσεις με τα παιδάκια και τους παππούδες να χαίρονται; Πως αισθάνονται βλέποντας τους γονείς με τα παιδάκια να κάνουν βόλτα στους δρόμους με τα φωτάκια; Και να λένε "γιατί όχι και εμείς". Και κάποιος άλλος μπορεί να τους πει πως έχουν ο ένας τον άλλον και πως είναι σε καλύτερη μοίρα από τον ίδιο. Μια άλλη οικογένεια που έχει παιδιά μπορεί να δουλεύει ο ένας γονιός σε καμιά κολωδουλεια και να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε τρόφιμα πόσο μάλλον να πάνε στο χωριό (να βάλουν βενζίνη εννοώ). Και να λένε "πάλι μαύρες γιορτές θα περάσουμε". Και άλλοι είναι άνεργοι για χρόνια.

Κάθε άνθρωπος εστιάζει σε αυτά που του λείπουν και αισθάνεται ακόμα χειρότερα. Δεν είναι γιορτή για αυτούς που έχουν σχέση μόνο. Αν είναι δυνατόν. Και είναι ένα διάλειμμα από την γκρίζα καθημερινότητα. Κάποιοι θα πάρουν άδεια απο τις δουλειές τους και θα ξεκουραστούν. Κάποια γεροντάκια περιμένουν πως και πως αυτές τις μέρες για να πάνε τα παιδιά τους να τους δούνε που λόγω απόστασης και εργασίας είναι πολύ δύσκολο τις άλλες μέρες. Και εγώ αισθάνομαι σκατά τις περισσότερες μέρες αλλά μου αρέσει αυτό το γιορτινό κλίμα. Τι κέρδος θα είχαμε αν δεν υπήρχε η γιορτή δηλαδή; Για αυτά δεν φταίνε τα Χριστούγεννα. Φταίνε οι άνθρωποι, η κατάσταση, η ασθένεια κτλ Μόνο τα Χριστούγεννα δεν φταίνε. Αλλά είναι μια σύντομη αλλαγή. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που σε όποιους δεν τους αρέσουν, τους άρεσαν μέχρι που ενηλικιώθηκαν. Αλλά δεν πρέπει να τα βλέπουμε μαύρα όλα. Αν είναι μαύρα θα συνεχίσουν να είναι και μετά τα Χριστούγεννα. Αυτά μπορώ να προσθέσω εγώ στην συζήτηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Ευχαριστώ Γιώργο... Κι αν θέλει ο Θεός ίσως κάποια χρονιά να μου φέρει κι εμένα ένα ταίρι... Δεν έχουμε και το έθιμο που φιλιούνται κάτω απ' το γκι εδώ...
    Στο ευχομε ολόψυχα πραγματικά...
    Αλλά προσπάθησε και εσύ λίγο να βρεις ένα ταίρι...δεν είναι τόσο δύσκολο μην νομίζεις είσαι καλό κορίτσι..όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε εκτίμηση...για όλους υπάρχει ένα ταίρι..

Senior Member
    Πώς μπορείτε και συνδέεται τα Χριστούγεννα με τα ζευγάρια είναι απορίας άξιο...να μου έλεγες για τη γιορτή του Βαλεντίνου να σε πω ναι έχεις δίκιο..
    Τα Χριστούγεννα είναι για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως...
    Όσο για τους φτωχούς δεν αντιλέγω καθόλου ότι πρέπει να τους θυμόμαστε όλο το χρόνω και όχι μόνο τα Χριστούγεννα..αλλά αυτό έχει να κάνει με τη φιλανθρωπία και όχι με της γιορτές...
    Το παράδειγμα με τη καφετέρια δεν ξέρω μάλλον μου ξέφυγε και δεν το είδα...
    Κοίτα απλά τώρα όσο πλησιάζουν οι γιορτές, με τι κόσμο γεμίζουν τα μαγαζιά, με ζευγαράκια. Είδες πουθενά singles άτομα, να είναι πρώτο τραπέζι πίστα; Εγώ βλέπω παντού ζευγάρια, όπου πηγαίνω. Φιλιά στο δρόμο και ιστορίες. Δεν είδα ρε φίλε να διασκεδάζει κάποιο single άτομο τα Χριστούγεννα. Αν είδες εσύ οκ, ίσως να ήταν η εξαίρεση...

Senior Member
    Quote Originally Posted by geodim View Post
    φίλε συμφωνώ απολύτως..θα προσέθετα και μερικά ακόμη αλλά πρέπει να φύγω :P

είναι σκληρό είσαι ορθολογιστής πάντως γιατί σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα σκεπτικά και δυστυχώς η άγνοια είναι ευτυχία στην κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε
    Thanx, δεν είναι κακό βέβαια να είναι ονειροπαρμένος καμιά φορά κάποιος, το θέμα είναι να μην του γίνει συνήθεια...

Senior Member
    Στο ευχομε ολόψυχα πραγματικά...
    Αλλά προσπάθησε και εσύ λίγο να βρεις ένα ταίρι...δεν είναι τόσο δύσκολο μην νομίζεις είσαι καλό κορίτσι..όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε εκτίμηση...για όλους υπάρχει ένα ταίρι..
    Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όμως έχω μια απορία: τι μπορώ να κάνω εγώ, πώς να το προσπαθήσω;

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast