Results 1 to 14 of 14
Thread: Ειστε ψυχιατρος
-
12-11-2008, 21:30 #1
Ειστε ψυχιατρος
Πάσχω από κρίσεις πανικού εδω και 11 χρόνια. Ξεκίνησα να παίρνω Seroxat και Tranxent αλλά δεν είδα καμία βελτίωση. Το άλλαξα και πήρα Anafranil 75. Μπορώ να πω ότι ήταν από θεραπευτικής απόψεως πολύ καλό αλλά είχα πάρα πολλές παρενέργειες. Προσπάθησα να το αλλάξω με seroquel πρώτα και με dumirox μετά αλλά πάθαινα συνέχεια κρίσεις και γυρνούσα πάλι στο Anafranil. Πριν από ένα χρόνο έπαθα μια υποτροπή που ούτε το Anafranil μπορούσε να σταματήσει τους πανικούς μου αν και έπαιρνα και αγχολυτικά Centrac και Dorm. Άρχισα να παίρνω πάλι Seroxat, 3 την ημέρα και 3 Dorm. Μπορώ να πω ότι δεν με κάλυπταν και άλλαξε πάρα πολύ η καθημερινότητα μου. Μετά απο8 μήνες αποφάσισα να αλλάξω πάλι το φάρμακο σε συνεννόηση πάντα με τη γιατρό μουκαι πήρα Cipralex. Το πήρα για 3 μήνες αλλά δεν μου έκανε απολύτως τίποτα και πριν 10 μέρες το άλλαξα και άρχισα να παίρνω Remeron και πολλά αγχολυτικά. Οι παρενέργειες είναι πάρα πολλές π.χ. κοιμάμαι παρά πολύ, γύρο στις 14 ώρες την μέρα και τις υπόλοιπες που δεν κοιμάμαι τρωω συνεχώς. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο άλλο αντικαταθλιπτικό που να είναι για πανικούς, αν υπάρχει πιθανότητα να ζω χωρίς φάρμακα η αν υπάρχουν περιπτώσεις με τόσα πολλά χρονιά που να μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους πανικούς τους. Εδώ και τρεις μήνες κάνω και ψυχοθεραπεία αλλά νομίζω ότι χρειάζομαι παρά πολύ δουλειά
- 12-11-2008, 21:50 #2
Πασχω καπου 8 χρονια απο πανικους. (Μην πω 10...) Λοιπόν εχω δοκιμασει μπολικα φαρμακα που δεν μου καναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Seropram, seroxat, anafranil ειναι για μενα ΑΧΡΗΣΤΑ τελειως. Δεν μου καναν τιποτα. μεχρι που γνωρισα το γιατρο μου τον τωρινο. Παιρνω 4 ladose 20mg, 2 Lyrica 75mg + 1 Zyprexa 5mg. Ειδα ΜΕΓΑΛΗ βελτιωση με αυτά. Μπορεσα να κανω βηματα προοδου και μειωθηκαν αισθητα οι πανικοι. Ειμαι πολυ καλυτερα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ. Απλα λεω για τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ περιπτωση ηταν η σωτηρια μου κατα καποιο τροπο. Πριν ημουν τελειως απομονωμενος τωρα εχω κανει με αυτα σημαντικα βηματα προοδου. Προτεινε τα στη γιατρο σου μηπως και κανουν για τη δικη σου περιπτωση αυτη ξερει να σου πει. Εμενα παντως αυτος ο συνδυασμος με εκανε καλυτερο.
12-11-2008, 22:20 #3
με αυτα τα φαρμακα που παιρνεις εχεις καθολου παρενεργιες;; ποσο δυσκολευαν οι πανικοι σου την καθημερινοτητα σου;ξαναμιλησαμε και νομιζω οτι εχουμε αρκετα κοινα μεταξυ μας.πως τον λενε τον γιατρο σου;
12-11-2008, 22:40 #4
ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, κι εγώ είχα επαναλαμβανόμενες κρίσεις πανικού μέχρι που δεν γινόταν πια να λειτουργήσω. Μου έγραψε ο γιατρός αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά για τις κρίσεις και παρότι τα ηρεμιστικά δεν τα πήρα πολύ καιρό είδα τρομερή διαφορά με τα αντικαταθλιπτικά στις κρίσεις. Δεν είχα καθόλου εκτός από εκείνες που σχετίζονταν με φοβίες, δηλαδή δεν συγκαταλέγονταν στην αγχώδη διαταραχή.
Εσύ έχεις πάρει ποτέ αντικαταθλιπτικά SSRI ή όπως τα λένε γιατί απ\'ότι καταλαβαίνω που δεν ξέρω και πολλά έχεις πάρει κυρίως τρικυκλικά τα οποία ο γιατρός μου πχ απορρίπτει διότι λέει έχουν πολύ έντονη δράση η οποία στο τέλος σκάει σαν τσιχλόφουσκα και μένεις ξεκρέμαστος.
Δύο φίλοι μου έπαιρναν κι αυτοί SSRI αντικαταθλιπτικά για τις κρίσεις πανικού και τις εμμονές και μπορώ να σου πω ότι ένα χρόνο μετά και οι δύο ήταν τελείως φυσιολογικά...
Επίσης κατά γενική ομολογία οι παρενέργειες αυτών των αντικαταθλιπτικών εξαερίζονται με το χρόνο, περίπου 1-2 μήνες αναλόγως τον οργανισμό. Και δεν είναι παρενέργειες πολύ ενοχλητικές, ξηροστομία, ζαλάδα, ανορεξία, μείωση της libido..
12-11-2008, 22:49 #5
δεν ξερω τι σημενει SSRI αλλα εχω δοκιμασει αρκετα οι φιλοι σου ποια περνουν?πεσ μου αν ειναι να τα προτεινω στι γιατρο μου
12-11-2008, 22:55 #6
effexor, ladose, remeron, zoloft... Τώρα πρέπει να είσαι και προσεκτικός σε πιο απ\'όλα θα πάρεις γιατί όπως σου είπα στο άλλο σου ποστ εγώ προσωπικά με το zoloft σιχάθηκα, ενώ με το efexor ένιωσα πολύ καλά. Δεν ξέρω επίσης αν είναι αλήθεια αλλά το efexor είναι το πιο διαδεδομένο με την έννοια ότι οι ασθενείς το συνεχίζουν γιατί αντέχουν τις παρενέργειες.
Βρήκα και λινκ, να: http://psi-gr.tripod.com/tricyclics.htm
Οι φίλοι μου έπαιρναν και οι δύο το effexor. Ο ένας είχε τρομερές κρίσεις πανικού και επίσης τρομερούς εφιάλτες, με διάφορες κρίσεις παραισθήσεων, ενώ ο άλλος είχε σοβαρή μορφή κατάθλιψης όπου και αυτός είχε πολλές κρίσεις πανικού και στο άσχετο μαζί με τάσεις αυτοκτονίας.
Αυτό που με ξύπνησε περισσότερο είναι ότι ο πρώτος επανήλθε πλήρως, και είπα αν μπορεί αυτός, μπορούμε όλοι.
12-11-2008, 23:20 #7
Εγώ πάσχω από πανικούς πολλά χρόνια αλλά τα τελευταία 8 λαμβάνω φαρμακα..
Παίρνω ένα σεροξάτ και 1/4-1/4-1/2 ριβοτρίλ για το άγχος..Με βοήθησαν αρκετα..υπήρχε και ενα μεγαλο χρονικά διαστημα-2 ετών -που δεν είχα καμια συμπτωματολογία..
Δυστυχώς εξωτερικοί παράγοντες επηρέασαν την ψυχολογία μου,με αποτέλεσμα να κανω ένα τουρνέ σε 2 ιδιώτες γιατρούς και ο καθένας φυσικά να γραψει τα δικα του φαρμακα..Μάλιστα ο ένας μου άλλαζε και φαρμακα καθε μηνα..
Τ ψυχιατρικά προβλήματα είναι χρόνια και ίσως 8α χρειαζόμαστε αγωγή εφ\'όρου ζωής..
Winston_man ,το ζυπρέξα δεν σου προκαλέι υπνηλία?Υ.Γ σε εχω κανει αντ στο μσν για να μιλησουμε για τις ασθενειές μας
Χαβιαρόπουλε,καλύτερα θα είναι να κλησεις ένα ραντεβου στα εξωτερικά ιατρεία ψυχιατρικής ενός νοσοκομείου..Έχουν καλούς ιατρούς με πείρα και θα σε κοιτάξουν καλύτερα...
12-11-2008, 23:58 #8
το δεχομαι κ συμβιβαζομαι να περνω φαρμακα για μια ζωη αλλα να μ
μπορω να ζω και μεσα στην κοινωνια χωρισ να αντιμετοπιζω δυσκολιεσ να μπορω να ζω ηρεμος μ ακουτε θελω να ηρεμιιιιιιιιιιιιιιιιιιισω
13-11-2008, 00:01 #9
LOSTRE ισως να κανω και λαθος,αλλα πιστευω οτι οσο καλοι και να ειναι οι ψυχιατροι στα νοσοκομεια,λογο του οτι ειναι νοσοκομειο και οχι ιδιωτικο ιατρειο,απλα θα σε γραψει καποια φαρμακα και θα πας στην ευχη του θεου
τωρα δεν ξερω,ισως να κανω και λαθος παντα
02-01-2010, 20:25 #10
kαλισπερα παιδια. υποφερο εδω και καιρο απο κρισεις πανικου εντονο αγχοσ και καταθλιπση. ειχα κανει θεραπια με seroxat για 16 μηνεσ το εκοψα ειμουν κακα πιστεψα οτι το ξεπερασα αλλα πριν 10 μερες παλι τα ιδια. ειμαι πολυ φοσισμενοσ απ ολαυτα ωρες ωρες νομιζω οτι θα τρελεθω μου εχει κολισει οτι εχω κατι σοβαρο. διαβαζω για την σχιζοφρενια και προσπαθω να δω αν εχω τα σιμπτοματα και νομιζω οτι τα εχω ολα και τοτε με πιανει πανικος τρελενομε απ το φοβο μου και το αγχος. ειμαι ασχημα. εχει σμβει σε σασ κατι τετιο??
03-01-2010, 01:07 #11
γεια σου Κωστα. Σχιζοφρενεια? Αν ειχες σχιζοφρενεια, δεν θα εγραφες εδω! Ειναι πολυ σοβαρη κατασταση, και θα το ειχανε (γιατι εσυ δεν θα καταλαβαινες) οι δικοι σου, καταλαβει.
Τωρα επι του θεματος. Ειναι \"νορμαλ\" σε μια κριση πανικου η τελος παντων σε μια κριση αγχους, πολλες φορες να σκεπτομαστε οτι θα τρελλαθουμε, οτι κατι κακο θα μας συμβει, η οτι κατι κακο μπορει να κανουμε. Ολα αυτα ειναι στην φαντασια μας, και απολυτως τιποτα απο αυτα δεν προκειται να γινουν. Και εγω το εχω παθει πολλες φορες, και τωρα ειμαι σε θεραπεια με efexor 150 (μου αλλαξε ο γιατρος το entact). Ειμαι λιγο καλυτερα, αλλα δεν εχω με το τελευταιο φαρμακο μεγαλη χρονικη περιοδο χρησης. Ειναι πολλες φορες μερες που ειμαι σε αριστη κατασταση, και καποιες αλλες, που με πιανει λιγο εως αρκετα το ακαθοριστο (οπως το λεω εγω) αγχος. Κανω και ψυχοθεραπεια, η οποια θα σε βοηθησει αρκετα. Αν διαβαζεις αγγλικα μπορω να σου στειλω μια νεα τεχνικη που χρησιμοποιουν στην Αμερικη.
03-01-2010, 02:27 #12
Το effexor μου το ειχαν δωσει το καλοκαιρι που ειχα μια κριση καταθλιψης και μελαγχολιας. Δεν με βοηθησε ιδιαιτερα και μετα απο λιγο καιρο το σταματησα.
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
03-01-2010, 12:52 #13
δεν ξερω βρε παιδια τι γινετε ειναι τρομακτικο οταν προτοαρχισαν τα συμπτοματα ενιοθα και φοβομουν οτι θα πεθανω οτι τελιονω τωρα νομιζω οτι τρελενομαι χανω το μυαλο μου φοβαμε το σκοταδι τρεμουν τα ποδια μου απο το φοβο νομιζω οτι ειμαι δεμονισμενος οτι εχω ενα τερας μεσα μου δεν μπορω να κανω βημα μου ρχοντε φοβερες εικονεσ στο μυαλο μου και σκεψεις που με τρομαζουν με παραλιουν πιστευω οτι θ αρχισω να φωναζω και θα γινω ρομπα....ενα δραμα...οταν λιγο τα βλεπω ψιχρεμα και εισιοδοξα ειμαι καπωσ καλιτερα. μετα παλθ τα ιδια γιατι το μυαλο μου σκεφτετε παντα το χηροτερο και παλυ απ την αρχη...
03-01-2010, 13:24 #14
IASWN σε ευχαριστω γιατο κουραγιο που μου εδωσεσ αλλα αφου τα περνασ κι εσυ γνωριζεις την κατασταση μου σ ευχαριστω αγγλικαδεν ξερω ολη μερα ειμαι εδω στο ιντερνετ ψαχνοντας να βρω κατι να πιαστω...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία